Komorias Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Παιδια σε ενα μηνα θα παντρεψω τον κολλητο μου,ειμαστε απο γυμνασιο μαζι.εχω ψιλο αγχωθει γενικα.(φανταζομαι τι αγχος εχει αυτος) καταρχην μου ειπε να παρω μονο τα στεφανα κ τις λαμπαδες.ενω εχω διαβασει οτι εχω κ αλλες υποχρεωσεις οικονομικου περιεχομενου.μπορειτε να μου πειτε οι εμπειροι ποια ειναι τα υποχρεωτικα η ποια πηρατε εσεις. κ μετα θελω κ αλλες συμβουλες........
insomniaK Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 δώρο δεν παίρνεις. Αυτά που σου πε και πληρώνεις και τα λουλουδια πλην της νυφικής ανθοδέσμης.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Παιδια σε ενα μηνα θα παντρεψω τον κολλητο μου,ειμαστε απο γυμνασιο μαζι.εχω ψιλο αγχωθει γενικα.(φανταζομαι τι αγχος εχει αυτος) καταρχην μου ειπε να παρω μονο τα στεφανα κ τις λαμπαδες.ενω εχω διαβασει οτι εχω κ αλλες υποχρεωσεις οικονομικου περιεχομενου.μπορειτε να μου πειτε οι εμπειροι ποια ειναι τα υποχρεωτικα η ποια πηρατε εσεις. κ μετα θελω κ αλλες συμβουλες........ Ό,τι και να διαβάσεις, το θέμα είναι τι θα συμφωνήσετε με τον κουμπάρο σου. Συνήθως, ο κουμπάρος πληρώνει: στέφανα, στολισμό εκκλησίας (λαμπάδες - λουλούδια), την εκκλησία (ήτοι έξοδα + ένα εξτραδάκι στον ιερέα). Δίνει κι ένα δώρο. Το σημαντικότερο: παίρνει κι ένα δώρο.
Komorias Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 http://www.weddingline.gr/index.php?mod=pages&id=743 εδω λεει τοσα...τι να πω!!!
antonl Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ό,τι είπε ο paredwse. «Ομοιοπαθής» κι εγώ σύντομα και συμφωνήσαμε αυτά ακριβώς. Το δώρο δική μας πρωτοβουλία. Εφόσον είναι κολλητός ξέρει μέχρι πού σε παίρνει οικονομικά, οπότε δε σε βάζει να ξεπαραδιαστείς. Ε, και μην κοιτάς τέτοια sites. Για γενικές ιδέες ίσως είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι ευαγγέλια. Γιατί τόσο άγχος, εκείνος παντρεύεται :Ρ
μαφαλντα Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Στέφανα,λαμπάδες,εκκλησία και ένα δώρο στο ζευγάρι.Τίποτε άλλο.Ρώτα και τους δικούς σου θα ξέρουν. Άντε και στα δικά σου!!
Komorias Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 οκ θα ξαναμιλησω με τον κουμπαρο για τον στολισμο αν κ μου ειπε οπως κ η γυναικα του οτι δεν θελουν. ωραια τωρα καλοκαιριατικα με καυσωνες ειναι πρεπον να φορεσω σακακι κ να λουστω στον ιδρωτα?κακια φαση.... Πάρε όσα σου είπανε. Τη νύφη πρόσεχε μη πάρεις... χαχα καλο
guido Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 εγώ ευτυχώς υπήρχε και κουμπάρα φίλη της νύφης , οπότε δεν έκανα απολύτως τπτ . απλά πλήρωσα τα μισά από ότι ψωνίσαμε "εμείς" που δεν έχω ιδέα τελικά τι ήτανε. ακόμα και το bachelor κοινό ήταν , οπότε ούτε αυτό κανόνισα . άνεση το θέμα δώρου ήταν και είναι γενικά κάπως αστείο . κάθεσαι το συζητάς τι θέλει , τι θέλεις , ένα κοινό μπατζετ , και στο τέλος καταλήγετε στην ουσία να κάνει ο καθένας από ένα δώρο στο εαυτό του , έχοντας απλά καθαρή την συνείδηση ότι δεν κάνετε σπάταλες , γιατί ήταν μέρος της "διαδικασίας" . λολ . Ελπίζω απλά να είπε στην νύφη πως αυτός ζήτησε laptop και πως δεν ήταν δική μου ιδέα το δώρο τους
freedubus Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Το "ο κουμπάρος την κουμπάρα, τρείς φορές την εβδομάδα" δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις;
-nick- Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Το "ο κουμπάρος την κουμπάρα, τρείς φορές την εβδομάδα" δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις; ημουν σιγουρος οτι κατι τετοιο θα ταν το σχολιο σου .
leftermann Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 λίγο σε αγγαρεία μου κάνει η φάση πάντως. Επί του θέματος, εγώ τον κουμπάρο μου δεν τον άφησα να πληρώσει παρά μόνο τα στέφανα, που είναι συμβολικά (όχι ότι είναι φτηνά). Ούτε στολισμό, ούτε μπουμπουνιέρες (κάποιοι λέγανε ότι έπρεπε να τις πληρώσουμε από μισές). Μετά φαγώθηκε να πληρώσει και την εκκλησία, τελικά την πληρώσαμε από μισή. Στο τέλος αλλάξαμε και από ένα δώρο. Πήραμε δηλαδή ο ένας στον άλλον κάτι που το ήθελε μεν, δεν θα το αγόραζε από μόνος του δε. Δεν το είδα σαν "πήραμε ο καθένας ένα δώρο στον εαυτό του".
The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Πόσο περίπου κοστίζει το κουμπαριλίκι; Για να ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ αν μου το προτείνουν...
insomniaK Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αφού λέει ο καθένας την εμπειρία του, ας πω τη δική μου. Εμείς (οι κουμπάροι) πληρώσαμε στέφανα, λουλούδια, εκκλησία, κάτι άλλες μαλακίες (κάτι ποτήρια και καράφα, τα εισητήρια μας από του διαόλου τη μάνα στην Ελλάδα (high season έτσι) και μας πήραν από κάτι που αποφάσισαν μόνοι τους, αλλά ήξεραν ότι θα το θέλαμε (σε φυσιολογική τιμή) και πήγαμε μαζί 5 μέρες διακοπές με δικά τους τα έξοδα του ξενοδοχείου. Δεν είμαι καλός στα οικονομικά, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα ίδια. Όσο για πόσο στοιχίζει, ξέρω μαλάκα που έδωσε 5000 ευρά μόνο για τα λουλούδια. Εμάς μαζί με τα αεροπορικά μας βγήκε περίπου 2000 ευρά ίσως λίγο παραπάνω. τώρα, αν αξίζει όλο αυτό το σόου, για εμένα όχι, αλλά είναι αν ο καλύτερος σου φίλος σου ζητήσει να πάρεις μέρος σε κάτι που θα τον κάνει χαρούμενο, είναι μαλακία να σκέφτεσαι το χρήμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.