arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Καλησμέρα σε όλη την παρέα...λοιπον οι πανελληνιες ελειωσαν και τον πρωτο μου στοχο τον εχω ηδη αποτύχει (αστυφυλάκων)αντε να εβγαλα καπου 13700 απο το 5ο...2η επιλοη εχω σαν Ιστοριας και Αρχαιολογιας η Κοινωνιολογια...θα ηθελα να σαςμοιραστώ τον προβληματισμό μου...στην αστυφυλακων περα απο το οτι μου ηταν ονειρο ειχα σιγουρη επαγγελματικη αποκατάσταση..απο χτες και σημεραεχω απειρο αγχος και περναω πραγματιά χαλιά γιατι απλα δεν ξερω τι θα κανω στην ζωη μου με αυτες τις δυο επιλοες...αν παω Κοινωνιολογια με τι μπορώ να ασχοληθώ ανεργια ετσι?ενω αρχαιολογικο ?μου αρεσουν παρα παραπολυ να διβαζω ιστορια να μαθαινω πραγματα να ψαχνω να κανω ανασκαφες αλλα δεν θελω να διδασκω οπως ολοι καταντάνε εκει...τι λυση μου προτείνεται γιααυτες τις δυο σχολες..η υπάρχει παρομοια με το αρχαιολογικό?επισης λετε να πεσουν οι βάσεις φέτος?εγω πιστευω αρχαιολογικο θα κανει μεγάληβουτία γιατι απλα δεν πατάει κανεις με δεδομένο οτι υπαρχει ανεργία
bosei Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Για τις βάσεις λογικά (όσο λογικό μπορεί να είναι) ακούγεται ότι αυτές που είχαν μαθηματικά γενικής θα πέσουν (μην φανταστείς 5000 μόρια) επειδή σας γ@μήσ@νε...μην το δέσεις όμως...έστι ακούγεται. Τώρα για αρχαιολογία και κοινωνιολογία περίμενε απαντήσεις...εγώ δεν ξέρω
gatokoritso Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ειναι οντως το ονειρο σου?ασχετα με το αν υπαρχει επαγελματικη αποκατασταση.αν ναι τοτε περνα σε αρχαιολογια/κοινονιολογια και ξαναδωσε του χρονου.για ανασκαφες χρειαζονται λεφτα.γι' αυτο οι περισσοτεροι καταντανε στην ευκολη λυση.δεν εχω ιδεα τι θα γινει με τις βασεις.
Dagobert Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δηλώνεις κανονικά τις Αστυνομικές σχολές. Ποτέ δε ξέρεις πώς θα κυμανθούν οι βάσεις. Ιστορικό- Αρχαιολογικό: Έχει 2 κατευθύνσεις, εσύ επιλέγεις τι θα ακολουθήσεις. Ασχολείσαι με εκπαίδευση, τέχνη, αρχαιολογία, μουσεία, ιστορικός, ανασκαφές κλπ. Ειδικά για τις ανασκαφές που ρωτάς συνήθως τις διοργανώνουν τα πανεπιστήμια και μπορείς να συμμετάσχεις και ως φοιτητής. Κοινωνιολογία: βατό αντικείμενο σπουδών, ασχολείται θεωρητικούς που επέδρασαν στην επιστήμη της, τη μελέτη της κοινωνίας κλπ. Σχετίζεται επίσης με εγκληματολογία. Για ελληνικά δεδομένα κάπως αδιάφορη σχολή. Αφού σου αρέσει η ιστορία, κοίτα ως εναλλακτική επιλογή και το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών. Συνδυάζει ιστορία και κοινωνιολογία.
thodwris91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μακριά από κοινωνιολογία. Αδιάφορο αντικείμενο και μηδέν επαγγελματική αποκατάσταση.
arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 καταρχάς σας ευχαριστώ όλους...ναι θα μου αρεσε πολυ η αρχαιολογία και πολυ επισης και η κοινωνιολογια αλλα αυτο που ειπε ο φίλοςνα αχοληθω με εγκληματολογία.αλλα και παλι δεν εχει επαγγελματική αποκατάσταση ε?Πολιτικών επιστημών ποσα μόρια θελει ξερεις? edit το κοιταξα...καπου 13500 ενταξει το πιανω ανετα και ειναι και στην πολη που θέλω Ρέθυμνο αλλα απο εκει μέσα τ βγαίνεις?
-nick- Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μακριά από κοινωνιολογία. Αδιάφορο αντικείμενο και μηδέν επαγγελματική αποκατάσταση. Το 2ο ναι, αλλα το πρωτο, εξαρταται. Εχω φιλο που εχει τελιωσει πολυτεχνειο κ σκεφτεται τωρα να σπουδασει κοινωνλιογια, γενικα εχει διαβασει πολλα σχετικα βιβλια κ τον ενδιαφερει φουλ το αντικειμενο.
arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ναι δεν εχει επαγγελματικη αποκατάσταση...το πολιτικων επιστημών ξερει κανεις τι ειναι?και γενικαμεχρι 15000 μορια αποτο 1ο πεδιο υπάρχει κατι ενδιαφέρον...καλα βεβαια στην Ελλαδιτσα αυτους τους καιρους μονο με στρατιωτικες και αστυφυλακων μπορει να εισαι σιγουρος για δουλεια αλλα λεμε τωρα
thodwris91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Κοίτα χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω εμένα αυτές οι σχολές δεν μου λένε κάτι. Η αλήθεια είναι ότι άμα είσαι του διαβάσματος μπορείς να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή πορεία αλλά αλλιώς τί άλλο; Πολιτικός επιστήμων; Όσον αφορά την κοιν/για 9/10 θα σου πουν ότι θέλουν εγκληματολογία. Το θέμα έιναι πάντως να σε ψήνει το αντικείμενο να ασχοληθείς και όχι να πας για να πεις ότι πέρασες κάπου. Εγώ θα σου πρότεινα να μπεις στις ιστοσελίδες των τμημάτων και να δεις τα μαθήματα και να επιλεξεις. Κακά τα ψέμματα το 1ο πεδίο έχει ελάχιστες επιλογές.
arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 μου αρέσει το μπλα μπλα ειδικα η ιστορια!τι εννοεις ακαδημαική ποεία?
-nick- Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 μου αρέσει το μπλα μπλα ειδικα η ιστορια!τι εννοεις ακαδημαική ποεία? δουλεια σε πανεπιστημιακο ιδρυμα
arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ναι αλλα αυτο θελει μεταπτυχιακο και μετα διδακτορικό ετσι?στο εξωτερικο εχουν ανταποκριση αυτα τα επαγγέλματα?
Dagobert Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ναι δεν εχει επαγγελματικη αποκατάσταση...το πολιτικων επιστημών ξερει κανεις τι ειναι?και γενικαμεχρι 15000 μορια αποτο 1ο πεδιο υπάρχει κατι ενδιαφέρον...καλα βεβαια στην Ελλαδιτσα αυτους τους καιρους μονο με στρατιωτικες και αστυφυλακων μπορει να εισαι σιγουρος για δουλεια αλλα λεμε τωρα Οι Πολιτικές Επιστήμες γενικά έχουν ευρύ αντικείμενο και ασχολούνται με τα πολιτικά συστήματα, την ιστορία, τη δημόσια διοίκηση, τη φιλοσοφία, κάποια βασικά νομικά κλπ. Δες οδηγό σπουδών για να καταλάβεις. Φρονώ είναι καλή περίπτωση, καθώς είναι πιο εύλικτο πτυχίο σε σύγκριση με του Φιλολογικού λόγου χάριν. Ειδικά αφού είσαι του μπλα μπλα και της ιστορίας πιστεύω θα σου αρέσει σαν σχολή. Εναλλακτικά κοίτα για ΦΠΨ, Κοινωνική Θεολογία και τα τμήματα του Παντείου. Ακαδημαϊκή καριέρα είναι να γίνεις καθηγητής πανεπιστημίου και θέλεις μεταπτυχιακό και στη συνέχεια διδακτορικό. Ναι στο εξωτερικό τα πράγματα είναι καλύτερα.
epp Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 για αρχη δηλωνεις ολες τις σχολες που σε ενδιαφερουν μιας και ποτε δε ξερεις τι γινεται υστερα καλο ειναι να δεις στην πραξη τι δυνατοτητες αποκαταστασης εχεις απο οποια αλλη σχολη σε ενδιαφερει και τι επαγγελματικα δικαιωματα σου δινει ο τιτλος που θα λαβεις και αυτο ειναι το πιο σημαντικο γιατι στην ελλαδα εχουμε την μοδα να υπαρχουν σχολες με σουπερ-ουαου ονοματα που στην πραξη το πτυχιο πρακτικα δν εχει καποια '' αξια''(οχι οτι οι αλλοι θα βρουμε δουλεια.. αλλα θεωριτικα εχουμε καλυτερες πιθανοτητες..) πιασε γνωστους-φιλους-συγγενεις εαν εχουν καποιον που μπορει να σου μιλησει για το τι παιζει με τις σχολες αυτες γιατι οτι και να σου πουμε ειτε οτι διαβασεις στο ιντερνετ θα ειναι πολυ γενικευμενο. Τωρα απο κει και περα ,εαν(χτυπα ξυλο) δεν καταφερεις να περασεις σε σχολη της αρεσκειας σου , απτο να μπεις οπου να ναι απλα για να μπορει να πει η γιαγια "ο εγγονος μου περασε στην ταδε πολη'' ειτε απλα για να περασεις 4-5 χρονια φοιτητικης ζωης και μετα να εχεις ενα χαρτι σε αντικειμενο που το μισεις καλο θα ειναι να ψαξεις τις εναλλακτικες σου αν και γιαυτο το θεμα(ξαναδινεις παν./εξωτερικο) δεν ειναι της ωρας μια και εξαρταται απο πολλες αλλες μεταβλητες υγ: προφανως οταν εννοω δεν εχει καποια αξια δεν υποβαθμιζω καμια σχολη/φοιτητη , απλα θελω να πω οτι πρεπει να εχεις πτυχιο το οποιο να ανταποκρινεται στις αναγκες τις αγορας και το οποιο να σου δινει καποια ωθηση
arsenal Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Οι Πολιτικές Επιστήμες γενικά έχουν ευρύ αντικείμενο και ασχολούνται με τα πολιτικά συστήματα, την ιστορία, τη δημόσια διοίκηση, τη φιλοσοφία, κάποια βασικά νομικά κλπ. Δες οδηγό σπουδών για να καταλάβεις. Φρονώ είναι καλή περίπτωση, καθώς είναι πιο εύλικτο πτυχίο σε σύγκριση με του Φιλολογικού λόγου χάριν. Ειδικά αφού είσαι του μπλα μπλα και της ιστορίας πιστεύω θα σου αρέσει σαν σχολή. Εναλλακτικά κοίτα για ΦΠΨ, Κοινωνική Θεολογία και τα τμήματα του Παντείου. Ακαδημαϊκή καριέρα είναι να γίνεις καθηγητής πανεπιστημίου και θέλεις μεταπτυχιακό και στη συνέχεια διδακτορικό. Ναι στο εξωτερικό τα πράγματα είναι καλύτερα. οπως για παραδειγμα τι δουλεια θα μπορουσα να κανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.