Προς το περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλιά με πρόβλημα σε desktop computer

VeRDe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φάει απίστευτο πακέτο με το desktop μου. Ας το πάρουμε από την αρχή. τα χαρακτηριστικά του είναι: mobo Gigabyte MA790X, cpu AMD Athlon X2 2.66Ghz, Ram: Dual pin corsair 2GB 800hz και μία κάρτα γραφικών Asus EAH2600PRO 512mb. Είχε ένα τροφοδοτικό 570watt της Trust.

Από OC το είχα στα όρια του με τον επεξεργαστή να τρέχει στα 3.2ghz ΟΡΙΟ και το CPU Thermaltake MAX ORB στο φούλ να μην επαρκεί για ψύξη, την RAM να τρέχει στα 1050hz και 3-3-3 ενώ από ασχετίλα η motherboard έτρεχε στα 1400hz(!!) HT link πριν κανα 2 χρόνια.

Κάποια στιγμή ο υπολογιστής (μετά από κανα χρόνο) άρχισε να σβήνει μόνος του. έτσι απλά και ξαφνικά άρχισε να σβήνει... ούτε μπλε οθόνη, ούτε μήνυμα των windows (7 64bit).. τίποτα..

Το άφησα γυρνώντας τις ρυθμίσεις του bios στο stock αλλά τίποτα. σιγά σιγά άρχισε να σβήνει όλο και πιο συχνά.. έσβηνε στο web browsing ή στο φόρτωμα των windows, κολλούσε στο power on και δεν φόρτωνε τίποτα (ουτε bios ουτε ξεωτερικές συσκευές) και όλο και το άφηνα καθώς με.. άφηνε... δηλαδή περνούσαν και 2 εβδομάδες χωρίς κανένα πρόβλημα και ξαφνικά μια μέρα μπορούσε να το κάνει και 20 φορές.

και εδώ αρχίζει το πανηγύρι (πάρε καφέ έχει ψωμί η ιστορία). Δοκίμασα να αποσυνδέσω εξωτερικούς σκληρούς κτλ μήπως μέναμε από ρεύμα (τα έχω φορτωμένα τα usb ports μου +2 extra), δοκίμασα να τρέξω prime 95 για ώρες, δοκίμασα το OCCT για να πιέσω τα ρεύματα....ΤΙΠΟΤΑ! δεν έκλεινε...

όταν το έπιασε μια μέρα να κλείνει έβγαλα διαδοχικά και τις 2 ram (να τρέξει με μια απο τις 2) και πάλι τίποτα κολλούσε πριν το bios ή στο φόρτωμα των windows. ήμουν ανάμεσα σε RAM (λόγω προϊστορίας) και PSU.

Τσακ μια ωραία μέρα off τα windows και δε μπορούσα να κάνω ούτε format. λέω τον πιάσαμε τον κλέφτη και αγοράζω HDD. Αμ δε, πάλι τα ίδια μετά από λίγες μέρες.

Είμαι πεπεισμένος ότι αφού δεν είναι Hardware (αφού δεν υπάρχει ούτε μπλε οθόνη, ούτε περίεργος ήχος, ούτε crashαρισμα) έχουμε θέμα με το τροφοδοτικό (άλλωστε έκλεινε με την τεχνική της διακοπής ρεύματος και έκανε reboot).

μια μέρα λοιπόν πάλι off τα windows (boot file missing απο τα πολλά ξαφνικά power off) και λέω πάω να πάρω τροφοδοτικό.

Αγοράζω τροφοδοτικό το βάζω και τα windows ανοίγουν χωρίς κανένα σφάλμα και χωρίς format. Μαγικό(!!) σκέφτομαι.. Αρχίζω την χρήση, παίζω κάνα παιχνιδάκι και ενώ σερφάρω στο web με τα φρέσκα μου Firefox 4 και τροφοδοτικό....τσούπ! πάλι τα ίδια..

δεν έχουν μείνει και πολλά.. κατά σειρά πλέον μπορεί να είναι είτε CPU είτε Motherboard. το δεύτερο το έχω αλλά πραγματικά ούτε με βολεύει, ούτε έχω την όρεξη να μπώ στη διαδικασία να φάω μια μέρα λύνοντας το pc και κάνοντας εκ νέου φορμάτ. CPU δεν βρίσκω από κανα γνωστό και δεν είμαι σε φάση να συνεχίζω να αγοράζω εξαρτήματα χωρίς να διορθώνω το πρόβλημα..

any ideas?

H E L P !

· · · — — — · · ·

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εμενα παλι ομως μου φερνει σε μητρικη αλλα εξαρταται και ποσο ρευμα εδινες και στον επεξεργαστη ολο αυτο τον καιρο... κανε μια χαρη κοιταξε προσεκτικα ολη την μητρικη μηπως εχεις κανενα φουσκωμενο πυκνωτη τριγυρω και περισοτερο αυτους που ειναι κοντα στο socket του επεξεργαστη και στην συνδεσεις τροφοδοσιας και αν ειναι ευκολο κιολας ανεβασε μας καμια φωτο.

Δημοσ.

Αμα είχε προβλημα ο επεξργαστης ουτε καν θα ανοιγε το μηχάνημα οπότε μάλλον μητρική είναι..

Παντως παρολαυτα έτσι για την ιστορία πες μας λίγο πιο ήταν το δεύτερο τροφοδοτικο που αγόρασες!!

Δημοσ.

Από ρεύμα πως πάει η γειτονιά σου;Δηλαδή παρατηρείς που και που να χαμηλώνει στιγμιαία η ένταση του φωτός;το λεγόμενο brownout;Επίσης πόσο σίγουρος είσαι για τα ηλεκτρονικά του σπιτιού σου;ότι δεν έχει κάποιο βραχυκύκλωμα σάπιο καλώδιο ή ή ή.

Δημοσ.

Storm1978 ρεύμα έδινα το ελάχιστο δυνατό γιατί αυτός ο επεξεργαστής δεν αντέχει με τίποτα o/c. οι πυκνωτές οπτικά είναι όλοι οκ.

stm00192 Ναι μεν αλλά βλέπεις εσύ κανένα σύμπτωμα που να οδηγεί σε μητρική? Η άλλη που έχω είναι μια ΑΘΛΙΑ MSI K9VGMV η οποία δεν λειτουργεί ομαλά ούτε από το εργοστάσιο της!! Την πήρα και την άλλαξα στην εβδομάδα. Το δεύτερο τροφοδοτικό είναι...made in ebay....... 450watt "no name" που μου κόστισε βια 15€...

Δημοσ.

Ωραία βρες τώρα ένα σοβαρό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις και μετά το ξανασυζητάμε...

Μα καλά την πατας μια απο τροφοδοτικό και πας και πέρνεις χειροτερο με 15Ε.??? πάμε καλά???

Αυτό ούτε 150watt δεν θα βγάζει πραγματικά!!!

Και τι το περιεργο έχουν τα συμπτώματα σου που δεν οδηγουν σε μητρική... κάλιστα θα μπορούσε να είναι μητρικη και καλιστα θα μπορούσε να είναι psu + μητρική... ειδικα με τα αναβοσβησήματα που σου έκανε το προηγούμενο τροφοδοτικο μπορει να πήρε και την μητρική μαζι του!!

Δημοσ.

Storm1978 ρεύμα έδινα το ελάχιστο δυνατό γιατί αυτός ο επεξεργαστής δεν αντέχει με τίποτα o/c. οι πυκνωτές οπτικά είναι όλοι οκ.

stm00192 Ναι μεν αλλά βλέπεις εσύ κανένα σύμπτωμα που να οδηγεί σε μητρική? Η άλλη που έχω είναι μια ΑΘΛΙΑ MSI K9VGMV η οποία δεν λειτουργεί ομαλά ούτε από το εργοστάσιο της!! Την πήρα και την άλλαξα στην εβδομάδα. Το δεύτερο τροφοδοτικό είναι...made in ebay....... 450watt "no name" που μου κόστισε βια 15€...

αυτο παλι γιατι με ξυνιζει στο ματι ε? και παλι ομως μου φερνει σε μητρικη, αν μπορεις να βρεις ενα καλο τροφοδοτικο απο φιλο οχι noname ακομη και μικρο και να το τεσταρεις να μας φυγει η απορια γαι το τροφοδοτικο παντα.

Ωραία βρες τώρα ένα σοβαρό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις και μετά το ξανασυζητάμε...

Μα καλά την πατας μια απο τροφοδοτικό και πας και πέρνεις χειροτερο με 15Ε.??? πάμε καλά???

Αυτό ούτε 150watt δεν θα βγάζει πραγματικά!!!

με προλαβε ο stm!!!

Δημοσ.

Είμαι αρκετά έμπειρος να ξέρω αν το τροφοδοτικό που πήρα δουλεύει σωστά... Ούτε το κόστος, ούτε το custom made είναι κριτήρια για την λειτουργία ενός τροφοδοτικού...

Έχουν logαριστεί τα volt και είναι μια χαρά σταθερότατα.

Αν επιμένετε να μην συζητάτε υπό αυτές τις συνθήκες ευχαριστώ για τον μέχρι τώρα χρόνο σας και ελπίζω κάποιος άλλος να έχει κάποια άλλη άποψη να βοηθήσει.

Δημοσ.

Είμαι αρκετά έμπειρος να ξέρω αν το τροφοδοτικό που πήρα δουλεύει σωστά... Ούτε το κόστος, ούτε το custom made είναι κριτήρια για την λειτουργία ενός τροφοδοτικού...

Αν επιμένετε να μην συζητάτε υπό αυτές τις συνθήκες ευχαριστώ για τον μέχρι τώρα χρόνο σας και ελπίζω κάποιος άλλος να έχει κάποια άλλη άποψη να βοηθήσει.

κατσε τωρα δηλαδη καθομαστε και τοση ωρα δεν συζηταμε? τοτε τι κανουμε παιζουμε? και πολλοι απο εμας ειμαστε ειτε τεχνικοι υπολογιστων καλη ωρα εγω και πολλοι απο τους φιλους εδω μεσα ειτε απο παλια χρηστες υπολογιστων και προσπαθουμε παντα να βοηθησουμε. και ολα αυτα για το τροφοδοτικο τα λεμε λογω προτερης εμπειριας! λοιπον οπως ειπε και ο stm μπορει καλλιστα να πηρε και την μητρικη μαζι του το προηγουμενο τροφοδοτικο με αποτελεσμα το νεο τρφοδοτικο να μην κανει τιποτα... ακομη και αν ειναι καλο.

Δημοσ.

δεν είπα ότι δε συζητάτε. ο stm έιπε ότι αν δε πάρω άλλο τροφοδοτικό δε ξανα συζητάει. Σε όσα λες τώρα συμφωνώ. διαφωνώ στο ότι το νέο τροφοδοτικό είναι άχρηστο. Να πήρε την μητρική στον τάφο το τροφοδοτικό που είχα είναι ένα ενδεχόμενο..Αν και δε το πολύ πιστεύω..

Δημοσ.

δεν είπα ότι δε συζητάτε. εσύ είπες ότι αν δε πάρω άλλο τροφοδοτικό δε ξανα συζητάς. Σε όσα λες τώρα συμφωνώ. διαφωνώ στο ότι το νέο τροφοδοτικό είναι άχρηστο. Να πήρε την μητρική είναι ένα ενδεχόμενο..

ελα? που στα λεγομενα μου ειπα δεν συζηταω αν δες παρεις αλλο τροφοδοτικο? ειπα αν μπορεις να δοκιμασεις φιλο σου αλλο τροφοδοτικο oxi noname για να μας φυγει η απορια για το τροφοδοτικο σου... αυτο ειπα!

Δημοσ.

Δηλαδή μόνο τα volt είναι που μετράνε σε ένα τροφοδοτικό?? Το ότι έχει σταθερά volt εμένα δεν λεει κατι!!

Το "ξανασυζηταμε" που είπα ήταν τροπος του λέγειν και συγνώμη αν σε πείραξε

Δημοσ.

Ναι το διόρθωσα STORM ήταν ποστ του stm.

theELF αυτό που θίγεις είναι τεράστιο θέμα.. κάτω από τα πόδια μου υπάρχουν καμιά 30αριά καλώδια που τροφοδοτούνται από την ίδια πρίζα η οποία προσπαθεί να σηκώσει 2 πολύπριζα γεμάτα από βύσματα. εκτός του PC σηκώνει πχ και 505watt ηχεία.... μάλιστα τα ηχεία ώρες ώρες επηρεάζονται πολύ παράγοντας θόρυβο (αν κοινό μυστικό το ελάττωμα αυτό των logitech Z-5500..

αλλά πέραν παρεμβολών είναι ανήκουστο να κλείνουν συσκευές για τέτοιο λόγο. έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας μου που είχε σπουδάσει στην εργοδηγών ηλεκτρολόγων.

Έλλειψη ρεύματος δε το συζητάω καν θα έπεφταν ασφάλειες......

Τώρα τα λοιπά συμπτώματα μικροπτώσεων τάσεως δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι που να μην τα αντιμετωπίζει.. Πολύ τραβηγμένο σενάριο..

Δημοσ.
αλλά πέραν παρεμβολών είναι ανήκουστο να κλείνουν συσκευές για τέτοιο λόγο. έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας μου που είχε σπουδάσει στην εργοδηγών ηλεκτρολόγων.

Καμιά αντίρρηση με τον πατέρα σου ηλεκτρολογικά μηχανήματα δεν θα σβήσουν ποτέ,ο Η/Υ όμως είναι ηλεκτρονικός και μου έχει τύχη και προσωπικά μαζί με χαμήλωμα φωτός να μου σβήσει και ο Η/Υ μου.

Δημοσ.

δεν αναφέρομαι σε πτώση τάσεως. η παραμικρή πτώση τάσεως μπορεί να κλείσει τον υπολογιστή. αναφέρομαι στην συσσώρευση πολλών καλωδίων μαζί. βέβαια μου άφησε και μια μικρή πιθανότητα να συμβαίνει τίποτα τέτοιο τρελό.

αλλά θέλω να ψάξω πρώτα πιο πιθανές αιτίες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...