Προς το περιεχόμενο

Κόλλημα μόνο στα video

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Χωρις προφανη λογο και αιτια το μοναδικο σοβαρο προβλημα που εμφανισε το desktop pc μου,

ειναι το κολλημα στα αρχεια video κατα την αναπαραγωγη.

Π.χ. παιζει κανονικα η ταινια για 20 sec και μετα για 2 sec κολλαει-κανει παυση και ξεκολλαει μονο του συνεχιζοντας κανονικα.

Μετα απο π.χ. 30 sec παλι τα ιδια.

Αυτο γινεται ιδιαιτερα εμφανες και σπαστικο οταν παιζω περιπετειες με γρηγορες εναλλαγες σκηνων.

Το σπαστικο κολλημα η αλλιως παγωμα του βιντεο συνοδευεται απο ενα επισης σπαστικο κολλημα του ηχου ισης διαρκειας.

Οι θερμοκρασιες στο εσωτερικο του κουτιου ειναι οπως παντα στο φυσιολογικο.

Εχω Win 7 x64 + installed win7 codecs(προχθες εκανα φορματ), CPU : Q9450 (4 χρονια), GPU : HD5770 (ειτε συνδεω την οθονη στο hdmi ειτε στο dvi δεν αλλαζει τιποτα), mobo : GA-P43-ES3G, RAM : 8 GB 1066Hz DDR2. Το psu και το κουτι ειναι γενικα καλα και περιπου 2 χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα. Οι δισκοι ειναι WD (4-5 χρονων) κανονικη κατηγορια.

Η χρηση CPU και RAM ειναι σε χαμηλα επιπεδα οταν παιζω βιντεο και με κλειστα ολα τα προγραμματα.

Τελος, το ιδιο κολλημα συμβαινει τρεξω το βιντεο με WMP, VLC, KMPLAYER, MPclassic.

Πραγματικα δεν υποψιαζομαι τιποτα, αλλα αν ηταν να υποψιαστω θα ελεγα πως φταιει επεξεργαστης.

Μπορει να μη σχετιζεται καν, αλλα τον εχω ζορισει και υπερχρονισει τοσο χρονια.

• Moderators
Δημοσ.

Τα αρχεια βιντεο που παιζεις, ολα βρισκονται στην ιδια τοποθεσια (φακελο,partition,σκληρο δισκο, κλπ)?

Εχουν καποιο συγκεκριμενο format (divx, xvid, mkv), ειναι μεγαλου μεγεθους (bdrips) ή ακομα και μικρα εμφανιζουν ιδια συμπεριφορα?

Η χρηση της cpu την ωρα που προκυπτει το κολλημα ποια ειναι και ποια διαδικασια εμφανιζει την μεγαλυτερη καταναλωση εκεινη την ωρα?

Το pc κατα τ αλλα ειναι σταθερο και δεν εμφανιζει αλλα προβληματα, σωστα? Ρωταω το τελευταιο επειδη αναφερθηκες σε overclocking.

Δημοσ.

Τα αρχεια βιντεο που παιζεις, ολα βρισκονται στην ιδια τοποθεσια (φακελο,partition,σκληρο δισκο, κλπ)?

Εχουν καποιο συγκεκριμενο format (divx, xvid, mkv), ειναι μεγαλου μεγεθους (bdrips) ή ακομα και μικρα εμφανιζουν ιδια συμπεριφορα?

Η χρηση της cpu την ωρα που προκυπτει το κολλημα ποια ειναι και ποια διαδικασια εμφανιζει την μεγαλυτερη καταναλωση εκεινη την ωρα?

Το pc κατα τ αλλα ειναι σταθερο και δεν εμφανιζει αλλα προβληματα, σωστα? Ρωταω το τελευταιο επειδη αναφερθηκες σε overclocking.

Τα αρχεια βιντεο βρισκονται ολα στον ιδιο φακελο,partition,σκληρο δισκο.

Τα περισσοτερα ειναι ειναι xvid κανονικου μεγεθους 700 MB με 1500 MB και ολα παρουσιαζουν την ιδια συμπεριφορα ανεξαρτητου μεγεθους.

Η χρηση της cpu αυξανει κατα 5-10 % στην αναπαραγωγη βιντεο.

Αυτη τη στιγμη το pc ειναι σταθερο χωρις αλλα προβληματα (και παιχνιδια παζει μια χαρα). Δεν το εχω κλοκαρισμενο αυτην την περιοδο.

Επισης δεν ειναι θεμα codecs γιατι εβαλα πολλα διαφορετικα πακετα και κανει το ιδιο κολλημα με ολα.

Προς στιγμην ελυσα το προβλημα με το να μεταφερω τα βιντεο σε flash memory και να τα τρεχω απο εκει.

Υποψηφιος ενοχος μου μοιαζει λοιπον ο HDD. Τον εχω ζορισει παρα πολυ αλλα δεν ξερω αν παιζει ρολο. Ειναι ακομα πολυ νεος...

Δημοσ.

Τρέξε αυτό με δικαιώματα διαχειριστή και δες τη ταχύτητες θα σου βγάλει στο 4KB Blocks μιας και αυτή είναι η προεπιλογή των windows.

Θα δεις ότι εάν είναι ενιαίο το αρχείο μπορεί να διαβάσει με 25-30MB/sec ακόμα και σε παλιό δίσκο,αρκετά για να δεις ακόμα και blueray,δίπλα θα δεις το random που θα είναι 300-400 kb/sec,που δεν φτάνει με τίποτα ούτε για divX που άνετα έχουν 700-800kb/sec.

Οπότε κατέβασε το defraggler κάνε ένα analyze τον δίσκο με της ταινίες και δες ποια αρχεία είναι σε πόσα κομμάτια(και κάνε και ένα defrag.

Δημοσ.

Στο 4KB Blocks στη στηλη Linear Read εχει: 2,51 MB/sec και στη στηλη Random Read εχει: 11,29 ΚΒ/sec.

Αυτα τα σημαινουν;

Ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα,τι δίσκος είναι;

Ο,τι και να είναι τρέξε αυτό http://winhlp.com/node/10

Πάτα εκεί που λέει here και κάνε reset.

Είναι ένα script που κάνει reset στα κανάλια των σκληρών για να (ξανά)πιάσουν την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς.(Αν δεν τους εμπιστεύεσαι ποιο κάτω σου δείχνουν πως να το κάνεις μόνος σου)

1. Quick solution

This is the recommended solution. If you're not interested in the details, but just want to fix this problem as quickly as possible:

Internet Explorer: click, Firefox: right-click here.

Αφού το κάνεις ξανά τρέξε το έλεγχο ταχύτητας και πες μας αν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

Εχω αυτον: WD15EADS-00P8B0, Western Digital 1.5 TB SATA2.

Το κατεβασα και ετρεξα το script αλλα μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν υπηρχαν καναλια για να γινουν reset και οτι δεν εκανε καμια αλλαγη.

Τρεχω παλι το έλεγχο ταχύτητας και εχω πανω κατω ιδιες τιμες.

Επισης στην επιλογη πανω πανω λεει Drive to Test και εχει δυο επιλογες: το Logical και το Physical.

Ποια επρεπε να τρεξω; Παντως αν εχει προβλημα ο δισκος οπως λες τι να κανω να τον αλλαξω;

Αν ναι, σκεφτομουν να τον εχω ως εξωτερικο backup, τι λες θα κρατησει; Η να τον πεταξω τελειως;

Δημοσ.
Επισης στην επιλογη πανω πανω λεει Drive to Test και εχει δυο επιλογες: το Logical και το Physical.

Ποια επρεπε να τρεξω;

Το logical που είναι το γράμμα δίσκου που είναι τα αρχεία σου,αν και βασικά το ίδιο είναι.

Παντως αν εχει προβλημα ο δισκος οπως λες τι να κανω να τον αλλαξω;

Κάτσε έχουμε ακόμααααα.

Κατέβασε το Crystal Disk Info και πες μας τι λέει ιδίως το «Transfer Rate»(αν μπορείς να ανεβάσεις και εικόνα)

DEFRAG έκανες που λέγαμε;;;

Δημοσ.

Defrag εκανα. Βασικα δε νομιζω να εχω τετοιο προβλημα γιατι

πριν εμφανισει το προβλημα το ειχα βαλει προγραμμα να κανει Defrag

καθε 2 μερες με το Perfect Disk.

Παω να κατεβασω το Crystal Disk Info και μου εβγαλε μηνυμα το ESET οτι το προγραμμα μπορει να περιεχει πιθανο κινδυνο.

Τι να κανω ειναι ασφαλες?

Δοκιμαζω μερικα copy απο και προς το δισκο και ειναι τρομακτικα αργο ακομα και μεγαλα μονα αρχεια

ενω μεχρι χθες δεν ειχε τετοιο προβλημα.

• Moderators
Δημοσ.

Το crystal disk ειναι ασφαλες.

Κανε τον κοπο να τρεξεις τα διαγνωστικα της western digital για το δισκο σου.

Δημοσ.

Εχεις να προτεινεις καποια συσκευη ψυξης για το δισκο γιατι ειμαι ολιγον μη ειδικος;

Επομενως το δισκο τον κραταω; Αμα χαμηλωσει θερμοκρασιες θα ανεβασει ταχυτητα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...