Προς το περιεχόμενο

χοντρο προβλημα...

snapy13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω ενα netbook ( η απ οτι καταλαβαινω , μαλλον ειχα :cry: ) Fujitsu Siemens .

Ξαφνικα σταματησε να δουλευει ( δεν ημουν παρων οταν χαλασε , ετσι μου ειπανε ) .

Το ανοιγω και μονο τα λαμπακια αναβουν , η οθονη καταμαυρη και μονο το ανεμιστηρακι ακουω.

Δοκιμασα και με το τροφοδοτικο και με την μπαταρια, καμια διαφορα .

Επισης δοκιμασα να το συνδεσω με αλλη οθονη, μηπως και ητανε αυτο το προβλημα, αλλα τιποτα.

Τι μπορει να ειναι ρε παιδια ? Μας χαιρετησε ?

Αξιζει η επισκευη ? ( ειναι εκτος εγγυησης )

Πιθανη βλαβη και κοστος χονδρικα ??

Δημοσ.

Δοκίμασες να βγάλεις μπαταρία-τροφοδοσία και να πατήσεις 5-10 δευτερόλεπτα το κουμπί power; Μετά βάζεις μπαταρία και ρεύμα και δοκιμάζεις...

Μετά πας για Clear CMOS και δοκιμή με άλλη ράμ ή άμα έχεις ήδη 2 dims με μια κάθε φορά.

Μετά βγάλε απο πάνω του και τον δίσκο μπας και... Αλλα δεν πρέπει να φταίει αυτός...

Απο θερμοκρασίες πως τα πήγαινε το λάπτοπ;

Βασικά στην χειρότερη αυτό είναι καμμένη κάρτα γραφικών... Ποιο λάπτοπ ακριβώς είναι; Πόσον χρονών είναι; Καθάρισμα πότε πέρασε για σκόνες; Όταν χάλασε τι ακριβώς έκανε;;

Κόστος απο 15Ε η μνήμη εως 150 η επισκευή της μητρικής (αμα έχει ενσωματωμένη GPU) αλλιώς άμα έχεις αποσπόμενη κάρτα γραφικών πρέπει να δούμε ποια κάνει...

Κάνε τα παραπάνω και βλέπουμε στην πορεία....

Δημοσ.

Μου θύμισες ένα laptop fujitsu-siemens που είχα και έπαθε ακριβως το ίδιο, κατα πάσα πιθανότητα πας για μητρική οπότε δεν αξίζει.

Δημοσ.

Δοκίμασες να βγάλεις μπαταρία-τροφοδοσία και να πατήσεις 5-10 δευτερόλεπτα το κουμπί power; Μετά βάζεις μπαταρία και ρεύμα και δοκιμάζεις...

Μετά πας για Clear CMOS και δοκιμή με άλλη ράμ ή άμα έχεις ήδη 2 dims με μια κάθε φορά.

Μετά βγάλε απο πάνω του και τον δίσκο μπας και... Αλλα δεν πρέπει να φταίει αυτός...

Απο θερμοκρασίες πως τα πήγαινε το λάπτοπ;

Βασικά στην χειρότερη αυτό είναι καμμένη κάρτα γραφικών... Ποιο λάπτοπ ακριβώς είναι; Πόσον χρονών είναι; Καθάρισμα πότε πέρασε για σκόνες; Όταν χάλασε τι ακριβώς έκανε;;

Κόστος απο 15Ε η μνήμη εως 150 η επισκευή της μητρικής (αμα έχει ενσωματωμένη GPU) αλλιώς άμα έχεις αποσπόμενη κάρτα γραφικών πρέπει να δούμε ποια κάνει...

Κάνε τα παραπάνω και βλέπουμε στην πορεία....

Το εκανα αυτο που λες με την μπαταρια-τροφοδοσια , δεν κανει τιποτα περα απο το οτι αναβουν τα λαμπακια.

Το μηχανακι ειναι Fujitsu Siemens Amilo 3520.

Λοιπον υποπτευομαι οτι εκανε η γυναικα μου κατι με ενα κατσαβιδι ( νομιζω το εβαλε στην USB ενω δουλευε το μηχανακι !!! ελεος !!! )

Κατι τετοιο μου ειπε μεσες ακρες !!!

Εχω τρελα νευρα...

Μου θύμισες ένα laptop fujitsu-siemens που είχα και έπαθε ακριβως το ίδιο, κατα πάσα πιθανότητα πας για μητρική οπότε δεν αξίζει.

Μαλλον το ιδιο θα εχει παθει και το δικο μου δυστυχως.

Το μονο που διαπιστωσα ειναι οτι οι USB δουλευουν ( αναβει το λαμπακι του mouse οταν το συνδεω )

Δεν ξερω αν εχει καμια σημασια , απλα το αναφερω...

Ευχαριστω ρε παιδια για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Ή μητρική ή κάρτα γραφικών ….. και τα δύο πονάνε.

Η μητρικη ειναι γυρω στα 150 απ οτι διαβασα.

Καρτα γραφικων τα ιδια ???

Δημοσ.

Είναι αποσπώμενη καταρχήν ? …. ή είναι onboard ?

Δεν ξέρω, ψάξε.

Ενταξει φιλε μου.

Θα το παω αυριο σ εναν τεχνικο να μου ακριβως τι εχει...

Μαλλον παω για καινουριο , βλεπω οτι το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο για κατι που το ειχα παρει 250 ευρω πριν 2 χρονια .

Καληνυχτα.

Δημοσ.

Αν δεν ακούγεται μηχανικός θόρυβος από το δίσκο (σα να χτυπάει κεφαλή), μάλλον είναι Motherboard (επειδή όλα είναι onboard κάρτα γραφικών- northbridge - usb controller κλπ., ότι και να έχει πάθει συνήθως δε φτιάχνεται).

Θα σου έλεγα να το πετάξεις . Κανένα διακοσάρι δεν έκανε καινούργιο; Μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.

Μόνο να κοιτάξεις να βγάλεις το δίσκο για να πάρεις τα αρχεία σου backup (αν δουλεύει) .

Εναλλακτικά θα μπορούσες να ψάξεις να βρεις και κάποιο Service center για να το δουν.

Λογικά Θα δώσεις γύρω στο πενηντάρικο για έλεγχο, και θα σου πουν αν φτιάχνεται και με τι κόστος. Πολύ χλωμό όμως να συμφέρει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...