Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Για να μου πει καποιος... Ποιος ιδιωτης θα δωσει ρευμα σε ελληνικο χωριο ή νησι που το κοστος της κιλοβατωρας ειναι πολλαπλασιο απο αυτο που το πουλαει η ΔΕΗ ? Αν ο επιλεκτικος καταλογος πελατων ειναι απελευθερωση της ενεργειας ...τι να πω !!! Θα δεχομουν απελευθερωση ενεργειας αν καποιος ειχε δικο του σταθμο παραγωγης και δικο του δικτυο μεταφορας και διανομης.Αυτο ομως δεν θα γινει ποτε γιατι το δικτυο ειναι πολυ μεγαλη ιστορια. Δεν ειναι οπως τον ΟΤΕ με την ΔΕΗ.Για να παραχθει ενεργεια θελει πρωτη υλη που κοστιζει.
Ather Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μα οι καινούριες εταιρίες θα είναι φτηνότερες. Για να γίνει αυτό θα ανεβάσουν την τιμή ρεύματος της ΔΕΗ ώστε να την κάνουν μη ανταγωνιστική. Επίσης δικό του δίκτυο δεν έχει κανένας ISP.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μα οι καινούριες εταιρίες θα είναι φτηνότερες. Για να γίνει αυτό θα ανεβάσουν την τιμή ρεύματος της ΔΕΗ ώστε να την κάνουν μη ανταγωνιστική. Επίσης δικό του δίκτυο δεν έχει κανένας ISP. Α γεια σου !!!!Οτι ειχε γινει και με τον ΟΤΕ σε θεμα τιμων !!! Δικτυο σαφως δεν εχει κανεις ISP αλλα η παραγωγη ενεργειας οπως προειπα ειναι πολυ πιο περιπλοκη καιδαπανηρη.Δεν αρκει μονο το δικτυο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Κανένας "ανταγωνιστής" δεν υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μας φλομώνει στους λογαριασμούς έναντι. Επίσης κανένας "ανταγωνιστής" δεν υποχρεώνει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να σε κοιτάζουν βαριεστημένα όταν πας να ζητήσεις διευκρινήσεις για το λογαριασμό σου, στέλνοντάς σε από τον Άνα στον Καϊάφα. Λες και σου κάνουν χάρη που σου μιλάνε. Λες και δεν πληρώνεις φόρους για να πληρώνονται (και) οι μισθοί τους. Αυτοί ήταν οι βασικοί παράγοντες για τους οποίους πέρασα στην AEGEAN. Από ό,τι υπολογίζω (γιατί θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα-δύο μήνες με την έντονη, χειμερινή χρήση, ώστε να έχω κάποια πρακτικά στοιχεία) το κέρδος μου είναι πολύ μικρό, λίγα ευρώ. Όμως: 1) ακόμη και αυτά τα λίγα ευρώ τα βγάζω με σκληρή, προσωπική εργασία, και δεν τα χαρίζω σε κανέναν 2)έχω λογαριασμό ανά μήνα, ξέρω τι πληρώνω και απαλάσσομαι από το αίσχος του "έναντι". Αυτό δε σημαίνει πως αν δω ότι δε με συμφέρει θα μείνω στην AEGEAN. Θα γυρίσω στη ΔΕΗ ή θα δοκιμάσω την ENERGA. Κι αν δεν έχουν δίκτο δικό τους (διαβάζω βέβαια για επενδύσεις σε σταθμούς παραγωγής) το μόνο βέβαιο είναι ότι με την εμμονή μας σε αναχρονιστικά μονοπώλια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Εγώ δεν κατάλαβα κάτι, το ρεύμα που δίνουν αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιώντας το δίκτυο της ΔΕΗ το παράγουν αυτές?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Από ό,τι διαβάζω, ένα μέρος το αγοράζουν από τη ΔΕΗ, ένα μέρος το εισάγουν απευθείας από το εξωτερικό και (το μικρότερο, προφανώς, καθώς έχουν πολύ περιορισμένες υποδομές ακόμη) το παράγουν, το διοχετεύουν στο δίκτυο και από εκεί το διανέμουν.
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Από ό,τι διαβάζω, ένα μέρος το αγοράζουν από τη ΔΕΗ, ένα μέρος το εισάγουν απευθείας από το εξωτερικό και (το μικρότερο, προφανώς, καθώς έχουν πολύ περιορισμένες υποδομές ακόμη) το παράγουν, το διοχετεύουν στο δίκτυο και από εκεί το διανέμουν. Δηλαδή για να καταλάβω, αγοράζουν από την ΔΕΗ το ρεύμα της (ή και από το εξωτερικό όπως και η ΔΕΗ) πληρώνουν στην ΔΕΗ για το δίκτυό της και παρόλα αυτά έχουν τιμές χαμηλότερες από την ΔΕΗ? Δηλαδή η ΔΕΗ πόσο μας κλέβει? και επίσης δεν είναι λίγο γελοίο να υπάρχει μια εταιρεία που δεν παράγει τπτ και δεν έχει καμιά υποδομή αλλα σου μεταπουλά προιόντα άλλου μέσου δικτύου άλλου και παρόλα αυτά βγάζει κέρδος? Δεν νιώθετε λίγο κορόιδα? Σαν να ανοίγω εταιρία με γαριδάκια, να αγοράζω έτοιμα γαριδάκια να πληρώνω άλλους να τα μεταφέρουν στα μαγαζιά και παρόλα αυτά να έχω και κέρδος. Φανταστείτε δηλαδή τι κλεφτες είναι οι άλλες γαριδακιοεταιρείες.
kostastnt Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Εγώ νιώθω κορόιδο όταν με φόρους που πληρώσαμε εμείς, έγινε το δίκτυο και μαθαίνουμε ότι δεν είναι δημόσιο αλλά πρέπει να πληρώνουμε επιπλέον για να το χρησιμοποιούμε.. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια δημόσια (όπως ήταν παλιά η ΔΕΗ) και κοινοφελής επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μεταπώληση εμπορευμάτων με κέρδος είναι η πιο συνηθισμένη εμπορική δραστηριότητα. Τα πάντα έτσι πηγαίνουν. Υπάρχει ένας κεντρικός εισαγωγέας, ο οποίος διαθέτει τα προϊόντα σε ένα επίσημο ή όχι δίκτυο μεταπωλητών. Τώρα, γι' αυτό που λες: δεν είμαι σίγουρος αν η ΔΕΗ "μας κλέβει". Το κέρδος που προσδοκώ από τη μετάβαση σε ιδιώτη πάροχο δεν είναι μεγάλο, αλλά όπως ξαναείπα είναι νωρίς για να αποφανθώ με σιγουριά. Υποδομές αρχίζουν να φτιάχνουν (λένε, δες σχετικές πληροφορίες στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιριών). Οπωσδήποτε είναι νωρίς ακόμη και προσωπικά (νομίζω φάνηκε και από τους λόγους που ανέφερα νωρίτερα) αν η ΔΕΗ δεν είχε το καθεστώς των "έναντι" και είχε σοβαρή εξυπηρέτηση πελατών στα καταστήματά της, δύσκολα θα πειθόμουν να αλλάξω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια δημόσια (όπως ήταν παλιά η ΔΕΗ) και κοινοφελής επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος? Αυτο ειναι και δικια μου απορια !!!!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια δημόσια (όπως ήταν παλιά η ΔΕΗ) και κοινοφελής επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος? Κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος, γιατί έχει δίκτυα και υποδομές να συντηρήσει/αναπτύξει. Δε λέω πως αυτό συμβαίνει, λέω γιατί πρέπει να έχει κέρδος. Αν μια εταιρία (πρωτίστως δημόσια, γιατί εκεί διαχειρίζεται κοινό χρήμα) μπαίνει μέσα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα (όπως είδαμε στην Ολυμπιακή και εξακολουθούμε να βλέπουμε στον ΟΣΕ).
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια δημόσια (όπως ήταν παλιά η ΔΕΗ) και κοινοφελής επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος? Για να κάνει αναπτυξιακές επενδύσεις και να βελτιώνεται.
kage Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 http://www.rae.gr/site/file/system/docs/registry/prom υπαρχουν αρκετοι παροχοι...τωρα που κλεισαν energa-verbund+aegean. εχει κανεις σε μαγαζι εναλλακτικο παροχο? http://www.in2life.gr/home/buy/articles/213349/article.aspx http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_26/02/2011_433944
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα