Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με το desktop μου

haris013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπεραα! λοιπον εχω ενα παλιο PC που το δουλευω χρονια απροβληματιστα αλλα ξαφνικα τους τελευταιους 2 μηνες περιπου,μετα που του εκανα φορματ(2 φορες,XP kai Win 7) εχει το εξης (Hardware λογικα) προβλημα.Κανει σε ακυρα χρονικα διαστηματα ασυγχρονα "μπιπ¨οπως αυτα που κανει οταν ξεκιναει αλλα με την διαφορα οτι ειναι συνεχομενα,αλλες φορες σταματαει και ξαναρχιζει,αλλες κανει 1-2 μπιμπ με καποια χρονικη διαφορα και μετα σταματαει... και γενικος ειναι τοσο ακυρα τα μπιπ που δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει.. ειναι η mobo? η καρτα γραφικων? ο επεξεργαστης? παντος κατι δεν παει καλα και δεν μπορω να βρω τι ειναι γιατι δεν το κανει παντα και συνεχεια αυτο(μπορει να κανει αυτον το σπαστικο θορηβο σημερα και να τον ξανακανει μετα απο 3 μερες π.χ)

πλζ βοηθειααα να βρω τι σκ*τα φταιει γιατι ειναι πολυ εκνευριστικο.

Αναλυτικο hardware θα σας πω αυριο γιατι νυσταζω :P

συνοπτικα εχουμε:

Intel pentium 4 3,6 ghz

ATI Randeon x 1600 series

mobo: Gigabyte GA-81945P-G-RH

Σκληρος ενας WD 320 GB μοντελο δεν θυμαμαι

τελος νομιζω οτι συνεχομενα μπιπ κανει συνηθως σε μια βαρια εφαρμογη ή ενα παιχνιδι(οχι απαραιτητητα βαρυ) αλλα δεν ξερω αν ισχυει γιατι μου εχει τυχει κ οταν σερφαρω.

Να επισυμανω πως το μονο σιγουρο για τους θορυβους αυτους ειναι οταν ενεργοποιω ενα hack για ενα παιχνιδι.εκει πραγματικα τρελενεται.(το hack δεν εχει σχεσει γιατι σε αλλους δεν κανει τιποτα και ειναι καθαρο οσο αφορα το source code του καθως το εχω ελεγξει κ εγω)

συγνωμη που σας κουρασα αλλα καιγομαι καθος αυτη την στιγμη δεν παιζει η επιλογη αγορας νεου PC. :D

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πρώτο βήμα δοκίμασε με νέο ποντικό/πληκτρολόγιο ιδίως αν είναι παλιού τύπου και όχι usb,βέβαια αν δεν φταίει το πρώτο πολύ πιθανών να δημιουργείται το πρόβλημα από κάποια usb συσκευή.

Δημοσ.

Πρώτο βήμα δοκίμασε με νέο ποντικό/πληκτρολόγιο ιδίως αν είναι παλιού τύπου και όχι usb,βέβαια αν δεν φταίει το πρώτο πολύ πιθανών να δημιουργείται το πρόβλημα από κάποια usb συσκευή.

σε PS/2 ειναι,θα τεσταρω οτι εχει σχεση με usb και ποντικια αυριο,αρα παιζει και να μην εχει πα8ει ζημια σε καποιο hardware? :D

Δημοσ.

Αυτά τα τρελά μπίμπαρίσματα τα κάνει όταν από/συνδέεται κάτι στον Η/Υ (ή όταν ψιλό βραχυκυκλώνει),τώρα αν σε σένα χάλασε κάτι εντελώς τι να πω σου το απεύχομαι.

Δημοσ.

Αυτά τα τρελά μπίμπαρίσματα τα κάνει όταν από/συνδέεται κάτι στον Η/Υ (ή όταν ψιλό βραχυκυκλώνει),τώρα αν σε σένα χάλασε κάτι εντελώς τι να πω σου το απεύχομαι.

να δοκιμασω τις εξωτερικες συσκευες δεν εχω προβλημα αλλα σκεφτηκα πως θα ειναι πολυ δυσκολο να βρω τι φταιει καθως δεν κανει παντα αυτα τα μπιπ.. μπορει σε μια μερα να κανει 3 ωρες ασταματητα μπιπ και την αλλη μερα να μην κανει καθολου.. υπαρχει καποιος σιγουρος τροπος να δω τι παιζει? πως μπορω να ξερω αν βραχυκυκλωνει καπου? μονο με το να δοκιμαζω βαζοντας και βγαζοντας hardware?

Δημοσ.

Απο θερμοκρασίες τσέκαρες τι παίζει??

οχι,πως θα τσεκαρω και ποιες τιμες θεωρουντε φυσιολογικες για ενα τετοιο συστημα?

Δημοσ.

Κατέβασε το hwmonitor και πες μας, σου δείχνει θερμοκρασίες για επεξεργαστή,κάρτα γραφικών και motherboard.

Δημοσ.

Κατέβασε το hwmonitor και πες μας, σου δείχνει θερμοκρασίες για επεξεργαστή,κάρτα γραφικών και motherboard.

οκ θα σας δωσω τα αποτελεσματα σε 1 ωριτσα αμα εχετε υπομονη γιατι εχω μαθημα τωρα :mad: :mad:

Δημοσ.

οχι,πως θα τσεκαρω και ποιες τιμες θεωρουντε φυσιολογικες για ενα τετοιο συστημα?

Για τόσο παλιό μηχάνημα δοκίμασε με το SpeeFan για να δεις ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται φυσικές πρέπει να μάθεις ακριβώς ποιον επεξεργαστή έχεις αλλά για τα pentium 4 γενικά είναι γύρο στους 70°C.

Δημοσ.

Για τόσο παλιό μηχάνημα δοκίμασε με το SpeeFan για να δεις ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται φυσικές πρέπει να μάθεις ακριβώς ποιον επεξεργαστή έχεις αλλά για τα pentium 4 γενικά είναι γύρο στους 70°C.

70C σε full load!!

Δημοσ.

Ε,ναι σωστά μέγιστη θερμοκρασία.

ωραια τσεκαρω τωρα... ποση ωρα να το αφησω? κανα 5λεπτο?

Δημοσ.

Πες μας πρώτα πόσο έχεις σε idle!! και σε επεξεργαστή και σε καρτα γραφικών!

Δημοσ.

Πες μας πρώτα πόσο έχεις σε idle!! και σε επεξεργαστή και σε καρτα γραφικών!

σε κάρτα γραφικών πως τσεκάρω?

επίσης τώρα για παράδειγμα δεν κάνει μπιρ :unsure:

αυτό είναι που μου τη σπάει.. οποτε πρέπει να κάνει αυτούς αυτούς τους "κολοθοριβους" για να βρω τι φτάει δεν τους κάνει

επίσης παραθέτω αναλυτικά στοιχεια του συστήματος από το cpu-z

post-218484-0-88695800-1307096671_thumb.jpg

post-218484-0-16826700-1307097444_thumb.jpg

post-218484-0-88158800-1307097453_thumb.jpg

post-218484-0-46923100-1307097463_thumb.jpg

post-218484-0-63874300-1307097480_thumb.jpg

post-218484-0-42718500-1307097491_thumb.jpg

post-218484-0-64256300-1307097506_thumb.jpg

post-218484-0-31881300-1307097513_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...