Προς το περιεχόμενο

Lucid Dreaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ειχα παθει πριν κανα μηνα και δεν ηξερα τι ηταν,αλλα ηταν πολυ ωραια αν και δεν θυμαμαι τι ειχα κανει :/ .ξερετε κανα τροπο που να αυξησω τις πιθανοτητες να το παθω παλι?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

θα ξεθάψω αυτό το θέμα να γράψω μια εμπειρία που μου συνέβηκε χθες το βράδυ. Έχω δει πολλά όνειρα και έχω περάσει διαφορά στον ύπνο μου , όντας 30+ αλλά αυτό ποτέ ξανά, ούτε κατά διάνοια.

Έβλεπα ένα όνειρο ότι ήμουνα στο παλιό μου πυγμαχικό σύλλογο (δεν έμοιαζε έτσι φυσικά) και ήταν να κάνω whatever, δεν έχει σημασία. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξαφνικά με απόλυτο clarity κατάλαβα ολοκληρωτικά ότι έβλεπα ένα όνειρο και ότι το μέρος που βρισκόμουνα ήταν part του ονείρου. Μιλάμε όμως για μεγάλη διαύγεια. Είναι τρομερό ότι τα 30-60 δευτερόλεπτα (σε κανονικό χρόνο) που ακολούθησαν τα θυμάμαι απόλυτα ξεκάθαρα σαν ανάμνηση που έζησα και όχι σαν ανάμνηση από κάποιο όνειρο).

Αυτό που αποφάσισα αμέσως όταν το κατάλαβα αυτό ήταν να τεστάρω τα όρια του μυαλού μου (γιατί ήταν απόλυτα ξεκάθαρο ότι ήμουν σε ένα μέρος δημιουργημένο από το μυαλό μου). Ως κομπιουτεράς αποφάσισα να τεστάρω το μυαλό μου όσον αφορά τις εικόνες σαν να ήταν κάρτα γραφικών και να βρω κάποια λεπτομέρεια που έχει πρόβλημα, οτιδήποτε. 

Το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να πέσω στα γόνατα και να αρχίσω να κοιτάω πολύ προσεκτικά το πάτωμα. Το σκεπτικό ήταν ότι θα δω το πάτωμα σαν να είναι ένα pattern απο textures, ότι αν το δώ προσεκτικά και όχι out of focus όπως θα βλέπαμε ένα πάτωμα σε ένα όνειρο, θα φανεί "φτιαχτό". Ήταν γκρι μάρμαρο, άρχισα να κοιτάω όλες τις πολύ μικρές λεπτομέρειες όπως βρομιές και φθορές, παντελής έλλειψη pattern στα νερά του μαρμάρου ήταν σαν κάθε κομμάτι να ήταν διαφορετικό περπάτησα μέχρι την γωνία είδα λίγο ακόμα βρωμιά όπως περίμενα και σηκώθηκα τελείως amazed από την λεπτομέρεια αυτών που έβλεπα, και γιατί δεν μπορούσα να δω κάποιο ψεγάδι.

Μετά πήγα σε ένα punching bag που είχε πιο πέρα. Ήταν κόκκινο και τυλιγμένο στα σημεία που τρώνε τα χτυπήματα με γκρι duct tape. Άρχισα να πάω πολύ κοντά του για να δω αν το χρώμα ήταν έντονο και ξεκάθαρο γιατί ξέρω ότι ακούγεται ότι τα όνειρα είναι ασπρόμαυρα. (όπως είπα ήμουν σε τέλειο clarity). Το χρώμα ήταν αληθινό και πολύ έντονο. Άρχισα να κουνάω τον σάκο και να παρατηρώ με πολύ προσοχή αν χάνεται έστω ένα frame κίνησης , αν φαίνεται οποιοδήποτε flaw στα physics. To κούνησα 3-4 φορές με διαφορετική δύναμη παρατηρώντας πώς ανταποκρίνεται... Τίποτα.. Όλα τέλεια. Απόλυτα φυσική και αληθινή κίνηση. 

Μετά γύρισα σε έναν τύπο που δεν αναγνώριζα που καθόταν πίσω μου. Πήγα face to face πάνω του και άρχισα να παρατηρώ τις λεπτομέρειες και τις ατέλειες του προσώπου του. Ο τύπος είχε σκατόφατσα ήταν κάπως όπως θα ήταν ο ποπάυ αν ήταν άνθρωπος. Άρχισα να πάω όλο και πιο κοντά στο πρόσωπό του για να δω τους πόρους τις τρίχες από το δέρμα του, τα μάτια με πολύ προσοχή. Όσο κοντά και να πήγαινα ήταν τέλειος. 

Μετά αποφάσισα να προσπαθήσω να zoomαρω όσο μπορώ στην φάτσα του, με ιδιότητες υπερ-ανθρώπου, στο κάτω κάτω η εικόνα που έβλεπα ήταν δική μου. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να φτάσω να βλέπω κύτταρα , μόρια και άτομα γιατί το μυαλό μου δεν θα ήξερε να τα δημιουργήσει.  Το πρόσωπό του άρχισε να φαίνεται όλο και πιο μεγάλο όταν οι πόροι έγιναν πολύ μεγάλοι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα και άρχισα να βλέπω ας πούμε θολότητα όπως όταν zoomaρεις σε μια κοντινή προσωπογραφία που πήρες με 10 megapixel. Εκεί σκέφτηκα ΑΧΑ!...

Μετά από αυτό ξύπνησα , αλλά δεν ξύπνησα στον "αληθινό" κόσμο. Ξύπνησα σε ένα άλλο όνειρο χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ ότι ήταν dream within a dream  σε εκείνη την φάση. Όταν ξύπνησα πριν από λίγο ώς συνήθως θυμάμαι λίγες διάσπαρτες λεπτομέρειες από τα όνειρα που είδα με εξαίρεση αυτά που αναφέρω εδώ τα οποία θυμάμαι τέλεια. 

Αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.

^καλή φάση
έχω καταφέρει να "ξυπνήσω" μέσα στο όνειρο μου και ένιωσα θεός 
άλλα όταν ξύπνησα κανονικά ένιωσα πολύ σκατά ,λες και είχα χάσει τα πάντα

• 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/10/2010 στις 3:29 ΠΜ, jakegate7 είπε

εδώ

sorry για το offtopic

Καλησπερα σας αν και ισως καθυστερημενα αλλα τωρα βρισκομαι σε αντιστροφη ρολων της ιδιας καταστασης οποτε και επεσα στη σελιδα και ειπα να γραψω και εγω και να ρωτησω και το θεμα που με καιει.. 

Ειμαι 27χρ δεν ξερω αν ηταν η αν μπορεις να το ονομασεις χαρισμα ομως απο πολυ παιδι εκανα lucid dreaming (δεν ειναι παντα ευκολο για οσους το επιθυμουν να ξερετε).. πλεον νιωθω κ ειμαι σε μια φαση που αυτο θελω να το σταματησω γιατι μου αποφερει αλλα προβληματα και ισως να θελω μια παυση.. αν καποιος ξερει πως να το σταματησεις η να μαθεις να ελεγχεις καλυτερα το μυαλο σου στο να μη σκεφτεται θα ημουν ευγνωμων.. Ευχαριστω 

• Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Arcangel είπε

να μαθεις να ελεγχεις καλυτερα το μυαλο σου στο να μη σκεφτεται

έχεις έρθει στο κατάλληλο μέρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...