Προς το περιεχόμενο

Lucid Dreaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλη φαση οτι εφτιαξες μονο σου προσωπα και σκηνικο. Δεν εχω πετυχει ποτε τετοια βαθμο ελευθεριας, αν κ εχω συχνα συνειδητα ονειρα.

Αν και χρειάζονται πολύ βελτίωση καθώς διαρκεί λιγότερο απ'όσο περιμένω.

Μία ερώτηση...τα συνειδητά όνειρα πότε σας συμβαίνουν...εγώ σήμερα απλά σκέφτηκα πρώσωπα,τοποθεσίες και την ώρα που το επεξεργαζόμουν κοιμήθηκα χωρίς όμως να χάσω τον έλεγχο (απλά ένιωθα ότι "τώρα κοιμάμαι").

Εσάς μπορεί να σας συμβούν ξέρω γω και 5 ώρες αφότου έχετε κοιμηθεί?

Δημοσ.

Ναι, σε οποιαδηποτε φαση. Συνηθως μου συμβαινουν το πρωι , αν ξυπνησω για λιγο ανοιξω τα ματια κ ξαναπεσω. Επισης πολυ συχνα συμβαινουν αν πεσεις να κοιμηθεις μεσημερι. Εχει να κανει με τα σταδια του υπνου.

Δημοσ.

Ναι, σε οποιαδηποτε φαση. Συνηθως μου συμβαινουν το πρωι , αν ξυπνησω για λιγο ανοιξω τα ματια κ ξαναπεσω. Επισης πολυ συχνα συμβαινουν αν πεσεις να κοιμηθεις μεσημερι. Εχει να κανει με τα σταδια του υπνου.

Εγώ στις περιπτώσεις που ανέφερα έχω κάνει όντως lucid dreaming ε?

Δημοσ.

Αν εχεις συνειδηση οτι ονειρευεσαι , ναι.

Ωραία...

έχω κάνει μια καλή αρχή για πρώτη μέρα.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/139823-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%bb%cf%80-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/page__view__findpost__p__1234733

προσωπική εμπειρία που είχα ποστάρει παλιότερα σε άλλη συζήτηση αλλά μιας και είναι άμεση με την συζήτηση αυτή, θα την ποστάρω ακούσια.

Ξέρετε τι είναι το lucid dreaming; Lucid dreaming ονομάζεται η κατάσταση την οποία ενώ κοιμόμαστε και βλέπουμε κάποιο όνειρο, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είμαστε μέσα σε όνειρο κ να αλλάξουμε την ροή του ονείρου.

Την πρώτη μου εμπειρία την είχα σε ένα εφιάλτη που έβλεπα συνεχώς. Ήμουν στην παλιά μου γειτονιά και όλα φαίνονταν απόκοσμα. Για να μην μακρηγορώ με κυνηγούσαν μικρά αλλόκοτα πλάσματα (έμοιαζαν με γκρέμλινς) και με περικύκλωναν σε μια κρεμαστή γέφυρα. Εγώ μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνω, πήδαγα στο κενό κάθε φορά κ ξυπνούσα. Αυτό το όνειρο το έβλεπα πάρα πολύ συχνά. Ένα βράδυ λοιπόν, πριν κοιμηθώ σκέφτηκα το εξής. «όχι ρε πούστη μου, δεν θα πηδήξω απόψε. Θα ξυπνήσω πριν πηδήξω». Βλέπω το ίδιο όνειρο εκείνο το βράδυ και την στιγμή που πάω να πηδήξω θυμάμαι την σκέψη μου και ότι είμαι σε όνειρο και ξυπνάω.

Μπορώ να σας πω ότι ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ένοιωσα μια ευφορία και αυτοπεποίθηση μέσα μου. Δεν ήταν η μόνη φορά που έπαθα lucid dreaming. Με τον καιρό το φαινόμενο γινόταν όλο κ πιο τακτικό μέχρι που είχα φτάσει στο επίπεδο να μπορώ να ελέγξω τα όνειρα μου. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, μπορούσα(με κάποιο μέτρο βέβαια) να αλλάξω την ροή του ονείρου και να αλλάξω ή να εξαφανίζω πρόσωπα μέσα στο όνειρο. Ήταν σαν να είχα πλήρη επίγνωση ότι ονειρευόμουν και να είχα τον έλεγχο του.

Ύστερα από τον πρόλογο ας μπω στην προσωπική μου εμπειρία.

Εκείνη την περίοδο είχε έρθει από το χωριό η γιαγιά και ο παππούς μου. Τους είχα παραχωρήσει το δωμάτιο μου και κοιμόμουν στον καναπέ-κρεβάτι που έχουμε στο σαλόνι. Το σκηνικό έχει ως εξής. Στο σαλόνι έχουμε ένα cd player με 5cdιέρες. Έβαζα λοιπόν κάθε βράδυ είτε ραδιόφωνό, είτε 5 cds μέσα και έβαζα πρόγραμμα κάποια τραγούδια να παίξουν (έπαιζε το πρόγραμμα μέχρι το πρωί). Πέφτω να κοιμηθώ λοιπόν εκείνο το βράδυ έχοντας φτιάξει το πρόγραμμα μου και βλέπω το εξής όνειρο.

Ήμουν ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο. Το κρεβάτι μου ήταν απέναντι από την πόρτα και υπήρχε και ένα δεύτερο κρεβάτι στο δωμάτιο δίπλα από την πόρτα. Ήμουν ανασηκωμένος και ακουμπούσα στους αγκώνες μου κ στο άλλο κρεβάτι ήταν ξαπλωμένος κάποιος άλλος. Το κεφάλι του ήταν από την πλευρά της πόρτας και κοιτούσε προς τα μένα. Ήταν κ αυτός ανασηκωμένος και μπορούσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Από την πόρτα έμπαινε άπλετο λευκό φως και δεν μπορούσες να δεις εξαιτίας του τίποτα απʼ έξω. Ήξερα ότι ήμουν σε όνειρο. Το διαισθανόμουν. Θυμάμαι να του λέω το εξής. «το ξέρεις ότι μπορώ να σε εξαφανίσω;» και μετά είπα κάτι σαν ξόρκι, σαν προσευχή. Και με την μία εξαφανίζεται το άλλο άτομο. Ένοιωσα εκείνη την στιγμή μια ευφορία. Μια δύναμη μέσα μου ότι μπορούσα να κάνω οτιδήποτε.

(να πω εδώ ότι μόλις ξύπνησα μετά το όνειρο μου θυμόμουν τι του είχα πει. Θυμάμαι ότι ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο τετράστιχο που και εγώ ο ίδιος αναρωτήθηκα μα πως το επινόησα αυτό μες στον ύπνο μου. Δυστυχώς το πρωί που ξαναξύπνησα δεν θυμόμουν ούτε γραμμή από το τετράστιχο αυτό αλλά μόνο ότι ήταν καταπληκτικό).

Στην θέση του εμφανίστηκε από το πουθενά ένα άλλο άτομο. Καθόταν ακριβώς όπως καθόταν ο πρώτος αλλά σε αντίθεση με τον άλλον, το πρόσωπο του φαινόταν μαύρο. Μια σκιά. Δεν διέκρινες τίποτα από το πρόσωπο του άσχετα αν έμπαινε τόσο φως από την πόρτα. Τον ακούω να γελάει και να μου λέει «νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις αυτό κ σε μένα; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» λέω πάλι εκείνο το τετράστιχο και δεν γίνεται τίποτα. Γελάει πάλι αυτός και με ξαναρωτάει με περισσότερη έμφαση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Τότε λέει αυτός κάτι σαν προσευχή κάτι σαν το δικό μου και ξαφνικά νοιώθω τα πόδια μου να κόβονται και πετάγομαι από τον ύπνο μου. Πετάχτηκα τόσο πολύ που βρέθηκα σχεδόν καθιστός στα κατωπόδαρα του κρεβατιού. Ακριβώς εκείνη την στιγμή ακούω από το ράδιο την λέξη Lucifer… Περιττό να σας πω ότι χέστηκα πάνω μου. Το πρόγραμμα που είχα βάλει είχε διάρκεια ~5 ώρες. Απʼ όλα τα τραγούδια μόνο σε 1 ακουγόταν η λέξη Lucifer 2 φορές αν δεν απατόμαι. . πληροφοριακά το τραγούδι είναι iced earth - Danteʼs inferno.

Από εκείνη την νύχτα δεν ξαναείχα lucid dreaming ποτέ μου και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (περίπου 4 χρόνια αν δεν απατόμαι) δεν θυμάμαι να έβλεπα όνειρο κ ακόμα και αν έβλεπα, το πρωί το είχα ξεχάσει.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/139823-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%bb%cf%80-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/page__view__findpost__p__1234733

προσωπική εμπειρία που είχα ποστάρει παλιότερα σε άλλη συζήτηση αλλά μιας και είναι άμεση με την συζήτηση αυτή, θα την ποστάρω ακούσια.

wow...!!! :fear:

Έχω ξεκινήσει από πριν λίγες μέρες να ασχολούμαι με το lucid dreaming αλλά δεν έχω πετύχει κάτι...

Ποιο πολύ προσπαθώ να κάνω την μέθοδο WILD γιατί είναι πιστεύω και η ποιο ζωντανή...

Ελάτε να συνεχίσουμε ξανά την συζήτηση (χωρίς trollers) για τρίτη φορά! Είναι πολύ ενδιαφέρουσα...

Για πείτε κάποια tips εκτός τα γνωστά (γράψιμο ονείρου μόλις ξυπνήσεις κλπ) που βοηθούν να έχεις έλεγχο του ονείρου....

Δημοσ.

το έχω πάθει καταλάθος χωρίς να το προσπαθήσω. Η εμπειρία ηταν τρομακτική , τόσο που έβρεξα το κρεβάτι απο τον φόβο μου :fear: :fear:

εσείς το προσπαθήτε επίτηδες δηλαδή ?

Δημοσ.

το έχω πάθει καταλάθος χωρίς να το προσπαθήσω. Η εμπειρία ηταν τρομακτική , τόσο που έβρεξα το κρεβάτι απο τον φόβο μου :fear: :fear:

εσείς το προσπαθήτε επίτηδες δηλαδή ?

οταν καταφερεις να διαχειριζεσαι η ιδια το ονειρο, κανεις οτι θες...τι εκανες που σε τρομαξε τοσο πολυ;; δεν μπορουσες αν το αλλαξεις;

Δημοσ.

Μια δική μου εμπειρία που ειχα αναφέρει εδω παλαιότερα

Ήμουν λέει σπίτι μου, στο πατάρι. Καθόμουν στη καρέκλα. Όλα ήταν τόσο ζωντανά. Από τον ήχο που έκαναν τα ροδάκια της καρέκλας, έως οτιδήποτε έβλεπα. Καθώς κοιτούσα γύρω μου προσπαθούσα να συνηδητοποιήσω το "πώς βρέθηκα εδώ;", και τότε είδα απέναντι μου ένα κεφάλι να με κοιτάει που απ'όσο θυμάμαι, ήταν... εγώ και τότε άρχισε να έρχεται δυνατό φως από φακό πάνω στον τοίχο. Εκεί τρόμαξα και θυμάμαι άρχισα να φωνάζω "ποιος είναι; Μάνα εσύ είσαι;" κατά λέξη. Ξαφνικά, βρέθηκα στο κρεβάτι μου με όλο το σώμα μου να δονείται και να νιώθω τσιμπήματα. Απ'όσο έψαξα, κάποιοι το αναφέρουν αυτό ως "εξωσωματική εμπειρία" (a.ka "out of body experience"). Προτιμώ βέβαια τη πιο λογική εξήγηση του lucid dreaming.

Δυστυχώς, πέρα απο αυτή δεν εχω καταφέρει ξανά κάτι ανάλογο πέρα απο όταν χαζοκοιμαμαι τα μεσημερια και πριν κοιμηθω σκέφτομαι ιστορίες οι οποίες μετα συνεχίζονται και απλά όταν ξυπνάω το συνειδητοποιώ.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λετε εσεις, παντως εγω πιστευω πως υπαρχουν κοσμοι, πραγματα, διαστασεις, που μπορουμε να τα δουμε στον υπνο μας.. ο εγκεφαλος μας εχει τοσο πολλες δυναμεις που ισως καποτε αν καταφερουμε να τις καταλαβουμε θα αλλαξει ριζικα η ανθρωποτητα.. υπαρχουν πραγματα που κοροιδευουμε τωρα, αλλα στο μελλον μπορει να ειναι αλλιως..

Σε ολους τους πολιτισμους και τις θρησκειες υπαρχει η αντιληψη οτι υπαρχει καποιος αλλος κοσμος-διασταση (πχ παραδεισος, κολαση, Αδης, κατω κοσμος).. οκ εχουμε αναγκη να πιστευουμε πως κατι αλλο υπαρχει και δεν ειμαστε μονοι και οτι υπαρχει κατι μετα τον θανατο, αλλα ΑΝ υπαρχει; Ολοι αυτοι οι μυθοι, ιστοριες και παραδοσεις, αν ειναι εστω και λιγο αληθινες;

Εγω αυτο πιστευω, αυτη ειναι η γνωμη μου

.. δεν μιλαω για φαινομενα τυπου μορα ή υπνικης παραλυσης τα οποια εχουν επιστημονικη εξηγηση.. υπαρχουν ομως πραγματα που καμια επιστημη δεν μπορει να λυσει, γτ απλα δεν μπορουμε ακομα..

(ειχα δει ενα ντοκιμαντερ με το θεμα του υπνου, προσπαθουσαν μεσω τις υπνωσης να καταλαβουν πως λειτουργει η αστρικη προβολη και το lucid dreaming.. μετα την υπνωση ηταν μια τυπισσα η οποια μιλουσε αρχαια ελληνικα ξαφνικα! Ηταν Αμερικανα και ποτε δεν ειχε διαβασει αρχαια στην ζωη της.. ο γιατρος σημειωσε αυτα που ελεγε και μετα οι σημειωσεις του εξεταστηκαν και βρεθηκε πως ηταν αποσπάσματα από χαμένες τραγωδίες του Eυριπίδη! Θα προσπαθησω να το βρω και θα το ποσταρω εδω)

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λετε εσεις, παντως εγω πιστευω πως υπαρχουν κοσμοι, πραγματα, διαστασεις, που μπορουμε να τα δουμε στον υπνο μας.. ο εγκεφαλος μας εχει τοσο πολλες δυναμεις που ισως καποτε αν καταφερουμε να τις καταλαβουμε θα αλλαξει ριζικα η ανθρωποτητα.. υπαρχουν πραγματα που κοροιδευουμε τωρα, αλλα στο μελλον μπορει να ειναι αλλιως..

Σε ολους τους πολιτισμους και τις θρησκειες υπαρχει η αντιληψη οτι υπαρχει καποιος αλλος κοσμος-διασταση (πχ παραδεισος, κολαση, Αδης, κατω κοσμος).. οκ εχουμε αναγκη να πιστευουμε πως κατι αλλο υπαρχει και δεν ειμαστε μονοι και οτι υπαρχει κατι μετα τον θανατο, αλλα ΑΝ υπαρχει; Ολοι αυτοι οι μυθοι, ιστοριες και παραδοσεις, αν ειναι εστω και λιγο αληθινες;

Εγω αυτο πιστευω, αυτη ειναι η γνωμη μου

.. δεν μιλαω για φαινομενα τυπου μορα ή υπνικης παραλυσης τα οποια εχουν επιστημονικη εξηγηση.. υπαρχουν ομως πραγματα που καμια επιστημη δεν μπορει να λυσει, γτ απλα δεν μπορουμε ακομα..

(ειχα δει ενα ντοκιμαντερ με το θεμα του υπνου, προσπαθουσαν μεσω τις υπνωσης να καταλαβουν πως λειτουργει η αστρικη προβολη και το lucid dreaming.. μετα την υπνωση ηταν μια τυπισσα η οποια μιλουσε αρχαια ελληνικα ξαφνικα! Ηταν Αμερικανα και ποτε δεν ειχε διαβασει αρχαια στην ζωη της.. ο γιατρος σημειωσε αυτα που ελεγε και μετα οι σημειωσεις του εξεταστηκαν και βρεθηκε πως ηταν αποσπάσματα από χαμένες τραγωδίες του Eυριπίδη! Θα προσπαθησω να το βρω και θα το ποσταρω εδω)

θα ηταν τελειο να μπορουσαμε να επισκεφτουμε αλλες διαστασεις μεσα απο τον υπνο μας...!!

Εγω αναρωτιεμαι αν στα lucid dreams μπορουμε να συναντηθουμε με αλλους ανθρωπους που ονειρευοντε εκεινη την στιγμη....

Αν το βρεις ποσταρε το θα ειναι πολυ ενδιαφερον!

Δημοσ.

Εχει τυχει να κανω lucid dreaming 2 φορες.Και λεω τυχει , γιατι εκατσε τελειως τυχαια , αν και εκεινη την περιοδο παλευα για astral projection.

Το lucid dreaming εκατσε με reality check μεσα στο ονειρο.Δηλαδη σε φαση "αυτο δεν παιζει να συμβαινει , δεν γινεται να ειμαι στο ταδε μερος με αυτον..."...μπαμ....lucid dreaming.

Αλλα επειδη οπως ειπα τοτε παλευα για astral projection και το lucid dreaming ειναι μια μεθοδος για astral projection (με την εννοια..οτι μιας και ελεγχεις το ονειρο...απλα εκδηλωνεις την επιθυμια να πας σε αστρικη προβολη..και πας...) δεν εμεινα πολυ στο ονειρο...ξεκινησε σχεδον αυτοματα η αστρικη προβολη.

Οποτε δεν μπορω να πω οτι ασχοληθηκα πολυ με το ονειρο οταν εκατσε η φαση :)

Επισης εχει τυχει να ξυπναω συνειδητα επειδη στο ονειρο γινοταν της "μπιπ".Σε φαση να μου την πεφτουν οντοτητες και το αισθημα του τρομου και της φρικης ναναι τοσο μεγαλο που να "βγαινω" απο ονειρο ειτε συνειδητα ειτε λογω της εντασης.

Δεν ξερω αν αυτο συγκαταλεγεται στο "ελεγχω το ονειρο".

Δημοσ.

Εχει τυχει να κανω lucid dreaming 2 φορες.Και λεω τυχει , γιατι εκατσε τελειως τυχαια , αν και εκεινη την περιοδο παλευα για astral projection.

Το lucid dreaming εκατσε με reality check μεσα στο ονειρο.Δηλαδη σε φαση "αυτο δεν παιζει να συμβαινει , δεν γινεται να ειμαι στο ταδε μερος με αυτον..."...μπαμ....lucid dreaming.

Αλλα επειδη οπως ειπα τοτε παλευα για astral projection και το lucid dreaming ειναι μια μεθοδος για astral projection (με την εννοια..οτι μιας και ελεγχεις το ονειρο...απλα εκδηλωνεις την επιθυμια να πας σε αστρικη προβολη..και πας...) δεν εμεινα πολυ στο ονειρο...ξεκινησε σχεδον αυτοματα η αστρικη προβολη.

Οποτε δεν μπορω να πω οτι ασχοληθηκα πολυ με το ονειρο οταν εκατσε η φαση smile.gif

Επισης εχει τυχει να ξυπναω συνειδητα επειδη στο ονειρο γινοταν της "μπιπ".Σε φαση να μου την πεφτουν οντοτητες και το αισθημα του τρομου και της φρικης ναναι τοσο μεγαλο που να "βγαινω" απο ονειρο ειτε συνειδητα ειτε λογω της εντασης.

Δεν ξερω αν αυτο συγκαταλεγεται στο "ελεγχω το ονειρο".

Και την καταφερες την αστρικη προβολη;;; Πως ηταν;;

Δημοσ.

Και την καταφερες την αστρικη προβολη;;; Πως ηταν;;

Αστρικη προβολη εχω επιχειρησει αρκετες φορες .Τις περισσοτερες φορες την εχω "ξεκινησει".Αλλα ειναι λιγο τρομαχτικη η διαδικασια...Και ολες τις φορες την "διεκοψα" εσκεμμενα.

Αλλο να βρεθεις μπαμ σε αστρικη προβολη και αλλο να βιωνεις ολη την διαδικασια.Ειναι λιγο χεσιμο :-)

Το καλυτερο που ειχα καταφερει , ειναι να νοιωθω οτι ανυψωνομαι , (προφανως οχι σωματικως)...και σκεφτομουν "κοιτα να δεις που θα χτυπησω στο ταβανι και θα γελαμε!" χαχα.Αλλα και αυτο το διεκοψα εσκεμμενα.

Ολα να τονισω γινονται μεταξυ ξυπνιου/γλαρωματος.Εχεις πληρη αισθηση του τι γινεται , δεν κοιμασαι δηλ.

Μην πλατιαζουμε ομως , εδω μιλαμε για lucid dreaming.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...