Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Seagate Barracuda 7200.10 500 Gbytes

evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο Seagate Barracuda 7200.10 500 Gbytes έχω βάλει μέσα windows 7. Το έχω κανα 6 μίνες που το έχω χρησιμοποιήσει και εχτές πήγα να ξεκινήσω τον υπολογιστή και όταν πάει να διαβάσει για boot κολάι εκεί βάζω το CD για να κάνω format και μου λέει ότι ''δεν επιτρέπετε ή δεν είναι δυνατή''(δεν θυμάμαι ακριβός)η πρόσβαση στον δίσκο άσε που μέχρι να φτάσει εκεί κάνει 5 χρονιά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω αυτό??

Δημοσ.

Φίλε καλησπέρα. Λοιπόν υπάρχουν τρείς λόγοι που μπορώ άμεσα να σκεφτώ για να συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Ο απλούστερος είναι ότι έχεις ενεργοποιήσει στο BIOS την επιλογή BOOT SECTOR VIRUS PROTECT και δεν επιτρέπει σε κανένα πρόγραμμα να γράψει η να διαγράψει στην προκειμένη περίπτωση την περιοχή εκκίνησης του σκληρού δίσκου. Ο δεύτερος λόγος μπορεί απλά να είναι ότι ο σκληρός έχει πρόβλημα και θέλει αντικατάσταση (προφανώς έχει εγγύηση οπότε θα ταλαιπωρηθείς λιγάκι με τις αντιπροσωπίες αλλά θα στον αλλάξουν. Τέλος, μπορεί κάποιος ιός ή κάποιο πρόγραμμα να έχει κλειδώσει το boot sector και να μην μπορούν τα windows να κάνουν format.

Στην πρώτη περίπτωση απλά απενεργοποιείς την επι΄λογή του BIOS και όλα οκ.

Στην δεύτερη και τρίτη περίπτωση κατεβάζεις το ultimate boot cd, το γράφεις και ξεκινάς το pc από εκεί. Επιλέγεις hdd, hard disk Diagnostics, Sea tools for Dos και ελέγχεις το δίσκο. Αν έχει πρόβλημα θα σο πεί, αν όχι προχράς στο τελευταίο βήμα. Πάλι με το ultimate boot cd αυτή τη φορά επιλκέγεις hdd, wipping tools, Darik's Boot and Nuke και καθαρίζεις πλήρως τον δίσκο (θα πάρει κανένα 8άωρο, οπότε κάντο βράδυ). Μετά μπορείς να βάλεις τα Windows από την αρχή.

Α, το ultimate boot cd το κατεβάζεις από http://www.ultimatebootcd.com/.

Δημοσ.

Μπές στο bios κοίταξε αν τον βλέπει γενικά τον δίσκο και αν ειναι στο boot η πρώτη συσκευή που βλέπει οταν ξεκινάει η υπολογιστής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...