kdiamant Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα και απο εμένα. Ότι γράψω είναι προσωπική μου γνώμη και δεν έχω σκοπό να έρθω σε καυγά με κανέναν. Είπα απλά να γράψω και εγώ τη γνώμη μου όσον αφορά το iOS 5 αλλά να κάνω και κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν: Είμαι κάτοχος iPhone απο το 1ο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ Ελλάδα (άσχετο το πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου). Τώρα είμαι κάτοχος iPhone 4. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συσκευή με άλλο λειτουργικό που να με καλύπτει ώστε να με κάνει να φύγω απο το iPhone. Έχω χειριστεί λίγο Android (SE X10 mini, SE X10) αλλά την απλότητα του iOS δεν την έχει για εμένα. (προσωπική άποψη μην αρπαχτεί κανένας. ) Με την σημερινή παρουσίαση του iOS 5, μπορώ να πώ ότι καλύφτηκαν σχεδόν όλα τα κενά που είχε σαν λειτουργικό και κυρίως απέναντι στο Android, με αποτέλεσμα το Android να υπερτερούσε σε κάποιους τομείς όπως τα Notifications. Σίγουρα ακόμα το iOS (αναφέρω αυτό γιατί αυτό χειρίζομαι) έχει ακόμα ελείψεις, σημαντικές και ασήμαντες. Ασήμαντη κατα εμέ π.χ. η αποστολή αρχείων μέσω Bluetooth. Σημαντική θεωρώ εν μέρη το drag and drop αρχείων. Λέω εν μέρη γιατί πλεόν μέσω App Store υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν στο περίπου αυτό το πράγμα όπως η εφαρμογή iFiles. Σημαντική επίσης θεωρώ την έλλειψη αναφοράς παράδοσης στα SMS αν και εδώ ίσως πλέον να υπάρχει με το iOS 5 δεν πολυκατάλαβα. Είναι μια απο τις ερωτήσεις που κάνω παρακάτω... Επίσης την έλλειψη Flash Player με αποτέλεσμα να μην μπορώ ακόμα να δώ πολλά site. Θα προτιμούσα να έχει ένα "διακοπτάκι" στα settings και να επέλεγα εγώ αν θα τρέχει το flash player plugin ή όχι παρά να μην το έχω καθόλου (βέβαια ίσως παίζονται άλλα σε αυτή την ιστορία). Εν τέλη σίγουρα κάτι καινοτόμο δεν μπορώ να πώ ότι είδα με το iOS 5 αλλά, δεν συμφέρει πιστεύω πάντα να προτρέχει μία εταιρία παρουσιάζοντας πάντα κάτι καινούργιο, καινοτόμο γιατί έτσι παράδειγμα χάνει εφόδια για τις νέες δυνατότητες για τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσει μελλοντικά είτε αφορούν software είτε hardware. Ανανεώνοντας ένα λογισμικό σε σημείο παραπλήσιο με π.χ. το Andoid που πιστεύω είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής βλέπει τι λείπει απο τον κόσμο συγκεντρώνει πληροφορίες και κάποια στιμγή σου κάνει το Μπαμ και σου αλλάζει τα δεδομένα ορίζοντας πάλι νέες γραμμές. Έτσι έκανε πιστεύω και με το iPhone (κινητό με οθόνη αφής), iPad (αντικαταστάτης των Netbook αν θέλετε). Anyway... Ερωτήσεις: Πλέον την εφαρμογή Messages την αντικατέστησε η εφαμρογή iMessages αν τα λέω σωστα? Αν είναι έτσι: 1ον) Αν εγώ θέλω να στείλω κανονικό SMS σε μία επαφή μου όπου έχει iPhone με iOS 5 θα έχω επιλογή αποστολής σαν iMessage ή σαν SMS ή αν απο μόνο του το κινητό για τον οποιονδήποτε λόγο (π.χ. δεν έχω data plan) δεν μπορεί να το στείλει σαν iMessage θα το στείλει σαν SMS? 2ον) Η αναφορά παράδοσης απο τη στιγμή που αν όντως αντικαταστάθηκε η εφαρμογή Messages γιατί να ισχύει μόνο σε iMessage και όχι και στο SMS? Αυτά και sorry αν σας κούρασα...Καλό βράδυ!
dimitris2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πλέον την εφαρμογή Messages την αντικατέστησε η εφαμρογή iMessages αν τα λέω σωστα? Αν είναι έτσι: 1ον) Αν εγώ θέλω να στείλω κανονικό SMS σε μία επαφή μου όπου έχει iPhone με iOS 5 θα έχω επιλογή αποστολής σαν iMessage ή σαν SMS ή αν απο μόνο του το κινητό για τον οποιονδήποτε λόγο (π.χ. δεν έχω data plan) δεν μπορεί να το στείλει σαν iMessage θα το στείλει σαν SMS? Αν η επαφή σου έχει iOS 5 θα σταλεί σε iMessage χωρίς να μπορείς να το αλλάξεις αυτό (εκτός και αν το απενεργοποιήσεις). Όπως λες, μόνο αν δεν μπορεί λόγω μη ύπαρξης σύνδεσης στο internet θα πάει ως sms.
ocelotgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι, ειναι οτι δεν ειναι θεμα ποσοτητας, αλλα ποιοτητας... Κ εγω μετα απο 2,5 χρονια σε iphone αποφασισα να το δωσω κ να δοκιμασω το android. Πηρα λοιπον ενα milestone, κ αφου κατακαυ***σα τις 2-3 πρωτες μερες με cooked roms, root κ γενικοτερα ψαξιμο (μου θυμιζε εποχες qtek s100 κ htc universal), μετα απο 1 βδομαδα ειχα ξενερωσει απιστευτα. Κατι το touch, κατι τα κολληματακια, κατι τα κρεμασματα του launcher/phone app κατα τις κλησεις (οχι σε ολες, αλλα εχανα πολλες), εψαχνα την πορτα να φυγω σε λιγοτερο απο μηνα. Το εδωσα (=σκοτωσα) κ στο ενδιαμεσο, για κανα μηνα ακομα μεχρι να ξαναβρω ενα 3gs αυτη την φορα, την εβγαλα με ενα htc p3300. Ξερετε, αυτα με την τσιμπιδα, τα wm6.0, το πληκτρολογιο με κατι γραμματα στο keyboard ψειρες κ τα σχετικα. Κακα τα ψεματα, αν δεν ειχε μπει η apple στο χορό, ακομα καπως ετσι θα ημασταν, αυτο οφειλουν να το αναγνωρισουν ολοι. Ναι, μετα ασχοληθηκε η google, ανεπτυξε το android κ ξεκινησε ο ανταγωνισμος να κανει την δουλεια του. Ναι, εφερε την επανασταση, κ το τηλεφωνο απλως δουλευε οπως θα περιμενες. Ουτε κολληματακια, ουτε κρεμασματα ουτε τιποτα. Μαζι σας κ εγω, τα notifications θυμιζουν πολυ android, αλλα ειναι κακο αυτο? Ποσους διαφορετικους τροπους ειχε δηλαδη για να το κανει? Τελος, εχοντας πλεον δοκιμασει κ τα 2, εχω να πω το εξης: Το καθε συστημα εχει τα καλα του κ τα κακα του. Η apple εχει επιλεξει να παιξει μονη της, με τους δικους της ορους, με ενα "οικοσυστημα" που ελεγχει 100%. Η google απο την αλλη, με open source κωδικα κ ελευθερια παντου, βαζει το χερι της μονο οταν τα πραγματα ξεφευγουν. Αυτο συνεπαγεται οτι το iphone, εφοσον ολα ελεγχονται, εχει μικροτερη ευελιξια απο αντιστοιχες android συσκευες, αλλα ασυγκριτα μεγαλυτερη σταθεροτητα. Δεν υπαρχουν conflicts, δεν κρεμαει το συμπαν απο το πουθενα, το χρησιμοποιεις για να κανεις την δουλεια σου κ την κανει χωρις πολλα πολλα. To android απο την αλλη, εχει τις ελευθεριες του, αλλα τι να τις κανω οταν πρεπει να ρυθμισω 1002 πραγματακια κ να χασω δεν ξερω κ εγω ποσο χρονο για να κανω το αυτονοητο? Στην τελικη, εξαρταται απο το τι θελει ο καθενας. Εγω τουλαχιστον, μετα απο τοσα χρονια πειραματισμων κ σκαλισματος, δεν εχω πλεον ουτε τον χρονο ουτε την ορεξη να κατσω να σεταρω εναν kernel (που λεει ο λογος) απο την αρχη. Θα δωσω κατι παραπανω, θα κανω 2-3 συμβιβασμους (αν κ υπαρχει κ το cydia, κ μην μου πειτε οτι εσεις δεν rootαρετε το android σας) κ θα παρω τον ετοιμο, κ θα αφιερωσω ολο τον χρονο που εξοικονομησα στην δουλεια που θα κανω με την συσκευη, κ οχι στην συσκευη.. iOS 5.0 beta σε 3GS, σε γενικές γραμμές καλή απόκριση, αλλά αγκομαχά όταν κάνω sync και πλοηγούμαι στα menu (αναμενόμενο θα έλεγα). Η αναφορά παράδοσης απ΄ότι δοκιμάσαμε λειτουργεί μόνο στα iMessages και όχι στα SMS. Για πες τιποτα παραπανω, γιατι μας καιει το θεμα... Ελπιζω να μην επαναληφθει τουλαχιστον η κοροιδια που ειχε γινει με το 3g κ το ios 4.0...
Hal9000 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πρόσθεσα φωτογραφίες στην είδηση από iPhone 4 και iPad 2.
Drop_Dead Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αναμενόμενο ήταν να αρχίσει να αντιγράφει η Apple. Πάντως το 3G έμεινε εκτός iOS 5. Εύγε όσον αφορά το τμήμα πωλήσεων/marketing. Εμμ... το 3GS θα παρει το iOS 5 !
Nomedor Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Από ότι βλέπω η Apple αναπτύσσει το λειτουργικό της προς την σωστή κατεύθυνση αντιγράφοντας φυσικά τον ανταγωνισμό! Και καλά κάνει από μια άποψη αφού αναγνωρίζει τα σημεία στα οποία μειονεκτεί και τα απαλείφει. Στο μόνο που θέλω να σταθώ ότι την ίδια στιγμή που αυτή αντιγράφει τους άλλους η ίδια κατηγορεί ότι οι άλλοι την αντιγράφουν και μοιράζει αριστερά και δεξιά μηνύσεις για look and feel και άλλα παρόμοια πράγματα όπως αστείες πατέντες κάτι το οποίο βρίσκω τουλάχιστον τραγελαφικό... Τουλάχιστον ελπίζω να σταματήσει τώρα η παραπληροφόρηση ότι η apple οδηγεί την καινοτομία. Και για να μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από αυτό: Δεν στέκομαι στο λειτουργικό αλλά στην πολιτική της εταιρίας και το πόσο παραπλανητικές μεθόδους ακολουθεί. Ο σκοπός του post δεν είναι το flame απλά με έχει κουράσει η εσφαλμένη άποψη ότι όλοι οι άλλοι αντιγράφουν την apple αφού μόνο αυτή είναι καινοτόμα και ήθελα να το επισημάνω, ευχαριστώ.
Vasilisxd Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Είδαμε το iCloud που είναι ενα εργαλείο συγχρονισμου αναμεσα σε συσκευες Apple. Η Apple θεωρισε ΟΚ το να συγχρονίζεις τα mp3 που δεν έχεις κατεβασει και πληρωσει απο το iTunes να πληρωνεις συνδρομη. Δηλαδη αν δεν το πηρες απο το iTunes , πλήρωσε τωρα να το συγχρονισεις. Το iOS 5 θα μπορούσε να λεγοταν και 4.4 μιας και δεν προσφέρει κατι που να δικαιολογεί τον τιτλο της 5ης εκδοσης. Οι ειδοποιησεις ειναι μια κακιά αντιγραφή του Android. Το iMessage είναι οτι και το Facetime , για συσκευες Apple και μονο. Βασικα το μονο θετικο ειναι τα multitouch gestures του ipad , το οποιο υπηρχε και στην 4.3. ***Χρηστης iPhone4/iPad2...
FarCry Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Το iMessage είναι οτι και το Facetime , για συσκευες Apple με το iOS 5 και μονο. φιχεδ
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Για μία ακόμη φορά, σε ένα θέμα της Apple, μπήκαν όσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Apple να πουν για την Apple πόσο κακή είναι. Για μία ακόμα φορά, υπάρχει το ερώτημα γιατί δεν κάνουν το ίδιο όσοι έχουν Apple μηχανήματα σε θέματα για μηχανήματα από brands που δεν έχουν.
geo99rge Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ενταξει προσπαθουν να καλυψουν τις αναγκες ολου του κοσμου σε ολο τον πλανητη, δεν ειναι κακο αυτο που προσπαθουν να κανουν, αλλα ξερει κανεις να μου πει π.χ. αμα ξεχασεις το τηλ σπιτι πως μπορεις να δεις της επαφες σου απο το itunes? αυτο το φτιαξανε? γιατι αυτο ψαχναμε την προηγουμενη βδομαδα και δεν το βρισκαμε, ενω μπαινεις στο gmail και τα βλεπεις ολα.
kirileman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ευχαριστούμε τους χρήστες android για τη γνώμη τους.
nikoskon Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αναμενόμενο ήταν να αρχίσει να αντιγράφει η Apple. Πάντως το 3G έμεινε εκτός iOS 5. Εύγε όσον αφορά το τμήμα πωλήσεων/marketing. Εμμ... το 3GS θα παρει το iOS 5 ! Eμμ... άλλο το 3G, άλλο το 3GS !
FarCry Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Eμμ... άλλο το 3G, άλλο το 3GS ! καλα ναι αλλα ουτως η αλλως ειναι ακυρο γιατι το 3G πηρε πουλο απο την 4.3 δεν περιμενε την 5 Για μία ακόμη φορά, σε ένα θέμα της Apple, μπήκαν όσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Apple να πουν για την Apple πόσο κακή είναι. εγω δεν ειπα οτι ειναι κακη. ειπα απλα οτι δεν ειναι καινοτομα οπως πολλοι apple fans διατεινονται . οι αποψεις που εκφραζω δεν εχουν να κανουν με την ιδια την apple αλλα με τις τακτικες κοινωνικης παραπληνησης/αποπλανησης που ακολουθει
alexzzz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Η επιτυχία της εταιρίας είναι σε 5 σελίδες τόπικ να υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν τις κινήσεις της με θέρμη. Η αντιγραφή φυσικά και δεν είναι κακή... ίσα- ίσα. Αλλά όταν σου παίρνει 2 χρόνια για να αντιγράψεις κάτι και να μην καινοτομήσεις είναι κακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα