GioStam Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 (επεξεργασμένο) Επειδή για 9 σελίδες διαβάζω κυρίως για το πόσο ζώον είμαι που πήρα ένα κινητό που μου αρέσει και με βολεύει αλλά και για το πόσο evil είναι η Apple που προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα της (πρωτοφανές!) θα κάνω μια απόπειρα να μιλήσω επί της ουσίας μήπως και γίνει λίγο κουβέντα. Για εμένα, λοιπόν, σημαντικότερη ανακοίνωση χθες ήταν το iCloud, όχι γιατί είναι κάτι πρωτοποριακό ως cloud storage αλλά κυρίως όσον αφορά το κομμάτι με τον αυτόματο συγχρονισμό όλων των συσκευών σου με αυτό, κυρίως αν ισχύει κι αν κατάλαβα καλά ότι μέσα σε αυτές τις συσκευές περιλαμβάνονται και windows pcs. Μεγάλο θέμα για όσους τους ενδιαφέρει και η μουσική είναι και το iTunes Match, το οποίο ουσιαστικά σου νομιμοποιεί "παράνομη" μουσική με 25 δολλάρια το μήνα χρόνο. Δεν έχω ακόμη όμως καταλάβει ακριβώς πως θα δουλεύει (μόνο streaming ή όχι κτλ) αλλά και μόνο το ότι έπεισε η Apple τις δισκογραφικές για κάτι τέτοιο, μπορεί να σημαίνει πολλά για το ανόητο νταβαντούρι με τα πνευματικά δικαιώματα. Στη πράξη βέβαια θα φανεί. Για το iOS 5 τα πράγματα είναι απλά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ notifications της προκοπής. Το αντέγραψε απ'το Android που το αντέγραψε απ'το webOS που δε ξέρω κι εγώ από που το αντέγραψε. Σε ένα κινητό ο μόνος πραγματικά χρηστικός τρόπος στο UI είναι αυτός γι'αυτό και τον χρησιμοποιούν όλοι (άλλοι με μεγάααλη καθυστέρηση αλλά τι να κάνεις). Το αν είναι πραγματικά αντιγραφή ή όχι θα μπορεί κάποιος να το πει αν δει τι γίνεται σε επίπεδο κώδικα και δε νομίζω να αφορά κανέναν αυτό. Κάνει δουλειά; Είναι καλό. Έχουμε λοιπόν επιτέλους και οι μη jailbroken, σωστά notifications. Το iΝewsstand θα μου άρεσε αν πρόκειται ποτέ να δούλευε με ελληνικά περιοδικά, όπως και το iBookstore με βιβλία, άρα το αφήνουμε. Μεγάλο βήμα η ανεξαρτητοποίηση από το pc. Επιτέλους και rich text στο mail. Μου άρεσαν τα Reminders και το iMessenger (αν και δε νομίζω να τον πολυχρησιμοποιήσω γιατί σχεδόν όλοι στη παρέα μου δεν έχουν iPhone, ούτε Android). Τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα, θα βελτιώσουν σίγουρα τη γενική εμπειρία χρήσης. Α και το Twitter integration, για κάποιον έστω μέτριο χρήστη Twitter σίγουρα λύνει χέρια. Αυτά στα γρήγορα και βιαστικά μπας και μιλήσει και κανένας άλλος επί της ουσίας. Δε χρειάζεται να είναι iPhone χρήστης, απλά ρε παιδί μου να πει ότι τα notifications δε μου αρέσουν έτσι γιατί π.χ. η γραμματοσειρά είναι κακή, κι όχι γιατί είναι αντιγραφή ή γιατί ο Jobs είναι σπαστικός. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2011 από GioStam
billxl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πολλοί κράζουν την Apple ότι παρουσιάζει τις αναβαθμίσεις της ως καινοτομίες δικές της. Που είδατε να λένε: "κοιτάξτε αυτή τη χ λειτουργία, δεν είναι φανταστική; Εμείς την ανακαλύψαμε, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού." Αρπάζονται όμως επειδή η Apple ξέρει να κάνει καλό promotion των προιόντων της, όπως κάθε εταιρία οφείλει να κάνει και δεν καταλαβαίνουν ότι για να προστεθεί μια λειτουργία σε ένα προϊόν της, είτε την έχει ανακαλύψει η ίδια, είτε όχι, θα πρέπει να δουλεύει άψογα. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε δεν διστάζει να το απορρίψει και ας το προσφέρει ο ανταγωνισμός. Και οι λάτρεις του Android να μην ξεχνάνε ότι πίσω από αυτό είναι μια πολυεθνική κολοσσός που τη λένε Google (με μονοπολιακούς στόχους λέω εγώ) και όχι μια παρέα ιδεολόγων οραματιστών φοιτητο-προγραμματιστών. Και να σταματήσει κάποτε ο διασυρμός των χρηστών Apple προϊόντων από τους "βαθείς γνώστες". Ξέρουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και τι παίρνουμε και για ποιό λόγο το παίρνουμε. (Ιδιαίτερα όσοι είναι μέλη αυτού του τεχνολογικού φόρουμ.) Καληνύχτα.
for4 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ωραία η αντιπαράθεση αλλά κουράζει, έχω android και ο αδερφός μου έχει Iphone 4 άρα ξέρω και τα 2. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους είναι αν ο ανταγωνισμός προσφέρει σε μας. Πχ είχα tethering ο αδερφός μου δεν είχε, το έβαλε η apple τώρα έχει και κάνει την δουλειά του. κέρδισε; Ναι. Έχασα; Όχι. Είχα καλύτερο notification system τώρα θα έχει και αυτός κάτι παρόμοιο( δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι πιο πρακτικό ή όχι, περιμένετε να το δούμε). Μην μιλήσω για τις διαφορές που είχε το ios με το android 1,6 αλλά έκανε βήματα η google και το έφτασε και το ξεπέρασε σε κάποια σημεία. Εγώ κρατάω ότι από τον ανταγωνισμό κέρδισαν οι χρήστες. Αν δεν υπήρχε τα iphone θα ήταν ακόμα στο iphone 3gs και σιγά μην άνοιγε την πλατφόρμα της. Μην πω ότι θα την έκανε και χειρότερα, μπορεί να σε ανάγκαζε να είσαι συνδεμένος στο itunes για να κάνεις κλήσεις ... Μερικοί πραγματικά ούτε μετοχές να είχαν... Δεν με βλέπω να παίρνω σύντομα iphone γιατί με ενοχλούν πολλά αλλά αν λόγω ανταγωνισμού αλλάξει και έρθει πιο κοντά στις δικές μου απαιτήσεις άνετα θα αγόραζα..άριστη ποιότητα και άριστο ui και γενικά πολύ καλό προϊόν. και δεν αναφέρουμε και το windows phone που βελτιώνεται θεαματικά με τον καιρό... όσο για το πως τα παρουσιάζει, τα παρουσιάζει όπως πρέπει να τα παρουσιάσει για να πουλήσει. Και η google κάπως παρόμοια τα παρουσίασε. Τώρα αν υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, δε νομίζω...μόνο άσχετους και εντελώς fanboys πείθει.. οι υπόλοιποι, τουλάχιστον τα μέλη του insomnia νομίζω ξέρουν να κρίνουν...
FarCry Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Παιδιά αν δεν κάνω λάθος το πληκτρολόγιο αυτού του τύπου εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Android από την εφαρμογή Thumb Keyboard και όχι από τα windows. Just sain' οχι δε ειναι το ιδιο. το thumb keyboard που αναφερεις εχει την ιδια διαταξη με το swift key που εδωσα εγω. δεν ειναι split keyboard οπως της microsoft/apple. δεν υπαρχει δηλαδη η μεσαια στηλη Πολλοί κράζουν την Apple ότι παρουσιάζει τις αναβαθμίσεις της ως καινοτομίες δικές της. Που είδατε να λένε: "κοιτάξτε αυτή τη χ λειτουργία, δεν είναι φανταστική; Εμείς την ανακαλύψαμε, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού." ειδαμε να λενε "the year of copycats" στην προηγουμενη παρουσιαση για το ipad 2 ενω αυτοι τωρα εκαναν το ιδιο για να μην κατσω και αναφερω τις ανακριβειες που παρουσιασε ο jobs σε εκεινο το keynote.... οταν σε καθε feature βαζει 20 κοσμητικα επιθετα υποδηλωνει οτι αυτο ειναι καινοτομο. ετσι τουλαχιστον το εκλαμβανω εγω
DJTaurus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι η apple μοιράζει μηνυσεις κατηγορώντας τους άλλους για αντιγραφή πραγμάτων στο UI η σε άκυρες πατέντες που εφευρίσκει ενώ το ios5 ειναι η επιτομή της αντιγραφής. :rolleyes:....α ρε steve σε προσκυνω...εισαι ο θεος του marketing. Apple iOS 5 Copycats WebOS, Android & BlackBerry http://www.phonesreview.co.uk/2011/06/06/apple-ios-5-copycats-webos-android-blackberry/
FarCry Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Apple iOS 5 Copycats WebOS, Android & BlackBerry http://www.phonesreview.co.uk/2011/06/06/apple-ios-5-copycats-webos-android-blackberry/ ωπα κατσε πηρε και απο το WebOS? :shock:
alexandros4 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Οκ. Έχεις δίκιο. Η δική μου άποψη είναι ότι το iOS 5 είναι πολυ ωραίο και καλύπτει όλα τα κενά που δημιουργούσαν τα προηγούμενα στο μέσο χρήστη. Τώρα σε οποίους δεν αρέσει ας αλλάξουν εταιρεία και ας πανε στο τρομερό android που κάθε δυο μήνες η συσκευή τους θαθεωρειται παλιά με την πληθώρα νέων συσκευών που κατακλύζει κάθε τόσο την αγορά.
DJTaurus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Οκ. Έχεις δίκιο. Η δική μου άποψη είναι ότι το iOS 5 είναι πολυ ωραίο και καλύπτει όλα τα κενά που δημιουργούσαν τα προηγούμενα στο μέσο χρήστη. Τώρα σε οποίους δεν αρέσει ας αλλάξουν εταιρεία και ας πανε στο τρομερό android που κάθε δυο μήνες η συσκευή τους θαθεωρειται παλιά με την πληθώρα νέων συσκευών που κατακλύζει κάθε τόσο την αγορά. Ok υπάρχουν πολλές επιλογες αλλα 1-2 κινητα είναι αυτα που ξεχωριζουν κάθε χρονο....htc desire,Galaxy S και για το 2011-12 θα ξερουμε τα χριστουγεννα.Ενω με την apple δίνεις 700 ευρω με το καλημερα και εισαι καλυμμενος για 2 χρονια...μονο που πλεον η apple ακολουθει τις τασεις της εποχης και θα αναβαθμίζει σημαντικα την συσκευη της καθε χρονο....& οχι απλο facelift.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Το κάθετί είναι καλύτερο από τα άλλα, για το σκοπό που το θέλουμε. Απλά. Πολύ καλά τα iphone για πολλές εφαρμογές. Πανάκριβα όμως γι'αυτό που προσφέρουν. Τώρα αν κάποιος είναι διαθετιμένος να τα δώσει, μαγκιά του ή βλακεία του, είναι δικό του θέμα...
filetos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πραγματικά γιατι κάθεστε και κράζετε την Apple για αντιγραφή απο την στιγμή που όλοι οι άλλοι την αντιγράφουν απο τότε που βγήκε το πρώτο iphone
atheatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πραγματικά γιατι κάθεστε και κράζετε την Apple για αντιγραφή απο την στιγμή που όλοι οι άλλοι την αντιγράφουν απο τότε που βγήκε το πρώτο iphone Αν δεν την κράξουνε δεν πρόκειται να έχει επιτυχία...... Πάντως το κράξιμο είναι λιγότερο από ο,τι άλλες χρονιές.Λές να μην πάει καλα η Apple φέτος? Οχι οτι με νοιάζει αλλα μου αρέσει να κρατάω στατιστική....
darkr0se Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δηλαδή τόσο καιρό κράζαμε το ios επειδή του λοίπανε πράγματα και τώρα το κράζουμε επειδή τα έβαλε. Με την λογικη ένα και ένα κάνει δύο λοιπόν κράζουμε το ios επειδή δεν τα έβαλε όλα αυτά πρώτο... Και για να μην συνεχισουμε να λεμε της ιδιες βλακείες όλη την ώρα, είδα όλο το keynote και κανείς δεν είχε το στυλάκι οτι κάνανε καμια πρωτοποριακή ανακάλυψη... όλη η φασαρία σε αυτό το topic είναι κωμικοτραγικη...
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δηλαδή τόσο καιρό κράζαμε το ios επειδή του λοίπανε πράγματα και τώρα το κράζουμε επειδή τα έβαλε. Με την λογικη ένα και ένα κάνει δύο λοιπόν κράζουμε το ios επειδή δεν τα έβαλε όλα αυτά πρώτο... Και για να μην συνεχισουμε να λεμε της ιδιες βλακείες όλη την ώρα, είδα όλο το keynote και κανείς δεν είχε το στυλάκι οτι κάνανε καμια πρωτοποριακή ανακάλυψη... όλη η φασαρία σε αυτό το topic είναι κωμικοτραγικη... Είναι η συνηθισμένη αντίδραση όλων όσων δεν έχουν Apple, και ελάχιστων που έχουν (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις), όταν η εταιρεία αυτή ανακοινώνει - "βγάζει" κάτι νέο. Το μόνο που δεν είναι νέο είναι η αντίδραση αυτή. Και το στυλάκι να είχανε και να μην είχανε, κάτι ανούσιο να σχολιάσουνε θα βρίσκανε. Σαν να πας σε παρουσίαση ενός νέου μοντέλου αυτοκινήτου της μάρκας Χ και να παραπονιέσαι ότι "εκείνο το στοιχείο το είχε και η μάρκα Υ", "το άλλο στοιχείο το είχε η μάρκα Ζ" κ.ο.κ. Κάποιος που να είπε εάν του αρέσουν, από αυτά που είδε - άκουσε από την παρουσίαση, τα νέα features, πως τα βρίσκει, εάν θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει κτλ, δεν υπήρξε (ή εάν υπήρξε, τον "επισκίασαν" οι άλλοι). Και το ωραίο της υπόθεσης είναι πως τα πρώτα, τέτοιου είδους, σχόλια ήταν κατά της εν λόγω εταιρείας και όχι υπέρ, νομίζω. Έτσι, αναρωτιέται κανείς κατά πόσο, τελικά, υπάρχει αυτό που μερικοί λένε "fan boys" και δεν είναι απλά μία αντίδραση στους ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ "mac haters", όπου, παρεμπιπτόντως, είναι αυτοί που λένε να μην παθιάζονται τόσο τα "fan boys" ενώ οι ίδιοι έχουν τόσο πάθος που σε κάθε Apple related topic ξεκινάν τα πολύτιμα σχόλιά τους. Ό,τι να 'ναι;
ergothes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Το να λες οτι δεν πρωτοπορεί μια εταιρία που τα τελευταία χρόνια δημιουργησε 2 αγορές από το μηδεν, είναι λίγο γραφικό. Stop trolling! με έβγαλες από τη δύσκολη θέση... όλος ο ανταγωνισμός δυστυχώς έχει προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά κ το σχήμα των iphone ipod k ipad.
flik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Βασικά συνήθως η apple κάθε καλοκαίρι προσθέτει πιο μεγάλες αλλαγές,άσχετα αν είναι πρωτοποριακές ή όχι. Δηλαδή θα περίμενα να είναι 4.x. Όσον αφορά τις συγκρίσεις, σε android παρομοίου budget, δηλαδή λίγο φθηνότερα, το gingerbread είναι εξίσου smooth και γρήγορο, και σε μερικά πράγματα πιο γρήγορο. Σε σχέση με iphone 4 iOS 5. Σε features κάπου το ένα κερδίζει και το άλλο χάνει. Σε εφαρμογές ακόμα στο iphone υπάρχουν περισσότερο καλοσχεδιασμένες και ποιοτικές αλλα το android υπερέχει άνετα σε "πείραγμα" για όσους ενδιαφέρονται. Άρα είναι όντως δύο σε γενικές γραμμές εξίσου καλά λειτουργικά. Με το επόμενο iphone θα δούμε αν θα συνεχίσουν κάπως έτσι τα πράγματα ή κάποιος μείνει πίσω. Και με το wp7 mango το θέμα θα γίνει πολυπαραμετρικό... Προσωπικά επειδή σε μένα το iOS δεν έχει αρκετά πράγματα να μου προσφέρει σε σχέση με το android, προτιμώ android, αφού πλέον όταν διαλέγεις android μπορείς να βρεις με λιγο λιγότερα χρήματα έχεις να επιλέξεις τύπο οθόνης, μέγεθος, κτλ. Είναι σπουδαίο πλεονέκτημα. Πχ εγώ όσο μένει το iphone σε 3.5 δεν θα το ξαναπάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα