Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

α) Είδα όλη την παρουσίαση και κανένας δεν μίλησε για "πρωτοπορία" και "καινοτομία". Μιλήσανε για καινούργια feautures του iOS 5.

β) Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι σχολιάζουν αρνητικά την παρουσίαση είναι ότι το προϊόν iOS 5 που παρουσιάστηκε αποτελεί μια δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού των iOS devices. Κοινώς και να θες να τους δώσεις λεφτά δεν μπορείς διότι είναι (πάμε ξάνα) μια δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού.

Αυτό που κρατάω από την παρουσίαση είναι:

1) Το γεγονός ότι το Lion θα μπορείς μόνο να το κατεβάσεις απο το internet και θα κοστίζει 30$. Μπορείτε να βρείτε άλλο λογισμικό τέτοιου βεληνεκούς να προσφέρεται σε τόση χαμηλή τιμή και άμμεση αγορά από το Internet; Αυτό είναι καινοτομία και θα χαράξει το δρόμο για το μέλλον και για άλλες εταιρείες (MS)

2) Το γεγονός ότι το iOS 5 ουσιαστικά ακυρώνει κάποια apps (what's app, instapaper, dropbox, κ.α.) Επειδή πρόκειται για αξιόλογες κυκλοφορίες κρατάω μια επιφύλαξη και πιστεύω πως οι developers θα προσαρμοστούν και θα αλλάξουν κάπως τις εφαρμογές.

α,β:Όταν έχεις εμφανιστεί έτσι

copycats.jpg

και μετά παρουσιάζεις το νέο iOS με λειτουργίες που άλλοι ήδη προσφέρουν είναι λογικό και αναμενόμενο να φας κράξιμο.

Έχουμε και λέμε,κάποια σημαντικά features του iOS 5

i)Over the Air Updates

ii)Notifications

iii)Sync iTunes Via WiFi

iv)iMessage

v)Integrating Twitter

vi)Flag Emails for Followup

υπάρχουν ήδη είτε σε Android ή WebOS ή BB.

Να βγει ξανά λοιπόν ο κυρ-Steve με νέο φόντο Apple copycats too να μην τον κράζουν.

Κανένας δεν κράζει επειδή έτσι του ρθε,ούτε επειδή η Apple φαίνεται να "δανείζεται" στοιχεία.

Κράζουν γιατί η Apple τους έχει φάει τα αυτιά με το innovation της και τους έχει ζαλίσει με το πόσο γαμάτη είναι και όλοι οι άλλοι την αντιγράφουν.

Επίσης κανείς δεν διοργανώνει ολόκληρο πανηγύρι για να παρουσιάσει λειτουργίες άλλων που επιτέλους αποφάσισε να υιοθετήσει.

Ξεχνάς τα μεγάλα λόγια του στυλ "if you cannot innovate just imitate" που έλεγε και έκραζε τους υπόλοιπους για αντιγραφείς.

1.Έστω ότι εγώ επειδή είμαι πρωτόγονος δεν θέλω να κάνω αγορά απο το internet ή δεν θέλω να δώσω την πιστωτική μου στην Apple ή απλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το App Store,τι κάνω;Χαζή κίνηση για μένα

2.Για δες ξανά το 1 που είπες,σιγά σιγά ήδη η Apple προσφέρει τα δικά της ΜΟΝΟ απο το App Store και όχι ΚΑΙ απο το App Store όπως υποσχ ότανε.

Δηλαδή οι developers και οι εταιρίες θα πρέπει να πληρώνουν φόρο Apple στο μέλλον για να κάνουν διαθέσιμα τα λογισμικά τους στο Mac OS X,όπως γίνεται στο iOS.

Θα περνάνε απο έλεγχο για να πάρουν έγκριση,όπως γίνεται στο iOS

Όπως λες στο 2,κάποια στιγμή θα τους την βαρέσει εκεί στην Apple και θα ζητάνε αλλαγές για να τους βάλει και μετά το update,όπως γίνεται στο iOS

Θα περιμένουν έγκριση κανά 6μηνο ή και χρόνο για να μπουν,όπως γίνεται στο iOS

Οι χρήστες μόνο χασούρα έχουν,θα καταλήξεις να κάνεις jailbreak το Mac Pro,lol

Τι το θετικό έχει το ΜΟΝΟ απο το App Store του Lion;

Όσο για την τιμή,είναι το μόνο θετικό!Σε αυτό μπράβο

Αν και το να παρουσιάζεις το full screen σαν κάτι το φοβερό το 2011 χτυπάει κάπως,να ενοποιείς expose+spaces δεύτερος και να το παρουσιάζεις και αυτό σαν κάτι μεγάλο,χτυπάει και αυτό,να ονομάζεις κάτι που υπάρχει σε KDE και GNOME Launchpad και να λες δείτε πόσο φοβερό είναι και αυτό χτυπάει άσχημα.

Αδιαφορώ πόσο καινοτόμησε στο παρελθόν.

Να παρουσιάσει κάτι δικό της φέτος,σκέφτηκε;

Δημοσ.

εμένα πάντως, μια χαρά χαρακτηριστικά μου φάνηκαν για την καινούργια έκδοση. Το θέμα είναι ποιος περιμένει μέχρι το φθινόπωρο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε καταλαβα το νοημα αυτου. αφου ολες οι αναβαθμισεις δωρεαν ειναι για ολα τα OS πλην του bb που δεν παρεχει αναβαθμισεις<br />

εαν δεν κανω λαθος με το ανεβασμα του φυσικου αρχειου στο cloud εχεις προσβαση και δε χανεις τα κομματια αρα μιλαμε για διαφορετικη προσεγγιση. ή απλα χρησιμοποιειται για match με το amazon music αντιστοιχα με το itunes? δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο και ρωταω

Τα Blackberry δεν έχουν αναβαθμίσεις δωρεάν;!

Αισίως έχουν φτάσει στην έκδοση 6.0 του Blackberry OS η οποία διατίθεται κανονικά και δωρεάν για τις συμβατές ΒΒ συσκευές.

Για πληροφορίες δες στο site της RIM.

Παίδες μην ποστάρετε ό,τι να 'ναι.

android.png

Επεξ/σία από nikoskon
Δημοσ.

Απο το 2007 που βγηκε το iphone εχει γινει μετρο συγκρισης τυχαιο;καθε καινουργιο smartphone ειναι ο iphone killer.Καθε αρθρο σχετικα με την apple γεμιζει σχολια ..σπανια αυτο γινεται σε αρθρο android.Αν δεν σας αρεσει η apple γνωμη σας και σεβαστη αλλα μην κραζετε και συγκρινετε συνεχεια εχει καταντησει πλεον γραφικο:-/

iphone.png

Δημοσ.

Μια ερωτηση σχετικα με το itunes match εφοσον αποθηκευει ολη την μουσικη στο συννεφο και την κανει streaming μετα.1)Η μουσικη παραμενει στον σκληρο?2)Αν ξεμεινεις απο ιντερνετ στην περιπτωση που δεν αποθηκευεται στον σκληρο τι κανεις?

Δημοσ.

Να πω κι εγώ μια γνώμη ρε παιδιά, γιατί αυτή η ιστορία με τις κατηγορίες κατά της Apple ειδικά από χρήστες που δεν είχαν ποτέ τέτοια συσκευή, συγνώμη αλλά με έχει κουράσει παρό λο που σέβομαι αυτό που ο καθένας έχει να πει.

1)Θα πω μόνο ότι κάποιος για να καταλάβει την πλήρη ιστορία της απόλαυσης του να είσαι Apple χρήστης και να καταλάβει τι ρόλο βαράει ο συγχρονισμός μέσω του iCloud θα πρέπει να έχει δοκιμάσει να έχει τουλάχιστον ένα υπολογιστή mac και τουλάχιστον μια mobile συσκευή Apple παράλληλα.

Έχω ξαναπεί παρόλο που δε γράφω συχνά λόγω έλλειψης χρόνου ότι για εμένα το ότι για κάθε σχεδόν εφαρμογή που χρησιμοποιώ στο mac υπάρχει μια αντίστοιχη στο iPhone/iPad να συγχρονίζω δεν συγκρίνεται με κανένα συγχρονισμό PC - android -Nokia κ.λ.π

Αναφέρω ενδεικτικά το Bento,iStudiez Pro,DevonThink και πολλά άλλα που χρησιμοποιώ συνέχεια.

Το να κρίνεις λοιπόν κάτι έχοντας κάποια στιγμή ένα iPhone που προσπαθείς να του περάσεις από το PC τραγούδια μέσω iTunes με αυτό που περιέγραψα νομίζω είναι λίγο άστοχο.

2)Όλη η ιστορία του cloud εμένα επειδή χρησιμοποιώ πολύ το dropbox,sugarsync σε mac,iPhone και iPad2 εμένα γενικά με γοητεύει και δεν εχω και κανένα τρελλό άγχος αν θα δεί κάποιος τα έγγραφα μου αν ποτέ κλαπούν.

Η ιστορία του αυτόματου συγχρονισμού νομίζω ότι θα δουλεύει πολύ καλά και σίγουρα θα αποφεύγουμε πολλές ταλαιπωρίες.

Έχω μόνο μια μικρή επιφύλαξη για τα εξής:

α) Ένας που γενικά είναι ενεργός χρήστης πιθανότατα όπου βρίσκει Wifi θα τον περιμένει μια μεγάλη λίστα από Contacts,Apps κ.λ.π για να συγχρονιστούν.

β) Το παραπάνω σίγουρα θα έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στην μπαταρία.

3) Το music match το περίμενα χρόνια, αν δεί κάποιος παλιότερο μου post για προβλέψεις WWDC του 09 ή 10 έλεγα κάτι παρόμοιο γιατί περίμενα μια κίνηση της Apple λόγω φοβερής διάδοσης του Spotify.

Σα χρήστης του Spotify Premium και ένα χρόνο μπορώ να πω ότι ακόμη το προτιμώ γιατί έχεις άμεση προσβαση σε 10.000.000 τραγούδια σε streaming με συγχρονισμό και όσων θέλεις (περίπου 3000) τοπικά στο iPhone σου πέρα από το ότι μπορείς μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής να παίζεις τα πάντα όπου υπάρχει wifi.

Όμως νομίζω ότι είναι πολύ δελεαστικό 25.000 κομμάτια από τη συλλογή σου να αναβαθμιστούν και να φαίνονται σαν αγορασμένα από iTunes.

To λέω αυτό γιατί υπάρχουν 3-4 group που έχει τα δικαιώματα το iTunes και δεν τά έχει το Spotify, αναφέρω ενδεικτικά Pink Floyd, Metallica, Beatles.

Θα το θεωρούσα τέλειο αν δεν είχε περιορισμό στα 25000 κομμάτια και να ήταν unlimited, κι αυτό γιατί πολλοί από εμάς έχουμε κάποια ΤΒ σε μουσική.

Δημοσ.

Να παρουσιάσει κάτι δικό της φέτος,σκέφτηκε;

Το cloud σαν hub των πληροφοριών σου και τον αυτόματο συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές σου (αν κατάλαβα καλά θα υποστηρίζει μέσω του iTunes και Windows). Στη πραγματικότητα δε θα γίνεται συγχρονισμός αλλά upload στο cloud και push σε όλες τις συσκευές, χωρίς την ανάγκη για sync. Δε ξέρω αν το λες καλό ή κακό ή βλακεία αλλά πρωτοποριακό σαν υλοποίηση το λες. Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στη πράξη.

Δημοσ.

α,β:Όταν έχεις εμφανιστεί έτσι

copycats.jpg

και μετά παρουσιάζεις το νέο iOS με λειτουργίες που άλλοι ήδη προσφέρουν είναι λογικό και αναμενόμενο να φας κράξιμο.

Fair enough

1.Έστω ότι εγώ επειδή είμαι πρωτόγονος δεν θέλω να κάνω αγορά απο το internet ή δεν θέλω να δώσω την πιστωτική μου στην Apple ή απλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το App Store,τι κάνω;Χαζή κίνηση για μένα

Disagree. Δες στο τέλος τι γράφω για τα πλεονεκτήματα. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η έκδοση απευθύνεται σε χρήστες Snow Leopard και πριν διότι όλοι οι καινούργιοι αγοραστές θα έχουν Lion από το εργοστάσιο.

2.Για δες ξανά το 1 που είπες,σιγά σιγά ήδη η Apple προσφέρει τα δικά της ΜΟΝΟ απο το App Store και όχι ΚΑΙ απο το App Store όπως υποσχ ότανε.

Δηλαδή οι developers και οι εταιρίες θα πρέπει να πληρώνουν φόρο Apple στο μέλλον για να κάνουν διαθέσιμα τα λογισμικά τους στο Mac OS X,όπως γίνεται στο iOS.

Θα περνάνε απο έλεγχο για να πάρουν έγκριση,όπως γίνεται στο iOS.

Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα σου. Οι developers και οι εταιρείες έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τα λογισμικά τους (π.χ. Bento) από την ιστοσελίδα τους, από το Amazon, από άλλα retail stores (π.χ. Public) από το retail Apple Store ή από το online App store (και ίσως να υπάρχει εκεί ο φόρος που αναφέρεις). Ο συλλογισμός σου κάνει ένα τεράστιο άλμα: η Apple προσφέρει το καινούργιο OS μόνο από το online App Store άρα όλοι άλλοι θα μπορούν να διαθέτουν τα προγράμματα τους μόνο από εκεί. Κανείς δεν περιόρισε τους developers να διαθέτουν τα προγράμματα τους μόνο από εκεί.

Τι το θετικό έχει το ΜΟΝΟ απο το App Store του Lion;

Γιατί νομίζεις το δίνουν τόσο φθηνά; Στην τελική το ίδιο κέρδος θα έχουν. Η απάντηση είναι κόστος και περιορισμοί στους περιβαλλοντικούς ρύπους. Το κόστος του να αγοράσεις εκατομμύρια dvd, να τα κάψεις με το λογισμικό, quality control, να τα μεταφέρεις με φορτηγά/πλοία/αεροπλάνα και να τα έχεις στο κατάστημα μηδενίζεται. Βρες έναν  Mac user να μην έχει πρόσβαση στο internet. Όχι πολλούς, έναν. This is the future και αν είχε και η Microsoft MS Store το ίδιο θα έκανε.

Δημοσ.

Τα Blackberry δεν έχουν αναβαθμίσεις δωρεάν;!

Αισίως έχουν φτάσει στην έκδοση 6.0 του Blackberry OS η οποία διατίθεται κανονικά και δωρεάν για τις συμβατές ΒΒ συσκευές.

Για πληροφορίες δες στο site της RIM.

Παίδες μην ποστάρετε ό,τι να 'ναι.

android.png

δεν ειπα οτι πληρωνεις για αναβαθμισεις. ειπα οτι δεν παιρνει αναβαθμισεις, δηλαδη δεν δινονται αναβαθμισεις εκδοσεων, οχι οτι δινονται επι πληρωμη. ετσι νομιζα. αφου λες εσυ οτι παιρνουν πασο

Πραγματικά σου φαίνεται ίδιο το μέγεθος της αντιγραφής του Galaxy - iPhone και ίδιο iPhone - android Notifications?

καλα εσυ μονο αυτη την αντιγραφη καταλαβες? οτι εχει αντιγραψει απο ολα τα υπολοιπα OS δε το ειδες? μεχρι και απο το WebOS εχει αντιγραψει :X

Δημοσ.

Άσχετο, το Pirates of Silicon Valley φαντάζομαι το έχουν δει αρκετοί...

Αν ανταποκρίνεται έστω και λίγο στην πραγματικότητα, τότε ξέρουμε ότι όλοι "κλέβουν" από όλους. Ποιός ο λόγος να μας διχάζει αυτό? Απλά ας χαίρεται ο καθένας τις συσκευές του και να'στε σίγουροι, ο ανταγωνισμός για τους χρήστες μόνο καλό μπορεί να κάνει

Δημοσ.

Μα η Apple στην ιστορία της δεν εφήβρε απ' το μηδέν πολλά πράγματα. Τα περισσότερα είχαν ανακαλυφθεί από άλλους. Η πρωτοπορεία της Apple, το inovation της, είναι στον τρόπο που τα υλοποιεί και στο να αντιλαμβάνεται concept που μπορούν να υλοποιηθούν εμπορικά με επιτυχία πριν από τους άλλους. Δες το παράδειγμα του GUI. Αυτό ήταν πατέντα της XEROX που δεν αντιλήφθηκε την αξία του, το αντιλήφθηκε όμως ο Jobs και πήρε τα δικαιώματα και το υλοποιήσε πρώτος στην Apple Lisa και στον Macintosh έπειτα. Ας πάρουμε και το iPad σαν άλλο παράδειγμα, ταμπλέτες υπήρχαν και πριν αλλά χρησιμοποιούνταν από κάποιους επαγγελματίες μόνο όσπου ήρθε η Apple και το υλοποίησε σωστά.

Αυτό το "μαγικό" άγγιγμα της Apple δεν αντέχουν πολλοί και γίνονται haters. B)

Δημοσ.

ρε παιδια γιατι μηλατε για αντιγραφη της apple? τοσο καιρο οι αλλες εταιριες τι καναν? οταν οι apple εβγαλε το iphone οι αλλοι ειχαν ακομα οθονη 1,5"

τοσο καιρο για να προχορισουν οι αλλοι καναν αντιγραφες απο το iphone! και τωρα η apple πειρε καποια χαρακτηριστικα απο τα αλλα λογισμικα λογικο μου φενετε. και δεν μπορει να πει κανεις οτι το iphone ειναι πισω απο τα αλλα smartphones! πιστεω οτι ολοι οσοι εχουν android αμα ειχαν 200 ευρο παραπανω θα περναν το iphone!;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Έβαλα το ios5 στο ipad2 3G και στο iphone4. Τελικά τα παει πολυ καλύτερα απο ότι περίμενα! Μικροπροβλήματα έχει μόνο σε υπηρεσίες του Cloud αλλα δεν είναι κάτι τραγικό. :)

Το imessages είναι όλα τα λεφτά και όντως σκοτώνει τα SMS και τα mms! Ούτε χάλια συμπίεσμενες εικόνες ούτε τίποτα και μάλιστα free!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...