Προς το περιεχόμενο

Σπουδες στην Ελλαδα

panathas1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω το ανοιξε το θεμα επειδη ακριβως δεν εχει προσλαμβανουσες απο Ελλαδα.Παντως εφοσον ΔΕΝ παιζει για τον φιλο μας το θεμα να παει εκτος Ελλαδας η Κυπρου τοτε προτεινω οτι εαν περασει Αθηνα η Θεσνικη σε καλη σχολη να ερθει.Σιγουρα το ενα κ μοναδικο πανεπιστημιο της Κυπρου θα εχει λιγες επιλογες ως προς τι να σπουδασει,ενω Ελλαδα θα εχει περισσοτερες στανταρακι.

έχω τις βασικες επιλογες που θελω και ειναι και το τεπακ εκτος απο το πανεπηστημιο...εκτος απο αθηνα και σαλονικη ολες οι αλλες πολεις ειναι επικυνδινες..π.χ στην πατρα εχω αρκετες επιλογες δεν ειναι καλα εκει??

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να μην σε παρω φιλε μου στο λαιμο ,δεν ξερω πολλα απο Ελληνικες σχολες,απλα λογικα το σκεφτομαι.Μπορω να σου πω μονο πως η Πατρα ειναι το ιδιο η μαλλον λιγο μεγαλυτερη απο την Λευκωσια ως πολη.Για σχολες ας σου μιλησει καποιος αλλος.

Δημοσ.

Στην Πατρα ειναι ωραια, και σαν πολη πιο ανθρωπινη απο την Αθηνα, και εχει και καλο τμημα Μηχανικων Η/Υ και Πληροφορικης. Παντως αν ειχα να διαλεξω θα πηγαινα Σαλλλλονικα :)

Για Κρητη δεν το σκεφτεσαι? Και το Ηρακλειο εχει τμημα Πληροφορικης.

Δημοσ.

Α μπραβο,Κρητη που εχει κ αναλογη γενικοτερα νοοτροπια με την Κυπρο.Μεγαλονησος η μια κ η αλλη.Το Ηρακλειο μεγαλη πολη οπως η Λευκωσια κτλ,επιλογες πιο πολλες σε σχολες νομιζω εχει κτλ

μαλιστα..υπαρχει και βολος ξανθη που ειναι καπως ποιο χαμηλες οι βαθμολογιες

Απο ομορφια Βολος,δεν το συζηταμε!Υπεροχη πολη

Δημοσ.

Βολος ναι, Ξανθη δεν σου προτεινω να πας :)

O Βολος ειναι και μικρη και παραλιακη πολη.. και μπορεις να πηγαινεις και εκδρομες απεναντι και στις Σποραδες.

Δημοσ.

Βολος ναι, Ξανθη δεν σου προτεινω να πας :)

O Βολος ειναι και μικρη και παραλιακη πολη.. και μπορεις να πηγαινεις και εκδρομες απεναντι και στις Σποραδες.

απο πλευρας καταληψεων κτλ ο βολος ειναι καλα ή υπαρχουν αρκετες??

οκ φιλε τοξοβολε επιλογες υπαρχουν σιγουρα περισσοτερες

Δημοσ.

απο πλευρας καταληψεων κτλ ο βολος ειναι καλα ή υπαρχουν αρκετες??

οκ φιλε τοξοβολε επιλογες υπαρχουν σιγουρα περισσοτερες

Δεν εχω ακουσει κατι για καταληψεις εκει

Δημοσ.

αν ξερει καποιος ας μας πει και για τον βολο και πατρα

Εξάμηνο λόγω απεργιών ή καταλήψεων δεν έχει χαθεί. Απλώς όλα τα μαθήματα δίνονται σε μία διπλή εξεταστική. Λίγο ο αριθμός των μαθημάτων που μαζεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο η ροπή στο ξύσιμο των φοιτητών, εξ' ου η καθυστέρηση στην αποφοίτηση.

Από σχολές παντού καλά είναι. Αθήνα, Θεσσαλονίκη έχουν πιο πολλές επιλογές. Στις λοιπές πόλεις πιο απλά και εύκολα τα πράγματα, καταλήψεις και απεργίες σπανίως λαμβάνουν χώρα στις επαρχιακές πόλεις.

Δημοσ.

Εξάμηνο λόγω απεργιών ή καταλήψεων δεν έχει χαθεί. Απλώς όλα τα μαθήματα δίνονται σε μία διπλή εξεταστική. Λίγο ο αριθμός των μαθημάτων που μαζεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο η ροπή στο ξύσιμο των φοιτητών, εξ' ου η καθυστέρηση στην αποφοίτηση.

Από σχολές παντού καλά είναι. Αθήνα, Θεσσαλονίκη έχουν πιο πολλές επιλογές. Στις λοιπές πόλεις πιο απλά και εύκολα τα πράγματα, καταλήψεις και απεργίες σπανίως λαμβάνουν χώρα στις επαρχιακές πόλεις.

μαλιστα

Δημοσ.

Ουαου, και μονο που ρωτας απλως αν αξιζει να σπουδασεις στην ελλαδα, μου προκαλει εκπληξη. Μακρυα απο αυτο το βοθρο, μη χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο.

Δημοσ.

Επειδή νομίζω ότι έχεις διαφορετική εντύπωση, να τονίσω κι εγώ ότι οι πιο πολλές καταλήψεις γίνονται στις μεγάλες σχολές (κυρίως Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Εγώ ξέρω καλύτερα τις ιατρικές, όπου η Αθήνα έκανε τουλάχιστον τον διπλάσιο χρόνο καταλήψεις σε σχέση με τις επαρχιακές σχολές, υποθέτω όμως ότι και για το πολυτεχνείο κάτι παρόμοιο θα ισχύει.

Ως προς το επίπεδο των σπουδών, δοκίμασε να ψάξεις σε εξειδικευμένα φόρουμ που έχουν οι φοιτητές διαφόρων σχολών. Σε κάποια αντικείμενα π.χ. φημίζεται η Κρήτη, σε άλλα η Πάτρα κτλ.

Αν ήμουν στη θέση σου πάντως, θα δίσταζα να επιλέξω Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι γενικά ολόκληρα εξάμηνα πάααρα πολύ σπάνια χάνονται μέχρι τώρα. Αν όμως σε 1, 2 ή 3 χρόνια γίνει καμιά στάση πληρωμών ή ζητήσουν δίδακτρα για τα πανεπιστήμια, θα γίνει χαμός. Κι αν ακόμα δε χαθεί εξάμηνο, θέλεις να είσαι σε μια σχολή που αντί να κάνει μαθήματα Οκτώβριο με Μάιο, θα τα στριμώξει όλα σε 3-4 μήνες για να "βγει" η ύλη και να τρέχεις να δίνεις τα μαθήματα απανωτά; Ή να μην έχει λεφτά να σου δώσει βιβλία εγκαίρως και να τρέχεις να βρίσκεις σημειώσεις; Καταλαβαίνω ότι θέλεις να φύγεις από το σπίτι σου, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσεις ότι θα πιάσουν τόπο οι κόποι που θα κάνεις. Στην Ελλάδα δε νομίζω να είναι εξασφαλισμένη μία ελάχιστη ποιότητα σπουδών.

Δημοσ.
. Στην Ελλάδα δε νομίζω να είναι εξασφαλισμένη μία ελάχιστη ποιότητα σπουδών.

Ξερεις τι γινεται,συμφωνω με οσα λες κατα μεγαλο βαθμο,εδω ομως για τον φιλο μας Κυπριο εχουμε κ εναν αλλο παραγωντα.Να εξετασουμε γιατι θελει να φυγει απο την Κυπρο?Προφανως αυτο το γνωριζει καλυτερα ο ιδιος,θα πιθανολογησω ομως οτι ως νεαρουλης θελει να βγει απο την Κυπρο κ για αλλους λογους,δεδομενου οτι μας ξεκαθαρισε οτι για καποιους λογους το εξωτερικο,περα απο Ελλαδα,για εκεινον δεν παιζει ως επιλογη,τοτε προσωπικα θα το ξανακοιταζα το θεμα Ελλαδας κυριως ως προς τα πολιτισμικα οφελη η οφελη προσλαμβανουσων (πρεπει να το σκοτωσα αυτο αλλα τεσπα) που η εμπειρια του να ζησει στην Ελλαδα θα του δωσει.Ναι δεν λεω,σωστα τα λες,καταληψεις πανικος κτλ,κραταω ομως αυτο που ακουσα απο εσας (πχ οτι σπανια χανεται εξαμηνο τελικα ακομα κ σε μεγαλες σχολες),ισως το επιπεδο να μην ειναι το σουπεργουαου,αλλα ενταξει νομιζω θα υπαρχουν τμηματα που θα εξασφαλιζουν το ελαχιστο ποιοτητας,δεν ξερω εαν ειναι πολλες η λιγες αλλα κοτζαμ Ελλαδα καποιες σχολες θα εχουν ενα σταντιγκ νομιζω (χωρις να εχω φυσικα την παραμικρη εμπειρια απο σχολες στην Ελλαδα μιλαω, ξαναλεω).Επισης ενταξει το ενδεχομενο των στασεων πληρωμων κτλ ναι δεν λεω υπαρκτο,υπαρκτη κ η πιθανοτητα η Ελλαδα να πτωχευσει,αλλα επειδη ως ανθρωπος θελω να ζω στο τωρα κ στο σημερα θα πω οτι δεδομενου πως κατι τετοιο δεν εχει συμβει κ δεν γνωριζουμε ειλικρινα κ με ασφαλεις προβλεψεις να πουμε εαν αυτο οντως θα συμβει θα το αφηνα πιο πισω στο σκεπτικο μου.

Ο φιλος μας προφανως διαμορφωνει ''προσωπικοτητα'' τωρα,δεδομενων των συνθηκων του,νομιζω θα ηταν πιο ωριμο να τον δουμε πιο ολιστικα.Εκει στεκομαι λοιπον στην ''πολιτισμικη'' εμπειρια του να ζησει στην Ελλαδα η οποια θαρρω θα του δωσει πολλα κ μιας κ αυτη υπαρχει ανοιχτη απο την οικογενεια του νομιζω οτι να την εκμεταλευτει δεν θα ηταν κατι ασχημο.Η χρυση τομη για εμενα απο τα λιγα που εχει εκθεσει ο φιλος μας θα ηταν να βρει μια σχετικα καλη σχολη (ενταξει ας μην πληροι τα τρελα στανταρντς) κ τελικα να αδραξει την ευκαιρια κ να παει Ελλαδα....δεστο εαν θες λιγο πιο σφαιρικα κ ολιστικα μπαινοντας στην θεση του κ στις αναγκες του ως νεαρος...

Δημοσ.
,ισως το επιπεδο να μην ειναι το σουπεργουαου,αλλα ενταξει νομιζω θα υπαρχουν τμηματα που θα εξασφαλιζουν το ελαχιστο ποιοτητας,δεν ξερω εαν ειναι πολλες η λιγες αλλα κοτζαμ Ελλαδα καποιες σχολες θα εχουν ενα σταντιγκ νομιζω

Ισχυει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...