Προς το περιεχόμενο

Σπουδες στην Ελλαδα

panathas1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιταξτε παιδια δεν αποκλειω περιπτωση του εξωτερικου επειδη θα επρεπε να εχω γδγ κανει αιτηση και εξαλου μπενεις με βαθμο απολυτηριου αν δεν κανω λαθος και εγω διαβαζα μονο τα ενισχιμενα μου μαθηματα και δεν ειχα σπουδεους βαθμους στα μαθηματα του κοινου κορμου...

θελωνα φυγω απο Κυπρο γιαναξευγω να ζησω κατι ξεχωριστω αλλα και για καποιο αλλο δικο μου προσωπικο λογο

αυτο που με νοιαζει ειναι ομωσ να μην σπαταλαω τα λεφτα των γονιων μου εκει επειδη δεν υπαρχει καθολου η οικονομικη ευχερεια

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θελωνα φυγω απο Κυπρο γιαναξευγω να ζησω κατι ξεχωριστω αλλα και για καποιο αλλο δικο μου προσωπικο λογο

αυτο που με νοιαζει ειναι ομωσ να μην σπαταλαω τα λεφτα των γονιων μου εκει επειδη δεν υπαρχει καθολου η οικονομικη ευχερεια

Ωραια,μια μικρη προς μετρια επαρχιακη πολη (πχ Βολος κ Ξανθη που καταληξαμε) ,χωρις να αποκλειεται μια καπως μεγαλυτερη (πχ Πατρα,Ηρακλειο) ισως θα βοηθουσαν να συνδιασεις αυτα που θελεις.Αναφορικα με τον προσωπικο σου λογο ,εσυ γνωριζεις καλυτερα,ζυγισε τις πολεις αυτες κ με αυτο ως γνωμονα(αν κ εφοσον η πολη μπορει να ειναι σχετικη ως προς τον προσωπικο σου λογο).Ισως μια ακριβη πολη οπως Θεσνικη κ ποσο μαλλον Αθηνα(μιλαμε απλησιαστη) να μην ειναι οντως η σωστη επιλογη για σενα...Αυτα μπορω να σκεφτω ως πιο λογικα.Αρα την κρισιμη αποφαση για το εαν θα πας η οχι Ελλαδα την εχεις προφανως παρει (κ μαλλον κλεινεις προς το ναι οπως σε πιανω)...απο κει κ περα ας δουμε τι θα πουν κ παιδια απο αυτες τις πολεις που ισως σε βοηθησουν καλυτερα.

ΥΓ.Παντως ετσι οπως τα βλεπω,εμμενω στον Βολο,μικρη πολη,πανεμορφη(απο τις πιο ωραιες κ εντυπωσιακες στην ηπειρωτικη Ελλαδα μαζι με την Καβαλα για εμενα)κ σιγουρα αρκετα φθηνοτερη απο τα μεγαθηρια των Αθηνων,Θεσνικης κ ακομα απο Πατρα κ Ηρακλειο...

Δημοσ.
Ναι δεν λεω,σωστα τα λες,καταληψεις πανικος κτλ,κραταω ομως αυτο που ακουσα απο εσας (πχ οτι σπανια χανεται εξαμηνο τελικα ακομα κ σε μεγαλες σχολες),ισως το επιπεδο να μην ειναι το σουπεργουαου,αλλα ενταξει νομιζω θα υπαρχουν τμηματα που θα εξασφαλιζουν το ελαχιστο ποιοτητας,δεν ξερω εαν ειναι πολλες η λιγες αλλα κοτζαμ Ελλαδα καποιες σχολες θα εχουν ενα σταντιγκ νομιζω (χωρις να εχω φυσικα την παραμικρη εμπειρια απο σχολες στην Ελλαδα μιλαω, ξαναλεω).

Την περίοδο 2001- 2003 έγιναν απανωτές απεργίες. Την περίοδο 2005- 2009 έγιναν αλλεπάλληλες καταλήψεις. Ήταν μεν μανίκι η περίοδος όμως δε χάθηκε ούτε ένα μάθημα. Όποιος ήταν έξυπνος και διάβασε αντί να ξύνεται μία χαρά προχώρησε στις σπουδές του παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Σχετικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατά τμήματα που θα είχαν τα φόντα να κοιτάξουν στα μάτια αλλοδαπά, όμως τα κατέστρεψε η γενικότερη αδιαφορία. Όταν το κάθε παιδαρέλι που μόλις εισήχθη μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς κανένα έλεγχο και καμία κύρωση τι περιμένεις; Επίσης ο Έλληνας φοιτητής ξέρει ότι όσο και να ξύστεί κάποια στιγμή θα πάρει το πτυχίο του. Θα είναι στα 5, στα 6, στα 7 έτη, αδιάφορο. Οι σπουδές αντί για μέσο καλλιέργειας έχουν καταντήσει ένα ατελείωτο πάρτυ που το πληρώνει ο βλαξ ο γονέας. Όταν ο φοιτητής πατάει μόνο στις εξεταστικές και στα εργαστήρια και μάλιστα μισοδιαβασμένος για ποιο λόγο ο καθηγητής να ενδιαφερθεί; Συγκοινωνούντα δοχεία.

Λίγοι ενδιαφέρονται για τις σπουδές τους και φυσικά αυτοί δεν λογαριάζουν εμπόδια. Στην πλειονότητα τους τελείωσαν στην ώρα τους, με βαθμούς ανευ βύσματος- που έχει γίνει καραμέλα- και μετά είχαν ανοιχτές όλες τις πόρτες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Την περίοδο 2001- 2003 έγιναν απανωτές απεργίες. Την περίοδο 2005- 2009 έγιναν αλλεπάλληλες καταλήψεις. Ήταν μεν μανίκι η περίοδος όμως δε χάθηκε ούτε ένα μάθημα. Όποιος ήταν έξυπνος και διάβασε αντί να ξύνεται μία χαρά προχώρησε στις σπουδές του παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Σχετικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατά τμήματα που θα είχαν τα φόντα να κοιτάξουν στα μάτια αλλοδαπά, όμως τα κατέστρεψε η γενικότερη αδιαφορία. Όταν το κάθε παιδαρέλι που μόλις εισήχθη μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς κανένα έλεγχο και καμία κύρωση τι περιμένεις; Επίσης ο Έλληνας φοιτητής ξέρει ότι όσο και να ξύστεί κάποια στιγμή θα πάρει το πτυχίο του. Θα είναι στα 5, στα 6, στα 7 έτη, αδιάφορο. Οι σπουδές αντί για μέσο καλλιέργειας έχουν καταντήσει ένα ατελείωτο πάρτυ που το πληρώνει ο βλαξ ο γονέας. Όταν ο φοιτητής πατάει μόνο στις εξεταστικές και στα εργαστήρια και μάλιστα μισοδιαβασμένος για ποιο λόγο ο καθηγητής να ενδιαφερθεί; Συγκοινωνούντα δοχεία.

Λίγοι ενδιαφέρονται για τις σπουδές τους και φυσικά αυτοί δεν λογαριάζουν εμπόδια. Στην πλειονότητα τους τελείωσαν στην ώρα τους, με βαθμούς ανευ βύσματος- που έχει γίνει καραμέλα- και μετά είχαν ανοιχτές όλες τις πόρτες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Nαι και εγω ειμαι λιγο πολυ αυτης της αποψης αν θες θα τελειωσεις κανονικα..π.χ εχω ξαδερφους μου που μενουν μακρια απο οσα γινονται ζει κανονικα χωρις προβληματα..αλλα η εικονα που ακουω απο τους περισσοτερους ειναι αρνητικη με καταληψεις και ολα αυτα....

ναι φιλε τοξοβολε κλεινωγ προς το ναι για την ελλαδα..κυριως επειδη υπαρχουν και ποιο πολλα τμηματααλλα και για τα προηγουμενα που σου ειπα :-D

Δημοσ.

Πάντως το ότι δεν χάνεται εξάμηνο, δεν λέει και πολλά για μένα. Και στην Ιατρική που ήμουν εγώ, μια χρονιά είχαμε 3 μήνες καταλήψεις και απεργίες. Τι έγινε τελικά; Μίκρυνε ο χρόνος των κλινικών για να χωρέσουν όλα και να μην χαθεί το εξάμηνο. Έτσι, αντί για 4 βδομάδες σε μια κλινική κάναμε 2,5, σε άλλη μείναμε 1 εβδομάδα αντί 2. Επίσης, παράλληλα με την εξεταστική γίνονταν και κάποια μαθήματα. Όποιος διάβασε τα πέρασε, ναι, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση. Είναι αγώνας για το πτυχίο. Ο 1,5 μήνας κλινικών που εξαφανίστηκαν εκείνη την χρονιά, είναι εκπαιδευτικός χρόνος που θα όφειλαν να έχουν οι φοιτητές και δεν τον είχαν. Αυτό λέω εγώ. Δεν είναι το παν η εξεταστική. Σε μερικές σχολές είναι το λιγότερο.

Ως προς αυτά που λέει ο Τοξοβόλος για την εμπειρία. Προσωπικά θεωρώ πάρα πολύ ωφέλιμο να βρεθείς σε άλλη χώρα, να δεις πώς λειτουργούν τα πράγματα εκεί και να μάθεις να προσαρμόζεσαι. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, όμως, δεν νομίζω ότι είναι ευνοϊκό περιβάλλον για κάτι τέτοιο. Οι παρατάξεις, η ανοργανωσιά, η φτώχεια (υλική και πνευματική) και κυρίως η νοοτροπία του ελληνικού πανεπιστημίου δεν έχει να σου διδάξει κάτι (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν). Η Κύπρος είναι στην Ε.Ε. Άνετα μπορείς να κάνεις 1 χρόνο Erasmus για την εμπειρία και υπάρχουν και άλλα προγράμματα, με τα οποία μπορείς κάθε καλοκαίρι να είσαι 1-2 μήνες σε ιδρύματα της Ε.Ε. ή και άλλων χωρών.

Η φοιτητική ζωή είναι ωραία. Αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς στον τομέα που επέλεξες να σπουδάσεις. Η ζωή δεν σταματάει στα 22 και τα 23 που θα πάρεις πτυχίο. Και στο μάστερ και όταν πιάσεις δουλειά μπορείς να περάσεις καλά και να ταξιδέψεις και να ζήσεις εμπειρίες. Τις σπουδές σου όμως μια φορά θα τις κάνεις και θα το μετανιώσεις πικρά αν δεν είναι καλές.

Υ.Γ. Ο καλός παντού θα τα καταφέρει, θα διαβάσει και θα μορφωθεί. Αλλά δεν θα φτάσει παντού στο ταβάνι των δυνατοτήτων του.

Δημοσ.

Ως προς αυτά που λέει ο Τοξοβόλος για την εμπειρία.

Η φοιτητική ζωή είναι ωραία. Αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς στον τομέα που επέλεξες να σπουδάσεις. Η ζωή δεν σταματάει στα 22 και τα 23 που θα πάρεις πτυχίο. Και στο μάστερ και όταν πιάσεις δουλειά μπορείς να περάσεις καλά και να ταξιδέψεις και να ζήσεις εμπειρίες. Τις σπουδές σου όμως μια φορά θα τις κάνεις και θα το μετανιώσεις πικρά αν δεν είναι καλές.

Υ.Γ. Ο καλός παντού θα τα καταφέρει, θα διαβάσει και θα μορφωθεί. Αλλά δεν θα φτάσει παντού στο ταβάνι των δυνατοτήτων του.

Ωραια,αλλα ποια ειναι η αντιπροταση ως προς αυτο που λες για το επιπεδο σπουδων?Δεδομενου οτι για χ,ψ λογους ο φιλος μας δεν μπορει περαν Ελλαδας να παει σε αλλη χωρα στο εξωτερικο τοτε το διλλημα για αυτο που λες ειναι να διαλεξει μεταξυ επιπεδου σπουδων Κυπρου-Ελλαδας.Δλδ ετσι θα το ζυγισει.Επειδη δεν εχω ιδεα τι παιζει κ Ελλαδα κ Κυπρο το σπαω λογικα στο μυαλο μου κ απλα λεω οτι πιθανολογω πως η Ελλαδα μαλλον θα εχει σε καποιες σχολες καλυτερο επιπεδο.Εαν μπορεσει να συνδιασει το οικονομικο θεμα (πχ Βολος) με καλη σχολη συν το ατου ''του πολιτισμικου'' κομματιου τοτε νομιζω ειμαστε bull's eye που λεμε στην τοξοβολια.Παντως φυσικα κ ειμαι μαζι σου στο οτι επιβαλλονται καλες βασικες σπουδες,δεν το συζηταω.

Να σημειωσω τελος οτι μιλησα για εμπειρια στο κοντεξτ των επιλογων που προσφερονται στον φιλο μας,γι αυτο κ θεωρω οτι ετσι προσεγγιζεται πιο ολιστικα για την περιπτωση του.

Δημοσ.

Ελα να σπουδασεις αδερφε αλλα μη το σκεφτεις να κατσεις μονιμα... Θα καταλαβεις μονος σου γιατι (αν δεν ξερεις ηδη).

iphone.png

Δημοσ.

Πόσο μεγάλο παραμύθι είναι αυτό του φραπεδάκια φοιτητή που κάνει 7 χρόνια να τελειώσει και του συνειδητοποιημένου φοιτητή που τελειώνει ακριβώς στα 4 χρόνια με βαθμούς και όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές για αυτόν επειδή έχουμε και αξιοκρατία στην Ελλάδα.

Μη ξεχάσω να παίρνω πάντα μαζί μου την αναλυτική μου , νοιάζονται πολύ οι εργοδότες για τους βαθμούς... Το διαπιστώνω κάθε μέρα :devil:

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μακριά απο Αθήνα/Θεσσαλονίκη και για τις καταλήψεις και για τους ρυθμούς ζωής και για την εγκληματικότητα και για το κόστος και για τον κόσμο γενικότερα. Οι μεγαλουπόλεις σε ολο τον κόσμο είναι σκατά, ακριβές και με χαμηλό επίπεδο ζωής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...