Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκινάει ο Η/Υ μετά απο καθάρισμα με αέρα!!!

antonios_1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν έχουμε και λέμε, μετά απο 6μηνο στην αποθήκη αποφάσισα να καθαρίσω τον Ρ4 με αέρα για να τον πάω στο εξοχικό. τον δοκιμάζω πριν τον καθαρίσω και όλα οκ! πηγαίνω στο βενζινάδικο, τον φυσάω με τον αέρα, γίνετε σαν καινούργιο, πάω σπίτι και ΔΕΝ ανοίγει! τίποτα! ανάβει το πράσινο λαμπάκι στην μητρική αλλά τίποτα! την άλλη μέρα τον δοκιμάζω και δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ όλο το πρωί αλλά απο το μεσημέρι και μετά πάλι δεν ανοίγει! κανένα ίχνος ζωής! έχω δοκιμάσει όλους τους γνωστούς τρόπους δοκιμών με άλλες μνήμες, τροφοδοτικό, έβγαλα μπαταρία κλπ κλπ αλλά πάλι τίποτα! τί έκανα λάθος κατα το καθάρισμα??? μήπως απλά ήταν η ώρα του? σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συνήθως αποφεύγουμε το καθάρισμα με κομπρεσέρ. Αυτό λόγω του ότι το κομπρεσέρ βγάζει και λίγη υγρασία μαζί με τον αέρα.

Συνήθως υπάρχει παγίδα υγρασίας στα κομπρεσέρ, αλλά όσο να'ναι κάτι φεύγει.

Έχω καθαρίσει και εγώ PC με αυτόν τον τρόπο εν γνώση μου και δεν χάλασε κάτι.

Βέβαια το άφησα να στεγνώσει από τυχόν υγρασίες. Ακόμα και τώρα όταν καθαρίζω το PC μου με Blower, σε κάποια σημεία καθαρίζω και με νωπό Vetex. Το αφήνω τουλάχιστον μία ώρα να στεγνώσει όμως!

Ελπίζω να είναι λοιπόν κάτι άλλο και όχι αυτό στην περίπτωση σου.

Δημοσ.

Αν δεν είχες μπλοκάρει τα ανεμιστηράκια και περιστρέφονταν ελεύθερα με τον αέρα μπορεί να δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω αυτού.

Δημιουργούν ρεύμα όταν περιστρέφονται και καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Δημοσ.

Λοιπον,πας αγοραζεις μια παστουλα φθηνη,κανεις κομματακια τον υπολογιστη,του αλλαζεις την παστα και τον ξαναδενεις.ταυτοχρονα οταν τον εχεις κανει κομματια κανεις μια εξεταση την μητρικη μηπως ξεκολλησε κατι.αμα δουλεψει,θα εχεις και την φρεσκια παστα και θα εισαι και μια χαρα.

Δημοσ.

Αν δεν είχες μπλοκάρει τα ανεμιστηράκια και περιστρέφονταν ελεύθερα με τον αέρα μπορεί να δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω αυτού.

Δημιουργούν ρεύμα όταν περιστρέφονται και καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ναι και αυτό!

Ξέχασα να το αναφέρω και είναι το κυριότερο!

Δημοσ.

Εγω γιατι δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο?

Δημοσ.

τα ανεμιστηρακια μπορουν να δουλεψουν αντιστροφα και ως γεννητριες

οταν τα φυσας να δημιουργησουν ταση στα ακρα τους και μαλιστα πολυ μεγαλυτερη απο τα 12βολτ και να καψεις τα παντα στη μητρικη.

Δημοσ.

οταν τα φυσας να δημιουργησουν ταση στα ακρα τους και μαλιστα πολυ μεγαλυτερη απο τα 12βολτ και να καψεις τα παντα στη μητρικη.

Ωχ....!!! Πρωτη φορα το ακουω! ty για την επεξηγιση....

Ναι αλλα αν εχει καψει μητρικη δεν θα αναβε ουτε το λαμπακι ουτε θα αναβε μια στο τοσο... Σωστα?

Δημοσ.

Λολ...!

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς....!

On topic τώρα.

Βγάλε το pc απ την πρίζα και κράτα πατημένο το power για 1-2 λεπτά, για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές...!

Δημοσ.

έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλά μάλλον κάτι κάηκε γιατί δεν είχα μπλοκάρει τους ανεμιστήρες!! αυτό είπε και ο φίλος μου ο τρελός επιστήμονας που το τσεκάρει! περισσότερα νέα απο αύριο ;)

Δημοσ.

Κάτι συμαντικό, που ισχύει κυρίως για όσους προσπάθούν να καθαρίσουν με αέρα μεμονωμένα κομμάτια είναι να τα γειώνετε πάντα. πέρα βέβαια από τα ανεμηστιράκια που πρέπει να τα μπλοκάρετε (αν και συνήθως έχυον διόδους που δεν επιτρέπουν να περάσει ρεύμα, αλλά....). Έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα να καίγονται πολλά motherboards μόνο και μόνο επειδή κάποιος τα φύσιξε χωρής να τα γειώσει. Βέβαια αν φυσίξεις ολόκληρο το κουτί τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτή την απόψη καθώς τα πάντα γειώνονται στο Case (αν είναι σωστά τοποθετημένα). Το πιθανότερο είναι ότι η πίεση με την οποία το φύσηξες έκανε ζημιά σε κάτι, μάλλν κάποιον πυκνωτή, για αυτό και άναψε σε κάποια φάση αλλά τώρα όχι. Δοκίμασε να τον εντοπίσεις και να τον αλλάξεις...

Δημοσ.

Κάτι συμαντικό, που ισχύει κυρίως για όσους προσπάθούν να καθαρίσουν με αέρα μεμονωμένα κομμάτια είναι να τα γειώνετε πάντα. πέρα βέβαια από τα ανεμηστιράκια που πρέπει να τα μπλοκάρετε (αν και συνήθως έχυον διόδους που δεν επιτρέπουν να περάσει ρεύμα, αλλά....). Έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα να καίγονται πολλά motherboards μόνο και μόνο επειδή κάποιος τα φύσιξε χωρής να τα γειώσει. Βέβαια αν φυσίξεις ολόκληρο το κουτί τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτή την απόψη καθώς τα πάντα γειώνονται στο Case (αν είναι σωστά τοποθετημένα). Το πιθανότερο είναι ότι η πίεση με την οποία το φύσηξες έκανε ζημιά σε κάτι, μάλλν κάποιον πυκνωτή, για αυτό και άναψε σε κάποια φάση αλλά τώρα όχι. Δοκίμασε να τον εντοπίσεις και να τον αλλάξεις...

Πως τα γειωνουμε? :rolleyes:

Δημοσ.

Πως τα γειωνουμε? :rolleyes:

Πατάς με το ένα πόδι σου (χωρίς κάλτσα) στο πλακάκι η σε σανίδι (όχι σε χαλί)

και πιάνεις με το χέρι σου αυτό που καθαρίζεις..

Δημοσ.

Πατάς με το ένα πόδι σου (χωρίς κάλτσα) στο πλακάκι η σε σανίδι (όχι σε χαλί)

και πιάνεις με το χέρι σου αυτό που καθαρίζεις..

Οκ ευχαριστω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...