Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια site..

jumper_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φτιαχνω ενα τελειως απλο site..εχω ενα προβλημα ομως..αφου το τεσταρω σε Google chrome και σε mozilla ολα οκ..οταν το σηκωσα ομως ο google chrome εβγαζε κινεζικα(ή κατι τετοιο :) ) και το ανοιξα μετα με οσου browsers ειχα και με mozilla και explorer ηταν οκ αλλα με opera safari και google chro ειχα το ιδιο προβλημα..μιλαμε για ασπρο φοντο με μερικες γραμμες κειμενο στα ελληνικα..ακομα δεν ειχα βαλει κατι αλλο..τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

Συγκεκριμένα,

><meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />

στο head της σελίδας σου

το μονο που αλλαξε ειναι οτι αντι για κινεζικα τωρα ειναι τριγωνακια με ερωτηματικα.. :/

Δημοσ.

Την σελίδα ,το κείμενο δηλαδή, μέσα από ποιο πρόγραμμα το έγραψες;και από εκεί πρέπει να ορίσεις utf-8 σαν τρόπο αποθήκευσης.

Δημοσ.

Τσέκαρε αυτό που είπε ο elf και επίσης μήπως παίζει θεμα κωδικοποίησης του browser; Μήπως δεν είναι utf8 αλλά τίποτα άλλο;

Δημοσ.

Κανε αποθηκευση του αρχείου σου σε UTF-8 και όχι σε ΑΝSI επίσης αν ειναι ήδη το αρχείο σε UTF-8 τσεκαρε αν ειναι UTF-8 με ΒΟΜ(και αν οχι κανε το με ΒΟΜ).

Αν αποτύχει και έκει τσέκαρε την κωδικοποιηση του browser να ειναι ή UTF-8 ή αυτόματος εντοπισμός(στην περιπτωση αυτή καλο ειναι να δηλωσης το charset στο head του HTML οπως σου είπε ο φίλος απο πάνω) ....

Για να ελεγξεις αν ειναι UTF-8 το αρχειο σου χρησιμοποιησε ένα εκ των παρακάτω.

notePad++ (νομίζω οτι έχει τέτοιες επιλογές)

ή

phpDesigner (αυτο χρησιμοποιώ εγω τουλαχιστον.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...