Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Λοιπον το πρόβλημα μου ειναι το εξής : Εχω το Sony Vaio VPC - EB1S1E και του έκανα format και του πέρασα τα αυθεντικά Windows Home Pre x64.

To θέμα είναι ότι μετά το format αντί να πετάει το pc ΣΈΡΝΕΤΑΙ το έψαξα το θέμα και είδα ότι όλη την δουλεία πρέπει να την κάνει η κάρτα γραφικών.

Μπορεί να μου την αναγνωρίζει γιατί βάζω τους drivers από την sony αλλά και πάλι σέρνεστε (Ati Mobility Radeon HD 5650-1GB). Στα παιχνίδια κολλάει ακόμα και σε ταινίες κολλάει που πριν το format έβλεπα άνετα 1080p και τώρα κολλάει στην πιο χαμηλή ποιότητα. Το έψαξα με θερμοκρασίες και είναι φυσιολογικές λογικά θα θέλει τα καινούργια drivers αλλά όπως γνωρίζετε η ati έχει πρόβλημα με κάποιες εταιρίες και μου βγάζει το γνωστό

"Ασυμβατότητα Υλικού".

Έχετε καμιά ιδέα στο τι να κάνω??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τώρα το δοκιμάζω μόλις τελείωση θα πω τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζω να είναι θετικά!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τώρα το δοκιμάζω μόλις τελείωση θα πω τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζω να είναι θετικά!

στο ευχομαι...

Δημοσ.

κατεβασε το Driver Robot και αυτο θα κανει update αυτοματα ολους τους drivers... τοτε ξαναελα και πες μας τα αποτελεσματα...

To driver robot δεν θελει συνδρομη για να το λειτουργησεις;

Δημοσ.

To driver robot δεν θελει συνδρομη για να το λειτουργησεις;

κανονικα το αγοραζεις αλλα θα βρει την λυσει και ελπιζω να το κατεβασει <<απολυτως νομιμα>>

Δημοσ.

Ναι έκανα clear format! Οκ το έτρεξα το hd tune pro μου έβγαλε κάτι κίτρινες τελίτσες αλλά τα προβλήματα τα διορθώνει μόνο του?

**** Κάτι που ξέχασα να προσθέσω είναι ότι στα win7 άμα κάνεις ελαχιστοποίηση έναν φάκελο ή τον browser άμα πας πάνω του μετά σου το βγάζει σε μικρογραφία. Αντίθετα με εμένα που δεν μου το βγάζει αυτό! Και το δοκίμασα και με άλλη έκδοση win7 και πάλι τα ίδια!

Δημοσ.

Επειδή έβαλα και άλλο πρόγραμμα σχετικά με τον έλεγχο του δίσκου (Hard Drive inspector for notebooks) και μου λέει ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος!εννοεί σφάλματα? να τον κάνω ανασυγκρότηση?

Δημοσ.

Επειδή έβαλα και άλλο πρόγραμμα σχετικά με τον έλεγχο του δίσκου (Hard Drive inspector for notebooks) και μου λέει ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος!εννοεί σφάλματα? να τον κάνω ανασυγκρότηση?

και μου λέει ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος!εννοεί σφάλματα?

Ρε αδερφέ πλάκα μας κάνεις τώρα;Τι λάθος σου βγάζει;Τι λέει το μήνυμα;Μπορεί να είναι κάτι απλό που με μια ρύθμιση φτιάχνεται μπορεί να είναι όντως χαλασμένος εμείς που να το ξέρουμε;;

Πες μας τι λέει το μήνυμα και ακόμα καλλίτερα ανέβασε φωτογραφία.

Δημοσ.

Ένα πράγμα που έχω μάθει στα Sony όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι σου βγάζουν την πίστη αμά κάνεις clean install τα Windows. Ακόμα και η σειρά που θα εγκαταστήσεις τους drivers έχει σημασία. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις recover μέσω του recovery manager της Sony και μετά να κάνεις uninstall ότι πρόγραμμα δεν θες (εξαιρούνται κάποια της Sony). Αν θες οποσδήποτε να κάνεις clean install σου παραθέτω μία ενδεικτική σειρά (είναι για άλλη σειρά Vaio οπότε κάποια δεν υπάρχουν για τα Series EB):

1. Boot from your Windows DVD

2. Install Windows as normal selecting to format partition c

3. Once the windows is installed follow the exact order to install the drivers or you get scrawed. And any time when it asks you reboot, REBOOT it before the next step.

4. Install Intel chipset

5. Install Sony Firmware Extension Parser (or Sony NC)

6. Install Sony Programmable I/O Control Device (if the SonyStyle support site dont have it, you dont need)

7. Install Sony shared library (reboot)

8. Install Setting utility series

9. Install Vaio Control center

10. Install Vaio events Services

10. Install Vaio Power Management

12. Install Video Card Driver

13. Install Sound Card Driver

14. Install Lan and wireless card driver if needed

15. Install WWAN card driver (If you have a WWAN card)

16. Install VAccess Manager

17. Install SmartWi Connection Utility (If you have WWAN, install the WWAN version)

Now, All Fn Key's working and all Vaio Control center function should normal. You can test it.

Then you can freely install all other drivers like card reader, touchpad and so on.

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα κύριοι.

Απο περι "πίστης"...το διαπίστωσα σήμερα...Θα πηδηχτώ απο το παράθυρο...

Το laptop οταν το πήρα ειχε 1 partition, τον C:.Εκανα ενα δευτερο partition, τον S: χρησιμοποιώντας ενα 3rd party partition manager.

Πάω να κανω format μέσω του Vaio assist (restore C:drive), μου βγάζει το μήνυμα "because your C: drive is too small or it doesn't exist, this program cannot continue.
You need to run the program "restore complete system" "

...Όπως καταλαβαίνετε...δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω καθώς θα χάσω τα πάντα στο S: partition...

Aπο το απόγευμα προσπαθώ να βρω άκρη, άλλη επιλογή δεν βλέπω...

Έπειτα απο ώρες "αγωνίας" και τρόμου είπα να κανω clean install μια κόπια Win7 - όλα καλά, σε λίγη ώρα είχα κιόλας ξεμπερδέψει...
Αφου τελειώνω την εγκατάσταση, βάζω και το 1ο recovery disc να εγκαταστήσω τις ΟΕΜ παπαριες της Sony (drivers για SD card/ethernet/Vaio update κτλπ) αλλά...μέγα-τζίφος...Οι εγκατάσταση έγινε κανονικά αλλά...ουτε το FN κουμπί λειτουργεί, ουτε το card reader, ουτε το ethernet και η μου βγάζει και σφάλμα για την μπαταρία τώρα (οτι δεν "κουμπώνει" σωστά)...
Διάβασα και αυτό που έγραψε πιο πάνω και ο φίλος ο Martyras σχετικά με την συγκεκριμένη σειρά που πρέπει να κανεις install τους OEM drivers/apps και...mind full of f@ck που λένε και στο χωριό μου κύριοι.

Εν κατακλείδι : Ti μπορώ να κάνω τώρα ? Πως στο διάολο μπορώ να κάνω format και restore τα Win7 Και Sony ΟΕΜ drivers μέσω των recovery discs ? (ή, του κρυφού partition που φέρει το λειτουργικό?)
Έχω φτάσει σε απόγνωση κύριοι, τόσα χρόνια με desktop ουδέποτε είχε πρόβλημα, αυτά τα laptop με το proprietary soft. ομως...παρθένος οπως καταλαβαίνετε...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το θέμα με την μπαταρία, το λύνεις εύκολα μέσω ενός μικροπρογράμματος που πρέπει να κλείσεις γιατί τρέχει παράλληλα με την λειτουργια του φορητού.

Θα στο βρω σε λίγο γιατί είμαι από κινητό.

Ακολούθησες τα βήματα ένα ένα που λέει παραπάνω το παιδί?

Windows update έκανες?

Κατέβασες κανένα πρόγραμμα που βρίσκει αυτόματα οδηγούς?

Κατέβασες από το site της Sony τους επίσημους οδηγούς που δίνει για το μοντέλο σου?

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει η Sony κ ένα πρόγραμμα στο site της που σου βρίσκει τους οδηγούς που λείπουν.

Δημοσ.

Το θέμα με την μπαταρία, το λύνεις εύκολα μέσω ενός μικροπρογράμματος που πρέπει να κλείσεις γιατί τρέχει παράλληλα με την λειτουργια του φορητού.

Ακολούθησες τα βήματα ένα ένα που λέει παραπάνω το παιδί?

Windows update έκανες?

Κατέβασες κανένα πρόγραμμα που βρίσκει αυτόματα οδηγούς?

Κατέβασες από το site της Sony τους επίσημους οδηγούς που δίνει για το μοντέλο σου?

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει η Sony κ ένα πρόγραμμα στο site της που σου βρίσκει τους οδηγούς που λείπουν.

Φίλε Χριστόφορε, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Windows update έκανα.

Οι επίσημοι οδηγοί είναι περασμένοι στο 1ο DVD (recovery disc) που είχα κάνει τότε - τσέκαρα βεβαια και το site (είναι οι ίδιοι).

Τα βήματα που έγραψε πιο πάνω το παιδί...είχα κανει ηδη τα install πρωτού πετύχω το μήνυμα εδώ μέσα...το αποτέλεσμα το ανέφερα :D

Γι'αυτό ρωτάω τι να κάνω τώρα φίλε, αυτο που θα ήθελα είναι να κάνω κανονικό Install/recovery τα πάντα μέσω των recovery disc που έχω αλλά δεν με αφήνει και δεν καταλαβαίνω το γιατί...Εχω χαθεί κανονικά...

ΥΓ: Αυτό με την σωστή σειρά που πρέπει να μπουν οι drivers...απο που μπορεί να το μάθει/δει κανείς ? Δεν αναφέρεται τιποτα στο site της Sony...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...