Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά η αντίθεση μεταξύ βουνού-θάλλασας είναι αυτό που σε συναρπάζει. Δεν το έχω δεί πουθενά σε άλλο νησί σε τέτοιο βαθμό. Δηλαδή να είναι το βουνό κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

ναι, είναι κάτι το μοναδικό για τη μεσογειακή ακτογραμμή...

santorini.jpg

11598.jpg

:P

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι, είναι κάτι το μοναδικό για τη μεσογειακή ακτογραμμή...

Μου την έφερες :devil:

Ομολογώ οτι ξέχασα τα δωδεκάνησα, λάθος μου. Εντάξει, το ναυάγιο στη Ζάκυνθο που πόσταρες δεν είναι ακριβώς βουνό.

Δημοσ.

Το ναυάγιο είναι μούφα big time λόγω του τρόπου που στιβάζουν τους τουρίστες. Αν έχεις σκάφος, η ζάκυνθος έχει ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΕΣ μή προσβάσιμες απο το δρόμο - μή εμπορικές παραλίες.

Δημοσ.

Δεν είναι οι παράλιες μόνο...οι παραλίες είναι ένα κίνητρο να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές με ένα τόπο που σου προσφέρει τις παραλίες,τα πολιτιστικά μνημεία,τον υπέροχο φυσικό πλούτο και συνχρονος της αίσθηση ενός <μακρινού> και άγνωστου προορισμού.

Από απλή περιέργεια ρωτάω

Τη πολιτιστικά μνημεία έχει στην Αλβανία;

Δημοσ.

Σε λίγο εμείς θα έχουμε λιγότερα πάντως. Παράλληλα σημαντική αύξηση θα παρουσιάσουν αυτά της Γερμανίας.

Δημοσ.

Εδω θα βρεις πάρα πολλά από τα πολιτιστικά μνημεία της Αλβανίας. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η Αλβανία είναι από τις πλουσιότερες χώρες στο κόσμο στα σε αριθμο πολιτιστικών μνημείων και φυσικού πλούτου.

Δημοσ.

αν η γειτονική χώρα καταφέρει να αναπτυχθεί θα το πετύχει και χάρη στις παραλίες της που ακούω και εγώ ότι είναι υπέροχες. πιστεύω όμως ότι μπορεί να πάει πολύ καλύτερα από μας κρίνοντας απ΄τη γειτονική (μου) τουρκία που με παραλίες αρχαιότητες και τοπία παρόμοια με τα δικά μας έχει φτιάξει υποδομές (δρόμους, μαρίνες) που καμιά σχέση δεν έχουν με τις δικές μας. δεν αρκούν αυτά που είχαμε την τύχη να βρούμε (φύση, καιρό, παραλίες) όταν είμαστε ανίκανοι να τα διαχειριστούμε.

Δημοσ.

Archaeological Parks

Finiq (Phoinike)

In antiquity the territory around the site belonged to Chaonia, part of the Epirus kingdom, and it is rich in finds from the Classical to the Byzantine period

Lezha (Lissus)

The ancient city of Lissos is situated about half way between ancient Epidamnos-Dyrrahium and Scodra, built on a hill overlooking the flow of the Drin river.

Oricum (Orikos)

Oricum is located to the right of the Vlora-Saranda national road and 42 km south of the Greek colony of Apollonia.

Shkodra (Scodra)

Shkodra is one of the most ancient cities in northwestern Albania. It was founded in the 4th century B.C. as the centre of the Illyrian tribe of the Labeates.

Butrint (Bouthrotos)

Butrint is situated on a low promontory on the southwest coast of Albania, south of the modern city of Saranda and opposite from the Greek island of Corfu.

Byllis

Byllis has been the largest city in Southern Illyria, but despite this fact, has been mentioned relatively late by historians and ancient geographers.

Antigonea

Excavations conducted by Albanian archaeologists near the modern village of Saraqinishte, mainly in the 1960s-1980s, on the hill of Jerme, on the east side of the Drinos valley, led to the identification of the fortified city with that of Antigonea.

Apollonia

The famous Roman orator Cicero, astonished by the beauty of Apollonia named it in his Philippics, magna urbs et gravis - a great and important city.

Amantia

This was the capital of the Illyrian tribe of Amantes. Its ruins are in the village of Plloça in the Vlora river valley. It was founded in the fifth century B.C. and covered an area of 13 ha.

Δημοσ.

δεν εχει βαλει χανια - ελαφονησι που ειναι η καλυτερη της ελλαδας... :-(

Οπως και Λουτρο και τους γυρω κολπους,τις κολυμπηθρες στη ναουσα της Παρου και την μεγαλη παραλια στο κουφονησι

Δημοσ.

Επειδή είναι.

Το τι αρχαία έχει στην Αλβανία, με το τι 'αρχαία' έχει η Αλβανία (/είναι Αλβανικά), είναι δύο διαφορετικά πράγματα. ;)

Πράγμα το οποίο σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ισχύει για πολλές -αν όχι όλες- τις χώρες, φυσικά.

Δημοσ.

το μόνο που βλέπω είναι μια πιο άσχημη έκδοση των ακτογραμμών της δυτικής ελλάδας. τουλάχιστον για δυτική-νοτιοδυτική πελοπόννησο που ξέρω εγώ, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιόμετρα με ψιλή άμμο, χαρακτηριστικό δείγμα η κουρούτα στην Ηλεία, αν και δεν έχει νόημα να έχουν όνομα οι παραλίες γιατι είναι στην ουσία μια ενιαία για πολλά χιλιόμετρα... και δεν βάζω κάν μεσα τα φυσικά αριστουργήματα τύπου Βοϊδοκοιλιάς (καλύτερη παραλία στον κόσμο ά-νε-τα) που δέν ανήκουν στην τεράστεια "ευθεία" αυτή με τις αμμουδιές.

αν το διαφορετικό σημαίνει μια χειρότερη έκδοση του υπάρχοντος, τότε τι να πω.... δεν είναι κάτι το ξεχωριστό πάντως.

όσο σκατά και να είναι το κράτος, η ελλάδα σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κόσμου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...