Τοξοβολος_UK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 όσο σκατά και να είναι το κράτος, η ελλάδα σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κόσμου... σε φυσικη ομορφια ναι.Ελαχιστες χωρες παγκοσμιως αντεχουν τον συναγωνισμο απεναντι στο καλος των φυσικων ομορφιων της Ελλαδας.Εαν ο κοσμος πηγαινε με κριτηρια φυσικης ομορφιας η Ελλαδα θα κονταροχτυπιοταν με αλλες 2-3 για την θεση της υπερδυναμης.
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ένα άλλο εξαιρετικό βίντεο που δεν έχει μόνο παραλιες.....http://www.youtube.com/watch?v=0cRFOSjtq7Q&feature=player_embedded#at=20
SlackulatoR Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αφού είναι τόσο ωραία δεν καταλαβαίνω γιατί έρχονται όλοι εδώ πάντως...
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αφού είναι τόσο ωραία δεν καταλαβαίνω γιατί έρχονται όλοι εδώ πάντως... Και η Μύκονος είναι πάρα πολύ ωραία άλλα δεν μένουν εκεί όσοι πάνε για διακοπές.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εγώ ωραία τη βρίσκω, δε λέω, αλλά τι νόημα έχει να το σπρώχνεις αυτό στην Ελλάδα; Είναι σα να διαφημίζεις σε Αυστριακό τον Παρνασσό.
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εγώ ωραία τη βρίσκω, δε λέω, αλλά τι νόημα έχει να το σπρώχνεις αυτό στην Ελλάδα; Είναι σα να διαφημίζεις σε Αυστριακό τον Παρνασσό. Όπως έχω ξαναπεί και πιο πάνω,δεν είναι οι παράλιες μόνο...οι παραλίες είναι ένα κίνητρο να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές με ένα τόπο που σου προσφέρει τις παραλίες,τα πολιτιστικά μνημεία,τον υπέροχο φυσικό πλούτο και συνχρονος της αίσθηση ενός <μακρινού> και άγνωστου προορισμού. Η Ελλάδα ενδεχομένως να έχει τα πάντα, πράγματα που δεν είναι ανάγκη να πάει κανείς στο εξωτερικό να τα δει. Όμως παρ' όλα αυτά υπάρχει εξωτερικός τουρισμός. Γιατί δηλαδή ελληνες πάνε στην Τουρκιά,στην Ιταλία,στην Βουλγαρία,την Αίγυπτο κλπ?Υπάρχει κάτι που δεν θα το βρουν στην Ελλάδα?Ενδεχομένως όχι,άλλα είναι μια εμπειρία και συνχρονος αν έχει ωραίες παράλιες,πολιτιστικά μνημεία,φυσικό πλούτο να συνδυάσει και τις διακοπές του.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Όπως έχω ξαναπεί και πιο πάνω,δεν είναι οι παράλιες μόνο...οι παραλίες είναι ένα κίνητρο να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές με ένα τόπο που σου προσφέρει τις παραλίες,τα πολιτιστικά μνημεία,τον υπέροχο φυσικό πλούτο και συνχρονος της αίσθηση ενός <μακρινού> και άγνωστου προορισμού. Δηλαδή ρε παιδί μου, όταν εσύ ακούς "παραλίες, πολιτιστικά μνημεία και υπέροχο φυσικό πλούτο" τι σου έρχεται στο μυαλό; Η Αλβανία, η Κροατία, η Μάλτα και η Πορτογαλία; Δε λέω πως δεν έχει αυτά που λες, αλλά είναι πράγματα που για έναν άνθρωπο που ζει στην Ελλάδα, είναι δεδομένα. Ελάχιστα είναι τα μέρη στην Ελλάδα που δεν έχουν δίπλα τους μια παραλία, ένα βουνό ή κάτι πολιτιστικής φύσης, είτε αυτό είναι μουσεία και αρχαίοι ναοί, είτε θύλακες παραδόσεων του τόπου. Τώρα ο μακρινός και άγνωστος προορισμός, ΟΚ, απόψεις, για μένα είναι τόσο άγνωστος όσο και ο νομός Ηρακλείου. Ίδιες ώρες κάνω να φτάσω, δεν τον έχω γυρίσει ποτέ και δεν μπορώ να καταλάβω γρι από τη γλώσσα. Επαναλαμβάνω, δεν αμφιβάλλω πως είναι όμορφα, δύσκολα θα βρεις άσχημη φύση ή τομέα δίχως ιστορία στα Βαλκάνια, απλώς δεν είναι αυτό που λείπει από την Ελλάδα για να πάει κανείς διακοπές εκεί. Και δυστυχώς, οι μόνοι πιθανοί ενδιαφερόμενοι γείτονες, κατ' εμέ είναι οι Σκοπιανοί και όσοι Σέρβοι επιλέξουν την Αλβανία από το Μαυροβούνιο για το μπανάκι τους. Γιατί δηλαδή ελληνες πάνε στην Τουρκιά,στην Ιταλία,στην Βουλγαρία,την Αίγυπτο κλπ?Υπάρχει κάτι που δεν θα το βρουν στην Ελλάδα? Σαφέστατα ναι. Η Τουρκία είναι κατά πρώτο λόγο μια Μουσουλμανική χώρα, με όλες τις μεγάλες διαφορές που συνεπάγεται αυτό σε σχέση με την Χριστιανική παράδοση της Ελλάδας. Την πρώτη φορά που γνωστή χρήστρια με πήγε σε "Τουρκική" συνοικία στην Κομοτηνή, είχα εξτασιαστεί. Επιπλέον, υπάρχει ιστορικός λόγος να επισκεφτεί κανείς την Τουρκία, ο τουρισμός των Ελλήνων εκεί δεν γίνεται ούτε για τις παραλίες, ούτε για την Άγκυρα -γίνεται για την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό. Στην Αλβανία, τι υπάρχει αντίστοιχο αυτού του είδους, οι ματωμένες πέτρες της Πίνδου; Η Ιταλία και η Αίγυπτος θεωρώ προφανές γιατί αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, δε θα αναλύσω καν πως διαφέρουν από την Ελλάδα και θα θεωρήσω πως μπήκαν κατά λάθος στη λίστα σου, ενώ η Βουλγαρία αποτελεί κυρίως στόχο παράπλευρου τουρισμού: ο κύριος λόγος να πάει κανείς εκεί είναι τα χιονοδρομικά, τα καζίνο και τα βενζινάδικα 100 μέτρα απ' τα σύνορα. Αν μένεις Θεσσαλονίκη ή εκεί γύρω, προφανώς δε σου είναι τίποτα να πεταχτείς, πιο φθηνά θα σου βγει από ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα ξέρωγω. Αλλά αυτό δεν είναι τουρισμός και δεν αποκλείεται να γίνεται κάτι παρεμφερές για όσους μένουν κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Σαφέστατα ναι. Η Τουρκία είναι κατά πρώτο λόγο μια Μουσουλμανική χώρα, με όλες τις μεγάλες διαφορές που συνεπάγεται αυτό σε σχέση με την Χριστιανική παράδοση της Ελλάδας. Την πρώτη φορά που γνωστή χρήστρια με πήγε σε "Τουρκική" συνοικία στην Κομοτηνή, είχα εξτασιαστεί. Επιπλέον, υπάρχει ιστορικός λόγος να επισκεφτεί κανείς την Τουρκία, ο τουρισμός των Ελλήνων εκεί δεν γίνεται ούτε για τις παραλίες, ούτε για την Άγκυρα -γίνεται για την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό. Στην Αλβανία, τι υπάρχει αντίστοιχο αυτού του είδους, οι ματωμένες πέτρες της Πίνδου; Στην Αλβανία θα συναντήσεις έναν τόπο που 3 θρησκείες συζούν αρμονικά και χωρίς ρατσιστικά στοιχειά η μια απέναντι στην άλλη.Θα δεις την ορθόδοξη εκκλησιά και διπλά το τζάμι σαν να μην τρέχει τίποτα. Όσον αφορά τα πολιτιστικά μνημεία και αντίστοιχα της Αλικαρνασσού,της Σμύρνης κλπ μπορείς να βρεις.. Butrint Apollonia Finiq (Phoinike) Amantia Και πολλά άλλα που μπορείς να τα δεις εδώ... Finiq (Phoinike) In antiquity the territory around the site belonged to Chaonia, part of the Epirus kingdom, and it is rich in finds from the Classical to the Byzantine period Lezha (Lissus) The ancient city of Lissos is situated about half way between ancient Epidamnos-Dyrrahium and Scodra, built on a hill overlooking the flow of the Drin river. Oricum (Orikos) Oricum is located to the right of the Vlora-Saranda national road and 42 km south of the Greek colony of Apollonia. Shkodra (Scodra) Shkodra is one of the most ancient cities in northwestern Albania. It was founded in the 4th century B.C. as the centre of the Illyrian tribe of the Labeates. Butrint (Bouthrotos) Butrint is situated on a low promontory on the southwest coast of Albania, south of the modern city of Saranda and opposite from the Greek island of Corfu. Byllis Byllis has been the largest city in Southern Illyria, but despite this fact, has been mentioned relatively late by historians and ancient geographers. Antigonea Excavations conducted by Albanian archaeologists near the modern village of Saraqinishte, mainly in the 1960s-1980s, on the hill of Jerme, on the east side of the Drinos valley, led to the identification of the fortified city with that of Antigonea. Apollonia The famous Roman orator Cicero, astonished by the beauty of Apollonia named it in his Philippics, magna urbs et gravis - a great and important city. Amantia This was the capital of the Illyrian tribe of Amantes. Its ruins are in the village of Plloça in the Vlora river valley. It was founded in the fifth century B.C. and covered an area of 13 ha.
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 puma1991, εμένα μια χαρά τουριστικός προορισμός μου φαίνεται η Αλβανία, απλώς όχι για Έλληνες. Περισσότερο σε Βορειοευρωπαίους και Ανατολικοευρωπαίους μπορεί να αρέσει. Η φύση, οι παραλίες, τα αρχαία δε διαφέρουν τόσο από τα δικά μας, ώστε να κινητοποιήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων να πάει για τουρισμό στην Αλβανία και δεν βλέπω να έχει κάτι ξεχωριστό, που να προσελκύει τον Έλληνα. Παρόμοια φάση είναι η Σικελία, που έχει τύχει να πάω. Η φύση είναι ίδια η Κρήτη, οι παραλίες καλές, αλλά εδώ βρίσκουμε και καλύτερες, ο πολιτισμός οικείος, τα αρχαία μνημεία ελληνικότατα. Οι Αυστριακοί και οι Τσέχοι της παρέας είχαν ξετρελαθεί. Οι Έλληνες πάλι, ντάξ... Η Βουλγαρία έχει τα χιονοδρομικά, η Τουρκία έχει τις "χαμένες πατρίδες" και την μεγαλειώδη Κων/πολη, η Αίγυπτος και η Ιταλία έχουν μνημεία, πόλεις, αλλά και φύση που ξεχωρίζουν από τα ελληνικά. Για άλλες χώρες, δεν το συζητάμε, είναι κάτι καινούργιο για τον Έλληνα που τις επισκέπτεται. Η Ελλάδα δεν τα έχει όλα. Έχει πολλές ομορφιές, αλλά το να πας στην Αγγλία, το Περού, την Κίνα, την Ισπανία, τη Ρωσία σου δίνει τη δυνατότητα να δεις κάτι καινούργιο. Η Αλβανία, μάλλον όχι.
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 puma1991, εμένα μια χαρά τουριστικός προορισμός μου φαίνεται η Αλβανία, απλώς όχι για Έλληνες. Περισσότερο σε Βορειοευρωπαίους και Ανατολικοευρωπαίους μπορεί να αρέσει. Η φύση, οι παραλίες, τα αρχαία δε διαφέρουν τόσο από τα δικά μας, ώστε να κινητοποιήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων να πάει για τουρισμό στην Αλβανία και δεν βλέπω να έχει κάτι ξεχωριστό, που να προσελκύει τον Έλληνα. Παρόμοια φάση είναι η Σικελία, που έχει τύχει να πάω. Η φύση είναι ίδια η Κρήτη, οι παραλίες καλές, αλλά εδώ βρίσκουμε και καλύτερες, ο πολιτισμός οικείος, τα αρχαία μνημεία ελληνικότατα. Οι Αυστριακοί και οι Τσέχοι της παρέας είχαν ξετρελαθεί. Οι Έλληνες πάλι, ντάξ... Η Βουλγαρία έχει τα χιονοδρομικά, η Τουρκία έχει τις "χαμένες πατρίδες" και την μεγαλειώδη Κων/πολη, η Αίγυπτος και η Ιταλία έχουν μνημεία, πόλεις, αλλά και φύση που ξεχωρίζουν από τα ελληνικά. Για άλλες χώρες, δεν το συζητάμε, είναι κάτι καινούργιο για τον Έλληνα που τις επισκέπτεται. Η Ελλάδα δεν τα έχει όλα. Έχει πολλές ομορφιές, αλλά το να πας στην Αγγλία, το Περού, την Κίνα, την Ισπανία, τη Ρωσία σου δίνει τη δυνατότητα να δεις κάτι καινούργιο. Η Αλβανία, μάλλον όχι. Ενδεχομένως να έχεις και δίκαιο, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για ένα τόπο αν δεν το επισκεφθείς. Πάντα έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει. Εγώ πιστεύω,γνώμη μου βεβαία, ότι στην Αλβανία θα συναντήσει κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα και πολλά από όσα πίστευε ότι ήξερε για αυτό το τόπο θα καταρριφθούν και θα ανακαλύψει νέα πράγματα.
nicoc89 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ωραίες παραλιες δεν αντιλέγω , αλλα /Καφρίλα mode ON σκέψου να έχεις πάει για το μπανάκι σου και να πάθεις αυτό το πράγμα με τα ρούχα σου. http://www.youtube.com/watch?v=Q__P1jqaGqg 1000 sorry αλλά δεν άντεξα να μην το ποστάρω
puma1991 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αλβανος εισαι? Τι σημασία έχει αυτό? Για να σου λυθεί η απορία, όχι δεν είμαι Αλβανός. /Καφρίλα mode ON σκέψου να έχεις πάει για το μπανάκι σου και να πάθεις αυτό το πράγμα με τα ρούχα σου. Επειδή εγώ έχω πάει, το μόνο σίγουρο είναι ότι εκεί δεν σου αγγίζει κανείς τα πράγματα. 1000 φορές πιο επικίνδυνα είναι εδώ να σε κλέψουν,παρά εκεί!!! Εδω με το που πατάς το πόδι σου στο αεροδρόμιο δέχεσαι το πιο θερμό καλωσόρισμα, άκουσα εχθές στις ειδήσεις για ομάδες που κλέβουν τις αποσκευές των τουριστών στο αεροδρόμιο. Μετά παίρνεις και ένα ταξί και σου παίρνει και μια περιουσία για να σε πάει στο ξενοδοχείο σου.
siracos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ωραίες παραλιες δεν αντιλέγω , αλλα /Καφρίλα mode ON σκέψου να έχεις πάει για το μπανάκι σου και να πάθεις αυτό το πράγμα με τα ρούχα σου. http://www.youtube.com/watch?v=Q__P1jqaGqg 1000 sorry αλλά δεν άντεξα να μην το ποστάρω Και είχε πάρει μια χαρα ο μαλάκας. Ήταν το μόνο μέρος που τον υποδέχτικαν με χαρά παντού σε όλα τα άλλα τον βρίζανε
-nick- Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τι σημασία έχει αυτό? Για να σου λυθεί η απορία, όχι δεν είμαι Αλβανός. Δεν εχει σημασια ουτε εχω προφανως προβλημα απο που εισαι. Απλα μου φαινεται περιεργο να υποστηριζεις τη συγκεκριμενη χωρα με τοσο παθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα