jean-paul Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 καλημέρα παιδια. έκανα μια αγορά απο Κινα και αντι για τα πράγματα που παρήγγειλα μου εστειλαν μια εφημερίδα σε κουτι. το ποσό ηταν μεγάλο 1500 ευρώ . υπάρχει καποια περίπτωση να κάνω claim τα λεφτά μου απο western union ή κάτι αλλο ? ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 1500 euro ....... φίλε μου καλώς η κακώς δεν αγοράζουμε ποτε απο κίνα η προσέχουμε για αυτον ακριβώς τον λόγο. Απο που αγόρασες απο κάνα site όπως το ebay η έτσι αόριστα απο κάποιον που πούλαγε πράγματα στο internet ? Βασικά να πάρεια τα λεφτά σου po western union δεν νομίζω καν οτι προβλέπεται και μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις. Τώρα αν έχεις προσωπικά στοιχεία τηλέφωνα διευθύνσεις κτλπ του τύπου και πάνω απο όλα ειναι αληθίνα κάτι ίσως να μπορέσεις να κάνεις αλλα και πάλι πολύ δύσκολο....
panagos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Αγορά από Κίνα + western union = απάτη. Μιλώντας πολύ σοβαρά, σε συμβουλεύω απλά να τα ξεχάσεις τα 1.500. Να τα πάρεις πίσω δεν παίζει (απορώ κιόλας που μπήκαν στη διαδικασία να σου στείλουν πακέτο, έστω με την εφημερίδα μέσα). Δώσε μας αν θέλεις το link του κινέζου και από δω και πέρα ποτέ αγορές μέσω wu ειδικά από εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, χώρες.
efo355 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Γενικά στις επίφοβες αγορές αγοράζουμε μόνο με paypal.
jean-paul Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 τοσο καλα ε ? παντως ειναι απιστευτο με τη western union . δηλαδη να στελνεις ονομαστικα λεφτα με προτιμολογιο στα χερια σου και να σου στελνουν εφημερίδες στο κουτί και να μην μπορείς να τους κανει τιποτα. ειναι πραγματικα αίσχος. δηλαδή το κράτος τους αφήνει απατεώνες επίτηδες ελεύθερους ? δεν καταλαβαίνω. έχω στοιχεία οτι στο ατομο που εβαλα τα λεφτα με εκλεψε. δεν του κανουν τιποτα ?
newtech Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 τοσο καλα ε ? παντως ειναι απιστευτο με τη western union . δηλαδη να στελνεις ονομαστικα λεφτα με προτιμολογιο στα χερια σου και να σου στελνουν εφημερίδες στο κουτί και να μην μπορείς να τους κανει τιποτα. ειναι πραγματικα αίσχος. δηλαδή το κράτος τους αφήνει απατεώνες επίτηδες ελεύθερους ? δεν καταλαβαίνω. έχω στοιχεία οτι στο ατομο που εβαλα τα λεφτα με εκλεψε. δεν του κανουν τιποτα ? Sorry... http://en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_fraud αλλα 1500ευρω...????
panagos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Η western union πάντως έχει ολόκληρο section στο site της που προειδοποιεί για τέτοιες καταστάσεις. Αν προλάβεις μπορείς να ακυρώσεις την συναλλαγή/αποστολή. Αν όμως πάει ο παραλήπτης και τα πάρει, τέλος.
ktiniatros81 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 τοσο καλα ε ? παντως ειναι απιστευτο με τη western union . δηλαδη να στελνεις ονομαστικα λεφτα με προτιμολογιο στα χερια σου και να σου στελνουν εφημερίδες στο κουτί και να μην μπορείς να τους κανει τιποτα. ειναι πραγματικα αίσχος. δηλαδή το κράτος τους αφήνει απατεώνες επίτηδες ελεύθερους ? δεν καταλαβαίνω. έχω στοιχεία οτι στο ατομο που εβαλα τα λεφτα με εκλεψε. δεν του κανουν τιποτα ? Λυπάμαι που θα στο πω αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε φταίει ΚΑΘΟΛΟΥ το κράτος.Είναι σαν να βάζεις χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό κάποιου για μια συναλλαγή και μετά να κατηγορείς το κράτος αν ο αλλος δεν σου δώσει αυτό που συμφωνήσατε.Με τι εγγύηση όμως του δωσες τα λεφτά;Η western union σου λέει απλά στέλνω χρήματα σε κάποιον και απο κει και πέρα κανονίζεις εσύ τη συναλλαγή.Ενώ με paypal είσαι καλυμμένος(γι αυτό και παίρνει προμήθεια).Δυστυχώς τα λεφτά σου είναι χαμένα.Εμένα απλά μου κάνει εντύπωση το θράσος τους που σου στένουν και κουτί με εφημερίδα μέσα.Σαν να σου λέει σε κοροιδέψαμε.Λυπάμαι για το ποσόν που έχασες αλλά έπρεπε να το ψάξεις λίγο καλύτερα πριν προχωρήσεις στη συναλλαγή.
newtech Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 καλημέρα παιδια. έκανα μια αγορά απο Κινα και αντι για τα πράγματα που παρήγγειλα μου εστειλαν μια εφημερίδα σε κουτι. το ποσό ηταν μεγάλο 1500 ευρώ . υπάρχει καποια περίπτωση να κάνω claim τα λεφτά μου απο western union ή κάτι αλλο ? ευχαριστώ Επισεις πες μας ποια εταιρια ηταν!!!!! Ειναι καλο να ξερουμε να βαζουμε στην BLACK-LIST μας
panagos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Όλα τα Κινέζικα (και μη) e-shop που δουλεύουν μόνο με τραπεζικά εμβάσματα και western union μπαίνουν αυτόματα σε black list. Εγώ ρώτησα για το e-shop να δω αν είναι αυτό που υποψιάζομαι. Ηλεκτρονικά είδη σε τρελές τιμές δηλαδή. Μπορεί ο φίλος να είδε κανα macbook pro 17" με 1.500 και να την πάτησε έτσι.
jean-paul Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 μα ειχε κανονικο site σε .com και εκτος αυτου τον βρηκα μεσω alibaba ή ecpalza που υποτιθεται εχουν καποια ααξιοπιστια. τι αλλο πρεπει να κοιταμε απο κινα ??
panagos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Το είπαμε. Ποτέ πληρωμές μέσω WU ή κατάθεση σε λογαριασμό. Από Κίνα ποτέ μην αγοράζεις ηλεκτρονικά είδη. Κανα πουκάμισο αν θέλεις ναι, και πάλι μετά από έρευνα για να σιγουρευτείς ότι δεν πρόκειται περί scam. Το site θα μας το πεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.