Προς το περιεχόμενο

Καίγομαι!!!...Υδρόψυξη;

maouniarhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό καίγομαι στην κυριολεξία απο τις υψηλές θερμοκρασίες που πιανει το pc μου. Εχω μια nvidia 9800gt ASUS με επεξεργαστή intel quad core Q8200. Και ενω δεν κανω τιποτα στο pc βλεπω στο speedfan να πιάνει η gpu 70+ βαθμούς και cpu 60. Για να τρεξω κανενα game ουτε για πλακα μονο αν ανεβάσω με το nvidia system tools το fan speed της καρτας στο τέρμα το οποιο παλι μου παίρνει τα αυτιά, βρε τι το ανοίξα και το καθαρισα μεχρι και παστα στον επεξεργαστη εβαλα αλλα αυτο εκει... Μεχρι και 3 φορες εκλεισε απο μονο του και αυτο απο την θερμοκρασια. Να αναφερω επισης οτι εχω ενα fan μπροστα στο κουτι 12εκ που ρουφαει αερα και ενα απο πισω παλι 12εκ που φυσαει προς τα εξω. Ξερω οτι ειναι καλοκαιρι τωρα αλλα και το χειμωνα επιανα τετοιες θερμοκρασιες. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να δοκιμασω να πεσει λιγο η θερμοκρασια; Αν οχι θελω να μου προτεινετε κατι οικονομικο σε υδροψυξη αλλα δεν ξερω απολυτως τιποτα απο αυτα τα συστηματα. Θελω να πω δεν εχει κανενα "πακετο" που να εχει ολα τα κομματια μεσα και εχω χασει το μπουσουλα. Και σιγουρα αν παραγγειλω κατι μονος μου θα μου περισσεψουν-δεν θα μου φτασουν μερικα πραγματα γι αυτο ρωταω εσας. Οποιος εχει εμπειρια στο θεμα και μπορει να με βοηθησει θα του ημουν ευγνωμων. Να πω επισης οτι μπορω να παραγγειλω και απο ebay αν εχετε κατι εκει καλο θα ταν... Ευχαριστώ Βασίλης.

Δημοσ.

Πές μας βασικά αν οι θερμοκγρασίες αυτες ειναι σε idle η full οταν παίζεις δηλαδή παιχνίδια και έλεγξε τις θερμοκρασίες σου με το hwmonitor.

Έχεις κάνει καθόλου overclock στον επεξεργαστή το cable management μέσα στο κουτί σου πως είνα ?

Όσο για την υδρόψηξη που ρωτάς επειδή προφανώς τις θέλεις για να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες εκτος του θα σου κοστίσει αρκετά χρήματα εγώ θα σου προτέινω σε αερόψηξη να δείς την NOCTUA NH-D14 η την Thermalright 120 black που σε αρκετές περιπτώσεις η αερόψηξη δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απο την υδρόψηξη.

Πες μας και ποιο κουτί έχεις.

Δημοσ.

Υποθέτω η CPU είναι με στοκ κούλερ, έτσι; Πρέπει να κόψεις καμιά 10αριά βαθμους του σ'χωρεμένου Κέλσιου για να έρθει στα ίσα του κάπως.

Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να δοκιμασω να πεσει λιγο η θερμοκρασια;

Από τη περιγραφή, το κουτί σου "σκάει". Μάλλον ένα πιο ευρύχωρο και πιο ευάερο κουτί θες. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια φωτό του κουτιού με το πλαϊνό ανοιγμένο. :devil:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οκ το πισι νομιζω πως ηρθε καπως στα ισα του. Εχω αφαιρεσει το πλαινο καπακι και καθαρισα την πεχρα απο την καρτα γραφικων γιατι ειχε πιασει παρα πολυ :D

Δημοσ.

Οκ το πισι νομιζω πως ηρθε καπως στα ισα του. Εχω αφαιρεσει το πλαινο καπακι και καθαρισα την πεχρα απο την καρτα γραφικων γιατι ειχε πιασει παρα πολυ :D

Ε κατι τετοιο παιζει να εχει πιασει και η ψυχτρα του υπολογιστη.ασχετος που λες οτι την καθαρισες.Και ποση παστα εβαλες?

Δημοσ.

Ε κατι τετοιο παιζει να εχει πιασει και η ψυχτρα του υπολογιστη.ασχετος που λες οτι την καθαρισες.Και ποση παστα εβαλες?

Oταν λες η ψυκτρα του υπολογιστη να φανταστω οτι εννοεις του επεξεργαστη; αν ναι την καθαρισα και εκεινη κανονικα. μεχρι και το αλουμινιο ξεμονταρα απο το fan και το επλυνα με ζεστο νερακι και εγινε τζαμι. οσο για την παστα εβαλα μπολικη αλλα ηταν απο εκεινη την ασπρη μες την συρριγγα του εμποριου δεν ειχα σιλβερ να βαλω μου ειχε τελειωσει... Λετε με σιλβερ να πεσει κι αλλο;;;

Δημοσ.

Ίσως, αλλά ελάχιστα, εκτός κι αν έχεις κάνει λάθος στην εφαρμογή της τώρα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο βασικά; Αναφέρεις αυτό:

Να αναφερω επισης οτι εχω ενα fan μπροστα στο κουτι 12εκ που ρουφαει αερα και ενα απο πισω παλι 12εκ που φυσαει προς τα εξω.

Το μπροστινό fan λες ότι ρουφάει. Μήπως εννοείς ότι εισάγει; Γιατί αυτό πρέπει να κάνει.

Δημοσ.

Ίσως, αλλά ελάχιστα, εκτός κι αν έχεις κάνει λάθος στην εφαρμογή της τώρα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο βασικά; Αναφέρεις αυτό:

Το μπροστινό fan λες ότι ρουφάει. Μήπως εννοείς ότι εισάγει; Γιατί αυτό πρέπει να κάνει.

ναι φιλε εισαγει αερα απο μπροστα και απο πισω εχει αλλο ενα που βγαζει να τονισω πως και αυτο ειχε πεχριτσες αλλα τις καθαρισα. Θα μου πεις οκ ειναι και καλοκαιρι τωρα που δροσισε λιγο παει καλυτερα :D

Δημοσ.

Πρώτον δεν μας είπες τι κουτί έχεις.Αν έχεις κανένα κουτί του στυλ Multirama δεν είναι να απορείς για τις χάλια θερμοκρασίες σου.Λες πάντως πως έβαλες μπόλικη πάστα.Συνήθως το πρόβλημα είναι ότι έχεις βάλει υπερβολικά πολύ.Όταν τελειώσεις το άπλωμα πρέπει το στρώμα πάνω στον cpu να είναι σαν λεπτό φίλμ.Πάντως η υδρόψυξη δεν είναι έξυπνο να βάλεις οπως είπε και ο Ntinaras.Καλύτερη επένδυση θα ήταν σε νέο υπολογιστή,παρά για πλήρη δρόψυξη.Εκτός αν είσαι τρανός overclocker εννοείται και προσπαθείς να πιάσεις τα 4+ghz με τον q8200.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...