mf_iii Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σας, Σήμερα έπαθα κάτι πραγματικά περίεργο.. Εκεί που δούλευαν όλα μια χαρά.. κάνω ένα restart το pc κανονικά και από εκείνη τι στιγμή και μετά δεν αναγνωρίζει τον ένα μου δίσκο πουθενά (δεν είναι ο κύριος που έχει τα Windows). Ούτε BIOS ούτε πουθενά.. Ο δίσκος κάθε φορά που ανοίγω το pc κάνει 5-6 φορές ένα "τακ τακ τακ" και μετά σταματάει.. Επειδή είναι ένας από τους data δισκους μου και δυστυχώς ο δίσκος που έχω όλα τα σημαντικά έγγραφά μου μέσα, τα έχω παίξει και έχω τρελαθεί. Θέλω να σώσω τα αρχεία και μετά ας κάνει ό,τι θέλει ο δίσκος.. Γνωρίζετε τι μπορεί να είναι; Πως γίνεται να το έπαθε έτσι ξαφνικά (και μάλιστα τον συγκεκριμένο τον βγάζω και τον συνδέω κάθε 3-4 μήνες σε διαφορετικό pc επειδή αλλάζω πόλη). Το τακ τακ τι να είναι; (ο δίσκος είναι εσωτερικός) Ευχαριστώ
karmen1983 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Εχουμε βαρεθεί να τα λέμε, αλλά εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε... Back up στα σημαντικά σου αρχεία γιατί δεν έκανες;;; Στο θέμα μας... Δες αν λέω εγώ τώρα κάνουν τα καλώδια κακή επαφή... Βγάλε τα και ξαναβάλε τα μπας και... Αν δεν τον βλέπει ούτε στο bios δύσκολα τα πράγματα πάντως... Το τακ τακ πίστεψέ με δεν είναι καλό... btw Ποιος σκληρός είναι; Μοντέλο εννοάω...
mf_iii Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Τώρα θες απάντηση;! Γιατί είμαι μ....ς!!! Να φανταστείς έχω 2TB δίσκο σχεδόν άδειο! (είχα κάνει backup κάποια συγκεκριμένα αρχεία εκεί) Είναι ο HD753LJ Μα μου τη δίνει όμως που το έπαθε χωρίς να έγινε τίποτα!!
karmen1983 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Τώρα θες απάντηση;! Γιατί είμαι μ....ς!!! Να φανταστείς έχω 2TB δίσκο σχεδόν άδειο! (είχα κάνει backup κάποια συγκεκριμένα αρχεία εκεί) Είναι ο HD753LJ Μα μου τη δίνει όμως που το έπαθε χωρίς να έγινε τίποτα!! Συνήθως αν δεν τον παρακολουθείς συνέχεια με κάποιο πρόγραμμα όπως το HD Sentinel το κάνει απότομα... Δοκίμασε με τα καλώδια μπας και τον δει...
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 και μάλιστα τον συγκεκριμένο τον βγάζω και τον συνδέω κάθε 3-4 μήνες σε διαφορετικό pc επειδή αλλάζω πόλη Ε,εκτός και αν των μεταφέρεις κάπως έτσι δεν έγινε έτσι ξαφνικά αλλά ταρακουνήθηκε και χτυπήσανε οι κεφαλές πάνω στων δίσκο.
mf_iii Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δε φταίνε τα καλώδια.. τον σύνδεσα και σε άλλο pc ακόμα.. Όχι δεν τον μεταφέρω κι έτσι αλλά όπως και να έχει το έπαθε τώρα που έχω πόσο καιρό να τον μεταφέρω.. (((((
karmen1983 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Αν δεν τον βλέπει στο Bios εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω... Περιμένεις άλλες προτάσεις γνώμες από πιο προχωρημένους στο σπορ...
mf_iii Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Οκ.. ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως!! Απόσο έκανα search γενικά στο internet.. οι περισσότεροι λένε για αλλαγή πλακέτας από ίδιο σκληρό ή ψύξη στην κατάψυξη αλλά δεν ξέρω αυτές οι λύσεις αν είναι για δίσκο που δεν διαβάζεται καν...
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Αν δεν αναγνωρίζεται και από το BIOS τότε bye bye σκληρε και bye bye σημαντικα έγραφα.... εκτός και αν προτίθεσαι να τα σκάσει χοντρα σε εταιρεία ανάκτησης δεδομένων και μάλιστα χωρίς σίγουρα αποτελέσματα! Το μόνο καλό από όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι πλέον επαφές και έμαθες και από εδώ και πέρα θα κρατάς back up
mf_iii Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Η ψύξη και η αλλαγή πλακέτας είναι για άλλες περιπτώσεις;
looneygeorge Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Οχι, δοκιμασε το. Με την ψυξη ειδικα σε πολυ παρομοια κατασταση με εξωτερικο δισκο μετα απο τουμπα οπου ακουγα ενα απισιο κλικ συνεχομενο, τον παγωσα, τον εβαλα εσωτερικο και μου δουλεψε για μια τελευταια φορα αλλα τα προλαβα ολα να τα τραβηξω!
mf_iii Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Το έκανα κι αυτό αλλά τζίφος Δεν μπορώ να καταλάβω τι τον έπιασεεε.. Η πλακέτα μπορεί να το διορθώσει ή είναι άσχετη με το πρόβλημα;
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Oύτε άσχετη είναι, αλλά ούτε κι απαραίτητα σχετική. Συν το ότι, από κάποιο σημείο και μετά, κάποιοι δίσκοι έχουν αποκλειστικό firmware στις πλακέτες τους, οπότε η αλλαγή ίσως και να αποδειχθεί τζάμπα κόπος (και πιαθνώς και χρήμα). Ψάξου πρώτα Γκουγκλα για "pcb replacement <πλήρες μοντέλο δίσκου>", κι αν δεις τίποτε θετικό, ψάξου για πλακέτα (το πιθανότερο είναι να βρεις στο ebay, αλλά ακόμα κι εδώ στο Insomnia). Σε κάθε περίπτωση, ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ αν δουλέψει (πόσο μάλλον που αν το πρόβλημα -κλικκλικ- είναι ζήτημα κεφαλών που χτυπάνε). Τίποτε δεν σου εξασφαλίζει επιτυχία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.