poscaman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλημέρες έχω το παρακάτω τερατάκι 1. Intel Core i7 920 - Bloomfield 2. ECS X58B-A2 Motherboard 3. NVIDIA GeForce GTS 250 Όλα είναι "μαμά" επάνω του, δεν είναι τίποτα πειραγμένο, fans κλπ όλα εργοστασιακά. Το ρημάδι ζεσταίνεται και κλείνει μόνο του. Το stressάρω λίγο με το Everest και παρατηρώ ότι κλείνει όταν ο i7 φτάνει στους 73 περίπου βαθμους C. Το θεμα είναι ότι κλείνει σε κανονική χρήση, ειδικά τις τελευταίες μέρες με τις ζέστες το θέμα έχει ξεφτιλιστεί (εχει κλείσει 7 φορές μόνο κάνοντας browsing). Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τον έχω φυσήξει (ειχε πολύ σκονη πριν) του εχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή, άκρη δεν βρίσκω. Επίσης παρατήρησα ότι ένας πυρήνας του i7 είναι μόνιμα 4-5 βαθμούς ψηλότερα σε θερμοκρασία... Ιδέες;
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Σε idle καταστασεις ποσους βαθμους πιανει? Ψυκτρες,θερμοαγωγιμες,ολα αυτα ειναι οκ?
SPANK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Κοίτα λογικά ειναι να έχεις ανεβασμένς θερμοκρασίες τώρα το καλοκαίρι αλλα να κλείνει μονο του και σε κανονική χρήση χρήζει χέιρα βοηθείας. Πές μας λίγο θερμοκρασίες σε idle κατάσταση με το hwmonitor αλλα και σε stress. Αν δεν θέλεις να βάλεις μια καλυτερη ψήκτρα απο την εργοστιασιακή καλο θα ήταν να την βγάλεις και να αλλάξεις την θερμοαγώγιμη πάστα με οδηγίες απο εδώ. Επίσης ρίξε του ενα καθάρισμα απο σκόνες κτλο και φτίαξε λίγο τα καλώδια σου αν γίνεται χαμός μέσα να βελτιωθεί το airflow. Επίσης πες μας ποιο κουτί έχεις.
poscaman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Ψύκτρες είναι όλες κομπλέ, άλλαξα πάστα, δεν έχει παραμικρή σκόνη... Idle, γύρω στους 40 C edit:τα καλώδια είναι τακτοποιημένα, κουτί είναι ένα απλά turbo-x με ένα ανεμιστηράκι πίσω. Βέβαια, και με ανοιχτό το κουτί και ανεμιστήρα (δωματίου) να το φυσάει, πάλι τα ίδια κάνει...
SPANK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Οπότε δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες μάλλον καπου αλλου οφείλονται οι επανεκκινήσεις. Ρίξε ενα bootable memtest στις ram για αρχή να δούμε Ξαφνικά σου κάνει επανεκκίνηση μήπως έχεις τίποτα θέματα με trojan malware κτλπ ? Δοκίμασε με superantispyware και malwarebytes
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Στον τιτλο αναφερεις "επανεκκινησεις",στο thread λες πως κλεινει. Να υποθεσω πως εννοεις το δευτερο ετσι? Γιατι εαν μιλαμε για επανεκκινησεις, ισως να πρεπει να ψαξεις και αλλου το προβλημα. 73 βαθμοι παντως δεν μου ακουγονται και απιστευτα χαλια. Αυτη τη στιγμη εχω εναν c2d ο οποιος εδω και κανενα τεταρτο ειναι στους 72 με full cpu load, σε ζεστο χωρο και αντεχει. Εκτος και αν ο ι7 εχει μικρο tjmax.
SPANK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Και 40c που ανέφερε ο φίλος δηλαδή σε idle και απλο browsing να κλείνει απο θερμοκασίες μαλλον αλλο ειναι το πρόβλημα.
poscaman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Οπότε δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες μάλλον καπου αλλου οφείλονται οι επανεκκινήσεις. Ρίξε ενα bootable memtest στις ram για αρχή να δούμε Ξαφνικά σου κάνει επανεκκίνηση μήπως έχεις τίποτα θέματα με trojan malware κτλπ ? Δοκίμασε με superantispyware και malwarebytes Εχω περάσει τις ram απο mem test. Όταν λεω επανεκκινήσεις εννοώ hard reset
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εχω περάσει τις ram απο mem test. Όταν λεω επανεκκινήσεις εννοώ hard reset O φακελος c:\windows\minidump εχει τιποτα μεσα ή ειναι αδειος? (Ειπες everest οποτε υποθετω πως εισαι με windows.Αν εχεις και linux επανω, κανει τα ιδια και εκει?)
poscaman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δεν υπάρχει ο φάκελος... Windows 7 Ultimate.. Δεν εχω linux επάνω, αλλα θα είχε ενδιαφέρον να το bootarw με ένα live και να το στρεσάρω κι εκει...
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δεν εχω linux επάνω, αλλα θα είχε ενδιαφέρον να το bootarw με ένα live και να το στρεσάρω κι εκει... Kανε μια δοκιμη. Η επανεκκινηση κατα τη διαρκεια browsing παντως σε hardware/software προβλημα φερνει, απο την στιγμη που οπως λες, fans,ψυκτρα,παστες, σκονες ειναι οκ. Αν 'σκασει' και με το live cd, εστιαζεις σε hardware.
poscaman Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Λοιπον, σε linux δεν κατάφερα να το κρασσάρω. Έστησα όμως φρέσκια εγκατάσταση windows 7 ultimate σε άλλο δίσκο, τρέχω everest και στα 4-5 λεπτα κλείνει (hard reset) με θερμοκρασια καπου στα 73... το κέρατο του
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Το προβλημα software το ξεχνας μ αλλα λογια.Σε linux ετρεξες καποιο bench,το στρεσσαρες?Τι θερμοκρασιες επιασε εκει?
poscaman Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Σε linux ετρεξα το stress, αρκετές ώρες. Θερμοκρασία πάνω από 70 δεν έπιασε... Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι το stressαρε όσο πήγαινε, δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς βέβαια.
TheELF Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Η θερμοκρασία που μπορεί να σηκώσει στο περίβλημα του ο επεξεργαστής είναι 67,9°C TCASE το everest μετράει το Tj.max δηλαδή την θερμοκρασία ακριβώς πάνω στον κάθε πυρήνα,επιτρέπετε δηλαδή να είναι ποιο υψηλός, αλλά κατά πόσο;; Το ζήτημα πιστεύω ότι είναι σε κάτι που τρέχει στο παρασκήνιο και σου ανεβάζει την χρήση του επεξεργαστή με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνετε ή δεν πατάει καλά η ψήκτρα ή έχει κατεβασμένες της στροφές από το bios. Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα από το task manager με της διεργασίες την ώρα που βαράει 70+°C;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.