Προς το περιεχόμενο

Επανεκκινήσεις λόγω υπερθέρμανσης

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η θερμοκρασία που μπορεί να σηκώσει στο περίβλημα του ο επεξεργαστής είναι 67,9°C TCASE το everest μετράει το Tj.max δηλαδή την θερμοκρασία ακριβώς πάνω στον κάθε πυρήνα,επιτρέπετε δηλαδή να είναι ποιο υψηλός, αλλά κατά πόσο;;

Το ζήτημα πιστεύω ότι είναι σε κάτι που τρέχει στο παρασκήνιο και σου ανεβάζει την χρήση του επεξεργαστή με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνετε ή δεν πατάει καλά η ψήκτρα ή έχει κατεβασμένες της στροφές από το bios.

Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα από το task manager με της διεργασίες την ώρα που βαράει 70+°C;

Λοιπόν....

Δεν έτρεχε κάτι στο παρασκήνιο, σε ανύποπτο χρόνο έκανε hard reset. Έτσι για βρω τι του φταίει χρησιμοποίησα το everest για να στρεσάρω το σύστημα και να δω πότε κάνει επανεκκινήσεις. Έτσι ανακάλυψα ότι στους 71C, έκλεινε. Ακόμα και σε καθαρή εγκατάσταση windows. Η ψύχτρα πατάει καλά, το έχω ελεγξει, κατεβασμένες στροφές δεν έχω απο το BIOS.

Τελικά, νομίζω ότι το έφτιαξα...

Άλλαξα πάστα, πήρα μια με μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα και.... απενεργοποίησα το "Thermal Management" στο BIOS. Αυτή η βλακεία διάβασα ότι "Thermal Management" should be enabled, since it provides for processor overtemp protection. και χρησιμοποιείται όταν κάνεις overclocking...

Παπαριές του Πλαίσιο, πουλάει overclocking motherboards του κώλου σε τιμή ευκαιρίας. Τώρα τον στρεσσαρω μισή ώρα (έκλεινε στο 5λεπτο) οι θερμοκρασίες πυρήνων ειναι στους max 78C, και το πισί πάει μια χαρά....

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Δημοσ.

Λοιπόν....

Δεν έτρεχε κάτι στο παρασκήνιο, σε ανύποπτο χρόνο έκανε hard reset. Έτσι για βρω τι του φταίει χρησιμοποίησα το everest για να στρεσάρω το σύστημα και να δω πότε κάνει επανεκκινήσεις. Έτσι ανακάλυψα ότι στους 71C, έκλεινε. Ακόμα και σε καθαρή εγκατάσταση windows. Η ψύχτρα πατάει καλά, το έχω ελεγξει, κατεβασμένες στροφές δεν έχω απο το BIOS.

Τελικά, νομίζω ότι το έφτιαξα...

Άλλαξα πάστα, πήρα μια με μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα και.... απενεργοποίησα το "Thermal Management" στο BIOS. Αυτή η βλακεία διάβασα ότι "Thermal Management" should be enabled, since it provides for processor overtemp protection. και χρησιμοποιείται όταν κάνεις overclocking...

Παπαριές του Πλαίσιο, πουλάει overclocking motherboards του κώλου σε τιμή ευκαιρίας. Τώρα τον στρεσσαρω μισή ώρα (έκλεινε στο 5λεπτο) οι θερμοκρασίες πυρήνων ειναι στους max 78C, και το πισί πάει μια χαρά....

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Μην το λες,ότι πάει μια χαρά δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ζημιά ,όταν το TCASE είναι 67,9°C η θερμοκρασίες για τον πυρήνα άντε να είναι 10° ποιο πάνω δηλαδή 78°C πες,δηλαδή ακουμπάς(και σίγουρα κάποιες στιγμές θα το ξεπερνάς) το ανώτατο όριο του επεξεργαστή όσο καλά και να πηγαίνει κάνεις ζημιά στων επεξεργαστή σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Δεν ξεπερνάει τους 78C, είναι το max που φτάνει στιγμιαία (σύμφωνα με το hw monitor) ελάχιστες φορές...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...