Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση αντίστασης

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα καλωδιάκι που «παρεμβάλλεται» μεταξύ ανεμιστήρα και τροφοδοσίας από τη μητρική και ρίχνει τις στροφές. Θέλω να πάρω μερικές αντιστάσεις ίδιου τύπου για να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Προσπαθώντας να διαβάσω τις λωρίδες βρήκα ότι είναι 56 Ohms. Ελπίζω να μη τα μετέφρασα λάθος.

Αλλά δε μπορώ να βρω πόσα watts σηκώνει, και γενικότερα τι αντίσταση πρέπει να πάρω.

20hnfqh.jpg

Έχει κανείς γνώση επί του θέματος;

Δημοσ.

Thanks. Οπότε εάν πάρω αντιστάσεις στα 2W είμαι καλυμμένος 100% απέναντι σε πιθανή υπερθέρμανση από το ρεύμα, σωστά; :)

Δημοσ.

Thanks. Οπότε εάν πάρω αντιστάσεις στα 2W είμαι καλυμμένος 100% απέναντι σε πιθανή υπερθέρμανση από το ρεύμα, σωστά; :)

Αν κρίνω καλά από το μέγεθος του βύσματος είναι 56 Ω όπως σωστά διάβασες και είναι βαττική δηλ. 1W. Δεν χρειάζονται 2W είναι υπερβολή. Πάρε 2W μόνο εάν δεν έχει 1W.

Δημοσ.

Εγώ νόμιζα κάτι του στυλ viva la resistance

και στο αλλο τοπικ με τιτλο wakeboard νομιζα οτι θα εβαζαν τραγουδια για να ξυπνας το πρωι. Οοοτιναναι:-D

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα ποτε τον κωλολογο που υπαρχει ο χρωματικός κώδικας στις αντιστάσεις. ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 200Ω πανω της και τελος! ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα ποτε τον κωλολογο που υπαρχει ο χρωματικός κώδικας στις αντιστάσεις. ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 200Ω πανω της και τελος! ΕΛΕΟΣ

Και σε αντιστάσεις 1/8 του watt θα θέλεις μικροσκόπιο για να το διαβάσεις. Άσε που αν η πλακέτα είναι μονταρισμένη σε κάποιο περίεργο μέρος θα πρέπει να τις διαβάζεις ανάποδα,κάθετα, ή οι αντιστάσεις έχουν περιστραφεί κατά την τοποθέτηση να μην μπορείς να τις διαβάσεις καθόλου. Να σκεφτόμαστε λίγο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...