Andy Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 hi guys..διαβαζα ενα αλλο εδω σε αυτο το section και μπηκα να κοιταξω απο περιεργια το margin kai to attenuation του ρουτερ.. καταρχας να πω οτι το ρουτερ απο την πριζα εχει αποσταση περιπου 5-6 μετρα..το καλωδιο πρεπει να ειναι 10αρι αν και θυμαμαι ακριβως..στο μtorrent κατεβαζω με 500 kb/s αλλα πιστευω οτι θα μπορουσα και πιο πολυ.. Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 7 dB 7 dB Attenuation 25 dB 42 dB τι λετε να παιζει??και πως το διορθωνω??
BogusDogus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Τα data φαίνονται πολύ καλά. Όσο για το πόσο μακρύ είναι το καλώδιο, δεν παίζει κανένα ρόλο. Συνήθως το μtorrent πιάνει την ταχύτητα του down σου, εκτός αν έχεις αλλάξει τις ρυθμίσεις του ή είναι ανοικτά και αλλα προγράμματα που "τραβάνε" κάποιο μέρος της ταχύτητας. Οπότε, αν το down σου είναι ~5 Mbps, θα κατεβάζεις με την ταχύτητα που ήδη κατεβάζεις. Τι ταχύτητα down πιάνεις;
Andy Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 5 mbps ειναι το down μου..το noise margin δεν πρεπει να ειναι πανω απο 15???η κατι τετοιο??
Sarandis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 τι παροχο εχεις; οσο για το καλωδιο, οκ στα 5 μετρα, βαλε κανα 15μετρο και αν εχεις σταθερη γραμμη εδω ειμαι να μου το πεις.
theomalegan Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 5 mbps ειναι το down μου..το noise margin δεν πρεπει να ειναι πανω απο 15???η κατι τετοιο?? Το noise margin όσο μεγαλύτερο τόσο χειρότερο για την ταχύτητα που θα πιάσεις και εκεί που είσαι 7 δεν είναι τόσο κακό.
Alejandro Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Το noise margin όσο μεγαλύτερο τόσο χειρότερο για την ταχύτητα που θα πιάσεις και εκεί που είσαι 7 δεν είναι τόσο κακό. Το αντίθετο νομίζω. Όπως βρήκα στο internet: "Noise Margin (σε dB) : Εδώ μετράμε τη σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) αν το διαιρέσουμε με το θόρυβο της (noise) γι αυτό λέγεται και S/N δηλ. Signal/Noise. Αυτό πρέπει να είναι υψηλό θετικό νούμερο και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο από 6 dB."
theomalegan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Σωστά χαμηλότερο απο 6 έχεις πρόβλημα με την ποιότητα της γραμμής καθώς έχει πολύ θόρυβο. Με μεγαλύτερο παρόλα αυτά μειώνεται η ταχύτητα καθώς τα δεδομένα που μεταφέρονται υποβάλονται σε μεγαλύτερη επεξεργασία.
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 λοιπον ας τα παμε απο την αρχη.α.το καλωδιο επηρεαζει ειδικα οταν ειναι τηλεφωνικο.οποτε προτιμαμε κοντο τηλεφωνικο και μεγαλο δικτυου.αν δεν γινεται να εχεις μικρο τηλεφωνικο τοτε δεν χρησιμοποιεις τηλεφωνικο αλλα βαζεις δικτυου και χρησιμοποιεις το ενα ζευγαρι απο τα 4 που εχει μεσα.το τηλ ειναι χαλια γιατι ειναι πολυκλωνο ,δεν ειναι twisted,χαλαει ευκολα και δεν αντεχει σε τραβηγματα πατηματα επειδη ειναι αρκετα μαλακο. τωρα για το margin γιανα λυθουν αποριες. παιρνουμε σαν παραδειγμα την γραμμη σου.α. εχεις 42 attenuation οποτε τα 5 mbit ειναι μια χαρα.τωρα τι ισχυει για το margin ας πουμε οτι εχεις attenuation 20 margin 6 και συγχρονιζεις στα 15mbit. αν το margin σου το κανουν 8 θα πεσει ο συγχρονισμος στα 13 mbit an to margin σου το κανουν 11 θα πεσει ο συγχρονισμος και αλλο οσο ανεβαζεις το margin ριχνεις την ταχυτητα και η γραμμη σου γινεται πιο σταθερη σε αποσυνδεσεις. οσο κατεβαζεις το margin(δεν προτεινεται κατω απο 6 τοσο ανεβαινει ο συγχρονισμος και τοσο πιο ασταθης η γραμμη) τωρα οταν καποτε ειχαμε 2 mbit γραμμη ειχαμε 20-25 margin επειδη ειμασταν στα 2 Mbit.τωρα ομως που ειναι μεχρι 24 δεν γινεται να εχεις 20-25 margin. στην καλυτερη καποιος να κλειδωνει 24mbit και να εχει 7-8 margin αλλα θα πρεπει να ειναι διπλα στον οτε τελειως και να εχει και τελεια γραμμη.οταν σε βαζουν μεχρι 24 ο χαλκος ειναι στα ορια για αυτο δεν γινεται να εχεις μεγαλο margin.μεγαλο Margin Πχ 8,11,15 θα εχεις μονο αν εχεις αποσυνδεσεις και σε εχει βαλει επιτηδες ο Provider σου με μεγαλυτερο margin για να εισαι πιο σταθερα.σε αυτην την περιπτωση ομως οτι ανεβαζεις το margin αρα πιο σταθερη γραμμη εχει και το αντιτιμο του.συγχρονιζεις λιγοτερο.
telis_petsotis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 αφου βρηκα ενα τετοιο νημα με μακριες καλωδιωσεις ας γραψω εδω. ας με αλλαξει ενας μοδερατορ αν δεν κολλαω. εχω 7 μετρα τηλεφωνικο ως το ρουτερ. απο το ρουτερ φευγει ενα 15μετρο κ παει σε αλλο δωματιο στο σπιτι κ ενα μισομετρο που παει στον σταθερο που γραφω τωρα. πως γινεται να πιανω χαμηλοτερες ταχυτητες απο τον αλλο με 15αρι; τι μπορει να φταιει;
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 α.τα μεγαλα Ethernet δεν μας πειραζουν.β.τα μεγαλα τηλεφωνικα μας πειραζουν. γ.δεν παιζει ρολο μονο το καλωδιο μεχρι το ρουτερ .παιζει ρολο η ολη καλωδιωση παιζει ρολο η ποιοτητα χαλκου μπορει να εχετε πχ και οι 2 30 attenuation και ο ενας να κλεδωνει στα 14 και ο αλλος στα 5.εχω δει σε ιδια πολυκατοικια 4 ατομα με ιδιο παροχο και 40 attenuation.στον κατανεμητη μετρημενο οι 2 ειχαν 4 Mbit Οι αλλοι 2 8 Mbit .με το ιδιο profile ολοι.γραψε μας αν θες τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου.margin15 εσυ το ζητησες?
telis_petsotis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 α.τα μεγαλα Ethernet δεν μας πειραζουν.β.τα μεγαλα τηλεφωνικα μας πειραζουν. γ.δεν παιζει ρολο μονο το καλωδιο μεχρι το ρουτερ .παιζει ρολο η ολη καλωδιωση παιζει ρολο η ποιοτητα χαλκου μπορει να εχετε πχ και οι 2 30 attenuation και ο ενας να κλεδωνει στα 14 και ο αλλος στα 5.εχω δει σε ιδια πολυκατοικια 4 ατομα με ιδιο παροχο και 40 attenuation.στον κατανεμητη μετρημενο οι 2 ειχαν 4 Mbit Οι αλλοι 2 8 Mbit .με το ιδιο profile ολοι.γραψε μας αν θες τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου.margin15 εσυ το ζητησες? 15αρι για τα μετρα του εθερνετ καλωδιου ενοουσα. >DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: Interleaved Downstream Rate: 16555 kbps Upstream Rate: 1021 kbps Downstream Margin: 6 db Upstream Margin: 12 db Downstream Line Attenuation: 13 db Upstream Line Attenuation: 3 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 22 db αυτο ειναι το ρουτερακι της λινκσυς
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 κανονικα ναι θα πρεπε να παιζεις παραπανω οχι οτι ειναι ασχημο αυτο.τωρα και να θες να κανεις ελεγχο σε καναν κατανεμητη να δεις χωρις την καλωδιωση του σπιτιου δεν ξερω κατα ποσο πιανουν τα χερια σου,επισης θα μπορουσες να κανεις και μια δοκιμη τυπικα χωρις τηλεφωνα πουθενα και μονο το ρουτερ με μικρο τηλεφωνικο σε μια πριζα.
telis_petsotis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 αυτο που με "σκαει" ειναι οτι κατεβαζω εγω το Α τορρεντ με 15000 κ ο αλλος μεσα με το ιδιο ρουτερ το βαζει κ πιανει 17000. κατεβαζω εναν οδηγο της ατι με 15 κ ο αλλος παλι με 17. 2 καλωδια κ ενα ρουτερ εχουμε πως γινεται να χανω τοσο πολυ με το κοντυτερο; μηπως φταιει το οτι εχω το "μανατο" καλωδιο της λινκσυς ενω για τον αλλο πηρα αυτο; οσο για τον κατανεμητη τι ακριβως εννοεις; τα χερια μου πιανουν για υδραυλικα ηλεκτρικα οικοδομικα αλλα οχι ακομη για ηλεκτρονικα.
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 δεν νομιζω οτι φταιει το καλωδιο ειδικα αν ειναι μαμα.μπορει κατι με την καρτα δικτυου .δοκιμασε πιο νεους drivers.επισης δοκιμασε αν θες με το αλλο καλωδιο για δοκιμη αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.επισης μπορει να ειναι θεμα firewall σε σενα και να σου κοβει λιγο ταχυτητα.
telis_petsotis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 αλλαξα οδηγους φαστ εθερνετ κλπ εβαλα ακομη κ το drivergenius μηπως κ βρει κατι που δεν ειχα βρει εγω πιο καινουριο αλλα τιποτα. οσο για firewall δεν το νομιζω. κ οι 2 ειναι φορμαρισμενοι απο εμενα στα win7 με ιδια πανω κατω προγραμματα κ αβαστ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.