Προς το περιεχόμενο

Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ

djcat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αδερφή μου έδωσε φέτος πανελλήνιες.

Μάλλον χάνει τους ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ για λίγο, οπότε σκέφτεται μηχανολόγους του ΕΜΠ ή για ηλεκτρολόγους σε κάποιο περιφερειακό πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο.

Επειδή της αρέσει αρκετά ο προγραμματισμός, αλλά δε θέλει να πάει σε καθαρό τμήμα πληροφορικής, το τμήμα των μηχανολόγων τί λέει στο συγκεκριμένο κομμάτι;

Υπάρχουν αρκετά μαθήματα προγραμματισμού;

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων προγραμματισμού από το τμήμα των ηλεκτρολόγων;

Δημοσ.

Στο ΑΠΘ που ειμαι εγω παντως μονο τα βασικα κανουμε απο προγραμματισμο.Δεν θα το προτεινα δηλαδη για καποιον που θελει να ασχοληθει σοβαρα.Τωρα στο ΕΜΠ δεν ξερω τι γινεται,ας διαβασει τον οδηγο σπουδων καλυτερα.

Παντως αποψη μου,οτι αν ενδιαφερεται καθαρα για προγραμματισμο ας μην παει Ηλεκτρολογος.Ειναι που ειναι δυσκολη σχολη,τα περισσοτερα μαθηματα ειναι μαθηματικα,φυσικη,ηλεκτρολογια κτλ που αμα δεν της αρεσουν θα τα βρει σκουρα.Και αν δεν θελει καθαρα πληροφορικη,θα προτεινα το τμημα Μηχανικων υπολογιστων της Πατρας,στο οποιο ασχολεισαι και με software και με hardware,ενω παιρνεις πτυχιο πολυτεχνειου

Δημοσ.

καπου υπαρχει ποστ για επαγγελμα προγραμματιστη...

οταν λες της αρεσει εννοεις το κλασσικο θα ηθελε να μαθει να φτιαχνει παιχνιδια και να βρει δουλεια σε αυτο το τομεα?

Δημοσ.

Παντως αποψη μου,οτι αν ενδιαφερεται καθαρα για προγραμματισμο ας μην παει Ηλεκτρολογος.Ειναι που ειναι δυσκολη σχολη,τα περισσοτερα μαθηματα ειναι μαθηματικα,φυσικη,ηλεκτρολογια κτλ που αμα δεν της αρεσουν θα τα βρει σκουρα.Και αν δεν θελει καθαρα πληροφορικη,θα προτεινα το τμημα Μηχανικων υπολογιστων της Πατρας,στο οποιο ασχολεισαι και με software και με hardware,ενω παιρνεις πτυχιο πολυτεχνειου

αυτο. ηλεκτρολογος εδω. στα 3 πρώτα ετη έχω κάνει 3 μαθήματα καθαρα προγραμματισμου απο συνολο 44 :P. Μετά μπορεις να διαλέξεις τομεα "Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών" που έιναι περισσοτερο "ηλεκτρονικής" παρα "υπολογιστων", στο 4ο έτος. αλλα τα άλλα μαθηματα τα τρώς στη μαπα. και μιλάμε για μαθηματα τουβλα όχι αστεια...

Δημοσ.

Σ'όποιο τμήμα και να πας,από προγραμματισμό τα ΒΑΣΙΚΑ θα κάνεις!Τα περισσότερα θα τα μάθεις στην πράξη από δικό σου ενδιαφέρον...

Δημοσ.

Η αδερφή μου έδωσε φέτος πανελλήνιες.

Μάλλον χάνει τους ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ για λίγο, οπότε σκέφτεται μηχανολόγους του ΕΜΠ ή για ηλεκτρολόγους σε κάποιο περιφερειακό πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο.

Επειδή της αρέσει αρκετά ο προγραμματισμός, αλλά δε θέλει να πάει σε καθαρό τμήμα πληροφορικής, το τμήμα των μηχανολόγων τί λέει στο συγκεκριμένο κομμάτι;

Υπάρχουν αρκετά μαθήματα προγραμματισμού;

Για μηχανολογους υπαρχουν καποια , αλλα ηλεκτρολογους ειναι αρκετα περισσοτερα μιας και υπαρχει και σχετικη κατευθυνση που παιρνεις απο το 6ο εξαμηνο και μετα(για μηχανολογους δεν γνωριζω ποιες ειναι οι δυνατες κατευθυνσεις). Γενικα ηλεκτρολογους σου δινεται η δυνατοτητα να εξειδικευτεις σε αυτο.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων προγραμματισμού από το τμήμα των ηλεκτρολόγων;

Οχι.

Δημοσ.

Εαν θέλει η αδερφή σου προγραμματισμό τότε θα πάει σε μια σχολή πληροφορικής ή εφαρμοσμένης πληροφορικής.

Εκει θα πάρει τις βάσεις για να εξειδικευτεί σε κάποια/ες γλώσσες αργότερα.

Μηχανολογοι, κτλ δε θα την καλύψουν σ'αυτο το κομμάτι,για ηλεκτρολογους δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά...

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής:

case 1: σου αρέσει (ή νομίζεις ότι θα σου αρέσει) η πληροφορική/προγραμματισμός/δίκτυα/αλγόριθμοι κ.λ.π. => πας σε ένα αμιγώς τμήμα πληροφορικής

case 2: (σου αρέσει η πληροφορική αλλά δεν σε χαλάει να κάνεις και 100 άλλα μαθήματα) Η (δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι θες να κάνεις ακριβώς) => πας σε τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών η/υ όπου αφού κάνεις 2 χρόνια γενικά μαθήματα (μαθηματικά, φυσικές, μηχανικές κ.α.) μετά μπορείς να επιλέξεις κατεύθυνση με ροή λογισμικού κ.λ.π. Γενικά από αυτό το τμήμα έχεις περισσότερες επιλογές για να ασχοληθείς με διάφορα αντικείμενα όπως ηλεκτρονική,προγραμματισμός,δίκτυα,τηλεπικοινωνίες, και πολλά άλλα.

τμήμα μηχανολόγων για πληροφορική/προγραμματισμό δεν θα πρότεινα για κανέναν λόγο.

πάντως όποια από τις 2 παραπάνω επιλογές και να κάνεις, σημασία έχει να ασχοληθείς από μόνος σου + του ότι με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να εξειδικευτείς αργότερα όπου εσύ θες.

WARNING1:οι σχολές που αναφέρθηκαν είναι δύσκολες και απαιτούν θυσίες (δεν είναι αραλίκι+φράπα/μοχίτο με λίγα λόγια)

WARNING2:πρόσεχε μην πέσεις στην παγίδα (που το κάνουν πολλοί που δίνουν πανελλαδικές και τα πάνε καλά) "πολυτεχνείο νάναι κιότι νάναι".

Ερώτηση1: Πώς ξέρει ότι της αρέσει ο προγραμματισμός; Έχει ασχοληθεί ποτέ ή μόνο από το ΑΕΠΠ της 3ης λυκείου το συμπεραίνει αυτό;

Ερώτηση2: Γιατί δεν θέλει να πάει σε καθαρό τμήμα πληροφορικής; Τι την κάνει να είναι διστακτική σε αυτό;

Καλή επιτυχία σε ότι και αν τελικά επιλέξει!

Υ.Γ. 1 : πληροφορική != προγραμματισμός. Με λίγα λόγια ο προγραμματισμός είναι ένας κλάδος της πληροφορικής, ή αν θες ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την πληροφορική.

Υ.Γ. 2 : ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. Για τυχόν απορίες εδώ είμαστε!

Υ.Γ. 3 : μερικές σχολές έχουν forum φοιτητών. δεν χάνεις και τίποτα να ρωτήσεις για info και εκεί!

Δημοσ.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.

Η δυσκολία της σχολής δεν την φοβίζει, ίσα ίσα, θέλει να περάσει κάπου που θα είναι καλά.

Τώρα όσον αφορά τον προγραμματισμό, δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό - δύοπτρία προγραμματάκια έχουμε φτιάξει μαζί, ίσα ίσα για να έχει μια ιδέα.Γενικά ο τρόπος σκέψης της αρέσει. Τις δυσκολίες της δουλειάς τις γνωρίζω ως ένα βαθμό - java developer κατάφερα και έγινα, αν και δε σπούδασα πληροφορική, στηριζόμενος σε 4-5 μαθήματα που κάναμε στο πανεπιστήμιο.

Η αλήθεια είναι πως φοβάται πως σε περίπτωση που τελικά δεν της αρέσει, αν περάσει πληροφορική Αθήνας μετά τί κάνει; Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών είναι κάτι διαφορετικό ή θα πήξει πάλι σε παρόμοια πράγματα αν δεν της αρέσει τελικά ο προγραμματισμός;

Το άλλο που σκέφτεται λανθασμένα είναι πως πήρε τόσα μόρια για να πάει σε σχολή τόσο χαμηλά - το ξέρω πως είναι λάθος η σκέψη της και της το λέω, αλλά you know... Της είπε και ένας καθηγητής για πληροφορική πρώτα οι ηλεκτρολόγοι και μετά τα πανεπιστήμια...πετάει ο καθένας τη βλακεία του και δε σκέφτεται οτι επηρεάζει κόσμο.

Τη σχολή των μηχανολόγων τη σκέφτεται επειδή είναι Αθήνα και λόγω του τομέα που έχουνε της παραγωγής - δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα πως θα σχεδιάζει μηχανές.

Στους οδηγούς σπουδών των ηλεκτρολόγων σκέφτεται πρώτα τον τομέα της πληροφορικής και μετά αν δεν τις αρέσει προς τηλεπικοινωνίες. Ξέρω πως άλλο τι λένε οι τίτλοι των μαθημάτων και άλλο η πραγματικότητα...

Δημοσ.

Στους οδηγούς σπουδών των ηλεκτρολόγων σκέφτεται πρώτα τον τομέα της πληροφορικής και μετά αν δεν τις αρέσει προς τηλεπικοινωνίες. Ξέρω πως άλλο τι λένε οι τίτλοι των μαθημάτων και άλλο η πραγματικότητα...

Χμ στη συγκεκριμενη περιπτωση οι τιτλοι των μαθηματων ειναι κοντα στην πραγματικοτητα

δες http://www.ece.ntua.gr/

Βασικα υπαρχουν 4 βασικες κατευθυνσεις - Πληροφορικη, Τηλ/κοινωνιες, Ενέργεια, Ηλεκτρονικη. Οι οποιες προκυπτουν απο την επιλογη 3 ροων (η 2 + 2 μισων). Συνολικα υπαρχουν 10 ροες.

Δημοσ.

Πάντως σε μία σχολή ηλεκτρολόγων θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα κάνεις και μαθήματα άλλων κατευθύνσεων από αυτή που σκέφτεσαι και έχεις ως προτεραιότητα. Επίσης τα φυσικομαθηματικά είναι ένα μεγάλο μέρος του κορμού. Τα περισσότερα μαθήματα θ'ελουν αρκετή ενασχόληση

Αμφιβάλλω ότι οι μηχανολόγοι έχουν προγραμματιστικό κομμάτι.

Καλή επιλογή είναι και το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών πάντως με εμφαση σε πληροφορικη και τηλεπικοινωνιες

Δημοσ.

Χμ στη συγκεκριμενη περιπτωση οι τιτλοι των μαθηματων ειναι κοντα στην πραγματικοτητα

δες http://www.ece.ntua.gr/

Βασικα υπαρχουν 4 βασικες κατευθυνσεις - Πληροφορικη, Τηλ/κοινωνιες, Ενέργεια, Ηλεκτρονικη. Οι οποιες προκυπτουν απο την επιλογη 3 ροων (η 2 + 2 μισων). Συνολικα υπαρχουν 10 ροες.

Ηλεκτρολόγοι Αθήνας θα είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή, αλλά οριακά προβλέπω να μένει έξω. Στη δεύετερη επιλογή είναι το πρόβλημα.

Πάντως σε μία σχολή ηλεκτρολόγων θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα κάνεις και μαθήματα άλλων κατευθύνσεων από αυτή που σκέφτεσαι και έχεις ως προτεραιότητα. Επίσης τα φυσικομαθηματικά είναι ένα μεγάλο μέρος του κορμού. Τα περισσότερα μαθήματα θ'ελουν αρκετή ενασχόληση

Καλή επιλογή είναι και το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών πάντως με εμφαση σε πληροφορικη και τηλεπικοινωνιες

Ναι συμφωνώ μαζί σου, απλά φοβάται μήπως τελικά πήξει στον προγραμματισμό και τελικά δεν της αρέσει.

Οι τηλεπικοινωνίες των ηλεκτρολόγων με τις τηλεπικοινωνίες της πληροφορικής έχουνε καμία σχέση, ή τις προσεγγίζουνε από άλλη σκοπιά;

Δημοσ.

Ηλεκτρολόγοι Αθήνας θα είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή, αλλά οριακά προβλέπω να μένει έξω. Στη δεύετερη επιλογή είναι το πρόβλημα.

Οι τηλεπικοινωνίες των ηλεκτρολόγων με τις τηλεπικοινωνίες της πληροφορικής έχουνε καμία σχέση, ή τις προσεγγίζουνε από άλλη σκοπιά;

Δεν ξέρω για τις τηλεπικοινωνιες του ΕΚΠΑ γιατι εχουν διαφορετικο στυλ διαρθρωσης μαθηματων θα σου πω για τις δικες μας. Αυτό που ξέρω είναι ότι και στα 2 γίνονται τα βασικά μαθήματα από ότι έχω δει τουλάχιστον. Σε εμάς στον κορμο γινεται 1 μαθημα τηλεπικοινωνιων "εισαγωγη στις τηλεπικοινωνιες" με μια πλακετα(δηλαδη εργαστηριο) και θεωρια. Απο εκει και περα για να παρεις την κατευθυνση χρειάζεσαι να παρεις τουλαχιστον 1.5 ροή από τις Τ, Δ. Τι αντικείμενο έχουν

http://www.ece.ntua.gr/index.php?option=com_courses&task=flow&id=4&Itemid=54&lang=el

http://www.ece.ntua.gr/index.php?option=com_courses&task=flow&id=5&Itemid=54&lang=el

Τωρα για τις ροές και τις κατευθύνσεις θα σε παραπέμψω στον οδηγό σπουδών.

http://www.ece.ntua.gr/images/stuff/os.pdf

σελίδα 39

ΥΓ: Δυστυχώς δεν είναι όλα όπως τα περιμένουμε όταν μπούμε...

Προγραμματισμός σε εμάς:

1 μάθημα στο 1ο εξάμηνο

1 μάθημα στο 2ο εξάμηνο

1 μάθημα στο 4ο που ασχολείται με την επιστήμη των Η/Υ και είναι άθλιο

1 μάθημα αρχιτεκτονικής (hardware και λιγο MIPS)

Αυτά είναι τα προγραμματιστικά μαθήματα σε όλο τον κορμό.

Το καλό είναι ότι σε εμάς μπορεί να εξασκήσει και τα δύο μέσα από την επιλογή ροών. Βέβαια θα χρειαστεί έξτρα δυνάμεις αλλά βλέποντας και κάνοντας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...