bnvdarklord Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Σκέφτηκα οτι ειναι καλο να μαθω να χρησιμοποιώ κάποιο version control system, και ξεκινησα σιγα σιγα με το SVN. Κατάφερα να φτιάξω ενα local repository για καποιο project και δουλευει κομπλε. Εχω καποιες απορίες: α) Το repo αυτό εινια για το συγκεκριμενο project? Δηλαδη αν θελω καποιο αλλο θα φτιαξω αλλο repo, η μπορώ να το εχω για οσα project θελω; β) Πως γινεται να στήσω το subversion σε server ωστε να το χρησιμοποιώ με άλλους; Το repository δηλαδη να ναι στον server απο οτι καταλαβαινω. γ) Σε ενα tutorial που βρηκα δημιουργεί φακέλους trunk branches και tags. Ειναι αναγκαίο να υπαρχουν αυτοι οι φακελοι ή μπορω να το κανω οπως θελω; Ευχαριστώ!
theomalegan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 δεν έχω δουλέψει το svn αλλά ξέρω ότι το mercurial είναι πολύ πιο απλό.
bnvdarklord Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ναι το ειχα δει μαζι με κατι αλλα σε μια λιστα με διαφορες επιλογες για version control. Απλα το svn το ειχα ακουστα και ειπα να δω αυτο.
ktiniatros Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δούλεψα svn από eclipse έξι μήνες που έκανα πρακτική. Τα repos ήταν στημένα στο σέρβερ της εταιρείας και ο admin μας τα έστησε και τα κανε modify από γραμμή εντολών. Δεν ξέρω αν υπάρχει και gui γι' αυτή τη δουλειά. Θέλει διάβασμα βασικά.. http://svnbook.red-bean.com/en/1.1/ch05s02.html Όσον αφορά τους φακέλους, πρέπει να υπάρχουν. Εννοώ ότι είναι μέρος της λογικής του svn, έχοντας στο trunk την τρέχουσα έκδοση του project σου, branches δημιουργείς όταν πας να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στο προτζεκτ και tags μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ταγκάρεις τις διανομές στην παραγωγή, αν και νομίζω δεν τα χρησιμοποιούν πολλοί (εκεί που ήμουνα δεν χρησιμοποιούσαν και μιλάμε για προτζεκτ με 5 διανομές στην αγορά και κώδικα με πάνω από 1000 κλάσεις). Το svn πάντως τα σπάει. Και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους.
bnvdarklord Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Για τους φακέλους πρεπει να ναι στανταρ ετσι ομως; Εννοω μπορω να εχω το trunk σε φακελο folder1, το branches σε φακελο folder2 κτλ;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ένα ωραίο GUI για το SVN (υπάρχει αντίστοιχο και για CVS, Mercurial, κλπ) είναι το TortoiseSVN http://tortoisesvn.net/ . Μέσα στο repository σου μπορείς να έχεις όσα project θες.
bnvdarklord Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αυτο εχω εγκαταστήσει. Σχετικά με το πώς θα εχω repo σε server?
pinball_elf Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Για τους φακέλους πρεπει να ναι στανταρ ετσι ομως; Εννοω μπορω να εχω το trunk σε φακελο folder1, το branches σε φακελο folder2 κτλ; Εμείς έχουμε το παρακάτω δένδρο: tags: εδώ υπάρχουν τα οι διάφορες σταθερές εκδόσεις των έργων trunk: εδώ υπάρχουν τα έργα σε κατάσταση ανάπτυξης branch: εδώ υπάρχει μια παράλληλη γραμμή ανάπτυξης (πειραματική) για να μην ενοχλείται η "trunk" στην οποία το κάθε έργο προκύπτει απο παλαιότερη έκδοσή του (tag) > svnroot/ branches/ myproject/ myproject-1.0.0-maint/ src/ myproject-1.0.1-with_ethernet_support/ src/ tags/ myproject/ myproject-1.0.0/ src/ myproject-1.0.1/ src/ trunk/ myproject/ myproject-1.0.3/ src/ Αλλά σπάνια ασχολούμαστε με branches.
Γηρυόνης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 α) Το repo αυτό εινια για το συγκεκριμενο project? Δηλαδη αν θελω καποιο αλλο θα φτιαξω αλλο repo, η μπορώ να το εχω για οσα project θελω; β) Πως γινεται να στήσω το subversion σε server ωστε να το χρησιμοποιώ με άλλους; Το repository δηλαδη να ναι στον server απο οτι καταλαβαινω. γ) Σε ενα tutorial που βρηκα δημιουργεί φακέλους trunk branches και tags. Ειναι αναγκαίο να υπαρχουν αυτοι οι φακελοι ή μπορω να το κανω οπως θελω; α) Όχι. Μπορείς στο ίδιο repository να έχεις όσα projects θέλεις. Δε χρειάζεσαι νέο repository για κάθε project. β) Δεν είναι θέμα subversion αυτό, αλλά δικτύου. Εσύ στήνεις κανονικά το subversion σε έναν υπολογιστή κάπου και δίνεις πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή από παντού. γ) Όχι, τους φακέλους μπορείς να τους ονομάσεις όπως θέλεις. Απλώς με τα trunk/branches/tags σε βοηθάνε να οργανώσεις ένα project πιο εύκολα.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το git το χα δει αλλα απο οτι καταλαβα ειναι public το repository και δεν θελω κατι τετοιο. @Γηρυόνης Σχετικα με το β) στηνω το subversion = ? Γιατι τοπικα απλα εβαλα το TortoiseSVN. Αν εγκαταστήσω απλά στον server το subversion απο το site του θα μαι οκ, ή θελει παραμετροποιηση;
Γηρυόνης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 To TortoiseSVN είναι client, όχι server. Το TortoiseSVN συνδέεται σε ένα SVN server. Εσύ απλώς συνδέσου στον sVN server και από άλλους η/υ.
bnvdarklord Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ναι για αυτο ρωταω. Θα κατεβασω και θα εγκαταστήσω τον SVN Server εκει που θελω. Μονο apache χρειάζεται;
Γηρυόνης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δεν ξέρω, εξαρτάται από το σε τί είναι γραμμένος ο σέρβερ. Πολλοί είναι stand-alone (δε χρειάζεσαι κάτι άλλο για να τους τρέξεις, τρέχουνε μόνοι τους).
Maniakos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το git το χα δει αλλα απο οτι καταλαβα ειναι public το repository και δεν θελω κατι τετοιο. Εσύ λές το github.com μάλλον (το οποίο είναι community που βασίζεται στο git). Mπορείς να έχεις και private repository στο github.com πάντως. Το git μπορείς να το στήσεις όπου θες εσύ και να είναι είτε public είτε private. Οτι θες κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.