lefteris4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Πολυ γενικο το θέμα. Εχει 2 σκελη. Εν ολιγης ένας φιλος μου θα παει Αμερική και θελω να μου παρει ενα iphone. Λοιπόν οσον αφορα το πρωτο σκελος. Ξερει κανενας ποση προμηθεια κρατανε στην Αμερικη οταν κανεις συναλλαγμα απο € σε $; Οσον αφορα το 2ο, ξερει κανενας εαν ο φορος, όταν αγοραζεις το κινητο απο το καταστημα της apple διαφέρει απο πολιτεια σε πολιτεια των ΗΠΑ; Δεν ξερω τι φορος ακριβώς ειναι, εαν ειναι ΦΠΑ ή κάποιος ειδικος φορος πολυτελειας, αλλά κάτι τετοιο εχει παρει το αυτι μου.
headbanger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 ας το ανοίξει και ας το περάσει σαν δικό του 2ο κινητό . problem solved
lefteris4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Χαχα... Πληρωμενη απάντηση! Εγω όμως δεν ρωτησα, εαν εκτελωνιστει στο αεροδρόμιο, ουτε το πως θα το περασω απο τον έλεγχο. Καμια σχεση!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Πολυ γενικο το θέμα. Εχει 2 σκελη. Εν ολιγης ένας φιλος μου θα παει Αμερική και θελω να μου παρει ενα iphone. Λοιπόν οσον αφορα το πρωτο σκελος. Ξερει κανενας ποση προμηθεια κρατανε στην Αμερικη οταν κανεις συναλλαγμα απο € σε $; Οσον αφορα το 2ο, ξερει κανενας εαν ο φορος διαφέρει απο πολιτεια σε πολιτεια των ΗΠΑ; Δεν ξερω τι φορος ακριβώς ειναι, εαν ειναι ΦΠΑ ή κάποιος ειδικος φορος πολυτελειας, αλλά κάτι τετοιο εχει παρει το αυτι μου. Στο δεύτερο ερώτημα: Ναι, ο φόρος (λέγεται Sales Tax) διαφέρει από Πολιτεία σε Πολιτεία. Δες τις διαφοροποιήσεις εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States
lefteris4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οραίος φιλε ευχαριστώ. Ρε παιδία, εχει παρει κανένας σας iphone απο καταστημα στην Αμερικη να μου πει ποσα πληρωσε αναλυτικα; Γιατι αυτο το sale tax στην ΝΥ ειναι 8 και κατι. Και απο εκει που κανει 650$ ανεβαινει αμεσως αμεσως με τον φορο στα 705$.
Jason13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 AN to παραγγειλει απο την ιστοσελιδα της apple δεν ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ π.χ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και σχεδον ολες τις πολιτειες.
lefteris4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ναι αλλα για να μου το στειλουν εδω θα μου παρουν περισσοτερα. Εκτος αν γινεται να το παραγγειλω απο εδω με 680$ και να το παραλαβει αυτος απο αμερικα στην ιδια τιμη που το παρηγειλα(.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.