salida Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Καλημερίζω την παρέα και παραθέτω την απορία: φίλος πρόσφατα παρέλαβε πισίνα, είναι σαν μεγάλη φουσκωτή, έχει διάμετρο 3μέτρα και ύψος περί τα 70cm (δείτε φωτογραφία παρακάτω). Τίθεται προφανώς θέμα χλωρίωσης και καθαριότητας της πισίνας αφού το νερό δεν ανανεώνεται με μηχανισμό. Εκτός από το κάλυμμα της πισίνας που είναι απαραίτητο τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται για να αποφευχθούν ζουζούνια και έντομα, πιστεύω χρειάζεται και κάποια στοιχειώδη χλωρίωση. Ποια χημικά πισίνας είναι απαραίτητα και ποια όχι? σε σελίδες στο διαδίκτυο είδα πολλά χημικά που δεν γνωρίζω αν θα ωφελήσουν στην συγκεκριμένη περίπτωση πισίνας (και κάποια από αυτά είναι ιδιαιτέρως ακριβά). Ποια χημικά είναι απαραίτητα για την σωστή χλωρίωση ? υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι τήρησης της καθαριότητας της πισίνας (κάπου διάβασα για χοντρό αλάτι)?
vasilis123 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 εκτός απο το χλωριο που το βρίσκεις σε μορφη σκονης τισ περισσοτερες φορες(πήγαινε σε ενα μαγαζι με είδη πισινας θα σου δωσουν), χρειαζεσαι και μηχανισμό που θα φιλτράρει το νερο, αλλιώς θα εχει ως αποτελεσμα να πρασινίσει. απο χημικά χρειάζεσαι χλωριο και ενα αλλο που δεν θυμάμαι πως το λενε που εμποδίζει να δημιουργηθεί άλγη. αυτο με το χοντρο αλατι που λες πρωτη φορα το ακουω, και δεν το εχουμε χρησιμοποιείσει ποτε για να μπορεσω να σου πω αν όντως ισχύει.
salida Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 εκτός απο το χλωριο που το βρίσκεις σε μορφη σκονης τισ περισσοτερες φορες(πήγαινε σε ενα μαγαζι με είδη πισινας θα σου δωσουν), χρειαζεσαι και μηχανισμό που θα φιλτράρει το νερο, αλλιώς θα εχει ως αποτελεσμα να πρασινίσει. απο χημικά χρειάζεσαι χλωριο και ενα αλλο που δεν θυμάμαι πως το λενε που εμποδίζει να δημιουργηθεί άλγη. αυτο με το χοντρο αλατι που λες πρωτη φορα το ακουω, και δεν το εχουμε χρησιμοποιείσει ποτε για να μπορεσω να σου πω αν όντως ισχύει. Στο αλγοκτόνο αναφέρεσαι λογικά...το θέμα είναι να γίνετε μια στοιχειώδη χλωρίωση το νερό μπορεί να αλλάζει πολύ τακτικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν χλώριο και σε ταμπλέτα και σε σκόνη...Αυτό το κροκιδιωτικό αν το λέω σωστά τι είναι ?
athlios Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 για να αποφευχθούν ζουζούνια και έντομα Γιατι , θες να εχεις την αποκλειστικοτητα στη πισινα ζουζουνιτσο μου ? Γενικα μη αφηνεις να σου κατουρανε τη πισινα
vasilis123 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 ναι στο αλγοκτονο αναφέρομαι.η διαφορα αναμεσα σε ταμπλετα και σε σκονη ειναι οτι η σκονη διαλυεται πιο γρηγορα και την βαζεις κατευθείαν στην πισινα η μεσα στο πρωτο φίλτρο και διαλύετε ετσι όπως δουλεύει ο μηχανισμός, την ταμπλετα επειδή διαλύεται πιο αργα την βαζεις συνήθως στην δεξαμενή που εχει η πισίνα για να συμπληρώνει το νερο που εξατμίζετε/χάνετε. το κροκιδοτικό ειναι ενα υγρο το οποιο "βοηθαει" να κατσουν τα σκουπιδια και οι σκονες πιο γρηγορα στον πυθμένα της πισινας.
apd453 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Άνθρωπε μου και εγώ ήθελα μία τέτοια. Ξέρασε τα όλα. Από που την αγόρασες? Πόσο? Είναι καλή? Είσαι ικανοποιημένος? Δεν είναι φουσκωτή να τρυπάει. Έτσι? Νομίζω πουλιέται μαζί με ένα φίλτρο. Είναι καλό ή θα γεμίσουμε μύκητες. Είμαι ανάμεσα στο μέγεθος που έχεις και το αμέσως μεγαλύτερο (και ακριβότερο) με Φ=5m. Στη φωτό δείχνει άνετα 4μελή οικογένεια. Είναι αλήθεια ή μπα? Στo jumbo μου είπαν ότι έχει? Ξέρει κανείς πόσο? Εδώ η μεγάλη έχει 130(Δράμα). Θεσσαλονίκη κάπου αλλού εκτός από Jumbo? Τη βλέπεις ανθεκτική? Έχω δύο κάφρους. Το μόνο που ξέρω και από το ενυδρείο είναι ότι η άλγη δημιουργείται αν την έχεις στο φως. Υποθέτω πως ας την έχεις σε σκιά θα έχεις μικρότερο το πρόβλημα. Sorry που σε ρωτάω πολλά αλλά ενδιαφέρομαι να πάρω μία το συντομότερο.
athlios Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Εγω τη βλεπω για φουσκωτη... αν εχεις μεγαλο κηπο στο πρακτικερ εχει 2-3 πισινες κομπλε οχι μονο για 4μελη οικογενεια αλλλα και μεγαλυτερη. Το Θεμα ειναι τα $$$
salida Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 @apd453 Ένα φιλαράκι την αγόρασε χθες από μεγάλο σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης που το όνομά του τελειώνει σε four στα 20€ (τζάμπα πράμα), δεν είχε κανένα φίλτρο μέσα. Αλλά μάλλον δεν τον βολεύει. Γιατί θέλοντας να γλυτώσεις τα χλώρια μάλλον θα την αδειάζεις και θα την γεμίζεις κάθε φορά (επώδυνη και χρονοβόρα διαδικασία) εμάς μας πήρε ενα 3ώρο για να γεμίσει. Γύρο γύρο έχει κάτι σαν χοντρή λινάτσα (φαίνετε γερό) και από πάνω ένα φουσκωτό δαχτυλίδι για να επιπλέει και να μην βγαίνουν τα νερά έξω. Γενικά σαν κατασκευή είναι μια χαρά για τα λεφτά της, το πρόβλημα είναι σε όλα τα υπόλοιπα.
apd453 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Θα υπάρχει εξωτερικό φίλτρο για πισίνα μικρή σίγουρα. Αν μου λες ότι τη αγόρασε 20 δεν αξίζει. Το φίλτρο θα είναι ακριβότερο. Αν είναι της ίδιας μάρκας (index) έχει τις υποδοχές για φίλτρο έτοιμες. Χλώρια και μικρά παιδιά μέσα. Δε ξέρω αν κάνει κιόλας. Από την άλλη 20ευρώ είναι τζάμπα πράμα.
salida Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 ναι στο αλγοκτονο αναφέρομαι.η διαφορα αναμεσα σε ταμπλετα και σε σκονη ειναι οτι η σκονη διαλυεται πιο γρηγορα και την βαζεις κατευθείαν στην πισινα η μεσα στο πρωτο φίλτρο και διαλύετε ετσι όπως δουλεύει ο μηχανισμός, την ταμπλετα επειδή διαλύεται πιο αργα την βαζεις συνήθως στην δεξαμενή που εχει η πισίνα για να συμπληρώνει το νερο που εξατμίζετε/χάνετε. το κροκιδοτικό ειναι ενα υγρο το οποιο "βοηθαει" να κατσουν τα σκουπιδια και οι σκονες πιο γρηγορα στον πυθμένα της πισινας. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Από τιμές ποια η διαφορά ταμπλέτας και σκόνης χλωρίωσης ? Θα υπάρχει εξωτερικό φίλτρο για πισίνα μικρή σίγουρα. Αν μου λες ότι τη αγόρασε 20 δεν αξίζει. Το φίλτρο θα είναι ακριβότερο. Αν είναι της ίδιας μάρκας (index) έχει τις υποδοχές για φίλτρο έτοιμες. Χλώρια και μικρά παιδιά μέσα. Δε ξέρω αν κάνει κιόλας. Από την άλλη 20ευρώ είναι τζάμπα πράμα. Η φωτογραφία είναι τυχαία απλά για να δείξω περίπου το μέγεθος και την κατασκευή. (η μάρκα είναι η ομώνυμη του σουπερμάρκετ αγοράς), δεν έχει υποδοχή για φίλτρο μόνο υποδοχή για άδειασμα της πισίνας. Άμα αρχίσεις να αγοράζεις από όλα τότε κάηκες...(κάλυμμα , φίλτρο, χλώρια, και άλλα χημικά) καλύτερα να την έχτιζες !!!
vasilis123 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Από τιμές ποια η διαφορά ταμπλέτας και σκόνης χλωρίωσης ? αυτο δύστυχος δεν το γνωριζω.
siracos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Υπάρχει η πολυταμπλέτα που έχει χλώριο-αλγιοκτόνο -κροκιδοτικό και την βρίσκεις στα καταστήματα με είδη πισίνας. Χωρίς όμως κάποιο μηχανισμό ανακυκλοφορίας και φίλτρανσης του νερού δεν ρίχνεις ΤΙΠΟΤΑ μέσα στην πισινα. Πήγενε σε κάποιο σχετικό μαγαζί να σου πουν ή βρες κάποιον χημικό μηχανικό να σου πει. Επίσης θέλεις και ρυθμιση του PH. Επιδή όμως πάει πολύ το μαλί γέμισέ την και μόλις καταλάβεις ότι βρώμισε άδειασέ την πλύνε την και ξαναγέμισέ την.
salida Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Επιδή όμως πάει πολύ το μαλί γέμισέ την και μόλις καταλάβεις ότι βρώμισε άδειασέ την πλύνε την και ξαναγέμισέ την. Αυτή την στρατηγική θα ακολουθήσουμε μάλλον !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.