nickrgx420s Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, αρκετά καινούριος στο forum, με ελάχιστες γνώσεις πάνω στα hardware του pc, γι'αυτό κατανόηση πλίζ και όχι χριστοκάντηλα Έχω ένα pc (desktop πάντα) σχετικά καινούριο (τέλη του '09) που τρέχει Windows 7 32-bit και τον τελευταίο καιρό μου βγάζει το εξής πρόβλημα. ΚΟΛΛΑΕΙ απίστευτα!! Σε σημείο να θέλω να το σπάσω! Δεν μπορώ καν να ανοίξω μουσική και έναν browser παράλληλα πχ. Αυτό συνέβη εντελώς από τη μία μέρα στην άλλη. Έκανα format γιατί σκεφτόμουν ότι ίσως είχα παραγεμίσει το σκληρό και χάνει από επιδόσεις, έκανα virus scan, αλλά τίποτα. Ρώτησα έναν φίλο και μου είπε να κοιτάξω τις διεργασίες της μνήμης. Έχω 2GB ram και ενώ μου την παρουσιάζει ολόκληρη, μου έχει ελεύθερα μόνο λίγα MB παρόλο που το pc δεν τρέχει εφαρμογές τη στιγμή του ελέγχου. Το πρόβλημα είναι στη RAM ή μπορεί να είναι και στη μητρική? Βοηθήστε όσο μπορείτε γιατί δε λέει να το σπάσω το pc από τα νεύρα μου, είναι και ομορφούλι Ευχαριστώ, insomniacs! ps: Αν τελικά φταίει η RAM και την αλλάξω, μπορώ να βάλω όποια θέλω ή μπορεί να έχω πρόβλημα με τη συμβατότητα? Η motherboard λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 4GB, σημαίνει ότι μπορώ να βάλω όποια 4αρα θέλω?
nickmanak Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δοκιμασε μια με ενα bootable live cd με Linux. Προτεινω το Linux Mint: http://www.linuxmint.com/ To κατεβαζεις, το γραφεις με "burn iso" και κανεις boot απο αυτό. Αν φορτωσει και ολα λειτουργουν σωστα και με ταχυτητα δεν φταιει το hardware.
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Φιλαρακι κατεβασε το cpuz και πες μας ακριβως τα χαρακτηριστικά του υπολογιστη σου καθως και ποιο τροφοδοτικο εχεις ακριβως.επισης κατεβασε το hdmonitor και πες μας λιγο τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη,της μητρικης και της καρτας γραφικων.
trelomhxmhx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ps: Αν τελικά φταίει η RAM και την αλλάξω, μπορώ να βάλω όποια θέλω ή μπορεί να έχω πρόβλημα με τη συμβατότητα? Η motherboard λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 4GB, σημαίνει ότι μπορώ να βάλω όποια 4αρα θέλω? κατά πάσα πιθανότητα να πρέπει να βάλεις 4gb διαιρεμένα σε όλα τα slots που διαθέτει η μητρική
eSATA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν μπορώ καν να ανοίξω μουσική και έναν browser παράλληλα πχ. Τα 2gb ram είναι αρκετά για μουσική και broswer. Πόσα ακριβώς mb χρησιμοποιούν τα Windows χωρίς άλλη εφαρμογή ανοιχτή;
nickrgx420s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τα 2gb ram είναι αρκετά για μουσική και broswer. Πόσα ακριβώς mb χρησιμοποιούν τα Windows χωρίς άλλη εφαρμογή ανοιχτή; Το ξέρω ότι είναι αρκετά, αφού μέχρι πριν λίγο καιρό με τα 2GB μπορούσα να έχω αρκετές εφαρμογές ανοιχτές. Δεν είμαι και τόοοοσο άσχετος Για να καταλάβεις, αυτή τη στιγμή που γράφω, μόνο με τον browser ανοιχτό (chrome αν και δε νομίζω να έχει σημασία) μου λέει: σύνολο 2047 mb στην cache 1528 mb διαθέσιμη 1530 mb ελεύθερη 25 (!!!) mb Φιλαρακι κατεβασε το cpuz και πες μας ακριβως τα χαρακτηριστικά του υπολογιστη σου καθως και ποιο τροφοδοτικο εχεις ακριβως.επισης κατεβασε το hdmonitor και πες μας λιγο τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη,της μητρικης και της καρτας γραφικων. Φίλε, thanks τα κατέβασα! Μάλλον για το δεύτερο πρόγραμμα που μου είπες, εννοούσες HWMonitor.. Με το HDMonitor, μου έβγαζε κάτι οθόνες LCD HD της LG :P Τα στοιχεία που θεώρησα σημαντικά είναι τα εξής (αν χρειάζεται κάτι περισσότερο, πες μου): CPU: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66 GHz Max TDP: 95W Core Voltage: 1.44 V Core Speed: 2006.7 MHz ___ Mainboard: ASUStek P5KPL-SE ___ Memory: DDR2 - 2048MB Όσο για τις θερμοκρασίες, με βάση το Value και τα Min-Max που μου δίνει, καμία θερμοκρασία δεν είναι εκτός ορίων. Μερικές είναι σε ανώτερα ή κατώτερα όρια όμως καμία δεν τα ξεπερνά.
TheELF Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τρέξε αυτό το πρόγραμμα και πες μας αποτελέσματα. http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=13 Αυτό με την μνήμη είναι φυσιολογικό,είναι λόγου νέου συστήματος διαχείρισις στα 7άρια,την γεμίζουν όσο μπορούν.
duffyduck Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 κανε τα εξης: ανοιξε το command prompt me admin rights γραψε chkdsk c: /f /r και βαλτο να κανει ελεγχο (schedule) στο επομενο restart αν εχεις και αλλους σκληρους δισκους γραψε την αντιστοιχη εντολη για καθενα π.χ. chkdsk h: /f /r αν ο δευτερος σκληρος εχει γραμμα h: αφου τελειωσεις με την ολη διαδικασια κανε restart και θα κανει τον ελεγχο στον σκληρο δισκο. (μπορεις να κανεις και force dismount αν στο επιτρεψει και να κανεις αμεσα ελεγχο στο δισκο χωρις restart - συνηθως ομως για τον ελεγχο στο c: απαιτειται restart)
trelomhxmhx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 μήπως έχει βάλει πολλές εφαρμογές να εκκινούν μαζί με τα windows και σου τρώνε μνήμη; οκ τα 7 έχουν την λογική να δεσμεύουν μνήμη για να λειτουργούν καλύτερα αλλά δεν την γεμίζουν όλη
SPANK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μπορείς να κάνεις και ενα memtest για τις ram να δούμε απο περιέργεια αν ειναι εντάξει ? Αν και δεν νομίζω να έχει σχέση αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και εναν άλλο δίσκο αν έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.