gnsX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 θυμάμαι είχε γίνει κατάληψη 1 εβδομάδας για τον πόλεμο στο Ιράκ επίσης η ελευθερία περιορίζεται στο να συμφωνείς με τις απόψεις τους,κάποιοι υπέρ του ασύλου έδιωξαν νομπελίστα επειδή δεν συμφωνούσαν με αυτά που έλεγε;Θυμάσαι saya; χωρίζεις ακροαριστερούς απο ακροδεξιούς λες και διαφέρουν στο θέμα επιβολής απόψεων,με την βία τις επιβάλουν και οι μεν και οι δε
Toufas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δηλαδη δεν εχει γινει ποτε καμια διαμαρτυρια για δικαιωματα μεταναστων σε χωρους εκτος πανεπιστημιου? Εσυ μιλας με υποθεσεις και ισως και μπορει, εγω μπορω να σου πω συγκεκριμενα πραγματα που γινονται μεσα στο πεπλο του ασυλου. Καταλαβες την διαφορα? θυμάμαι είχε γίνει κατάληψη 1 εβδομάδας για τον πόλεμο στο Ιράκ επίσης η ελευθερία περιορίζεται στο να συμφωνείς με τις απόψεις του,κάποιοι υπέρ του ασύλου έδιωξαν νομπελίστα επειδή δεν συμφωνούσαν με αυτά που έλεγε;Θυμάσαι saya; ΟΧΙ! δεν καταλαβαινε τι του λεγανε(εξω), για αυτο και ανεβηκε ο αλλος πανω να του δειξει (αυτο ειχε πει η σαγια)
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν θα μπορουμε να ανταλλασουμε συνταγες μαζι.. :-D Hash brownies? Να το πάω και λίγο παραπέρα στο θέμα βανδαλισμών και μπαχαλάκηδων... Περιμένετε κάτι καλύτερο όταν σε μεγάλη μερίδα καταλήψεων σε -σχολεία- συναντάμε εικόνες σαν και αυτήν; και αυτήν; και αυτήν; και... και... και... Βέβαια θα ακούσω πάλι την καραμέλα περι εξωπανεπιστ... εεε εξοσχολικών αλλά στα κομμάτια να πάει. Αναρωτιέμαι πόσο "χαμηλά" στο food chain πρέπει να ξεκινήσουν κάποιες αλλαγές, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και σε πολλά ακόμα.
insomniaK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Έχω γράψει καμιά 50αριά μηνύματα, αρκετά αναλυτικά, στο συγκεκριμένο νήμα, γι' αυτό και δεν μπήκα στην ουσία. Τα έχω πει ήδη καμιά 10αριά φορές. Σχολίασα το συγκεκριμένο, γιατί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της φαντασιακής κατασκευής, πάνω στην οποία βασίζεται η υποστήριξη του ασύλου. Ότι δηλαδή σε έναν κόσμο ανελευθερίας, καταστολής και καταπίεσης, το γαλατικό χωριό του πανεπιστημίου αποτελεί όαση ελεύθερης έκφρασης, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυε τόσο απόλυτα ούτε καν στην περίοδο της δικτατορίας. Για να υποστηριχθεί η κατασκευή αυτή, τα δεκάδες περιστατικά βίας και ΚΥΡΙΩΣ αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και καταπίεσης της ελεύθερης έκφρασης στα ελληνικά πανεπιστήμια (έχω παραθέσει πολλά με λινκ σε προηγούμενο μήνυμά μου) αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένα γεγονότα, ενώ η αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην κοινωνία προβάλλεται ως καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή, η βία και η καταπίεση στο πανεπιστήμιο ασκείται από οργανωμένες ομάδες συγκεκριμένης ιδεολογικής κατεύθυνσης (αδιάφορο ποιας κατεύθυνσης, γιατί αύριο μπορεί να είναι άλλη ομάδα η πιο δυνατή), ενώ στις πλατείες ασκείται από τα ΜΑΤ. Να γίνουμε ξαφνικά δημοκρατικοί και ανεκτικοί πολίτες δεν παίζει. Οπότε, με άσυλο ή χωρίς, βία, συγκρούσεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές θα υπάρχουν παντού. Μόνο που, προσωπικά, θεωρώ ότι σε μια -σε γενικές γραμμές- δημοκρατική κοινωνία, είναι προτιμότερο η εξουσία να ασκείται από αιρετούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, παρά από ομάδες τραμπούκων. Αν αύριο μπουν τα ΜΑΤ και σπάσουν στο ξύλο τους φοιτητές που κάνουν ημερίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορώ να καταφύγω στα δικαστήρια εναντίον του διοικητή και των αστυνομικών και να ρίξω μαύρο στον υπουργό προστασίας του πολίτη και το κόμμα του. Αν οι θύτες όμως είναι 100 άγνωστοι με κουκούλες, ναζιστικά σύμβολα ή μολότωφ, η μόνη μου λύση είναι να βρω 150 γομάρια και να πάω να πάρω εκδίκηση. Το δεύτερο δεν αρμόζει σε μια οργανωμένη κοινωνία, όσο ατελώς και αν λειτουργεί η πρώτη λύση. Και ως προς τη σύγκριση, εγώ δεν λέω να συγκρίνουμε με την Αγγλία ή τις ΗΠΑ. Να συγκρίνουμε με την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Ισπανία, που είχαν δικτατορίες και τανκς κτλ. Αυτό ακριβώς έγραψα. Αυτοί γιατί δεν το χρειάζονται το άσυλο; Επίσης, δεν εγγυάται κανείς ότι και σε 5 ή 10 χρόνια οι "ιδεολογικοί" συσχετισμοί στα πανεπιστήμια (και έξω) θα είναι οι ίδιοι με σήμερα. Έστω ότι σε 10 χρόνια η νεολαία της Χρυσής Αυγής παίρνει 35% στις φοιτητικές εκλογές και ο Συνασπισμός είναι κυβέρνηση, θα είστε πάλι υπέρ του ασύλου; Όταν οι Χρυσαυγίτες θα απειλούν όποιον καθηγητή περάσει τον Αλβανό φοιτητή και οι ομιλητές σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ τρώνε γιαούρτια πριν μιλήσουν, το άσυλο θα είναι ακόμα καλό; Γιατί, αν ο θεσμός είναι σωστός, λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες. Το ανέφερες και στο προηγούμενο μήνυμα ότι δε θα έμπαινες στην ουσία του θέματος, τώρα το πρόσεξα. Δε θα μπω στα ειδικά, διότι μου φαίνονται επουσιώδη στα γενικά όμως έχω να κάνω 2 σχόλια. Και ξεκινάω από το τέλος. Είναι στα όρια της προσβολής, να αναφέρεις πως οι απόψεις του συνομιλητή σου εξαρτώνται από την επικρατούσα κατάσταση. Σόρρυ, αλλά ούτε καιροσκόπος είμαι, ούτε ξεπουλημένος, ούτε τόσο Γερμανός. Πολίτη με άποψη, θεωρώ τον εαυτό μου όπως και τον κάθε συνομιλητή μου. Τις αξίες του πανεπιστημίου τις υπερασπίστηκα ως φοιτητής, ως ερευνητικός συνεργάτης και τις και θα τις υπερασπίζομαι ως διδάσκοντας ή από όποιον άλλο ρόλο μου ανατεθεί, σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της οποιαδήποτε χώρας. Οι αρχές και οι αξίες της πανεπιστημιακής παιδείας είναι πάνω από τα πρόσωπα ή τις καταστάσεις που επικρατούν κατά καιρούς. Επομένως ναι, με το ίδιο σθένος και με τα ίδια επιχειρήματα θα υπερασπιστώ το πανεπιστήμιο κι ας έχει επικρατήσει η χρυσή αυγή ή το κεφοι ή ο μπακουνινσμός. Το πανεπιστήμιο και αυτά που εκπροσωπεί ριζώνουν και καρποφορούν, δε θεσμοθετούνται με νόμους και παρουσιάζονται σε pie charts. Φανερά αδυνατώ να (σας) πείσω (όπως και σε άλλα παρόμοια θέματα), πως το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί επέκταση του σχολείου ή συνδετικό κρίκο με την αγορά εργασίας με τη μορφή προπαρασκευαστικής τεχνικής εξειδίκευσης. Για εμένα το πανεπιστήμιο είναι ο μοναδικός χώρος που με κάνει να ελπίζω, ως χώρος ανάμειξης και φύλαξης του πρωτόλειου αμαλγάματος της κοινωνίας και έχω την απαίτηση όλες οι ιδεολογίες να μπορούν να εκφραστούν. Το παράδειγμα με τα ΜΑΤ, ελπίζω να βλέπεις πως αποδυναμώνει τα επιχειρήματα σου. Δεν είδα κανένα νόμο να περιορίζει τα δικαιώματα της αστυνομίας, κανένα εξωαστυνομικό όργανο να την ελέγχει, καμία πολιτική παρέμβαση για συνετισμό (μόνο για κάτι πραίτορες και οργανωμένα σχέδια σύγκρουση με σκοπό την παράλυση της δημοκρατίας, DOH που λέει κι ο Homer, σας φτύνουν 500k πολίτες, δε βρέχει τον Ιούλιο στην Αθήνα), στο κάτω κάτω της γραφής, περιμένω να δω τη μήνυση που κατατέθηκε (και από εσένα, αν κατάλαβα καλά :ρ) για την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. Κι αναρωτιέμαι αν το πανεπιστήμιο είναι αυτοδιοίκητο, η ΕΛΑΣ (ως το όργανο επιβολής ακόμα πιο αντιλαϊκών και απάνθρωπων* μέτρων) σε ποιον δίνει λογαριασμό για τις ενέργειες της; * Εκτός κι αν θεωρείται η μείωση της σύνταξης των 700 σε 600 ευρώ, πράξη ευσπλαχνίας. Για τη σύγκριση με τις άλλες χώρες, μην τα λες σε εμένα. Άλλοι την εισήγαγαν στη συζήτηση. Όποτε επιχειρηματολογήσουν υπέρ της, θα την αποδομήσω.
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δηλαδη δεν εχει γινει ποτε καμια διαμαρτυρια για δικαιωματα μεταναστων σε χωρους εκτος πανεπηστιμιου? Εσυ μιλας με υποθεσεις και ισως και μπορει, εγω μπορω να σου πω συγκεκριμενα πραγματα που γινονται μεσα στο πεπλο του ασυλου. Καταλαβες την διαφορα? ΟΧΙ! δεν καταλαβαινε τι του λεγανε(εξω), για αυτο και ανεβηκε ο αλλος πανω να του δειξει (αυτο ειχε πει η σαγια) Ειχα πει οτι υπερβαλλατε .Ενα μωρο ουτε 18 χρονων ηταν .Το βγαλαν σηκωτο και τελος .Τωρα θα μου πεις και ο τυπος που αμφιβαλλω αν εχετε καταλαβει τι ηταν και γιατι τον γιουχαραν 100 χρονων ηταν και 3χρονο μπορουσε να τον δειρει .Ε ευτυχως η συγκεντρωση δεν εγινε σε καπη και το βγαλαν εξω πριν αγγιξει κανεναν .Οχι γιατι θα του εκανε και τιποτα αλλα θα γινομασταν ρομπα εξω. Hash brownies? Να το πάω και λίγο παραπέρα στο θέμα βανδαλισμών και μπαχαλάκηδων... Περιμένετε κάτι καλύτερο όταν σε μεγάλη μερίδα καταλήψεων σε -σχολεία- συναντάμε εικόνες σαν και αυτήν; και αυτήν; και αυτήν; και... και... και... Βέβαια θα ακούσω πάλι την καραμέλα περι εξωπανεπιστ... εεε εξοσχολικών αλλά στα κομμάτια να πάει. Αναρωτιέμαι πόσο "χαμηλά" στο food chain πρέπει να ξεκινήσουν κάποιες αλλαγές, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και σε πολλά ακόμα. Αρα η τα 8χρονα εχουν γινει ραμπο και σπανε πορτες η ειναι πραγματι εξωσχολικοι.Καμερες και μαζεψτε τους.
gnsX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Ειχα πει οτι υπερβαλλατε .Ενα μωρο ουτε 18 χρονων ηταν .Το βγαλαν σηκωτο και τελος .Τωρα θα μου πεις και ο τυπος που αμφιβαλλω αν εχετε καταλαβει τι ηταν και γιατι τον γιουχαραν 100 χρονων ηταν και 3χρονο μπορουσε να τον δειρει .Ε ευτυχως η συγκεντρωση δεν εγινε σε καπη και το βγαλαν εξω πριν αγγιξει κανεναν .Οχι γιατι θα του εκανε και τιποτα αλλα θα γινομασταν ρομπα εξω. Αρα η τα 8χρονα εχουν γινει ραμπο και σπανε πορτες η ειναι πραγματι εξωσχολικοι.Καμερες και μαζεψτε τους. ναι αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει,αυτό μετράει στο τέλος όχι κάμερες,είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας,ψήσου για κατάληψη
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 ναι αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει,αυτό μετράει στο τέλος όχι κάμερες,είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας,ψήσου για κατάληψη Μια χαρα μιλησε .Απλα τρομαξε λιγο .Απο τον μικρο που ετρεχε κατα πανω του .Και εστω και δεν υπηρχε ασυλο και το επιανε η αστυνομια .Τι θα το εκαναν;Αντε να του τραβουσαν το αυτακι να μην πειραζει γερους ανθρωπους. ναι αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει,αυτό μετράει στο τέλος όχι κάμερες,είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας,ψήσου για κατάληψη Εξω απο σχολειο ;Ισα ,ισα παρτυ θα κανουν οι γονεις .Θα ξερουν και ποιος παει στο σχολειο και γιατι .Ασχημα θα ειναι;
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω, στο δικό μου σχολείο τα σπάγανε συνομήλικοι, όχι 8χρονα Και πίστεψέ με, αν έχεις shitforbrains το να σπάσεις μια πόρτα είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι πως από σχετικά μικρή ηλικία πια μαθαίνουμε για το άσυλο, όχι ως θεσμό διακίνησης ιδεών or whatever, αλλά ως μέσο αφ'ενός να ικανοποιήσουμε την ταύλα για καταστροφή που έχουμε ως έφηβοι, αφ'ετέρου να το χρησιμοποιήσουμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για να πετύχουμε τους όποιους σκοπούς μας στο μέλλον. Από μέσο προφύλαξης από την όποια αντιδημοκρατική καταστολή, έχει καταντήσει μέσο προφύλαξης από τους νόμους. Αν σε κάποιους αρέσει αυτό, fine by me.
gnsX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μια χαρα μιλησε .Απλα τρομαξε λιγο .Απο τον μικρο που ετρεχε κατα πανω του .Και εστω και δεν υπηρχε ασυλο και το επιανε η αστυνομια .Τι θα το εκαναν;Αντε να του τραβουσαν το αυτακι να μην πειραζει γερους ανθρωπους. αν δεν υπάρχει άσυλο θα υπάρχουν ΜΑΤ στις συνελεύσεις δηλαδή,τώρα το 'πιασα
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω, στο δικό μου σχολείο τα σπάγανε συνομήλικοι, όχι 8χρονα Και πίστεψέ με, αν έχεις shitforbrains το να σπάσεις μια πόρτα είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι πως από σχετικά μικρή ηλικία πια μαθαίνουμε για το άσυλο, όχι ως θεσμό διακίνησης ιδεών or whatever, αλλά ως μέσο αφ'ενός να ικανοποιήσουμε την ταύλα για καταστροφή που έχουμε ως έφηβοι, αφ'ετέρου να το χρησιμοποιήσουμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για να πετύχουμε τους όποιους σκοπούς μας στο μέλλον. Αν σε κάποιους αρέσει αυτό, fine by me. Σε γυμνασιο και λυκειο πες τα σπασαν τα μεγαλα αγορια .Στο δημοτικο ποιος τα εσπασε;Τα 10χρονα και τα 12χρονα; αν δεν υπάρχει άσυλο θα υπάρχουν ΜΑΤ στις συνελεύσεις δηλαδή,τώρα το 'πιασα Ε ,πες οτι αυτος ειχε και εναν αστυνομικο παραδιπλα λογω ηλικιας μην ταραχθει και τον τρεχουν..
Toufas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Φανερά αδυνατώ να (σας) πείσω (όπως και σε άλλα παρόμοια θέματα), πως το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί επέκταση του σχολείου ή συνδετικό κρίκο με την αγορά εργασίας με τη μορφή προπαρασκευαστικής τεχνικής εξειδίκευσης. Για εμένα το πανεπιστήμιο είναι ο μοναδικός χώρος που με κάνει να ελπίζω, ως χώρος ανάμειξης και φύλαξης του πρωτόλειου αμαλγάματος της κοινωνίας και έχω την απαίτηση όλες οι ιδεολογίες να μπορούν να εκφραστούν. Περημενε ρε ινσομνιακ. Μπορουν ολες οι ιδεολογιες να εκφραστουν? Οπως εδω?: http://www.youtube.com/watch?v=7nMSKKeFrdc#t=8m30s http://www.youtube.com/watch?v=dhQQ-2DHm80 http://www.youtube.com/watch?v=xfn8ZG9rrw4 http://www.youtube.com/watch?v=myDDwnI5isg http://www.youtube.com/watch?v=DouJCVaokXg Αυτο ειναι εκφραση ιδεων? Αυτο το βλεπω εγω σαν τραμπουκισμο και μονο. Εγω παντως οταν ημουν στο πανεπιστημιο ετρεχα και δεν προλαβαινα με τα μαθηματα. Αυτα ολα τα ζωα του κωλου/αυριανος καρκινος της κοινωνιας ποτε προλαβαινουν να παρακολουθησουν μαθηματα?
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Σε γυμνασιο και λυκειο πες τα σπασαν τα μεγαλα αγορια .Στο δημοτικο ποιος τα εσπασε;Τα 10χρονα και τα 12χρονα; Ποιός μίλησε για δημοτικό;
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Ποιός μίλησε για δημοτικό; Ναι λιγες φορες τα εχουν σπασει σε δημοτικα .Εξωσχολικοι ειναι..
Toufas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μια χαρα μιλησε .Απλα τρομαξε λιγο .Απο τον μικρο που ετρεχε κατα πανω του .Και εστω και δεν υπηρχε ασυλο και το επιανε η αστυνομια .Τι θα το εκαναν;Αντε να του τραβουσαν το αυτακι να μην πειραζει γερους ανθρωπους. Εξω απο σχολειο ;Ισα ,ισα παρτυ θα κανουν οι γονεις .Θα ξερουν και ποιος παει στο σχολειο και γιατι .Ασχημα θα ειναι; Τι λες ρε? Αυτο ειναι διακηνηση ιδεων? Σε ενοχλει τι λεει ο Α? Δεν πας να του κανεις τον τραμπουκο οταν μιλαει γαμω τον αρη. Μιλας και εσυ καποια αλλη στιγμη και λες "παιδια ο Α δεν τα ειπε σωστα, εγω πιστευω αυτο γιατι εκεινο" Μετα απορουμε γιατι η χωρα ειναι μπουρδελο. Στην μαγειρικη εχουμε εναν κανονα. Απο τα σκατα, θα φτιαξεις σκατα. Οτι και να κανεις αμα δεν εχεις καλο προιον, δεν θα κανεις θαυματα, παντα στο τελος το καλυτερο προιον θα "τραγουδησει" πιο δυνατα. Δεν γινεται να λες "α γιατι η χωρα παει απο το κακο στο χειροτερο" οταν εχεις σπειρει σκατα καρπους. Παντα σκατα θα τρως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα