xri_ni Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σας, Θα ηθελα τα "φωτα" οσων γνωριζουν περι μεταπτυχιακων στην Ελλαδα! Ψαχνω για καποιο απο αυτα που προσφερουν τα κολλεγια εντος Ελλαδας ομως εχω μπερδευτει λιγο.Απο το 2010 λεει οτι αναγνωριστηκαν τα πτυχια τους με αναθεωριση του Συνταγματος πανω σ'αυτο το θεμα. Ομως αν εγω παω να δωσω για παραδειγμα ασεπ αυτο το μεταπτυχιακο θα αναγνωρισθει και κατ'επεκταση θα παρω τα μορια που δινονται σε καποιον που εχει μεταπτυχιακο? Ευχαριστω εκ των προτερων!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ότι μεταπτυχιακό δίνεται απο ιδ. κολέγια, προς το παρόν τουλάχισον, δεν αναγνωρίζεται απο το ΑΣΕΠ...οπότε δεν θα πάρεις μόρια.
xri_ni Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ότι μεταπτυχιακό δίνεται απο ιδ. κολέγια, προς το παρόν τουλάχισον, δεν αναγνωρίζεται απο το ΑΣΕΠ...οπότε δεν θα πάρεις μόρια. Καταλαβα, αρα τι αναγνωριση μας λενε τοτε ...αυτο ηταν το κυριοτερο να αναγνωριζονται απο το δημοσιο.Μηπως αναγνωριζονται μονο τα bachelor και οχι τα master;Γιατι ειΜαι σιγουρη οτι καπου διαβασα για αναγνωριση απο ΑΣΕΠ.
DrLo Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καταλαβα, αρα τι αναγνωριση μας λενε τοτε ...αυτο ηταν το κυριοτερο να αναγνωριζονται απο το δημοσιο.Μηπως αναγνωριζονται μονο τα bachelor και οχι τα master;Γιατι ειΜαι σιγουρη οτι καπου διαβασα για αναγνωριση απο ΑΣΕΠ. Από όσο έχω καταλάβει κάποια "αναγνωριση" υπάρχει αλλά νομίζω σε επίπεδο ΙΕΚ. Ίσως ισχύει κάτι διαφορετικό για τα συνεργαζόμενα με ξένα πανεπιστήμια και υπό κάποιες προυποθέσεις. Μεταξύ μας τώρα ... 1. έτσι όπως είναι τα πράγματα αξίζει πραγματικά να περιμένεις τα μόρια για δημόσιο ? αν απάντησες όχι στο 1 ... 2. Νομίζεις ότι έχει κάποια αξία ένα "μεταπτυχιακό" από ένα τυχαίο κολλέγιο στον ιδ. τομέα ?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καταλαβα, αρα τι αναγνωριση μας λενε τοτε ...αυτο ηταν το κυριοτερο να αναγνωριζονται απο το δημοσιο.Μηπως αναγνωριζονται μονο τα bachelor και οχι τα master;Γιατι ειΜαι σιγουρη οτι καπου διαβασα για αναγνωριση απο ΑΣΕΠ. Υπάρχουν, απ'οσο γνωρίζω 3 βαθμίδες στην αναγνώριση ενός ιδρύματος. 1. Άδεια λειτουργίας. Η ανάγκη για άδεια λειτουργίας θεσπίστηκε τώρα επι ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία πριν για να αναγνωριστούν ως ΚΕΣ (κέντρα ελευθέρων σπουδών) ήταν αρκετά πιο εύκολη...υποτίθεται για να πάρουν άδεια λειτουργίας ως ΚΕΜΕ είναι πιο αυστηρή η διαδικασία. Αυτή η διαδικασία έχει προχωρήσει κανονικά και ορισμένα πήραν...άλλα δεν πήραν. Πλεον μπορούν όλα να χορηγήσουν και βεβαίωση για αναβολή θητείας κάτι το οποίο δεν ίσχυε πριν. 2. Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δίνει δικαίωμα στους αποφοίτους να αποκτούν άδεια εργασίας (όπου απαιτείται, π.χ. λογιστές, ψυχολόγοι) και δικαίωμα εγγραφής στα επιμελητήρια. Παράλληλα αντιστοιχεί το ίδρυμα με κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα (ΠΕ, ΤΕ) για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Μέχρι τώρα αυτή η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει σε ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΜΕ. Προβλέπεται όμως απο το μνημόνιο και δεν απαιτείται αναθεώρηση στο Σύνταγμα για το συγκεκριμένο. 3. Ακαδημαϊκή αναγνώριση. Πλέον μπορείς να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό/διδακτορικό σε Δημόσιο ίδρυμα αλλά ακόμα και να εργαστείς-διοριστείς εκεί. Είναι αρκετά πιο δύσκολο να συμβεί αυτό μιας και απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος.
xri_ni Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Από όσο έχω καταλάβει κάποια "αναγνωριση" υπάρχει αλλά νομίζω σε επίπεδο ΙΕΚ. Ίσως ισχύει κάτι διαφορετικό για τα συνεργαζόμενα με ξένα πανεπιστήμια και υπό κάποιες προυποθέσεις. Μεταξύ μας τώρα ... 1. έτσι όπως είναι τα πράγματα αξίζει πραγματικά να περιμένεις τα μόρια για δημόσιο ? αν απάντησες όχι στο 1 ... 2. Νομίζεις ότι έχει κάποια αξία ένα "μεταπτυχιακό" από ένα τυχαίο κολλέγιο στον ιδ. τομέα ? Θελω να κανω ενα μεταπτυχιακο που αν θελησω να το χρησιμοποιησω καποια στιγμη σε καποια προκυρηξη να εχει αξια.Οχι οτι περιμενω απο το δημοσιο στην κατασταση που ειμαστε τωρα...Σχετικα με την αξια του γιατι να εχει λιγοτερη απο ενα δημοσιο?Ειναι σαν να παιρνεις μεταπτυχιακο απο ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου χωρις να ξενιτευεσαι.Το οτι τους πηραζει οτι ο τοπος σπουδων ειναι εντος Ελλαδας ενω αν ηταν εκτος δεν υπαρχει κανενα προβλημα πραγματικα δε το καταλαβαινω!Και δεν αναφερομαι στο καθε κολλεγιο που εχει ξεφυτρωσει αλλα σε λιγα καλα που συνεργαζονται με πολυ καλα πανεπιστημια.
xri_ni Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Συμφωνα με το παρακατω αρθρο υπαρχει αναγνωριση μεσω διαδικασιων απο το ΣΑΕΠ του Υπουργειου Παιδειας. Πηγή: ΣΚΑΪ.gr. Το ΣΑΕΠ αναγνώρισε πτυχία κολεγίων franchise Η στάση του υπουργείου Παιδείας Γεγονός αποτελεί η αναγνώριση των πρώτων πτυχίων κολεγίων franchise. Tο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) αναγνώρισε τα πρώτα τέτοια πτυχία, που συνεργάζονται δηλαδή με άλλα ιδρύματα σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω δικαιόχρησης. Η περίπτωση αναγνώρισης αφορά σε φοιτήτρια, που φοίτησε σε ελληνικό Κολέγιο, το οποίο λειτουργεί ως παράρτημα του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα και η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει το επάγγελμα του Οικονομολόγου στην Ελλάδα. Το υπουργείο Παιδείας τονίζει πάντως ότι πρόκειται για αναγνώριση επαγγελματικών, και όχι ακαδημαϊκών, προσόντων Από την πλευρά του, το συνεργαζόμενο με το γαλλικό πανεπιστήμιο Κολέγιο, με ανακοίνωσή του καλεί τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) να εκδώσει απόφαση, με την οποία θα ξεκαθαρίζει "ότι δεν θα εξετάζεται πλέον ο τόπος τέλεσης των σπουδών πτυχιούχων ομοταγών Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι τα franchise διπλώματα έχουν την ιθαγένεια του κράτους - μέλους που τα απονέμει και δεν συνιστούν ελληνικούς τίτλους σπουδών".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.