angmar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Θέμα Δ Ποιο θεωρείτε το πιο βιώσιμο πολίτευμα. Βλέπω τα θέματα που λες εγώ και λέω "α ναι...κλασική εξέλιξη". Τρέχα γύρευε. Το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Το θέμα όντως είναι κλασική εξέλιξη. Στην τελική, δεν έχει νόημα να μπει ερώτηση η οποία δε δύναται να απαντηθεί από κάποιον που δεν είναι ΗΔΗ εξελικτικός βιολόγος κι επίσης η απάντηση είναι αποτέλεσμα αποστήθισης και όχι κατανόησης ή κριτικής σκέψης.
pappous_soulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 που σου πλασαρουν στο σχολειο η που σου πλασαρουν στο σπιτι σου; μηπως το να αποφασιζεις εαν θα εισαι αθεος η πιστος , νομιζεις οτι προσδιοριζεται κυριως απο το σχολειο; δεν μπορω να μιλησω για την γνωση της πλειοψηφιας , παρα μονο για τη δικη μου. επισης πιστευω οτι ενα πολυ μικρο ποσοστο των αθεων(δεν μου αρεσει αυτη η λεξη) εχει πιασει να διαβασει την αγια γραφη/η οτιδηποτε ωστε να μπορει να κρινει...-και οχι μονο για τη δικη μας θρησκεια. δυστυχως στην ελλαδα ο αθεισμος τωρα τελευταια εχει γινει της μοδας. Και ξαναλεω, δεν ειναι κατι κακο, ειναι φυσιολογικο να διαμορφωνεις τη γνωμη σου αλλα εχοντας γνωση.Αλλωστε για εμενα οσο κακο/καλο ειναι να πιστευεις τοσο κακο/καλο ειναι να μην πιστευεις αρκει να ξερεις για το κανεις. Δεν έχει σημασία αν στο πλασάρουν στο σπίτι, στο σχολείο ή στο δρόμο. Απ'τη στιγμή που το δέχεσαι χωρίς ρωτάς έχεις πάρει τον εύκολο δρόμο. Και δε χρειάζεται να διαβάσω την αγία γραφή για να μπορώ να κρίνω μια θρησκεία που έχει ριζώσει τόσο βαθιά στην κουλτούρα αυτού του έθνους. Μετά από διάφορες καταστάσεις που έζησα και μέσα από σκέψη, κατέληξα πως η γενική ιδέα πίσω απ'αυτή δεν μου κάνει. Τώρα μετά απ'αυτό δε νομίζω πως έχει κάποια αξία για μένα να κάτσω να διαβάσω ένα βιβλίο που γράφτηκε από κοινούς θνητούς. Πόσο μάλλον αν σκεφτείς πως με τα κενά και τα ελαττώματα που κρύβει ούτε οι ίδιοι οι πιστοί δε το δέχονται κατά γράμμα. (άραγε αυτοί είναι αιρετικοί; )
traganeus Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Απολυτήριες εξετάσεις και γενικής παιδείας δεν λέει εκεί; Sellers έδινες πέρσι πανελλήνιες; Ένας γνωστός μου έδινε και μιλάγαμε και η θεωρεία του Δαρβίνου μου έχει πει ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο Δαρβίνος. Αυτά που λέει στο 4ο θέμα δεν είναι πάνω στον Δαρβίνο καθεαυτά αλλά απλοί κανόνες κληρονομηκότητας που δεν τους έφτιαξε ο Δαρβίνος αλλά ένας άλλος. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι πολύ στραβά Έχεις πολύ τεκμηριωμένη γνώμη.... 4 fail και ακόμα συνέχιζες να υποστηρίζεις τυφλά αυτό που σου είχε πει ο φίλος σου. και αυτό που λές για την φυσική επιλογή και τον δαρβίνο είναι ακόμα πιο fail ontopic κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να παρουσιάζονται όλες οι θρησκείες στα παιδιά και η θεωρεία της εξέλιξης, αλλα να μην λένε αυτή είναι η θρησκεία μας, αυτό ισχύει πιστεύουμε στον θεούλη. αλλα υπήρχε και ο δαρβίνος που είχε πει αυτό.... να μην λένε τίποτα, αυτό είναι θρησκεία, αυτό η θεωρεία εξέλιξης, πιστέψτε ότι θέλετε.
marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ontopic κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να παρουσιάζονται όλες οι θρησκείες στα παιδιά και η θεωρεία της εξέλιξης, αλλα να μην λένε αυτή είναι η θρησκεία μας, αυτό ισχύει πιστεύουμε στον θεούλη. αλλα υπήρχε και ο δαρβίνος που είχε πει αυτό.... να μην λένε τίποτα, αυτό είναι θρησκεία, αυτό η θεωρεία εξέλιξης, πιστέψτε ότι θέλετε. Θα μπορουσε καλλιστα να ενσωματωθει στο μαθημα της ιστοριας.
angmar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Θα μπορουσε καλλιστα να ενσωματωθει στο μαθημα της ιστοριας. Τι να ενσωματωθεί στο μάθημα της ιστορίας; Η εξέλιξη;
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Έχεις πολύ τεκμηριωμένη γνώμη.... 4 fail και ακόμα συνέχιζες να υποστηρίζεις τυφλά αυτό που σου είχε πει ο φίλος σου. και αυτό που λές για την φυσική επιλογή και τον δαρβίνο είναι ακόμα πιο fail ontopic κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να παρουσιάζονται όλες οι θρησκείες στα παιδιά και η θεωρεία της εξέλιξης, αλλα να μην λένε αυτή είναι η θρησκεία μας, αυτό ισχύει πιστεύουμε στον θεούλη. αλλα υπήρχε και ο δαρβίνος που είχε πει αυτό.... να μην λένε τίποτα, αυτό είναι θρησκεία, αυτό η θεωρεία εξέλιξης, πιστέψτε ότι θέλετε. Fail έκανα μόνο ένα στην αρχή και δεν ήταν και πολύ μεγάλο. Δεν υποστηρίζω τυφλά αυτό που μου είχε πει και ούτως ή άλλως άφησα παραθυράκι μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Άμα το νομίζεις αυτό ακόμα, είσαι ή τυφλός και δεν διαβάζεις ή κουτός. Διάλεξε. Επίσης, πες μου λίγο πού ανέφερα την φράση "φυσική επιλογή". Βρες μου αν μπορείς που την έγραψα να δούμε ποιος λέει μαλακίες. Παρακάτω διάβασες ή απλώς είδες μια ανακρίβεια και έκανες αμέσως παράθεση και όποιον πάρει ο χάρος; Εγώ βλέπω πάντως 2 fail μαζεμένα στο μήνυμά σου που δεν σε τιμούν καθόλου όπως δεν σε τιμά και γενικά αυτή η εντελώς άνευ λόγου και αστήρικτη επίθεση που έκανες.
marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Τι να ενσωματωθεί στο μάθημα της ιστορίας; Η εξέλιξη; Η θρησκεια.
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αυτό το θρεντ πρέπει να μπει στα βιβλία βιολογίας ως παράδειγμα προεκτάσεων της φυσικής επιλογής.
panagos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Στην 4η εγώ πάντως έκανα μυθολογία (δεν ξέρω αν τη κάνουν ακόμα) και το μάθαινα έτσι ακριβώς...ήταν δυο αδερφάκια σε ένα καλαθάκι και όταν τους επιτέθηκε ένα φίδι το ένα το στραγγάλισε με τα γυμνά του χέρια. Ε...δεν μεγάλωσα να πιστεύω στο 12άθεο. Δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε όμως για να καταλάβουμε τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό; Στην 1η Γυμνασίου έκανα Οδύσσεια και στη 2α Ιλιάδα...εξακολουθούσα να μην πιστεύω στο 12άθεο (ούτε φυσικά ότι όντως πήγαν να πάρουν πίσω την ωραία Ελένη)...κοίτα να δείς Απο την άλλη η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βυζαντινή Ιστορία. Βυζάντιο+Εκκλησία = 1 και προκειμένου να καταλάβουμε την κουλτούρα και την ιστορία όχι μόνο των Βυζαντινών αλλά και των σημερινών Ελλήνων πρέπει να γνωρίζουμε θρησκευτικά. Αν προσέξεις, ακριβώς αυτό λέω. Να γίνεται το μάθημα για γνώση της ιστορίας. Ακόμα καλύτερα θα πρότεινα το μάθημα των θρησκευτικών (σαν δευτερεύον μάθημα) να συμπεριλαμβάνει όλες τις θρησκείες, αναφέροντας αντικειμενικά και αναφορικά το δίδαγμά τους, χωρίς προπαγάνδα και προσηλυτισμό. Τέλος δεν μπορείς να παραγνωρίζεις ότι πολλοί συνάνθρωποί σου, είτε σου αρέσει, είτε όχι θα επιλέξουν την θρησκεία (οποιαδήποτε) για να λύσει τα προβλήματά τους. Πρέπει λοιπόν για να επικοινωνήσεις μαζί τους να γνωρίζεις θρησκευτικά. Δεν είναι θέμα τί μου αρέσει. Αν έχουν επιλέξει να λύνουν τα προβλήματά τους βασιζόμενοι σε ανύπαρκτους εξωγενείς παράγοντες, το πιθανότερο είναι να μην λυθούν ή να λυθούν με τον πιο αναποτελεσματικό και χρονοβόρο τρόπο. Σίγουρα πάντως αφήνουν τους εαυτούς τους να πέσουν θύματα συγκυριών και να αποδώσουν την τύχη τους σε μια ανώτερη συνειδητή δύναμη. Επικοινωνία μεταξύ εμού και θρησκόληπτων, δεν υπάρχει.
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Λοιπόν μετά την κουβέντα που έγινε σε αυτό το θρεντ συσκεφθήκαμε με τον κύριο Sellers και αποφασίσαμε ότι τα παρακάτω θέματα θα πρέπει να συμπεριληφθούν του χρόνου στις πανελλήνιες: 1. Bιολογια. Αναπτυξτε. 2.Φυσικη και εφαρμογες στην καθημερινοτητα. 3.Φυσικη και μουσικη. 4.Μαθηματικα. Διατυπωστε την αποψη σας. 5.Θετικες επιστήμες. Τι λενε; 6.Χημεια και γυναικες. 7.Ιατρικη. Κανει θαυματα; Δωστε παραδειγματα. 8.Νεες θεωρίες. Ανακαλύψτε μια.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αύριο λήγει το ban, αν κρατηθεί ως τότε το thread...
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αύριο λήγει το ban, αν κρατηθεί ως τότε το thread... Αν επιτρεπεται για ποιο λογο εφαγε μπαν ? Τρολλινγ?
Lucifer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Κάτι τέτοιο, δεν το έριξα εγώ. Λογικά επειδή άνοιγε το ένα καψοθρεντ πίσω απ' το άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.