Προς το περιεχόμενο

Γενικευμενη συρραξη στο Συνταγμα τωρα...

rikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 383
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να προσεχουμε τι ευχομαστε και να καταλάβουμε για τι μιλάμε. Ολες οι "επαναστασεις" του τελευταιου αιωνα εχουν οδηγησει μαθηματικα σε δικτατοριες. Απο τους Μπολσεβικους μεχρι τον Μαο.

Δεν ξερω αν σκοπος είναι ευγενής η όχι, αλλά το προβλημα δημιουργείται όταν αυτοί που είναι πεποισμενοι για τον σκοπό τους αγιάζουν και τα μέσα. Και πριν μιλήσει κανείς για κράτος καταστολέα και λοιπές φανφάρες (αν θελετε να δειτε κρατος καταστολεα, ενα ταξιδακι στην Β Κορεα, ή την Σαουδικη Αραβια θα σας πεισει) να υπενθυμίσω ότι η βία, στην προκειμένη, δεν είναι μονοπώλιο της μίας πλευράς. Είναι πρακτική και των δύο.

Όσοι λοιπόν περιμένουν να ξημερώσει ενας κόσμος ονειρικά πλασμένος την επαύριο, απατώνται, γιατί όταν επικρατήσει η ανομία μετά την κατάλυση του κράτους που κάποιοι τόσο εύχονται, γρήγορα οι περισσότεροι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πλέον την προστασία του νόμου που τόσο μισούσαν.

Και οταν εν μέσω της ανομίας οι φράξιες θα αρχίσουν να διαγωνίζονται για την εξουσία τότε η κάθε μία θα αρχίσει την "κάθαρση" της. Και τότε, καλή τύχη γιατί η βία δεν κάνει διακρίσεις, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια.

Δημοσ.

Όχι, όπως στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και (drumroll) την Ελλάδα.

Ε αρα το τι επειται εξαρταται απο πολλους παραγοντες

Πχ στην Ισπανια (χωρις να εχω μελετησει πολυ ιστορια) εγινε επειδη προφανως κερδισαν οι εθνικιστες

Δημοσ.

Η γενιά του πολυτεχνείου είναι αυτή που πούλησε την ψυχή της και το δικο μας μελλον για να ψηφίζει άτομα για ενα ρουσφετι, και εχτισε τους μυθους των γιατρων με τα φακελακια, των εφοριακων που τα παιρνουν, των νονων της νυχτας και γενικως την ατιμωρησία.

Οπότε καλά θα κάνει να μαζευτεί και να αυτοκτονήσει.

Δημοσ.

ιστορικά υπάρχουν πάρα πολλές επαναστάσεις και ανατροπές με πάρα πολλά αποτελέσματα

μοναρχία

στρατιωτικά καθεστώτα

εμφυλίους

γεννήσεις δημοκρατιών

αλλαγή δικτατοριών

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_revolutions_and_rebellions

Δημοσ.

Ε αρα το τι επειται εξαρταται απο πολλους παραγοντες

Πχ στην Ισπανια (χωρις να εχω μελετησει πολυ ιστορια) εγινε επειδη προφανως κερδισαν οι εθνικιστες

Μεγάλη κουβέντα, αν θελεις πμ γιατί θα βγούμε οφφτοπικ.

Δημοσ.

ιστορικά υπάρχουν πάρα πολλές επαναστάσεις και ανατροπές με πάρα πολλά αποτελέσματα

μοναρχία

στρατιωτικά καθεστώτα

εμφυλίους

γεννήσεις δημοκρατιών

αλλαγή δικτατοριών

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_revolutions_and_rebellions

1850 και πλέον. Νεώτερη Ιστορία.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να προσεχουμε τι ευχομαστε και να καταλάβουμε για τι μιλάμε. Ολες οι "επαναστασεις" του τελευταιου αιωνα εχουν οδηγησει μαθηματικα σε δικτατοριες. Απο τους Μπολσεβικους μεχρι τον Μαο.

Δεν ξερω αν σκοπος είναι ευγενής η όχι, αλλά το προβλημα δημιουργείται όταν αυτοί που είναι πεποισμενοι για τον σκοπό τους αγιάζουν και τα μέσα. Και πριν μιλήσει κανείς για κράτος καταστολέα και λοιπές φανφάρες (αν θελετε να δειτε κρατος καταστολεα, ενα ταξιδακι στην Β Κορεα, ή την Σαουδικη Αραβια θα σας πεισει) να υπενθυμίσω ότι η βία, στην προκειμένη, δεν είναι μονοπώλιο της μίας πλευράς. Είναι πρακτική και των δύο.

Όσοι λοιπόν περιμένουν να ξημερώσει ενας κόσμος ονειρικά πλασμένος την επαύριο, απατώνται, γιατί όταν επικρατήσει η ανομία μετά την κατάλυση του κράτους που κάποιοι τόσο εύχονται, γρήγορα οι περισσότεροι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πλέον την προστασία του νόμου που τόσο μισούσαν.

Και οταν εν μέσω της ανομίας οι φράξιες θα αρχίσουν να διαγωνίζονται για την εξουσία τότε η κάθε μία θα αρχίσει την "κάθαρση" της. Και τότε, καλή τύχη γιατί η βία δεν κάνει διακρίσεις, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια.

Φίλε πολιτικαλ, διαβάζω και το μπλογκ σου, μια αντίρρηση.

Ποτέ όσες φορές χρειάστηκε δεν έτυχα την προστασία του κράτους. Ούτε σε δικαστήρια (που εχω καταδικαστεί(εστω και πταισμα) από "πλεκτάνη"), ούτε σε εκβιασμούς, από νυχτερινά μαγαζιά ως τον εξεταστή στο δίπλωμα, ούτε στη σχολή ή στο σχολείο όταν εγω δεν αντιγράφω ενώ άλλοι περνούν μαθήματα από το κινητό ή μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε παράταξη , ούτε πουθενά. Για ποια προστασία μιλάμε; Για τα πρεζάκια που κλέβουν και ενώ τους ξέρουν τους αφήνουν; Για τη διακίνηση που γίνεται ανθρώπων/ναρκωτικών/αφορολόγητων ; Για το αφεντικό που μου έφαγε λεφτά και ένσημα;

Εχω βαρεθεί να πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι(σταυρό που λέει ο λόγος).

Αν οι Έλληνες είναι τόσο σάπιοι που πιστεύουν οτι τα λέω αυτά επειδή δεν έχω βολευτεί ,γιατί έτσι ακούω, τότε τους αξίζει η αναρχία.

Δημοσ.

σας κανει εντυπωση το ολο θεμα με τα ματ?

"Εγώ [...] επηρεασμένος από όσα είδα εις την πλατείαν Χιλής εις το Παρίσι, όπου κατά σύμπτωσιν το έτος εκείνο ευρέθην όταν επρόκειτο να γίνη διαδήλωσις εις μνήμην του Αλιέντε, είχον εντυπωσιασθή. Διότι είδα αστυφύλακας με μάσκας και ασπίδας που ενεθύμιζον πολεμιστάς του μεσαίωνος καθώς και ειδικά μηχανοκίνητα της αστυνομίας.

Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν, του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου, είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου."

(Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).

τα ειπε ο ανθρωπος ,αν τοτε υπηρχαν τα Ματ με τη σημερινη τους μορφη πολυτεχνειο και τανκς δε θα ειχαν συμβει

οπως το ειπε καποιος πιο πανω.. το πολιτευμα ειναι κοινοβουλευτικη δικτατορια απλα αντι για τα μπαναλ τανκς εχουμε ματ και οδοφραγματα

Δημοσ.

αρα συμφωνεις οτι ΔΕΝ οδηγουν παντα αυτες οι επαναστατησεις σε δικτατορια.

συνεπως αυτο δεν ειναι επιχειρημα για να μην την τολμησουμε,δεν νομιζεις;

Δημοσ.

Ωραία.. αφού τέτοια χρειάζονται οι νεοέλληνες που λένε κάποιοι ανεγκέφαλοι.. ας κάτσουμε στον καναπέ μας γιατι οι ίδιοι ανεγκέφαλοι λένε οτι δεν υπάρχει νόημα να διαδηλώνει ο κόσμος, να απολαύσουμε συλήψεις κ ξυλοδαρμούς ας πούμε του Σήφη Καυκαλά (ενός απο τους μερικούς έντιμους της γενιάς του πολυτεχνείου).. μπάτσους να σπάνε βιτρίνες μαγαζιών και όλα τα ωραία.. και να ερχόμαστε εδώ μεταξύ hd τσόντας και εγκατάστασης του τελευταίου slack να λέμε μαλακίες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...