PoliticalAnimal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 ιστορικά υπάρχουν πάρα πολλές επαναστάσεις και ανατροπές με πάρα πολλά αποτελέσματα μοναρχία στρατιωτικά καθεστώτα εμφυλίους γεννήσεις δημοκρατιών αλλαγή δικτατοριών http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_revolutions_and_rebellions Αλλο revolution και αλλο rebellions. Επιπλεον, η επανασταση υποννοει ξενη κατοχη η δικτατορια. Αλλα εστω, υπαρχει καποιο παραδειγμα ανατροπης της ταξης σε δημοκρατια που να οδηγησε σε καλυτερης ποιότητας δημοκρατία;
YiN Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 αρα συμφωνεις οτι ΔΕΝ οδηγουν παντα αυτες οι επαναστατησεις σε δικτατορια. συνεπως αυτο δεν ειναι επιχειρημα για να μην την τολμησουμε,δεν νομιζεις; Μ. Οι οποίες (Γαλλία, Βρετανία) διατήρησαν τη δημοκρατία και κατάφεραν να στρέψουν την αστική τάξη κατά των εργατών περισσότερο από ποτέ. Μία ή άλλη. Αποτελέσματα οικονομικής ύφεσης: οικονομικός εθνικισμός και συντηρητισμός ΚΑΙ ηλιθιώδης εξωτερική πολιτική. Ένηγουεη.
PoliticalAnimal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Φίλε πολιτικαλ, διαβάζω και το μπλογκ σου, μια αντίρρηση. Ποτέ όσες φορές χρειάστηκε δεν έτυχα την προστασία του κράτους. Ούτε σε δικαστήρια (που εχω καταδικαστεί(εστω και πταισμα) από "πλεκτάνη"), ούτε σε εκβιασμούς, από νυχτερινά μαγαζιά ως τον εξεταστή στο δίπλωμα, ούτε στη σχολή ή στο σχολείο όταν εγω δεν αντιγράφω ενώ άλλοι περνούν μαθήματα από το κινητό ή μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε παράταξη , ούτε πουθενά. Για ποια προστασία μιλάμε; Για τα πρεζάκια που κλέβουν και ενώ τους ξέρουν τους αφήνουν; Για τη διακίνηση που γίνεται ανθρώπων/ναρκωτικών/αφορολόγητων ; Για το αφεντικό που μου έφαγε λεφτά και ένσημα; Εχω βαρεθεί να πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι(σταυρό που λέει ο λόγος). Αν οι Έλληνες είναι τόσο σάπιοι που πιστεύουν οτι τα λέω αυτά επειδή δεν έχω βολευτεί ,γιατί έτσι ακούω, τότε τους αξίζει η αναρχία. Φιλε Παντελη Δεν διαφωνω πως η ελληνικη πολιτεια εχει πολλα, μα παρα πολλα θεσμικα προβληματα. Το ποστ μου εστιαζε στην εξιδανεικευση της επαναστασης και την αποσταση της απο τις πραγματικες συνθηκες στις οποια πραγματωνεται και που οδηγει - δεδομενου οτι ζουμε σε μία εστω και ελλατωματική δημοκρατία. Απο κει και πέρα - και αυτό ειναι άλλη μεγάλη κουβεντα προκυπτουν δυο ζητηματα. πρωτον πως βελτιωνεις θεσμικα την δημοκρατια στην οποια ζεις. Το άλλο, επίσης controversial, ειναι κατα ποσον ο "λαος" συμμετείχε σε αυτό που οργανώναν οι πολιτικοί. Αλλά αυτές είναι άλλες (μεγάλες) κουβέντες.
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 δικια σου ειναι; βγαλτην αμεσως απο το νετ και πηγαινε πουλησε την σε εφημεριδα asap.σοβαρολογω. οχι δεν ειναι δικια μου,αλλα και παλι δε θα πουλαγα φωτογραφια που δειχνει εναν αγνωστο...
orotoi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 [οφ για οφ τοπικ] αι λαϊκ δε νιου αβαταρ [/οφ τοπικ]
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 αν εννοεις το δικο μου,το ξερω ειναι γαματο. αν δεν εννοεις το δικο μου ,παλι ειναι γαματο και δε με νοιαζει η ποταπη αποψη σου
KilliK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μ. Οι οποίες (Γαλλία, Βρετανία) διατήρησαν τη δημοκρατία και κατάφεραν να στρέψουν την αστική τάξη κατά των εργατών περισσότερο από ποτέ. Μία ή άλλη. Αποτελέσματα οικονομικής ύφεσης: οικονομικός εθνικισμός και συντηρητισμός ΚΑΙ ηλιθιώδης εξωτερική πολιτική. Ένηγουεη. και μετα απο 50 χρονια θα πανε στην σεληνη. your point? δεν συζηταμε εδω το αν το πολιτευμα της δημοκρατιας ως εφαρμοσμενη ιδεα ειναι αποτυχημενο η οχι. μιλαμε για την πραγματικοτητα,για το τωρα,για το εδω,για την ελλαδα,για αυτο που ζουμε. στην ελλαδα η δημοκρατια δεν υφισταται,ζουμε μια χουντα,αυτο ειναι το αδιαμφισβητο γεγονος. εχει αποδειχθει πολλακις οτι οι διαδικασιες,διαμαρτυριες,εκλογες,λογος των πολιτων,κτλ που απορρεουν απο μια δημοκρατια δεν ειναι ικανες να αλλαξουν το υπαρχον καθεστως. και αυτο διοτι υπαρχει ενα μεγαλο σαπιο κομματι της κοινωνιας που θελει και συντηρει αυτο το καθεστως και τους πρεσβευτες του. και σε ερωτω,σου κανω μια ερωτηση.η δημοκρατια ,οπως λειτουργει τωρα στην ελλαδα,δεν μπορει να αλλαξει και να σωσει την χωρα.επομενως τι προτεινεις να κανουμε; περιμενουμε να βαλει ο θεος το χερι του και να μας σωσει; περιμενουμε να μας σωσουν οι εξω; περιμενουμε μπας και αλλαξει νοοτροπια ο ελληνικος λαος και αρχιζει να αλλαζει προσωπα και καταστασεις μεσω της δημοκρατιας; περιμενουμε να βγει καποιος νεος ηγετης,Βουδας,Χριστος,Γκαντι κτλ που θα σωσει την χωρα; η περιμενουμε να διαλυθει τελειως η χωρα και να ξεκινησουμε απο την αρχη,απο το μηδεν εφοσων δεν οδηγηθουμε και ετσι σε μια νεα δικτατορια οπως λες; για λεγε,ακουω την προταση σου,την γνωμη σου σε αυτο το θεμα,εσυ τι θα θελες να κανεις η να γινει για να σωθει η χωρα;
Pantelwolf Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Φιλε Παντελη Δεν διαφωνω πως η ελληνικη πολιτεια εχει πολλα, μα παρα πολλα θεσμικα προβληματα. Το ποστ μου εστιαζε στην εξιδανεικευση της επαναστασης και την αποσταση της απο τις πραγματικες συνθηκες στις οποια πραγματωνεται και που οδηγει - δεδομενου οτι ζουμε σε μία εστω και ελλατωματική δημοκρατία. Απο κει και πέρα - και αυτό ειναι άλλη μεγάλη κουβεντα προκυπτουν δυο ζητηματα. πρωτον πως βελτιωνεις θεσμικα την δημοκρατια στην οποια ζεις. Το άλλο, επίσης controversial, ειναι κατα ποσον ο "λαος" συμμετείχε σε αυτό που οργανώναν οι πολιτικοί. Αλλά αυτές είναι άλλες (μεγάλες) κουβέντες. Α γεια σου, πως λοιπόν βελτιώνεις θεσμικά το σαθρό υπόβαθρο της ελληνικής πολιτικής; Ότι και αν σκεφτώ, πάλι μου βγαίνει οτι πολλά ζώα στη φάρμα είναι πίο ίσα από τα υπόλοιπα.Και πλεον δεν είναι μόνο τα γουρούνια, είναι και οι λύκοι γυρω γύρω. Επίσης για τη συμμετοχή, δεν ξερω αν ο λαός πρέπει να ευθύνεται για τους ηγέτες του, κλασσικό παράδειγμα, φταίνε οι Γερμανοί για την κτηνωδία του Ραιχ; Ξέρω όμως οτι τα μικρά τους τα μερμηγκάκια που ως τωρα χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό, εν δυο, θα τους φάνε.
pappous_soulis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Φίλε πολιτικαλ, διαβάζω και το μπλογκ σου, μια αντίρρηση. Ποτέ όσες φορές χρειάστηκε δεν έτυχα την προστασία του κράτους. Ούτε σε δικαστήρια (που εχω καταδικαστεί(εστω και πταισμα) από "πλεκτάνη"), ούτε σε εκβιασμούς, από νυχτερινά μαγαζιά ως τον εξεταστή στο δίπλωμα, ούτε στη σχολή ή στο σχολείο όταν εγω δεν αντιγράφω ενώ άλλοι περνούν μαθήματα από το κινητό ή μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε παράταξη , ούτε πουθενά. Για ποια προστασία μιλάμε; Για τα πρεζάκια που κλέβουν και ενώ τους ξέρουν τους αφήνουν; Για τη διακίνηση που γίνεται ανθρώπων/ναρκωτικών/αφορολόγητων ; Για το αφεντικό που μου έφαγε λεφτά και ένσημα; Εχω βαρεθεί να πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι(σταυρό που λέει ο λόγος). Αν οι Έλληνες είναι τόσο σάπιοι που πιστεύουν οτι τα λέω αυτά επειδή δεν έχω βολευτεί ,γιατί έτσι ακούω, τότε τους αξίζει η αναρχία. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του bank run. Εκεί να δεις ντόμινο που θα ξεκινήσει.
KilliK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 αν εννοεις το δικο μου,το ξερω ειναι γαματο. αν δεν εννοεις το δικο μου ,παλι ειναι γαματο και δε με νοιαζει η ποταπη αποψη σου ναι γαματο ειναι,σαν live εκδοση του μικρου κυριου.που το βρηκες;
YiN Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 και μετα απο 50 χρονια θα πανε στην σεληνη. your point? δεν συζηταμε εδω το αν το πολιτευμα της δημοκρατιας ως εφαρμοσμενη ιδεα ειναι αποτυχημενο η οχι. μιλαμε για την πραγματικοτητα,για το τωρα,για το εδω,για την ελλαδα,για αυτο που ζουμε. στην ελλαδα η δημοκρατια δεν υφισταται,ζουμε μια χουντα,αυτο ειναι το αδιαμφισβητο γεγονος. εχει αποδειχθει πολλακις οτι οι διαδικασιες,διαμαρτυριες,εκλογες,λογος των πολιτων,κτλ που απορρεουν απο μια δημοκρατια δεν ειναι ικανες να αλλαξουν το υπαρχον καθεστως. και αυτο διοτι υπαρχει ενα μεγαλο σαπιο κομματι της κοινωνιας που θελει και συντηρει αυτο το καθεστως και τους πρεσβευτες του. και σε ερωτω,σου κανω μια ερωτηση.η δημοκρατια ,οπως λειτουργει τωρα στην ελλαδα,δεν μπορει να αλλαξει και να σωσει την χωρα.επομενως τι προτεινεις να κανουμε; περιμενουμε να βαλει ο θεος το χερι του και να μας σωσει; περιμενουμε να μας σωσουν οι εξω; περιμενουμε μπας και αλλαξει νοοτροπια ο ελληνικος λαος και αρχιζει να αλλαζει προσωπα και καταστασεις μεσω της δημοκρατιας; περιμενουμε να βγει καποιος νεος ηγετης,Βουδας,Χριστος,Γκαντι κτλ που θα σωσει την χωρα; η περιμενουμε να διαλυθει τελειως η χωρα και να ξεκινησουμε απο την αρχη,απο το μηδεν εφοσων δεν οδηγηθουμε και ετσι σε μια νεα δικτατορια οπως λες; για λεγε,ακουω την προταση σου,την γνωμη σου σε αυτο το θεμα,εσυ τι θα θελες να κανεις η να γινει για να σωθει η χωρα; Η αναφορά στην Βρετανία και τη Γαλλία έγινε από εσένα ωστόσο. Έκανα μια σημείωση - σε γενικές γραμμές σε σχέση με το θέμα της επανασταση συμφωνώ με το ΠολιτικαλΑνιμαλ. Στο τελευταίο σου ερώτημα δεν μπορώ να αναφερθώ εκτενώς, θα περασω σε πολιτική συζήτηση. Δεν έχω καμία αντίρηση να το συζητήσω σε πμ. Σημείωση: το σχόλιό μου δεν αφορούσε την επιτυχία ή αποτυχία της δημοκρατίας.
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 ναι γαματο ειναι,σαν live εκδοση του μικρου κυριου.που το βρηκες; το κλεψα απο εναν απο αλλο φορουμ χαχαχα
KilliK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Η αναφορά στην Βρετανία και τη Γαλλία έγινε από εσένα ωστόσο. Έκανα μια σημείωση - σε γενικές γραμμές σε σχέση με το θέμα της επανασταση συμφωνώ με το ΠολιτικαλΑνιμαλ. Στο τελευταίο σου ερώτημα δεν μπορώ να αναφερθώ εκτενώς, θα περασω σε πολιτική συζήτηση. Δεν έχω καμία αντίρηση να το συζητήσω σε πμ. Σημείωση: το σχόλιό μου δεν αφορούσε την επιτυχία ή αποτυχία της δημοκρατίας. μην το ζοριζουμε.απαντα μου μονολεκτικα σε μια απλη ερωτηση που σου κανω: μετα τις επαναστασεις σε αυτες τις χωρες τι ειχανε; δημοκρατια η δικτατορια; οσο αφορα την αλλη ερωτηση,δεν σου ζητησα να κανεις αναλυση.απλα πραματακια,δωσε 2-2 παραδειγματα.να παρω μια ιδεα ποιας φιλοσοφιας εισαι.
PoliticalAnimal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 και μετα απο 50 χρονια θα πανε στην σεληνη. your point? δεν συζηταμε εδω το αν το πολιτευμα της δημοκρατιας ως εφαρμοσμενη ιδεα ειναι αποτυχημενο η οχι. μιλαμε για την πραγματικοτητα,για το τωρα,για το εδω,για την ελλαδα,για αυτο που ζουμε. στην ελλαδα η δημοκρατια δεν υφισταται,ζουμε μια χουντα,αυτο ειναι το αδιαμφισβητο γεγονος. εχει αποδειχθει πολλακις οτι οι διαδικασιες,διαμαρτυριες,εκλογες,λογος των πολιτων,κτλ που απορρεουν απο μια δημοκρατια δεν ειναι ικανες να αλλαξουν το υπαρχον καθεστως. και αυτο διοτι υπαρχει ενα μεγαλο σαπιο κομματι της κοινωνιας που θελει και συντηρει αυτο το καθεστως και τους πρεσβευτες του. και σε ερωτω,σου κανω μια ερωτηση.η δημοκρατια ,οπως λειτουργει τωρα στην ελλαδα,δεν μπορει να αλλαξει και να σωσει την χωρα.επομενως τι προτεινεις να κανουμε; περιμενουμε να βαλει ο θεος το χερι του και να μας σωσει; περιμενουμε να μας σωσουν οι εξω; περιμενουμε μπας και αλλαξει νοοτροπια ο ελληνικος λαος και αρχιζει να αλλαζει προσωπα και καταστασεις μεσω της δημοκρατιας; περιμενουμε να βγει καποιος νεος ηγετης,Βουδας,Χριστος,Γκαντι κτλ που θα σωσει την χωρα; η περιμενουμε να διαλυθει τελειως η χωρα και να ξεκινησουμε απο την αρχη,απο το μηδεν εφοσων δεν οδηγηθουμε και ετσι σε μια νεα δικτατορια οπως λες; για λεγε,ακουω την προταση σου,την γνωμη σου σε αυτο το θεμα,εσυ τι θα θελες να κανεις η να γινει για να σωθει η χωρα; δεν μπορεις να μιλας για ιστορια (επαναστασεις του παρελθοντως) και μετα να λες "και σε 50 χρονια θα παμε στο φεγγαρι" επειδη: Το "ποιντ" ειναι οτι η πολιτικη ιστορια τεινει να επαναλαμβανεται οταν οι συνθηκες αναμεσα σε δυο περιοδους ειναι παρομοιες. Η αναγνωση αυτη ειναι γνωστη και υπο αυτο το πρισμα, τι εγινε στην Βρεταννια και την Γαλλια, και τι εγινε στην Γερμανια ειναι απολυτως χρησιμα ως συγκριτικες περιπτωσεις. Απο κει και περα, η Ελλαδα δεν εχει χουντα, ας μην ξεχειλωνουμε τις εννοιες. Εχει και ο μεταμονερνισμος τα ορια του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.