Skia11 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Εγώ δε καταλαβαίνω πως μπορεί ο δημοτικός (ιδιωτικός δλδ) υπάλληλος να σε γράψει για παράβαση του ΚΟΚ.
De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Κάτσε να δεις τώρα που θα χρειάζονται τα έσοδα πολύ περισσότερο οι δήμοι να δεις τι κλήση θα πέφτει... Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Εγώ δε καταλαβαίνω πως μπορεί ο δημοτικός (ιδιωτικός δλδ) υπάλληλος να σε γράψει για παράβαση του ΚΟΚ. Αφ'ενός δεν είναι ιδιωτικός υπάλληλος, οι δήμοι είναι ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου). Συνεπώς ο Δημοτικός Αστυνομικός είναι υπάλληλος ΝΠΔΔ. Αφεδύο, οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας περιγράφονται για πρώτη φορά επακριβώς στο Προεδρικό Διάταγμα 23/2002. Μέσα στις αρμοδιότητες περιλαμβάνεται και "ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τη στάθμευση των οχημάτων" (άρθρο 2 παρ. Α12 του ανωτέρω Π.Δ.). Οι αρμοδιότητες 'ανανεώνονται' και διευρύνονται με το Νόμο 3731/2008, όπου στο άρθρο 1 παρ. 1(8) αναφέρεται ως αρμοδιότητα της Δ.Α. το εξής: "Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται, παράλληλα και κατά περίπτωση, και από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και το Λιμενικό Σώμα. Όταν κατά την άσκηση τους επιλαμβάνονται η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, ταυτόχρονα, το συντονισμό έχει η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, κατά περίπτωση." Σημειωτέον ότι οι αρμοδιότητες αυτές ανήκαν μεν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης (νυν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) αλλά μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ με το άρθρο 3 του Νόμου 2647/1998.
pournaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Κάτσε να δεις τώρα που θα χρειάζονται τα έσοδα πολύ περισσότερο οι δήμοι να δεις τι κλήση θα πέφτει... Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα. Δεν ξερω αν ισχυει πανελαδικα (πιστευω πως ναι), διοτι σε μεταβιβαση ακινητου, πλεον ο συμβολαιογραφος εκτος φορολογικης και ασφαλιστικης, ζητησε και δημοτικη ενημερωτητα!!! Που σημαινει οτι τον ηπιαμε ζεστο ζεστο.
bgeorgalas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 paredwse επειδή βλέπω ότι το νομικό το κατέχεις: αν ένας είναι παρκαρισμένος σε χώρο που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και εγώ πέσω πάνω του με το δικό μου και του το κάνω λαμπόγυαλα πρέπει να τον αποζημιώσω?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 paredwse επειδή βλέπω ότι το νομικό το κατέχεις: αν ένας είναι παρκαρισμένος σε χώρο που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και εγώ πέσω πάνω του με το δικό μου και του το κάνω λαμπόγυαλα πρέπει να τον αποζημιώσω? Βεβαίως, η δική του παρανομία δεν συνδέεται με τη δική σου.
bgeorgalas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Βεβαίως, η δική του παρανομία δεν συνδέεται με τη δική σου. ok, ευχαριστώ! εγώ νόμιζα ότι από την στιγμή που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί δεν έχει και δικάιώμα για την αποζημίωση.... συγγνώμη για το offtopic!
Skia11 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δλδ ρε paredwse αν δεν πληρώσω μια κλήση για παράβαση του ΚΟΚ απο τη δημοτική ασστυνομία (παράνομο παρκάρισμα) θα καταλήξω στα δικαστήρια όπως με τις κλήσεις της τροχαίας?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δλδ ρε paredwse αν δεν πληρώσω μια κλήση για παράβαση του ΚΟΚ απο τη δημοτική ασστυνομία (παράνομο παρκάρισμα) θα καταλήξω στα δικαστήρια όπως με τις κλήσεις της τροχαίας? Μερικές κλήσεις κόβονται για ποινικά αδικήματα (πταίσματα) και αν δεν τις πληρώσεις καταλήγεις στα δικαστήρια. Μερικές κλήσεις κόβονται για διοικητικές παραβάσεις και γι'αυτές δεν θα καταλήξεις ποτέ στα δικαστήρια. Το παράνομο παρκάρισμα είναι διοικητική παράβαση, όχι πταίσμα. Ακόμη και αν σου κόψει κλήση η Τροχαία, δεν θα καταλήξεις (λόγω αυτού) στο δικαστήριο.
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ίσως να μην έχεις πάει ποτέ στο Ηράκλειο. Ή στα Χανιά. Ή στην Κέρκυρα. χανια το αυτοκινητο οχι απαραιτητο δεν ειναι,αχρηστο τελειως ειναι για τις καθημερινες χρησεις. μηχανακ,ποδηλατο,ποδια για τα πολλα και αυτοκινητο μονο αν εχει κακο καιρο η θες να κουβαλησεις πραγματα. χανια=η χειροτερη πολη απο αποψη δρομων που εχω παει
Haldol Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Χανιά δεν είναι μόνο το κέντρο. Για πήγαινε και γύρνα π.χ. κάθε μέρα με ποδήλατο ή... πόδια (impossible) από Κυδωνία μέχρι Σούδα «ντυμένος» για δουλειά. Να φτάνεις στη δουλειά σου λούτσα και να θέλεις ένα Noxzema ημερησίως, να δούμε πόσο αποτελεσματικό μέσο μετακίνησης θα σου φανεί το ποδήλατο. Το ίδιο ισχύει για κάθε επαρχιακή πόλη. Και το αυτοκίνητο δυστυχώς είναι απαραίτητο, καθώς είναι all-around λύση. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει την οικονομική άνεση να έχει μηχανή (για τυπικές μετακινήσεις) και αυτοκίνητο (για μεταφορές, βροχερές μέρες, ταξίδια). Οπότε παίρνει αυτό που μπορεί να σταθεί σε όλα: το αυτοκίνητο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 χανια το αυτοκινητο οχι απαραιτητο δεν ειναι,αχρηστο τελειως ειναι για τις καθημερινες χρησεις. μηχανακ,ποδηλατο,ποδια για τα πολλα και αυτοκινητο μονο αν εχει κακο καιρο η θες να κουβαλησεις πραγματα. χανια=η χειροτερη πολη απο αποψη δρομων που εχω παει Κι όσοι δεν μπορούν να καβαλήσουν μηχανάκι ή ποδήλατο; Ένα μεγάλο ποσοστό όσων έχουν κλείσει τα 50, για παράδειγμα; Αυτοί να μην κυκλοφορούν καθόλου; Ή να κυκλοφορούν μόνο μέσα στο παλιό λιμάνι; Τέσπα, νόμιζα ότι είναι αντιληπτή η ουσία αυτού που έγραψα...
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Κι όσοι δεν μπορούν να καβαλήσουν μηχανάκι ή ποδήλατο; Ένα μεγάλο ποσοστό όσων έχουν κλείσει τα 50, για παράδειγμα; Αυτοί να μην κυκλοφορούν καθόλου; Ή να κυκλοφορούν μόνο μέσα στο παλιό λιμάνι; Τέσπα, νόμιζα ότι είναι αντιληπτή η ουσία αυτού που έγραψα... υπαρχουν πολλοι που οδηγανε και δεν μπορουν να οδηγησουν ουτε αναπηρικο καροτσακι.αλλα παρ ολα αυτα οδηγανε. αυτο που εννοουσα ειναι οι ασκοπες μετακινησεις που γινονται με αυτοκινητα,γινονται για πλακα αλλιως...
pournaras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δεν υπαρχουν πλεον ασκοπες μετακινησεις με 1,7 το λιτρο τα καυσιμα Καποτε οντως γινοταν, τωρα, τα κεφαλια μεσα.
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 αν ειχα σκεφτει λιγο πιο εξυπνα θα ειχα προνοησει να αγορασω ενα ηλεκτρικο ποδηλατο.αλλα δεν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα