The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 EDIT Όταν λέω κόβω το βραδινό, εννοώ τρώω μόνο φρούτα light (όχι μπανάνες, μάνγκο ανανάδες) Εντάξει... δεν νομίζω να έγινε κανείς παχύσαρκος από τις πολλές μπανάνες και τους ανανάδες
Zugzwang Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Παιδιά, καλό είναι να μοιράζεστε προσωπικές ιστορίες σχετικά με τη διατροφή σας αλλά πρέπει να θυμάστε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει 1) διαφορετικούς στόχους όταν ξεκινάει ένα πρόγραμμα διατροφής 2) διαφορετικό μεταβολισμό 3) διαφορετική ψυχοσύνθεση, που συνδέεται άρρηκτα με την "πειθαρχεία" απέναντι στο φαγητό, με τους λόγους που το καταναλώνει σε μεγαλύτερες ποσότητες απ' ό,τι χρειάζεται, με τους λόγους που δεν μπορεί να το περιορίσει όταν το θέλει -πολλές αποτυχημένες δίαιτες-, κτλ 4) διαφορετικές ανάγκες, όπως η evabb που αν κατάλαβα σωστά χρειάζεται περισσότερο αλάτι απ' τον μέσο όρο και χίλια δυο άλλα διαφορετικά πράγματα. Είναι απόλυτα παράλογο να νομίζετε ότι μία δίαιτα που "σας την έδωσε ένας φίλος που έχασε 10 κιλά", θα ταιριάζει σίγουρα και σε σας. Ειδικά η μέθοδος(/"αποκάλυψη") διατροφής του benign δείχνει να μην απευθύνεται σε φυσιολογικούς ανθρώπους για πολλούς και διάφορους λόγους, παραβλέπει βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί εμένα προσωπικά δε με πείθουν (μην παρεξηγηθώ, δεν είναι προσωπική επίθεση, τη μέθοδο δεν εγκρίνω). Σπουδάζω διατροφολογία-διαιτολογία και συνειδητοποιώ μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο πόσο αρνητικά επιδρά σε όλους μας* όλη αυτή η υπέρ-έκθεση του αντικειμένου μας τα τελευταία χρόνια. *και στους διαιτολόγους επειδή όλοι νομίζουν ότι είναι γνώστες του αντικειμένου και υποτιμάται το επάγγελμά τους & στα άτομα που θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να προσέξουν τη διατροφή τους λόγω των ατεκμηρίωτων πληροφοριών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 συμφωνώ με το παραπάνω μήνυμα και η πιο λογική ιδέα που έχω δει μέχρι τώρα είναι η ισογλυκαιμική διατροφή.
Zugzwang Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Όταν λέω κόβω το βραδινό, εννοώ τρώω μόνο φρούτα light (όχι μπανάνες, μάνγκο ανανάδες) Η άμοιρη η μπανανίτσα... Μία μέτρια 25 θερμίδες έχει όλες κι όλες παραπάνω από ένα μέτριο μήλο, που οι περισσότεροι το τρώνε "χωρίς τύψεις" (εν συγκρίσει με την μπανάνα). Μιλάμε για ελάχιστη διαφορά. Φανταστείτε ότι αν ένα άτομο 80 κιλών πάει μέχρι το περίπτερο στην άλλη γωνία να πάρει τσίχλες μ' ένα σχετικά γρήγορο περπατηματάκι (5 km/h), θα κάψει κάτι παραπάνω από τις διπλάσιες θερμίδες! Το θέμα μ' αυτό το φρούτο είναι ότι είναι γλυκό και πολλοί θέλουν και δεύτερο. Αν κρατηθείς, είσαι εντάξει. Πάντως αυτό με τη μπανάνα αποδεικνύει ότι "βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος". Έτσι και μια φίλη μου. Μου έλεγε ότι "δεν τρώει μπανάνες γιατί παχαίνουν" αλλά έτρωγε 2-3 κρουασανάκια βουτύρου με μαρμελάδα για πρωινό... Καταναλώστε περίπου 300 γραμμάρια φρούτα την ημέρα, φροντίστε να έχετε ποικιλία σ' αυτά και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Η άμοιρη η μπανανίτσα... Μία μέτρια 25 θερμίδες έχει όλες κι όλες παραπάνω από ένα μέτριο μήλο, που οι περισσότεροι το τρώνε "χωρίς τύψεις" (εν συγκρίσει με την μπανάνα). Μιλάμε για ελάχιστη διαφορά. Φανταστείτε ότι αν ένα άτομο 80 κιλών πάει μέχρι το περίπτερο στην άλλη γωνία να πάρει τσίχλες μ' ένα σχετικά γρήγορο περπατηματάκι (5 km/h), θα κάψει κάτι παραπάνω από τις διπλάσιες θερμίδες! Το θέμα μ' αυτό το φρούτο είναι ότι είναι γλυκό και πολλοί θέλουν και δεύτερο. Αν κρατηθείς, είσαι εντάξει. Πάντως αυτό με τη μπανάνα αποδεικνύει ότι "βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος". Έτσι και μια φίλη μου. Μου έλεγε ότι "δεν τρώει μπανάνες γιατί παχαίνουν" αλλά έτρωγε 2-3 κρουασανάκια βουτύρου με μαρμελάδα για πρωινό... Καταναλώστε περίπου 300 γραμμάρια φρούτα την ημέρα, φροντίστε να έχετε ποικιλία σ' αυτά και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ στα περισσότερα. Όσον αφορά τις μπανάνες, παρόλο που δεν γνωρίζω τον γλυκαιμικό δείκτη τους, έχω την εντύπωση ότι είναι φρούτο που σου προκαλεί κορεσμό. Παρόλο που τρώω σχεδόν καθημερινά, ποτέ δεν μπόρεσα να φάω πάνω από μια!
marantonis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Zugzwang, να ρωτησω μια που σε βρηκαμε. Θεωρω οτι κανω μια αρκετα καλη διατροφη (πολλα φρουτα, πολλους χυμους, νορμαλ γαλακτοκομικα, προιοντα ολικης αλεσεως, μελι, μπολικο κοτοπουλο, αρκετο αλλα οχι υπερβολικο χοιρινο, ρυζι, ζυμαρικα πατατες, αντε και κανα οσπριο μια φορα τη βδομαδα, ντοματα-κρεμυδι και τα λοιπα) Αλλα δε τρωω ποτε των ποτων α)λαχανικα β) ψαρι. Δε τα γουσταρω. Πρεπει να τα φαω;
Zugzwang Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Χαχα! Marantonis σπουδάζω, είπα! Αυτά τα λίγα κι απλά που έγραψα παραπάνω είναι μια μείξη βασικών γνώσεων απ' τη σχολή και κοινής λογικής. Φαντάζομαι ότι εκείνοι που απαξιώνουν τους διαιτολόγους θα είναι σε θέση να σου απαντήσουν, αλλά εγώ προσωπικά δε συνηθίζω να μιλάω για σημαντικά θέματα αν δεν είμαι πολύ σίγουρη ΥΓ1: Ειλικρινά συγνώμη παιδιά αν γίνομαι πολύ επικριτική αλλά η παραπληροφόρηση στο θέμα της διατροφής δεν παλεύεται. ΥΓ2: Ο Marantonis είναι άλλη μια περίπτωση ατόμου που χρειάζεται ειδικό διαιτολόγιο (έχει διαφορετικές ανάγκες), όπως αναφέρθηκα παραπάνω. EDIT: The_Judas, με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ βρίσκεις ότι η μπανάνα είναι απ' τα φρούτα με αρκετά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (γύρω στο 60 για να μη σε κουράζω ) και μένα όμως μπορώ να πω ότι μου προκαλεί κορεσμό :/ Το καλό με τις μπανάνες είναι ότι είναι καλή πηγή φυτικών ινών (όπως και όλα τα φρούτα). Και επειδή όλο για φυτικές ίνες ακούμε και φαντάζομαι υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν περίπου τι είναι, ίσως τους βοηθήσει το παρακάτω απόσπασμα από ένα πολύ καλό σύγγραμα της σχολής μου (αφαιρώ τις ειδικές ορολογίες και τις πολλές λεπτομέρειες και μένω στο νόημα): "Ως φυτική ίνα ουσιαστικά θεωρούνται τα κυτταρικά τοιχώματα των φυτικών κυττάρων. Επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφά τεράστιες ποσότητες νερού σε σχέση με το βάρος της και να διογκώνεται, βοηθά στη διόγκωση του εντέρου (αίσθημα κορεσμού και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας), στην αραίωση και δέσμευση των τοξινών και των καρκιγόνων ενώσεων στο έντερο, καθώς και στη γρήγορη αποβολή των κοπράνων. Η φυτική ίνα απαντάται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα ανεπεξέργαστα φυτικά τρόφιμα, ενώ στα βιομηχανοποιημένα μειώνεται δραματικά. Καλές πηγές φυτικής ίνας θεωρούνται το πιτυρούχο ψωμί, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά". Δεν ξέρω, πριν μπω στη σχολή όποιο άρθρο και να διάβαζα για τις φυτικές ίνες ποτέ δεν καταλάβαινα ακριβώς τι παίζει. Αυτή η απλή περιγραφή σού δίνει μια ικανοποιητική απάντηση σε αρκετές βασικές απορίες.
slipknot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 οχι παιδια πλακα κανω Πιο ελκυστικοι θεωρω οτι ειναι και οι κανονικοι προς κοντοι
cyberrobot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μπήκε το καλοκαίρι και όλοι ψαχνόμαστε για να προτάξουμε τα κορμιά μας στην παραλία .... Όσο για τις δίαιτες και δεν μιλάω για τα 2-3 παραπανίσια κιλά αυτά είναι πιστεύω καλοδεχούμενα, άμα κόψεις λίγο από την μερίδα που τρως κάθε μέρα, μειώσεις τα γλυκά και τα λιπαρά ψωμία καφέδες (νεοελληνικές συνήθειες) και γενικότερα όλη αυτή την προσπάθεια την συνδυάσεις με γυμναστική χάνεις όσα θές.... Το θέμα είναι ότι όλοι και πρώτος εγώ βαριόμαστε να κουνηθούμε δικαιολογίες πολλές... Μιλάω εκ πείρας έχω κάνει 2-3 φορές δίαιτα όλα επιστρέφουν μετά από λίγο καιρό!
SilverCloak Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Η άμοιρη η μπανανίτσα... Μία μέτρια 25 θερμίδες έχει όλες κι όλες παραπάνω από ένα μέτριο μήλο, που οι περισσότεροι το τρώνε "χωρίς τύψεις" (εν συγκρίσει με την μπανάνα). Μιλάμε για ελάχιστη διαφορά. Φανταστείτε ότι αν ένα άτομο 80 κιλών πάει μέχρι το περίπτερο στην άλλη γωνία να πάρει τσίχλες μ' ένα σχετικά γρήγορο περπατηματάκι (5 km/h), θα κάψει κάτι παραπάνω από τις διπλάσιες θερμίδες! Το θέμα μ' αυτό το φρούτο είναι ότι είναι γλυκό και πολλοί θέλουν και δεύτερο. Αν κρατηθείς, είσαι εντάξει. Πάντως αυτό με τη μπανάνα αποδεικνύει ότι "βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος". Έτσι και μια φίλη μου. Μου έλεγε ότι "δεν τρώει μπανάνες γιατί παχαίνουν" αλλά έτρωγε 2-3 κρουασανάκια βουτύρου με μαρμελάδα για πρωινό... Καταναλώστε περίπου 300 γραμμάρια φρούτα την ημέρα, φροντίστε να έχετε ποικιλία σ' αυτά και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Πέσατε όλοι να με φάτε. Πόσες φορές να πω το πάτερ υμών να εξιλεωθώ; Εντάξει σταυρώστε με που δεν ξέρω πόσες θερμίδες έχει η μπανάνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει και τόσο και την έχω βαφτίσει παχυντική. Κατά τ' αλλά εξαιρετικό το [προηγούμενο] post σου. offtopic: στη γαλλική σχολή πως λέγεται το nick σου; Marantoni, για ψάρια δεν ξέρω. Λαχανικά να τρως όμως, είναι αντιοξειδωτικά.
nicoc89 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μπήκε το καλοκαίρι και όλοι ψαχνόμαστε για να προτάξουμε τα κορμιά μας στην παραλία .... Όσο για τις δίαιτες και δεν μιλάω για τα 2-3 παραπανίσια κιλά αυτά είναι πιστεύω καλοδεχούμενα, άμα κόψεις λίγο από την μερίδα που τρως κάθε μέρα, μειώσεις καφέδες Την παλεύεις? ο καφές βοηθάει στο χάσιμο βάρους. Αν εννοούσες τους καφέδες με ζάχαρη τότε το διατύπωσες λάθος , κανονικά έπρεπε να πεις να μειώσουν την ζάχαρη στον καφέ τους. Τα υπόλοιπα που είπες σωστά είναι , δεν διαφωνώ.
Toufas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Η καφεινη οπως και ολα τα stimulants κοβουν την ορεξη.
nicoc89 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 (επεξεργασμένο) Η καφεινη οπως και ολα τα stimulants κοβουν την ορεξη. +1 ειδικά όταν σε πιάνει καμία τρελή πίνα και είσαι σε διατροφή , πίνεις ένα σκέτο καφέ και κόβει την όρεξη αμέσως. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2011 από nicoc89
cyberrobot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Βασικά αναφέρομαι γενικά στην διαδικασία του χυμού,καφέ,μπύρα,ποικιλία,ποτάρα... (όχι πάντα με την ίδια σειρά) και γενικότερες κρεπάλες του καναπέ δεν τον ενοχοποιώ προς θεού αν και στην ουσία σε βοηθάει να χάσεις τα υγρά σου και όχι βάρος διότι είναι διουρητικός και αφυδατώνει τον οργανισμό. Τώρα απ'οτι έχω ακούσει την όρεξη στην κόβει το καλαμάκι, όσο περίεργο και φαίνεται, σε μένα ισχύει διότι του αλάζω τα φώτα και δεν σηκώνομαι συνέχεια.
Andreas2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Χαχα έχει ένα καφέ για δίαιτα 68 ευρώ,για τόσο κορόιδα μας έπιασαν;Δηλαδή δεν πιάνεις κάτι φτηνότερο που δουλείει κιόλας όπως η Καρνιτίνη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα