FilipposMD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 benign, με όλο τον σεβασμό, αλλά αυτοί που προτείνουν 20 μέρες αποχή από το φαγητό, αποκλείεται να είναι επιστήμονες. Μπορεί ένα χαρτί από κάπου να το εμφανίζουν, αλλά επιστήμονες δεν είναι. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη αποτοξίνωση, κάτι μου λέει, αλλά δε θα επεκταθώ. Απλώς θα προτείνω να προσέχουμε ποιος μας δίνει τις συμβουλές.
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ναι, σε εσένα. Nickname=Zugzwang. Υπογραφή μπλα. Αυτό είναι στη γερμανική ορολογία. Πως λέμε Σαχ; Ε, στην γαλλική (πως λέμε ρουά; ) υπάρχει το Zugzwang; Άσε κανείς δεν με καταλαβαίνει... Ο τούφας πήγε να με φάει γιατί νόμιζε ότι είπα ότι ο καφές παχαίνει. Btw, thanks τούφα για την διευκρίνιση. Μήπως ξέρεις και τίνος αρχικά είναι, γιατί το search βγάζει messenger ? monosodium glutamate
benign Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 benign, με όλο τον σεβασμό, αλλά αυτοί που προτείνουν 20 μέρες αποχή από το φαγητό, αποκλείεται να είναι επιστήμονες. Μπορεί ένα χαρτί από κάπου να το εμφανίζουν, αλλά επιστήμονες δεν είναι. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη αποτοξίνωση, κάτι μου λέει, αλλά δε θα επεκταθώ. Απλώς θα προτείνω να προσέχουμε ποιος μας δίνει τις συμβουλές. Φιλιππε, Προσωπικα εχω ανοιχτους οριζοντες και μου αρεσει να κανω ερευνα.Η ατρικη δεν ειναι μονο οτι λεει το βιβλιο του πανεπιστημιου και πρεπει να σκεφτομαστε και πιο αιρετικα μερικες φορες.Ποσες φορες εχει αλλαξει αντιδιαμετρικα αποψη η ορδοθοξη ιατρικη σε θεματα διατροφης?Κανεις δεν κατεχει την απολυτη αληθεια και υπαρχουν αντικρουομενες μελετες απο σοβαρους επιστημονες,αν κατι μου φαινεται λογικο,αφου το διαβασω σοβαρα,το ακολουθω.Δεν ειμαι ο τυπος που θα με παρει απο το χερακι ο γιατρος και θα μου υπαγορευει τι θα κανω.Ενας απλος ανθρωπος ειναι με σεβαστες,αλλα περατες γνωσεις επομενως τιποτε δεν ειναι απροσβλητο για μενα. Διαβασε εδω για τις θεραπευτικες εφαρμογες της αποχης απο το φαγητο.Ειναι πλεον αποδεκτες.Σε πολλες χωρες με χιλιαδες χρονια πολιτισμου,ηταν συνηθης πρακτικη για λογους παραδοσης,θρησκευτικους,κ.τ.λ. Μην ξεχνας οτι πριν 30 χρονια,η δυτικη ιατρικη χλευαζε τον βελονισμο ενω τωρα τον εχει αποδεχτει πληρως. http://en.wikipedia....cal_application Prolonged fasting also has a long, albeit controversial, history as a form of medical treatment. Since the 1900s, hundreds of thousands of human fasts have been supervised and recorded. There are also recent studies on mice that show that fasting every other day while eating double the normal amount of food on non-fasting days can lead to improved insulin and blood sugar control, neuronal resistance to injury, and general health indicators. Punctuated fasting diets produced superior improvements compared with mice on 40% calorie restricted diets.[46][47] Alternate-day calorie restriction may prolong lifespan[48] and attenuate diseases associated with inflammation, oxidative stress and aging.[49] Fasting has been shown to be an effective treatment for hypertension.[50] Many fasting protocols are used by integrative medicine practitioners as part of alleged detoxification or cleansing diets.
-nick- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Η νηστεία σχετιζόταν με θρησκευτικές τελετές καθώς σε φέρνει σε μια κατάσταση διαφορετική από την καθημερινή. Μια φυλη ινδιάνων είχαν το εξής τελετουργικό : για να θεωρηθεί κάποιος πλήρως μέλος της φυλής, έπρεπε να περάσει 1-2(?) μέρες μόνος σε μια ερημιά, περιορισμένος σε έναν νοητό κύκλο, καταναλώνοντας μόνο νερό και μίγμα μεσκαλίνης.
benign Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αυτά τα μικρά γεύματα είναι παγίδα για λαίμαργους ανθρώπους . Π.χ. εγώ δε μπορώ να μείνω στο ένα τοστάκι ούτε στη μία μπάρα δημητριακών. Μόνο με τον καφέ θα τσιμπήσω κάτι , με πιάνει σχεδόν αυτόματα πείνα ( αποφεύγω τον φραπέ γιατί με πιάνει πείνα λες και είναι ώρα για το κυρίως ). Αυτο ακριβως λεω και εγω τα μικρα γευματα ειναι αποτυχια πρακτικα και ψυχολογικα.Με το να φας μια φορα την ημερα μονο,και να ξεφυγεις μια δυο φορες την βδομαδα,ελεγχεις απολυτα το βαρος σου και αδυνατιζεις. Δοκιμαστε το μια βδομαδα ρε μερικοι,τι θα παθετε,θα πεθανετε? (Μονο οσοι θελουν να χασουν βαρος.Οσοι ειναι ευχαριστημενοι με την σωματαρα τους,ας συνεχισουν τον δρομο τον ορθο. )
santana99 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 ναι ρε παιδιά μην ψάχνουμε να βρούμε απόδειξη και πλήρη τεκμηρίωση (παρόλο που πολλές φορές υπάρχει). Ας έχουμε παραδείγματα και ας κάνουμε διάφορες δοκιμές. Πχ εγώ με την συμβατική αυτή δίαιτα των θερμίδων και των 6 γευμάτων την μέρα χωρίς καθόλου γυμναστική (φαγητά εννοούμε απ όλα απλά με περιορισμό θερμίδων ε) έχασα 10 κιλά σε 30 μέρες. (από τα τα 180 γεύματα που είχε ο μήνας όμως τα 4-5 ήταν λίγο πιο μεγάλα για να "σπάει"). Και πάλι όμως δεν μπόρεσα να συνεχίσω... Είναι αυτό που λένε ημιτελές και σε δεν σε ευχαριστούν. Θα φάω εγώ το απόγευμα ένα τοστάκι; χαχαχαχα!!! μετά θα θέλω και 2ο θα θέλω και 500μλ χυμό αμίτα κτλπ, όμως όταν κάνω δίαιτα δεν θα τα φάω και μου μένει ή σαν απωθημένο (μπακάλικα) ή τέλοσπάντων με αρκετό καταπιεσμό. Με την διατροφή που λέει ο benign η warrior diet μπείτε διαβάστε να δείτε τι παίζει. Έχω χάσει προς το παρόν 2μιση κιλάκια σε 4 μέρες. Δεν έχω προσαρμοστεί. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ολόκληρο ακόμα... Και με την συγκεκριμένη διατροφή δεν νιώθω στερείσεις. Και δίνω στον εαυτό μου ένα περιθώριο 3 εβδομάδων προσαρμογής από την στιγμή που θα την εφαρμόζω σωστά. Όμως έχει κάποιος παραπάνω κιλά; Ωραία δεν χάνει τπτ να δοκιμάσει 2-3 διατροφικά προγράμματα μαζί και με αυτά να δει τι γίνεται τι τον καλύπτει...δοκιμές κάνουμε και βρίσκουμε τι είναι το καλύτερο για τον εαυτό μας... ΥΓ το βιβλιαράκι είναι πολύ ωραίο πάντως μαρέσει το στιλ του που εξηγεί τα πάντα και το γιατί όταν πεινάσεις δεν θα θες να φας junk food και γιατί όλη μέρα τρέφεσαι με φρούτα και τέτοια. Δεν μου πετάει δλδ το διαιτολόγιο και μου λεέι "τρώγε". Το εμπιστεύομαι δλδ τόσο πολύ που λέω "άντε πέτα το ρημάδι το διατροφολόγιο" χαχαχαχα
greenmachine Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ρε συ, λες έχασα 2,5 kg σε 3 μέρες. Το θέμα είναι όμως, ΤΙ κιλα έχασες? Πίστεψε με, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα απέβαλες κυρίως υγρά, έκαψες λίγο μυικό ιστό και ελάχιστο λίπος. Αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το νούμερο στη ζυγαριά, πάω πάσο. Θεωρώ όμως ότι ο καθρέφτης είναι το καλύτερο εργαλέιο μέτρησης, μαζί με τις ποσοτικές μετρήσεις (π.χ. λιπομέτρηση). Κυρίως όμως ο καθρέφτης. Όσο αφορά αυτή τη σκληροπυρηνική διαιτα, τη θεωρώ καταστροφική. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι, να χάσετε κιλά μεν, αλλά να λυσάξετε τόσο πολύ, που θα τα πάρετε πίσω εις διπλούν μετά. Επίσης, σωματικά και πνευματικά, έχουμε απαιτήσεις μέσα στη μέρα. Αν λοιπόν το σώμα μας υποστεί τέτοιο διατροφικό σοκ, απλά δε θα μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας μετά, θα έχετε πονοκεφάλους, κράμπες, αδυναμία συγκέντρωσης. Τεσπα, δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά θεωρώ πως ο δρόμος της λογικής ("παν μέτρον αριστον") συνήθως αποδίδει καλύτερα απο "καινοτόμες" αλχημείες. @blackwidow, μόνο με γυμναστική θα λύσεις το πρόβλημα σου. Οπως ανέφερα και πριν, δεν μπορείς να χάσεις λίπος μόνο τοπικά. Μην ακους τις μαλακίες που ακούγονται στην tv και γενικότερα ("κάψτε το περιττό τοπικό λίπος ευκολα και γρήγορα")..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να διαλέξεις το μέρος απο οπου θα καει το λίπος, Μην σε αγχώνει το ότι θα πεινάς πιο πολύ, αφού θα πρέπει να τρως πιο πολύ, μιας και θα καις πολλές θερμίδες
Zugzwang Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Greenmachine και SilverCloak μιλάτε πολύ σωστά! Αυτο ακριβως λεω και εγω τα μικρα γευματα ειναι αποτυχια πρακτικα και ψυχολογικα.Με το να φας μια φορα την ημερα μονο,και να ξεφυγεις μια δυο φορες την βδομαδα,ελεγχεις απολυτα το βαρος σου και αδυνατιζεις. Εγώ το βρίσκω άπειρα πιο πιθανό να τσιμπολογάει κανείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα με τη δικιά σου μέθοδο (ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θ' αντέξει να τρώει μόνο μια φορά την ημέρα;!! Πολλοί θέλουν να τρώνε ανά λίγες ώρες μηχανικά, χωρίς να πεινάνε καν), παρά να ξεφύγει όταν ακολουθεί τη μέθοδο με τα 6 γεύματα που λες (btw 5 συνήθως είναι τα γεύματα που προτείνονται). Και το επιχείρημα ότι πολλοί έχουν ξαναπάρει τα κιλά πίσω μετά τη μέθοδο με τα μικρά γεύματα αποδεικνύοντας και καλά ότι είναι άχρηστη, είναι τελείως άκυρο. Αν κάποιος αγαπάει πολύ το φαγητό και δε θέλει να το περιορίσει για χάρη της υγείας και της καλύτερης εμφάνισής του, δεν του φταίει η μέθοδος! Ναι, σε εσένα. Nickname=Zugzwang. Υπογραφή μπλα. Αυτό είναι στη γερμανική ορολογία. Πως λέμε Σαχ; Ε, στην γαλλική (πως λέμε ρουά; ) υπάρχει το Zugzwang; Νομίζω ο όρος χρησιμοποιείται διεθνώς, δεν υπάρχει δηλαδή αντίστοιχος όρος στα γαλλικά. Τον άκουσα σε μια φοβερή ταινία (Mr nobody) που τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους γουστάρουν κοινωνικά δράματα. (άκυρο)
santana99 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 καταρχήν είπα 4 που ίσως ήταν και 5! όχι 3.... το βιβλίο όπως αναλύει τα πράματα λέει πως καις λίπος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, εξηγεί ακριβώς τον τρόπο αλλά δεν θα κάτσω να τον γράψω γιατί βαριέμαι καμία σχέση φίλε καταλαβαίνω πως το βλέπεις αλλά αν δεν διαβάσεις ή δεν δεις το ρημάδι το βιβλίο δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις και θα λες αυτά περι "έχασες υγρά και μυς" "δεν έχει πνευματική συγκέντρωση" "θα πάθεις κράμπες" "δεν είναι υγιεινό για τον οργανισμό" "λυσάτε" για το τελευταίο θα σου πω μόνο ότι σερί 5 προς 6 βράδια μαζί με το σημερινό πραγματικά σκάω στο φαΐ και δεν νιώθω καθόλου ελλείψεις ούτε λυσάω....όσο για τα άλλα μόνο αν δεις το τι γίνεται στο σώμα θα καταλάβεις ότι ακριβώς τα αντίθετα από τα αρνητικά που περιγράφεις συμβαίνουν. Ρε συ για να σου δώσω να καταλάβεις έχει τόσα τεκμήρια και τόσο λογικά επιχειρήματα που θέλω να την πω σε όλους τους φίλους μου συγγενείς δλδ για να "βελτιωθούν" στον τομέα υγείας (όχι μόνο κιλών) Εγώ το βρίσκω άπειρα πιο πιθανό να τσιμπολογάει κανείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα με τη δικιά σου μέθοδο (ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θ' αντέξει να τρώει μόνο μια φορά την ημέρα;!! Πολλοί θέλουν να τρώνε ανά λίγες ώρες μηχανικά, χωρίς να πεινάνε καν), παρά να ξεφύγει όταν ακολουθεί τη μέθοδο με τα 6 γεύματα που λες (btw 5 συνήθως είναι τα γεύματα που προτείνονται). Και το επιχείρημα ότι πολλοί έχουν ξαναπάρει τα κιλά πίσω μετά τη μέθοδο με τα μικρά γεύματα αποδεικνύοντας και καλά ότι είναι άχρηστη, είναι τελείως άκυρο. Αν κάποιος αγαπάει πολύ το φαγητό και δε θέλει να το περιορίσει για χάρη της υγείας και της καλύτερης εμφάνισής του, δεν του φταίει η μέθοδος! εφόσον ασχολείσαι με τον τομέα κάνε τον κόπο και δες περι τίνος πρόκειται...... δεν θα το αναλύσω επειδή δεν μπορώ πρώτα από όλα να τα πω όπως είναι κανονικά όμως δεν τρως μια φορά την ημέρα με αυτή τη διατροφή. 1 φορά την ημέρα τρως κανονικο γευμα....όλη την διάρκεια της μέρας τρως φρουτα λαχανικά ξηρούς καρπούς ίσως αυγό ή γιαουρτι τέτοια πράγματα σε συγκεκριμένες ποσότητες ώστε να κρατιέται ισορροπία στις ορμόνες... Σίγουρα αυτό που λες για το φαγητό αλλά φταίει και η δίαιτα ρε συ....πως θα γίνει αμα με έχει φυλακισμένο όσο καιρό την κάνω...
greenmachine Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ωπα, ώπα, σόρρυ, το καταλαβα λάθος, νόμιζα ότι και καλά δεν τρως τίποτα άλλο μέσα στη μέρα (τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω απο το ποστ του benign). Αυτό που λες έχει λογική. Μεσα στη μέρα, δηλαδή, θα έχεις και ένα πλήρες γευμα. Εγώ π.χ. το πλήρες μου γευμα το τρώω 30 λεπτά μετά το γυμναστήριο, όπου οι ανάγκες σε φαί είναι αυξημένες. Αν και διαφωνώ στην ώρα που επιλέγεις εσύ να το φας (βράδυ) Για να συνοψίσω: άμα προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες απο αυτές που καταναλώνεις, τότε θα χάνεις κιλά. Όσο πιο ομοιόμορφα κατανείμονται αυτές μέσα στη μέρα, τόσο λιγότερο κουραστική η διατροφή
Zugzwang Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 εφόσον ασχολείσαι με τον τομέα κάνε τον κόπο και δες περι τίνος πρόκειται...... δεν θα το αναλύσω επειδή δεν μπορώ πρώτα από όλα να τα πω όπως είναι κανονικά όμως δεν τρως μια φορά την ημέρα με αυτή τη διατροφή. 1 φορά την ημέρα τρως κανονικο γευμα....όλη την διάρκεια της μέρας τρως φρουτα λαχανικά ξηρούς καρπούς ίσως αυγό ή γιαουρτι τέτοια πράγματα σε συγκεκριμένες ποσότητες ώστε να κρατιέται ισορροπία στις ορμόνες... Ποιο είναι το βιβλίο που λέτε; Το έψαξα λίγο στα τελευταία post και δεν το εντόπισα. Σίγουρα αυτό που λες για το φαγητό αλλά φταίει και η δίαιτα ρε συ....πως θα γίνει αμα με έχει φυλακισμένο όσο καιρό την κάνω... Ώπα ώπα, εδώ συμφωνούμε. Έχει δοθεί -λανθασμένα- η εντύπωση ότι "δίαιτα"=τιμωρία. Γι' αυτό άλλωστε λέω να συνδυάσω διαιτολογία και μαγειρική: για να δίνω στους πελάτες νόστιμες και διάφορες συνταγές που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με πολλές έξτρα θερμίδες και να αποφύγουμε το αίσθημα της μονοτονίας (είτε χρησιμοποιώντας διάφορα μπαχαρικά είτε αλλάζοντας λίγο τον τρόπο μαγειρέματος είτε με άλλους "ανώδυνους" τρόπους).
santana99 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 α ο benign ναι λεει σε άλλη σελίδα το πάει αλλιώς... γιατί ρε συ σου πα πότε τρώω για βράδυ; χα! τρώω κατά τις 8μιση-9 αυτό σημαίνει 9και15 έχω τελειώσει και κοιμάμαι περίπου 12-1.... μπορεί να είναι βράδυ αλλά όπως έχεις καταφέρει να έχεις τα ένζυμα, ορμόνες και διάφορα κέρατα δεν αποθηκεύουν λίπος και χωνεύουν τα πάντα. (αυτό είναι το γενικό, τώρα αν βάλεις 200γραμμάρια λάδι στην σαλάτα δεν ξέρω τι θα παίζει ακριβώς...) και ναι αυτό που λες μετά το γυμναστήριο το σώμα έχει χρησιμοποιήσει τα "πάντα" από ουσίες από το σώμα (δεν θυμάμαι ποιες ομάδες-κατηγορίες τώρα) και νιώθεις άδειος οπότε γιαυτό θες να φας. Δεν σημαίνει βέβαια όποτε νιώθουμε άδειοι ή πινάμε για κάτι συγκεκριμένο είμαστε σωστοί αλλά σίγουρα κάτι λείπει από μέσα μας και "ψαχνόμαστε"
FilipposMD Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Φιλιππε, Προσωπικα εχω ανοιχτους οριζοντες και μου αρεσει να κανω ερευνα.Η ατρικη δεν ειναι μονο οτι λεει το βιβλιο του πανεπιστημιου και πρεπει να σκεφτομαστε και πιο αιρετικα μερικες φορες.Ποσες φορες εχει αλλαξει αντιδιαμετρικα αποψη η ορδοθοξη ιατρικη σε θεματα διατροφης?Κανεις δεν κατεχει την απολυτη αληθεια και υπαρχουν αντικρουομενες μελετες απο σοβαρους επιστημονες,αν κατι μου φαινεται λογικο,αφου το διαβασω σοβαρα,το ακολουθω.Δεν ειμαι ο τυπος που θα με παρει απο το χερακι ο γιατρος και θα μου υπαγορευει τι θα κανω.Ενας απλος ανθρωπος ειναι με σεβαστες,αλλα περατες γνωσεις επομενως τιποτε δεν ειναι απροσβλητο για μενα. Διαβασε εδω για τις θεραπευτικες εφαρμογες της αποχης απο το φαγητο.Ειναι πλεον αποδεκτες.Σε πολλες χωρες με χιλιαδες χρονια πολιτισμου,ηταν συνηθης πρακτικη για λογους παραδοσης,θρησκευτικους,κ.τ.λ. Μην ξεχνας οτι πριν 30 χρονια,η δυτικη ιατρικη χλευαζε τον βελονισμο ενω τωρα τον εχει αποδεχτει πληρως. 1. Εγώ μίλησα για αυτούς που προτείνουν 20 μέρες αποχή από το φαγητό. Δεν είπα ότι το να τρως μία ή 3 ή 6 φορές τη μέρα είναι παράλογο. 2. Έννοια "αποτοξίνωση" δεν υπάρχει, όπως την χρησιμοποιούν διάφοροι που δίνουν διατροφικές συμβουλές τώρα τελευταία. Τι σημαίνει αποτοξίνωση; 3. Όχι, η δυτική ιατρική δεν έχει "αποδεχθεί πλήρως" τον βελονισμό. Εφαρμόζεται σε κάποιες περιπτώσεις, για τον πόνο, απ'όσο ξέρω, αλλά οι βελονιστές ισχυρίζονται ότι κάνουν παπάδες, που συνήθως αποδεικνύονται απλά placebo. 4. Το ότι η νηστεία ήταν συνήθης πρακτική επί χιλιάδες χρόνια δεν μου λέει κάτι. Επί χιλιάδες χρόνια εφαρμόζονταν θεραπευτικές πρακτικές (πχ αφαιμάξεις) που είναι από άχρηστες ως επικίνδυνες. Γενικά δεν ισχυρίζομαι ότι κατέχει κανείς την απόλυτη αλήθεια. Εξάλλου κι εγώ όταν έχασα 10 κιλά, το έκανα κόβοντας ουσιαστικά το βραδινό και με γυμναστική και όχι με 6 γεύματα, γιατί δεν ήταν εφικτό εκείνη την περίοδο. Το βασικό είναι ότι η απώλεια κιλών στη ζυγαριά δεν είναι το ζητούμενο. Δεν θα έπρεπε να είναι δηλαδή. Πάρε 3 μέρες καθαρτικό, πάρε και ένα διουρητικό φάρμακο και θα χάσεις 5 κιλά. Με το να μην τρως επί μέρες θα χάσεις βάρος, προφανώς, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι βελτιώνεις την υγεία του οργανισμού σου. Για να μην ξεφεύγουμε κι απ'το θέμα, εγώ θα τονίσω τη σημασία της άσκησης. Είναι καλύτερο για την υγεία να έχεις μερικά κιλά παραπάνω αλλά να ασκείσαι, παρά να είσαι αδύνατος κι αγύμναστος. Επίσης, κάνοντας γυμναστική χτίζεις μυϊκή μάζα, αυξάνεις τον μεταβολισμό σου και έτσι μπορείς να τρως και περισσότερο, χωρίς να παίρνεις κιλά.
santana99 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ποιο είναι το βιβλίο που λέτε; Το έψαξα λίγο στα τελευταία post και δεν το εντόπισα. Ώπα ώπα, εδώ συμφωνούμε. Έχει δοθεί -λανθασμένα- η εντύπωση ότι "δίαιτα"=τιμωρία. Γι' αυτό άλλωστε από Σεπτέμβρη λέω να πάω ταυτόχρονα σε σχολή με μαγειρικής: για να δίνω στους πελάτες νόστιμες συνταγές που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με πολλές έξτρα θερμίδες και να αποφύγουμε το αίσθημα της μονοτονίας (είτε χρησιμοποιώντας διάφορα μπαχαρικά είτε αλλάζοντας λίγο τον τρόπο μαγειρέματος κτλ). αυτήείναι η σελίδα (από όσο ξέρω) και αυτότο βιβλίο (βέβαια δεν αναφέρεται μόνο σε διατροφή αναφέρεται σε τρόπο ζωής.....σε κάποια φάση αναλύει κάτι gingerg και τέτοια (που το λέει πως δεν είναι απαραίτητα) τα οποία κάνουν τον οργανισμό τζιτζι να πω? χαχχαχα) Κοίτα όταν διαβάσεις το βιβλιαράκι θα αλλάξεις σε πολλά γνώμη πιστεύω τουλάχιστον ή θα δεις έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που ίσως σου αρμόζει ή όχι. Εγώ δεν τον έχω υιοθετήσει ακόμα προφανώς σε τόσο σύντομο διάστημα. Τώρα για την "συμβατική δίαιτα" αν έχει ποικιλία σίγουρα ο άλλος δεν βαριέται δλδ βρώμη με γάλα για πρωινό και γαλοπούλα στήθος κάθε βράδυ ή τόνο μετά από 5 μέρες πυροβόλα με! δεν παλεύεται... αλλά τα σύνθετα φαγητά δεν βοηθούν σε αυτές τις δίαιτες γιατί περισσότερες γεύσεις σε κάνουν να θες και παραπάνω πράγματα και τώρα μεταξύ μας ποιος θα φάει μισή μεριδούλα από εκείνο το απαγορευμένο πιάτο που μπαίνει σαν "free lunch" κάθε 15 μέρες στο διαιτολόγιο; είναι δύσκολο.....εγώ με την δίαιτα του πολεμιστή χαχα! τρώω το βράδυ χωρίς τύψεις εννοείται τον άμπακο από ότι θέλω (θεωρητικά). Ξεκινάω βέβαια με βραστά λαχανικά (σε λάδι πάντα) και μετά σαλάτα (σε λάδι και αυτό) και μετά σε πρωτεΐνες κρέατα (ε καλα τα αναμιγνύω και λίγο). Μερικά πράγματα δεν θα μπορείς να τα φας, βασικά δεν θα θες! Εγώ πχ με αυτά που διαβάζω δεν θέλω να ξαναφάω γλυκό στην ζωή μου, δεν θέλω να φάω σουβλάκια. (τα γλυκά τα ψιλοσυχάθηκα βασικά (εκτός αν είναι επίκαιρο) τώρα για τα σουβλάκια και πάλι μπορείς να τα φας αλλά δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις).. Και για να ρίξω την βόμβα τώρα, με την διατροφή που κάνω πιστεύω κάθε βράδυ 3 σουβλάκια να τρώω θα συνεχίσω να χάνω βάρος....ΟΜΩΣ δεν είναι υγιεινό, δεν είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω και δεν με ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση και η ζυγαριά! edit: φίλιππε ούτε εγώ ούτε ο benign πιστεύω μπορεί να μιλήσει "εκ μέρους" της διατροφής αυτής που δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία (λόγο βιασύνης; ) και πολλές παραλείψεις. Δλδ εγώ δεν έχω γνώσεις (εξειδικευμένες εννοώ), όμως όταν διαβάζω και βλέπω τι λέει τι κάνει το ένα τι το άλλο τι γίνεται τότε τι άλλοτε τότε βγαίνει λογική και για το άλλο (οχι με αφορμή αυτό που έγραψες αλλά γενικά), δεν ξέρω αν ισχύει οτι οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν ότι θέλουν και ακολουθούν γιατροί και διατροφολόγοι, ή οτι υπάρχει ένα σύστημα που μας καθοδηγεί..... γενικά όταν ακούω πολύ συνομοτικόψαγμένα πράγματα τείνω να μην τα δίνω τόσο σημασία, δεν με ενδιαφέρει όπως και να χει τόσο πολύ όμως, εφόσον εγώ κάνω κάτι (ή θα κάνω στη συνέχεια) για τον εαυτό μου που είναι καλό για εμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα