Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λαθος Λάθος Λάθος...Με το να φας τον αμπακο τι θα κερδίσεις?? Εκτός απο την ικανοποιηση των γαστρονομικών σου ορέξεων? Απο άποψη υγείας είναι πολύ κακό. Αργή πέψη, πολύ αίμα στο στομάχι, αίσθηση βάρους, υπνηλία, καούρες. Και το πιο βασικό: πόση πρωτεινη μπορεί να μεταβολίσει το ανθρώπινο συκώτι? Max 40-50 γρ./γευμα. Όλο το υπόλιπο μάντεψε που αποθηκευεται, μιας και ο οργανισμός δεν το χρειάζεται Το ίδιο ισχύει και για τους υδατάνθρακες που θα πρσλάβεις. (άμα είναι και σύνθετοι, αυξάνεται ο χρόνος πέψης)

Το ότι εσύ συνεχίζεις να χάνεις κιλά, οφείλεται στο ότι έχεις έλλειμα θερμίδων συνολικά μέσα στη μέρα

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αλλιώς χωνεύει και μεταβολίζε ο οργανισμός όταν όλη την μέρα προετοιμάζονται τα "συστήματα" και είναι σε εγρήγορση στο 100% τους το βράδυ.

όταν λεω άμπακο εννοώ όσο θέλω, έχει κανόνες ωρε παιδιά δεν είναι "βάλε φαί και φάε ρεεεεεεε" ακόμα διαβάζω δεν το έχω τελειώσει και σίγουρα δεν θα κάνω ότι λέει εκτός αν είμαι τυχερός. πάντως χάνω προς το παρόν...

επίσης πρόσεξε τρώω "καθαρές" τροφές, δεν τρώω σύνθετα πράγματα, υδατάνθρακες δεν τρώω σχεδόν καθόλου....προς το τέλος του γεύματος άντε 1-2 μπουκιές....

και ξαναλέω δεν έχω ακόμα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή κάτι...ακόμα διαβάζω...

το σίγουρο είναι ότι δεν νιώθω κάποια κάψα για φαί μέσα στην μέρα και το βραδάκι μιας και ο άνθρωπος είναι night eater όπως λέει και ο συγγραφέας το να φας όσο θες χωρίς περιορισμούς και άγχη είναι ότι καλύτερο για τις "γαστρονομικές ορέξεις σου" πρώτα και έπειτα αν τρως αυτά που πρέπει είναι και πλήρως υγιεινό...

Δημοσ.

Αποψή μου είναι οτι ο μόνος υγιεινός τρόπος να χάσεις κιλά είναι ο συνδιασμός διατροφής (όχι δίαιτας) με άσκηση.

Π.χ, ξεκίνα να περπατάς μια ώρα ΚΑΘΕ μέρα, (6-7 χλμ), κόψε ψωμί και αναψυκτικά, πίνε μόνο νερό (τουλάχιστον 1,5 λίτρο/μέρα), τρώγε αύθονα πράσινα λαχανικά/σαλάτες και φρούτα. Δοκιμασμένο και πετυχημένο. Ο μεταβολισμός δουλεύει ρολόι και τα κιλά εξαφανίζονται γρήγορα. ;)

Good Luck! :-)

Δημοσ.

φίλιππε ούτε εγώ ούτε ο benign πιστεύω μπορεί να μιλήσει "εκ μέρους" της διατροφής αυτής που δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία (λόγο βιασύνης; ) και πολλές παραλείψεις. Δλδ εγώ δεν έχω γνώσεις (εξειδικευμένες εννοώ), όμως όταν διαβάζω και βλέπω τι λέει τι κάνει το ένα τι το άλλο τι γίνεται τότε τι άλλοτε τότε βγαίνει λογική

και για το άλλο (οχι με αφορμή αυτό που έγραψες αλλά γενικά), δεν ξέρω αν ισχύει οτι οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν ότι θέλουν και ακολουθούν γιατροί και διατροφολόγοι, ή οτι υπάρχει ένα σύστημα που μας καθοδηγεί..... γενικά όταν ακούω πολύ συνομοτικόψαγμένα πράγματα τείνω να μην τα δίνω τόσο σημασία, δεν με ενδιαφέρει όπως και να χει τόσο πολύ όμως, εφόσον εγώ κάνω κάτι (ή θα κάνω στη συνέχεια) για τον εαυτό μου που είναι καλό για εμένα.

Τη συγκεκριμένη διατροφή δεν την ξέρω ούτε εγώ, γενικά μίλησα. Έριξα μια ματιά στο site και δυστυχώς είδα αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους "καινοτόμους" που δεν εμπιστεύομαι. Μαζί με την καινοτόμο γνώση/ιδέα τους, πουλάνε και έναν σωρό σχετικά προϊόντα, τα οποία παρεμπιπτόντως συστήνουν και στα βιβλία τους. Καλώς ή κακώς, όταν κάποιος μαζί με την συμβουλή μου πουλάει και προϊόν, δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι το κάνει για το καλό μου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι απατεώνας ή ότι δεν λέει σωστά πράγματα, αλλά είμαι καχύποπτος.

Προφανώς υπάρχουν τεράστια συμφέροντα στα φάρμακα και τους γιατρούς. Στην περίπτωση της διατροφής όμως, η κλασική προσέγγιση της ιατρικής και της διαιτολογίας είναι "τρώγε πολλά φρούτα και λαχανικά, ασκήσου, τρώγε από όλα σε μια ισορροπημένη διατροφή, κόψε τα πολλά γλυκά και τα έτοιμα φαγητά". Με λίγα λόγια, δεν σου πουλάει τίποτα. Ούτε βιταμίνες, ούτε συμπληρώματα, ούτε βότανα, ούτε ενισχυτικά. Απλό, φθηνό φαγάκι.

Δημοσ.

Παιδες οποιος δεν διαβασει την συγκεριμενη διαιτα δεν μπορει να εχει γνωμη.Ο Santana εχει δικιο,διαβασε πρωτα και αν δεν σου αρεσει,θεωρεις οτι αυτα που λεει στερουνται λογικης,αν δεν σε πεισει,τοτε μην την κανεις.Επισης αν εχεις εναν ορθοδοξο τροπο διατροφης που σε ευχαριστει,αν εχεις καλο γραμμωμενο σωμα,αν αισθανεσαι και φαινεσαι υγιης,αν θελεις να χασεις βαρος και τα καταφερνεις με καποια απο τις καθιερωμενες διαιτες,τοτε μην ασχολεισαι με την warrior diet.Το εχω ξαναγραψει ηδη 2,3 φορες.

Δεν ειμαι διατροφολογος,ουτε το παιζω ειδικος.Αλλα ειμαι ενας μορφωμενος ανθρωπος,(σχετικα,ελπιζω :rolleyes:)εχω κριση και δοκιμασα κατι ,που αφου πρωτα διαβασα προσεκτικα,και εφοσον διαβασα πολλες κριτικες για αυτην την διαιτα απο γιατρους στο ιντερνετ,αποφασισα να την ακολουθησω.Αισθανομαι πολυ ωραια μετα απο 8 μηνες,σε οσους την εχω συστησει ολοι εχουν σαφως πολυ καλα αποτελεσματα και συναμα εχουν καταφερει τεραστια οικονομια χρηματων και οικονομια χρονου.Επισης εχω παει σε πολλα διατροφικα φορουμς και διαβαζω τι γραφουν εκατονταδες ατομα που την δοκιμασαν.Σε πολυ μεγαλο ποσοστο ειναι ευχαρισημενοι μεχρι ενθουσιασμενοι.Και σημειωτεον,ειναι η μονη διαιτα που δεν προτεινει πολυφαγια,κατι που δεν συμφερει το διατροφικο κατεστημενο που θα ηθελε να κανουμε υπερκαταναλωση.

Επειδη κατι αναφερθηκε για στερηση.Δεν υπαρχει στερηση,υπαρχουν δυο σταδια.Απο το πρωι,που ο Hofmekler, προτεινει να μην τρως πρωινο αλλα να πας στο γυμναστηριο νηστικος,(για οσους γυμναζονται πρωι)μεχρι το βραδακι(7-8) που θα φας το κυριως γευμα,υπαρχει ενα undereating phase,που σημαινει δεν τρως πληρη γευματα.Τρως φυσικα προιοντα χαμηλα στην διατροφικη αλυσιδα,δηλαδη,ξηρους καρπους(χωρις αλατι κατα προτιμηση,οπως τους βρισκεις στην φυση)φρουτα με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη και αντιοξειδωτικες ουσιες,λαχανικα,(μερικες φορες τρωω ενα κουτακι τονο νερο,με πρασινη πιπερια),γιαουρτι με 2% κ.τ.λ. Οχι οτι δεν τρως απολυτως τιποτε,αλλα τρως λιγες θερμιδες ,υποτρως.Και στις 7-8 τρως το κανονικο σου γευμα χωρις να περιοριζεσαι αλλα ,καθαρη τροφη,χωρις λιπη,βρωμιες,συνθετους υδατανθρακες.

Σιγα,σιγα και δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως πως γινεται,αρχιζεις και συχαινεσαι τα βρωμικα φαγητα και τις μεγαλες ποσοτητες φαγητου.

Το μονο αρνητικο ειναι οτι στο γυμναστηριο εχω ριξει λιγο το μεγεθος των βαρων αλλα ο Hofmekler το ξεκαθαριζει οτι αυτη η διατροφη δεν κανει για bodybuilder αλλα για καποιον που θελει να εχει ενα γραμμωμενο,μυωδες σωμα.Μυωδες ναι,τεραστιο,οχι,δεν γινεται με αυτην την διαιτα.

Αρα,συνοπτικα,κατατην διαρκεια της ημερας τρως πολυ λιγη,καθαρη,φυσικη τροφη,υποτρως.Και το βραδακι,7-8 τρως ενα πληρες γευμα,οσο αισθανεσαι οτι θελεις,αλλα υπο τον ορο οτι θα ειναι καθαρη τροφη.Τωρα,και εδω ειναι το ψυχολογικα βοηθητικο,αν 1,2 μερες της βδομαδας που κανεις αυτην την διαιτα,ξεφυγεις στο βραδινο σου γευμα και φας λιγο βρωμικα,π.χ λιγη πιτσα,κανενα σουβλακι,κ.τ.λ. αποκλεειται να παχυνεις,ελεγχεις απολυτα το βαρος σου.Ενας φιλος μου τρωει 3 φορες την βδομαδα γλυκο,γιατι ειναι γλυκατζης,η κανει αλλες μικρες παρασπονδιες,και παρολα αυτα χανει ενα κιλο την βδομαδα σταθερα.

Γυμναζεται ομως το πρωι οπως και εγω,αρκετα καλα ,και με βαρη και με αεροβικη.Βεβαια μετα την προπονηση γυρω στις 11 πινει ενα scoop πρωτεινης η τρωει κατι ελαφρυ.Αργοτερα,μετα απο 3-4 ωρες θα φαει λιγο φρουτο, και παμε παλι σε αυτα που ελεγα πριν.

Μια συναφης,παρομοια διαιτα ειναι το alternate day fasting η αλλιως intermittent fasting. (Βασικα,το ιδιο ειναι.) http://en.wikipedia.org/wiki/Alternate_day_fasting#Human_Studies

Δειτε αυτο το μικρο βιντεο οπου ενας γιατρος διαφωνει με καποιους συναδελφους του ,(για να μην νομιζετε οτι θελω να ειμαι μονοπλευρος) και εκφραζει την αποψη του.Εμενα,προσωπικα,με πειθει και με πειθουν τα αποτελεσματα.

Και επαναλαμβανω οποιος ειναι ευχριστημενος απο το σωμα του,την εμφανιση του και την διατροφη του,δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει.Μια φιλικη κουβεντα κανουμε εδω και ανταλλασουμε εμπειριες,οι εντονες διαφωνιες και οι φανατικου τυπου υποστηριξη αποψεων,μονο στα Ελληνικα φορουμς γινεται,δυστυχως.

http://www.youtube.com/watch?v=8_lS-B2jzr4

Τη συγκεκριμένη διατροφή δεν την ξέρω ούτε εγώ, γενικά μίλησα. Έριξα μια ματιά στο site και δυστυχώς είδα αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους "καινοτόμους" που δεν εμπιστεύομαι. Μαζί με την καινοτόμο γνώση/ιδέα τους, πουλάνε και έναν σωρό σχετικά προϊόντα, τα οποία παρεμπιπτόντως συστήνουν και στα βιβλία τους. Καλώς ή κακώς, όταν κάποιος μαζί με την συμβουλή μου πουλάει και προϊόν, δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι το κάνει για το καλό μου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι απατεώνας ή ότι δεν λέει σωστά πράγματα, αλλά είμαι καχύποπτος.

Προφανώς υπάρχουν τεράστια συμφέροντα στα φάρμακα και τους γιατρούς. Στην περίπτωση της διατροφής όμως, η κλασική προσέγγιση της ιατρικής και της διαιτολογίας είναι "τρώγε πολλά φρούτα και λαχανικά, ασκήσου, τρώγε από όλα σε μια ισορροπημένη διατροφή, κόψε τα πολλά γλυκά και τα έτοιμα φαγητά". Με λίγα λόγια, δεν σου πουλάει τίποτα. Ούτε βιταμίνες, ούτε συμπληρώματα, ούτε βότανα, ούτε ενισχυτικά. Απλό, φθηνό φαγάκι.

Να ξεκαθαρισω οτι συμφωνω απολυτα σε αυτο που λεει ο Φιλιππος,ο τυπος μπορει να λανσαρει μια καλη διαιτα αλλα θελει και να πουλησει δικα του συμπληρωματα.Εγω δεν εχω αγορασει ουτε ενα ,ουτε προκεται να αγορασω,παιρνω οτι θελω απο τα καταστηματα της πατριδας μου,αλλα προτιμω organic προιοντα που ολα τα σουπερμαρκετ εχουν πια στα ραφια τους.

Α παιδια αλλο ενα μινι βιντεακι,για οσους καταλαβαινουν την Αμερικανικη προφορα απο εναν πρωταθλητη πολεμικων τεχνων,λεγεται Herschel Walker ο οποιος επισης κανει την ιδια διαιτα του ενος πληρους γευματος την ημερα.

http://www.youtube.com/watch?v=5odKC4x-61E&feature=related

Δημοσ.

Χημικη Διαιτα, 8 κιλα, 28 μερες. Την ξανακανω τωρα αλλη μια φορα και μετα θα κανω την διαιτα Ντουκαν.

Περι τινος προκειται?Ειναι δαπανηρη?

Δημοσ.

εμένα η δίαιτα αυτή που έχει στο 1ο λινκ σου benign δεν μ'αρεσε αλλά τον κράζουν οι άλλοι ενώ έχει τόσο δίκιο... λεει πως ο λαός τους τρώει πολύ οπότε προτείνει την μία φάτε την άλλη μην φάτε. Οι άλλοι λένε δεν είναι υγιεινό δεν δεν δεν....ναι ρε γιατρέ δεν αλλά τι είναι καλύτερο να τρώει κάθε μέρα οτι να 'ναι ή 1 μέρα ότι να 'ναι και 1 κανονικά;....

το ότι θα κάνουμε δίαιτες και διατροφές δεν σημαίνει να είμαστε τέλειοι (όχι εγώ τουλάχιστον) οπότε προτιμώ να τείνω προς μια δίαιτα που έχει αποτελέσματα και είναι καλύτερη από το ανελέητο φαΐ που έκανα...

Δημοσ.

εμένα η δίαιτα αυτή που έχει στο 1ο λινκ σου benign δεν μ'αρεσε αλλά τον κράζουν οι άλλοι ενώ έχει τόσο δίκιο... λεει πως ο λαός τους τρώει πολύ οπότε προτείνει την μία φάτε την άλλη μην φάτε. Οι άλλοι λένε δεν είναι υγιεινό δεν δεν δεν....ναι ρε γιατρέ δεν αλλά τι είναι καλύτερο να τρώει κάθε μέρα οτι να 'ναι ή 1 μέρα ότι να 'ναι και 1 κανονικά;....

το ότι θα κάνουμε δίαιτες και διατροφές δεν σημαίνει να είμαστε τέλειοι (όχι εγώ τουλάχιστον) οπότε προτιμώ να τείνω προς μια δίαιτα που έχει αποτελέσματα και είναι καλύτερη από το ανελέητο φαΐ που έκανα...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου,μερικες διαιτες δεν μας ταιριαζουν ψυχολογικα,ουτε στο στυλ ζωης και εργασιας,ανεξαρτητως αποτελεσματικοτητας.Εγω ας πουμε ,εκνευριζομαι να τρωω καθε λιγο και λιγακι και μικρη ποσοτητα,δεν με τρεφει αρκετα,δεν με χορταινει και μου στερει την απολαυση του φαγητου.Σαν να κανεις σεξ χωρις εκσπερματωση ,ενα πραγμα.

Ασε που στην δουλεια μου απλα δεν εχω την δυνατοτητα να φαω,απλα απαγορευεται.Δεν μπορει να ερθει ενας γονιος στο φροντιστηριο να ρωτησει για την προοδο του παιδιου του και εγω να μασουλαω protein bar η να τρωω μηλο.Δηλαδη ουτε το 10λεπτο διαλειμμα μου ανηκει.

Δημοσ.

Εμένα αυτή η δίαιτα που προτείνεις μου φαίνεται τελείως στερητική. Σαφώς και θα κάποιος θα χάσει κιλά (ειδικά αν γυμνάζεται κιόλας) διότι τρώει ελάχιστες θερμίδες.

Η δίαιτα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο κάθε άτομο και όχι σε προσωπικές μας εμπειρίες.

Δεν ήμουν ποτέ υπέρβαρος, αλλά όσες φορές έχασα κιλά ήταν λόγω υπερβολικής εξάντλησης στην δουλειά και έλλειψης χρόνου. Δεν πρόκειται όμως να το προτείνω ως τρόπο ζωής ή διατροφής :)

Το πιο σημαντικό σε μια οποιαδήποτε δίαιτα είναι η πειθαρχεία και η γυμναστική.

Μπορεί κάποιος τρώγοντας πολλά γεύματα να παρασυρθεί και να το παρακάνει... το ίδιο όμως ισχύει και με κάποιον που τρώει μια φορά την ημέρα.

Δημοσ.

Εμένα αυτή η δίαιτα που προτείνεις μου φαίνεται τελείως στερητική. Σαφώς και θα κάποιος θα χάσει κιλά (ειδικά αν γυμνάζεται κιόλας) διότι τρώει ελάχιστες θερμίδες.

Η δίαιτα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο κάθε άτομο και όχι σε προσωπικές μας εμπειρίες.

Δεν ήμουν ποτέ υπέρβαρος, αλλά όσες φορές έχασα κιλά ήταν λόγω υπερβολικής εξάντλησης στην δουλειά και έλλειψης χρόνου. Δεν πρόκειται όμως να το προτείνω ως τρόπο ζωής ή διατροφής :)

Το πιο σημαντικό σε μια οποιαδήποτε δίαιτα είναι η πειθαρχεία και η γυμναστική.

Μπορεί κάποιος τρώγοντας πολλά γεύματα να παρασυρθεί και να το παρακάνει... το ίδιο όμως ισχύει και με κάποιον που τρώει μια φορά την ημέρα.

Πολυ σωστα μιλας.Χωρις πειθαρχια δεν γινεται τιποτε στην ζωη.

Αλλα οταν τρως μια φορα την ημερα, η πειθαρχια ειναι ευκολοτερη,εχεις με τον καιρο δυναμωσει την αποφασιστηκοτητα σου ενω οταν τρως καθε 3 ωρες δοκιμαζεσαι καθε φορα.Και πες οτι ενα απογευμα πας μια επισκεψη σε εναν φιλο και θελει να φατε κατι,μπορει να βγεις απο την διατροφικη σου πειθαρχια ευκολα.Οταν ομως τρως μονο μια φορα την ημερα ,αυτο αποκλειεται.

Επισης εχεις δικιο,οτι ειναι ελαφρα στερητικη,αλλα για τους περισσοτερους απο μας ,που στις μεγαλουπολεις κανουμε μαλθακη και καθιστικη ζωη,μας φτανει και μας περισευει.Δεν χρειαζομαστε πολλα γευματα,γιατι δεν κανουμε σκληρη,εργατικη ζωη.Δεν εχουμε αναγκη απο υπερφαγια και γι αυτο οι πιο πολλοι ειναι παχυσαρκοι,με αντιαισθητικα σωματα και κοιλιες.

Προσωπικα μπορει να περασω και μια μερα χωρις να πειναω καθολου,για να μην πω δυο.Δεν το προτεινω,απλα λεω τι μου συμβαινει συχνα.Νομιζω οτι πολλοι απο μας τρωμε οχι γιατι πραγματικα το ζητα το σωμα μας,αλλα απο συνηθεια και για ψυχολογικους λογους.

Αλλο ενα που συμβαινει με αυτην την διαιτα ειναι οτι μετα απο 3-4 βδομαδες το στομαχι σου μικραινει και δεν θελεις πια να φας το βραδυ πολυ.Παντως οι πιο τελευταιες μελετες που εχω διαβασει υποστηριζουν οτι οι λιτοδιαιτοι,ζουν περισσοτερο.Απο μια ηλικια και επειτα κουραζεις τα οργανα σου οταν τα χρησιμοποιεις πολυ.Τα φθειρεις.

Σου παραθετω ενα μερος απο αρθρο του wikpedia με τιτλο intermittent fasting η IF η ADF :

• Alternative day fasting (ADF) may produce significant improvements in several markers such as LDL cholesterol in as little as eight weeks.[9]
  • ADF "may effectively modulate several risk factors, thereby preventing chronic disease, and that ADF may modulate disease risk to an extent similar to that of CR".[10]
  • Serum from humans following an IF diet had positive effects (reduced triglycerides in men and increased HDL in women, as well as reduced cell proliferation and increased heat resistance) in vitro on human hepatoma cells.[11]
  • IF confers protection from toxic chemotherapy treatments, allowing higher doses and therefore more effective treatment for cancers.[12]
  • IF may function as a form of nutritional hormesis.[13][14]

Δημοσ.

ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ!

Ο καλύτερος κι ευκολότερος τρόπος για να μην έχετε όρεξη για... γουρουνιάσματα! :D

Δημοσ.

Πολυ σωστα μιλας.Χωρις πειθαρχια δεν γινεται τιποτε στην ζωη.

Αλλα οταν τρως μια φορα την ημερα, η πειθαρχια ειναι ευκολοτερη,εχεις με τον καιρο δυναμωσει την αποφασιστηκοτητα σου ενω οταν τρως καθε 3 ωρες δοκιμαζεσαι καθε φορα.Και πες οτι ενα απογευμα πας μια επισκεψη σε εναν φιλο και θελει να φατε κατι,μπορει να βγεις απο την διατροφικη σου πειθαρχια ευκολα.Οταν ομως τρως μονο μια φορα την ημερα ,αυτο αποκλειεται.

Επισης εχεις δικιο,οτι ειναι ελαφρα στερητικη,αλλα για τους περισσοτερους απο μας ,που στις μεγαλουπολεις κανουμε μαλθακη και καθιστικη ζωη,μας φτανει και μας περισευει.Δεν χρειαζομαστε πολλα γευματα,γιατι δεν κανουμε σκληρη,εργατικη ζωη.Δεν εχουμε αναγκη απο υπερφαγια και γι αυτο οι πιο πολλοι ειναι παχυσαρκοι,με αντιαισθητικα σωματα και κοιλιες.

Προσωπικα μπορει να περασω και μια μερα χωρις να πειναω καθολου,για να μην πω δυο.Δεν το προτεινω,απλα λεω τι μου συμβαινει συχνα.Νομιζω οτι πολλοι απο μας τρωμε οχι γιατι πραγματικα το ζητα το σωμα μας,αλλα απο συνηθεια και για ψυχολογικους λογους.

Αλλο ενα που συμβαινει με αυτην την διαιτα ειναι οτι μετα απο 3-4 βδομαδες το στομαχι σου μικραινει και δεν θελεις πια να φας το βραδυ πολυ.Παντως οι πιο τελευταιες μελετες που εχω διαβασει υποστηριζουν οτι οι λιτοδιαιτοι,ζουν περισσοτερο.Απο μια ηλικια και επειτα κουραζεις τα οργανα σου οταν τα χρησιμοποιεις πολυ.Τα φθειρεις.

Σου παραθετω ενα μερος απο αρθρο του wikpedia με τιτλο intermittent fasting η IF η ADF :

• Alternative day fasting (ADF) may produce significant improvements in several markers such as LDL cholesterol in as little as eight weeks.[9]
  • ADF "may effectively modulate several risk factors, thereby preventing chronic disease, and that ADF may modulate disease risk to an extent similar to that of CR".[10]
  • Serum from humans following an IF diet had positive effects (reduced triglycerides in men and increased HDL in women, as well as reduced cell proliferation and increased heat resistance) in vitro on human hepatoma cells.[11]
  • IF confers protection from toxic chemotherapy treatments, allowing higher doses and therefore more effective treatment for cancers.[12]
  • IF may function as a form of nutritional hormesis.[13][14]

Καλά και ωραία όλα αυτά που λες αλλά δεν παύουν να είναι η προσωπική σου εμπειρία - την οποία έχεις αναλύσει για αρκετές σελίδες σε προηγούμενο σου θέμα. Τότε μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήθελες να γίνεις σφίχτης, θυμάμαι και μία φωτογραφία που ανέβασες ενός εμφανώς επαγγελματία που δήλωνε και χορτοφάγος( μάλλον τα ενέσιμα δε μετράνε για κρέας).

Εγώ αντίστοιχα για χρόνια λόγω τεμπελιάς ακολουθούσα το μοντέλο διατροφής που προτείνεις - δεν ήξερα για warrior diet απλά βόλευε με τη δουλειά- και κατέληξα να τρώω σα γουρούνι το βράδυ και να πάρω 10 κιλά. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας ζαλιζόμουν.

Επίσης κάποτε για ένα διάστημα ζούσα μόνο με παγωτό και γάλα. Με αυτή την ιδιόμορφη χημική δίαιτα έχασα και βάρος στο τέλος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα βγω να την προτείνω...

Στο θέμα μας τώρα. Αν κάποιος έχει μικρό πρόβλημα ας ελαττώσει λίγο το φαί και ας ασκηθει( περπάτημα, τρέξιμο, gym, κολύμπι, σεξ ότι βολεύει τον καθένα). Αν έχει μεγάλο πρόβλημα και είναι παθολογικα παχύσαρκος ας επισκευτει εναν ειδικο, γιατί ότι και να λέμε εδώ μέσα δεν παύουν να είναι οι προσωπικές μπας εμπειρίες. Το οτι δούλεψαν πάνω σε μας δεν τις κάνει πανάκεια, και ίσως βλάψουν κάποιον άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά και ωραία όλα αυτά που λες αλλά δεν παύουν να είναι η προσωπική σου εμπειρία - την οποία έχεις αναλύσει για αρκετές σελίδες σε προηγούμενο σου θέμα. Τότε μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήθελες να γίνεις σφίχτης, θυμάμαι και μία φωτογραφία που ανέβασες ενός εμφανώς επαγγελματία που δήλωνε και χορτοφάγος( μάλλον τα ενέσιμα δε μετράνε για κρέας).

Εγώ αντίστοιχα για χρόνια λόγω τεμπελιάς ακολουθούσα το μοντέλο διατροφής που προτείνεις - δεν ήξερα για warrior diet απλά βόλευε με τη δουλειά- και κατέληξα να τρώω σα γουρούνι το βράδυ και να πάρω 10 κιλά. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας ζαλιζόμουν.

Επίσης κάποτε για ένα διάστημα ζούσα μόνο με παγωτό και γάλα. Με αυτή την ιδιόμορφη χημική δίαιτα έχασα και βάρος στο τέλος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα βγω να την προτείνω...

Στο θέμα μας τώρα. Αν κάποιος έχει μικρό πρόβλημα ας ελαττώσει λίγο το φαί και ας ασκηθει( περπάτημα, τρέξιμο, gym, κολύμπι, σεξ ότι βολεύει τον καθένα). Αν έχει μεγάλο πρόβλημα και είναι παθολογικα παχύσαρκος ας επισκευτει εναν ειδικο, γιατί ότι και να λέμε εδώ μέσα δεν παύουν να είναι οι προσωπικές μπας εμπειρίες. Το οτι δούλεψαν πάνω σε μας δεν τις κάνει πανάκεια, και ίσως βλάψουν κάποιον άλλο.

Σιγουρα ο καθενας μας λεει τι τον βοηθησε,δεν ειμαστε ειδικοι.Αλλα εγω ποτε δεν λεω παπαρολογιες.Η διαιτα που ακολουθω εχει μια λογικη,εχει αποτελεσματα σε πολλους ανθρωπους και προτεινει να τρωμε καθαρη διατροφη,πουθενα δεν λεει να τρωμε σαν γουρουνια.Επειδη σε εσενα απετυχε γιατι ετρωγες γουρουνισια ,δεν δημαινει οτι θα συμβει στην πλειοψηφια οσων θα την ακολουθησουν.

Επισης φλε μου,σου εχουν διαφυγει καποια βασικα.Οπως σε αυτην την διαιτα απαγορευονται τα βρωμικα φαγητα,επιτρεπεται να σνακαρεις πριν το βραδινο γευμα,αλλα ελαφρια,υγιη διατροφη.Οχι ξιγκια.Εσυ μαλλον καθοσουν το βραδυ και πλακωνοσουν στις λιπαρες τροφες, για αυτο απετυχες.Επισης δεν ασκουσουν καθολου,αρα λοιπον προφανεστατα δεν φταιει η διαιτα,αλλα η ελλειψη πειθαρχιας απο μερους σου.Εκτος και αν εχεις καποιο προβλημα υγειας οποτε σαφως θα πρεπει να συμβουλευτεις εναν γιατρο.

Τωρα τα καταφερες,γυμναζεσαι εστω λιγο,εχεις κανονικο βαρος,εχεις αισθητικη?

Τον πρωταθλητη ΜΜΑ(Herschel Walker) που τρωει μια φορα την ημερα και εχει γαμω τα σωματα τον ακουσες απο πανω?Στο τελευταιο βιντεο που εβαλα?:-D

Οσο για ενεσιμα, αυτα συνηθως τα λενε ατομα που ειναι μηδεν στην εμφανιση και δεν εχουν γυμναστει ποτε τους απο ζηλεια.Ο Jeff Wiilet στον οποιο αναφερεσαι,σε καθε γυμναστικη του επιδειξη ειχε περασει απο επιτροπη,που θα τον επιανε αν ειχε κανει χρηση ουσιων.Το να κατηγορουμε καποιον επειδη ειναι καλος αθλητης και εμεις να ειμαστε ξιγκατοι,και κοιλαραδες η στην καλυτερη μετριοτητες,δειχνει εμπαθεια και ψυχολογικα προβληματα.

Εγω οταν βλεπω καποιον με ωραιο σωμα τον θαυμαζω,δεν παει αμεσως,χωρις αποδειξεις ο νους μου στο πονηρο.Αν ηταν ετσι,ο καθε σαπιοκοιλιας θα επαρνε χαπια και θα γινοταν αδωνις.:-D

Επεξ/σία από benign
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εξηγήστε μου τη λογική που έχουν οι ειδικές δίαιτες:

Υπάρχουν άνθρωποι (με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις που έχουν πρόβλημα υγείας) που είναι πειθαρχημένοι, τρώνε σωστά και αθλούνται και ΔΕΝ έχουν τα σωστά κιλά;

Εγώ σε ένα - δυο πράγματα καταλαβαίνω να εξυπηρετούν οι δίαιτες: αφενός να σε βάλουν σε ένα πρόγραμμα, αφετέρου να σε διευκολύνουν ψυχολογικά. Αν κάποιος δεν εφαρμόζει μια δίαιτα, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πειθαρχημένος; Μα, άμα ήταν, δε θα του χρειαζόταν η δίαιτα!

Το λέω γιατί γίνεται μια συζήτηση πάνω στη βάση "αυτή η δίαιτα αν την ακολουθήσεις είναι πάρα πολύ καλή". Αν κάποιος μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε δίαιτα, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι απλά να τρώει σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...