Προς το περιεχόμενο

Το pc μενει "παγωμενο" χωρις προφανη λογο

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα στους εορταζοντες :)

Ηρθε στα χερια μου ενα pc το οποιο εμφανιζει το εξης:

Για αγνωστο λογο, και σε ασχετες στιγμες, ολο το pc "παγωνει". Δεν κουνιεται το ποντικι, δεν αποκρινεται στα πατηματα στο πληκτρολογιο και γενικα το μονο που μενει ειναι να το κλεισω ή να το επανεκκινησω απο τα κουμπια του κουτιου.

Το παραπανω συμβαινει σε ασχετες στιγμες, πχ μου εχει συμβει

- στο λειτουργικο (vista 32αρια)

- στο bios (!!!), ενα δευτερολεπτο πριν πατησω "save and quit"

- στο memtest που εκανα για να δω οι μνημες ειναι ακομα οκ

- στο live xp enviroment του hirens

- στα διαφορα διαγνωστικα για το σκληρο και τα συναφη (επισης στο hirens)

και για αυτο το λογο δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.

Σε ολες τις περιπτωσεις, μετα την επανεκκινηση, το bios ελεγε 40-45oC στον επεξεργαστη.

Καμια ιδεα για το που αλλου να κοιταξω?

Το συστημα αποτελειται απο εναν q9xxx, 4GB ddr2, εναν seagate της προβληματικης σειρας 7200.11*, μια 9600 της pny και μια low end μητρικη της foxconn με το g31.

* H seagate αναφερει οτι οι σκληροι με firmware το οποιο ξεκιναει με CC δεν θελουν update, και ο συγκεκριμενος (ST31500341AS) εχει ενα τετοιο firmware.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207957

Note: If your drive has CC firmware, your drive is not affected and no further action is required. Attempting to flash the firmware of a drive with CC firmware will result in rendering your drive inoperable.
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να βιαστώ, αλλά θα το πω. Μου ήρθε στο μυαλό η μητρική...

Κοίταξες αν οι μνήμες είναι σε καμιά λίστα ασυμβατότητας με την mobo?

Δημοσ.

Κάπου έχει κάτι που βραχυκυκλώνει,το ποιο πιθανό είναι κάποια θύρα usb αλλά ενδέχεται να είναι και ο δίσκος που μπορεί μεν να είναι μια χαρά αλλά που να μην κουμπώνει καλά η τροφοδοσία ή το καλώδιο data αν δεν είναι ένα από αυτά αναγκαστικά θα πρέπει να ελέγξεις όλες της επαφές και τα βύσματα.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να βιαστώ, αλλά θα το πω. Μου ήρθε στο μυαλό η μητρική...

Κοίταξες αν οι μνήμες είναι σε καμιά λίστα ασυμβατότητας με την mobo?

+1 μάλλον μητρική είναι.

Δημοσ.

Λοιπον...

Ξεχασα να αναφερω στην αρχη οτι το τροφοδοτικο ειναι ενα noname που βγαζει μεχρι 400W. Για αυτο το λογο ειπα να ελαφρυνω λιγο το συστημα βγαζοντας την 9600.

Εβγαλα την 9600 και πηγα με την onboard για memtest. Καποια στιγμη κολλησε, αλλα αυτη η στιγμη ηταν πολυ αργοτερα απο την προηγουμενη φορα. Αμεσως μπηκα στο bios να ελεγξω και ο επεξεργαστης ειχε μολις 35oC. Δυστυχως δεν καταφερα να βγω απο το bios γιατι κολλησε.

Ενας φιλος μου ειπε οτι μαλλον ειναι οι μνημες.

Θα δοκιμασω αυριο χωρις τον seagate και θα ξαναναφερω.

-----edit

Και χωρις τον seagate κανει τα ιδια.

Δημοσ.

Σου προτείνω να διαβάσεις αυτά τα 2 τόπικ.

Στο πρωτο η λυση βρέθηκε με μια αντικατάσταση μνημων που έτρεχαν σε διαφορετική συχνότητα. Στη δευτερη περιπτωση ακομα δεν εχουμε λυση.

Πάγωμα και μετά απο αλλαγή μητρικής

Κολάει ο υπολογιστής, Παγωνει η οθόνη

Δημοσ.

Καλημερα και σας ευχαριστω. Διαβασα τα 2 αλλα θεματα μιας και το pc ειναι οντως του πλαισιου (turbox).

Εβγαλα τις μνημες εναλλαξ και εκανα memtest.

Εστω οτι η μια ειναι στο slot1 και η αλλη στο slot2 και οτι η καθε μνημη εχει το δικο της slot, δηλαδη δεν αλλαξα slots στις μνημες.

Βγαζοντας αυτη στο slot1 και συνεχιζοντας με αυτη στο slot2 εβγαλε μια ωρα memtest (1+ pass) χωρις να κανει το παραμικρο.

Κανοντας το αναποδο, κολλησε σε 15 λεπτα το πολυ.

Προς το παρον εβγαλα το προβληματικο dimm και σκεφτομαι να κανω bios upgrade...

Δημοσ.

Πριν κάνεις bios update δεν βάζεις το "προβληματικό" τσιπάκι μνήμης στο slot 2 που δουλεψε το άλλο;

Δημοσ.

Το εκανα πριν αυτο που λες... αλλα προλαβα να κανω και upgrade στο bios. Εχει βγαλει ηδη ενα pass με την "προβληματικη" μνημη στο "σωστο" slot.

Δημοσ.

Το εκανα πριν αυτο που λες... αλλα προλαβα να κανω και upgrade στο bios. Εχει βγαλει ηδη ενα pass με την "προβληματικη" μνημη στο "σωστο" slot.

Μακάρι βρε jim να το περάσει και να μην έχεις άλλο θέμα... Αναμένω να διαβάσω νέα B)

Δημοσ.

Τελικα δεν λυθηκε το προβλημα.

Τα 2 dimmακια μαζι κρατησαν το συστημα σταθερο για οσο χρονο εκανα backup και επανεγκατασταση των windows (7 home 64αρια, με φορματ).

Οταν το λειτουργικο εκκινησε 1η φορα και ζητησε τα τελευταια στοιχεια (ονομα χρηστη, ονομα υπολογιστη, κλειδι κλπ), κολλησε.

Εβγαλα το προβληματικο dimm και ξεκινησε κανονικα, μεχρι που ξανακολλησε στη διαρκεια του windows update (στη διαδικασια της ληψης ακομα).

Σκεφτομαι να αλλαξω μνημες, αλλα εχω μονο 2*1GB "προχειρες" (αυτες απο τον δικο μου)...

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά επειδη μου έχει τύχει στο λαπτοπ,ειχε τελικά πρόβλημα ο σκληρός δισκος.Δεν ξέρω για σένα απλά ψαξτο και αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...