ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Αν κάνεις τον κόπο και ξοδέψεις 20 λεπτά να διαβάσεις μερικά από τα παρόμοια αναρίθμητα threads για "Αγορά οθόνης 22-24 ιντσών για Games/Movies", νομίζω δεν θα έκανες καν τον κόπο να ανοίξεις το δικό σου. Και για να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς, ΟΧΙ δεν παίζει κάτι ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ στα 200 ευρώ που κοστίζει η U2311 και μην ψάχνεις για κάτι άλλο. Είναι σαν να προσπαθείς να εφεύρεις τον τροχό. Τώρα αν πας στα 300 το συζητάμε. Αλλά και πάλι θα είναι κατά πολύ χειρότερο VFM. Κι έχει δίκιο ο Thresh, ούτε προμήθεια να παίρναμε... Αυτά που έβαλες πάνω είναι TN panels. Και για να μην λέμε και πολλά, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για movies Ενώ τα IPS ΚΑΝΟΥΝ για Gaming Αλλά για να μην παρεξηγηθώ είτε γιατί θέλεις να ξοδέψεις 150, είτε γιατί είσαι οπαδός των LED και πιστεύεις ότι δείχνουν καλύτερα, είτε ακόμα γιατί θα νοιώθεις ότι με τα 2ms θα είσαι ψυχολογικά εντάξει με το ghosting, τότε το (ξανα)συζητάμε. Y.Γ. Η Τ260 είναι 26αρα. Αν θες να πας σε κάτι τόσο μεγάλο μόνο για τις ίντσες θυσιάζοντας την ποιότητα απεικόνισης είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να το αποφασίσεις εσύ. Εγώ πάντως σε αυτές τις ίντσες/χρήματα (~380) θα πήγαινα σε TV όπως η LG 26LE5500 ή ακόμα και στην 32αρα LG 32LE5300 και φυσικά σε άλλες ανάλογες. Έχουν καλύτερα panels από την Samsung t260
phanispal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι έχω πέσει πάνω σε αρνητικά σχόλια για το support της Dell, αλλά σε άλλες χώρες. Υπάρχουν και βιντεάκια στο τούμπι. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση σε αυτόν. Μην ξεχνάμε τι μεγέθους εταιρεία είναι η Dell και πού απευθύνεται κυρίως. Εξάλλου ένας απ' τους λόγους που κάποιος δίνει τα περισσότερα που ζητάει η Dell για παρόμοια με άλλων εταιρειών προϊόντα (μην ξεχνάμε ότι ως επί το πλείστον δεν εξαρτάται απ' τις οθόνες), είναι η υποστήριξή της. Οπότε δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Μου φαίνεται περίεργο.
Raggath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 τσέκαρα μερικά reviews για την dell και πολλοί λένε αυτό: There is a gradient of cool(left) to warm(right) from left to right. Its obvious when you select 50% gray as display picture. Despite calling up Dell after 1 day of usage they offer to change a brand new set on the following day, result is the same. Gradient remain there. Basically can't be use it to work on photoshop as the left and right side of the screen display 2 tone of color temperature. Total disappointment Faced the same issue...colors uniformity...left cold right warm.. received 1st replacement and still the same... and Dell personnel said that this is normal... 23inch model is a disappointment in the Ultrasharp series for the color Quality due to the gradient αυτά τα comments ήταν από διαφορετικούς ανθρώπους. Ξέρετε κάτι για αυτό? Μήπως να έπερνα κάτι άλλο? Πες ότι παμε μέχρι και 350€...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 παρόλα αυτά είναι καλύτερη από όλα τα monitors με TN Panel που υπάρχουν, φαντάσου λοιπόν...
phanispal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Κι η δική μου εμφάνιζε το ίδιο. Βασικά έχω διαβάσει παρόμοια πράγματα για διάφορα IPS (και όχι μόνο) panels. Και ναι, θεωρείς ότι τα ΤΝ έχουν χρωματική ομοιογένεια; Δε θα το 'λεγα. Μην ψειρίζουμε τη μαιμού όταν η U2311H έχει ~200€ και τα ΤΝ είναι ελάχιστα φθηνότερα ενώ υπάρχουν και ακριβότερα. Να πω ότι τα 23άρια monitors με ΤΝ κόστιζαν 70-80€ να πω εντάξει. Αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα απλά δεν πας σε ΤΝ.
Raggath Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 με 300-350€ θα προτεινες-προτεινατε κατι αλλο δηλαδη? για high end gaming...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10629 υπάρχει και αυτή!
ninos30 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Ναι. Την δικιά μου HP ZR24w Συνολικά καλύτερη οθόνη με S-IPS 8bit panel, 5ms απόκριση και 24άρι. Και με πολύ χαμηλό Input-lag που μια και την θέλεις για gaming έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα 8-5-2ms στο RT. Ανταγωνίζεται την πιο ακριβή U2410 και αλλού χάνει αλλού κερδίζει. Δες ένα καλό review εδώ από TFT central. Τιμή: http://www.skroutz.gr/s/271292/HP-ZR24w.html Όπως είπα όμως και στο προηγούμενο Post μου, σαφέστατα χειρότερο VFM από την U2311. Δηλαδή δεν αξίζει τα 140€ διαφορά. Εκτός αν ψάχνεις για 1920x1200 monitor σώνει και καλά. Edit: Με πρόλαβε ο Thresh στο photo-finish
Raggath Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 τι εστι VFM, με επηρεαζει στο gameplay? ποιο ειναι το αρνητικο του να μην εχει μια οθονη καλο VFM..
phanispal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 VFM stands for Value For Money, δηλαδή τη σχέση τιμής-αξίας ας πούμε. Η U2311H αποτελεί φοβερό vfm με τα όποια ελαττώματά της. Αν τα monitors με ΤΝ κόστιζαν π.χ. 70-80€ όπως είπα και πιο πάνω, η Dell δε θα προτεινόταν τόσο καθολικά όσο τώρα που η τιμή της κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με των ΤΝ.
ninos30 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 τι εστι VFM, με επηρεαζει στο gameplay? ποιο ειναι το αρνητικο του να μην εχει μια οθονη καλο VFM.. Value For Money Κοινώς να ξοδεύεις σωστά τα λεφτουδάκια σου Πάντως αν θέλεις πολλές ίντσες θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά και αυτήν την TV: LG 26LE5500. Βέβαια ανεβαίνεις λίγο σε budget: Skroutz
ninos30 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Νομίζω H-IPS φοράει. Απλά ο ανταγωνισμός στις TVs τις έχεις ρίξει χαμηλά. Ενώ στα Monitors, είναι πολύ περιορισμένο το αγοραστικό κοινό σε αυτήν την κατηγορία. Και η φετινή είναι ακόμα πιο φθηνή: LG 26LV5500 Skroutz
phanispal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Τι διάολο, κάπως φθηνή δεν είναι για 26"; Βέβαια είναι Full HD και όχι WQHD.
ninos30 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Τι διάολο, κάπως φθηνή δεν είναι για 26"; Βέβαια είναι Full HD και όχι WQHD. Νταξ μην τα θέλουμε και όλα Στις ίδιες ίντσες πάνε πάντα πιο ψηλά τα monitor. κι αυτό πληρώνεις. @Raggath όπου WQHD = 2560x1440 ενώ αυτές πάνε στο κλασσικό HD1080p = 1920x1080
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.