Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τελικά τώρα που πήγα να το εξετάσω ποιο σοβαρά, κατάλαβα ότι σε περίπτωση που η περγκολα από οριζόντια αλλάζει κλίση, τότε η τέντα δεν θα μένει κάθετα, και θα την ακολουθεί. Οπότε άκυρη η σκέψη μου...

ίσως αν άλλαζε κλίση όλο το δάπεδο; :mrgreen:

.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ίσως αν άλλαζε κλίση όλο το δάπεδο; :mrgreen:

.

λες;;; Ψήσου να καμπυλώσουμε και τον χρόνο :D

Δημοσ.
λες;;; Ψήσου να καμπυλώσουμε και τον χρόνο

αν σκεφτείς ότι η "ιστορία επαναλαμβάνεται", είναι ήδη καμπύλος! :mrgreen:

.

Δημοσ.

αν σκεφτείς ότι η "ιστορία επαναλαμβάνεται", είναι ήδη καμπύλος! :mrgreen:

.

ναι σωστά, επίσης ο Αϊνστάιν από ηλικία 16 ετών κατασκεύαζε πέργκολες με μεγάλη επιτυχία :mrgreen:

ας επιστρέψουμε πίσω στο θέμα μας, λοιπόν, εάν κάνω τη πατέντα με το ρόλερ που θα ξετυλίγεται οριζόντια, πως μπορώ να το κάνω ασφαλές ώστε ο γείτονας να μην μπορεί να περάσει στην πλευρά μου, εντάξει όσο το δυνατόν πιό δύσκολο ώστε να προσπελάσει κάποιος, από γείτονας μέχρι κλέφτης εννοώ! Με κάποιο τρόπο να κλειδώνει ίσως κλπ.

Δημοσ.

Ωπα, βαζεις αλλες παραμετρους τωρα, τι εννοεις να περασει ο γειτονας; Απο το ανοιγμα πανω απο την τεντα; Εκεινο το μικρο; Γιατι δεν περναει απο κατω;

(και γιατι ο γειτονας να περασει προς το σπιτι σου; εχουμε κανενα νταραβερι με την κορη του; ) :mrgreen:

Δημοσ.

Ωπα, βαζεις αλλες παραμετρους τωρα, τι εννοεις να περασει ο γειτονας; Απο το ανοιγμα πανω απο την τεντα; Εκεινο το μικρο; Γιατι δεν περναει απο κατω;

(και γιατι ο γειτονας να περασει προς το σπιτι σου; εχουμε κανενα νταραβερι με την κορη του; ) :mrgreen:

Χαχα όχι βρε φίλε χαχαχα από σεναριογραφία σκίζεις πάντως :-D

Λοιπόν, δεν λέω για το τριγωνάκι, αλλά εάν βάλω αυτό το roller οριζόντια, φοβάμαι μήπως είναι εύκολο για τον επίδοξο περίεργο να το ανοίξει τόσο εύκολα όσο σαν να το χειρίζομαι εγώ!

Δημοσ.

Κανείς δεν είπε πως ο δρόμος προς την τελειότητα είναι εύκολος :-D

Σοβαρά τώρα, όταν φτιάχνω κάτι θέλω να είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό, αλλιώς ας το κάνει κάποιος άλλος, αφού όμως έχω την ευχέρεια να το κάνω μόνος μου γιατί να μην το εξαντλήσω, άσε που το χαίρομαι κιόλας!

Λοιπόν ένα σημαντικό θέμα που έχω με την εν λόγω κατασκευή είναι αυτό της στήριξης των κολώνων που θα πρέπει να βιδωθούν στη πλάκα του μπαλκονιού. Ο προβληματισμός μου γύρω από αυτό, έχει να κάνει με το πως μπορώ να κάνω απόλυτη στεγανοποίηση στις τρύπες (που να ανοίξω για να βιδωθούν/στερεωθεί η πέργκολα)

Δημοσ.

Η στεγανοποιηση τι σκοπο εχει;

Η πλακα σου ειναι 15 εκ. ουπα 10αρια και στριφονια 10αρια (βιδες με κεφαλι για γερμανικο κλειδι), μηκους 7-8 εκ και εισαι ετοιμος. Το βαρος της περγκολας παει προς τα κατω, οποτε δε θες μακρυτερες βιδες (μην τυχων και ξηλωθουν),

Δημοσ.

Φοβάμαι μην δημιουργήσει υγρασία στο ταβάνι του μπαλκονιού στον από κάτω όροοφο, ή ξέρεις γενικά θέματα υγρασία στους από κάτω! Επίσης υπάρχει μόνωση πριν τη πλάκα στο μπαλκόνι μου, είναι μπαλκόνι ταράτσας!

Δημοσ.

καλά μυρίζει τίγκα παρανομία το σπιτάκι σου ε. Ταράτσα, τσιμεντοσανίδες, ύποπτα, ύποπτα :mrgreen:

υπάρχουν υλικά που μπορείς να μονώσεις τις τρύπες των βυσμάτων. Σε καταστήματα με σχετικά υλικά, πχ πρακτικερ, θα βρεις.

Δημοσ.

ναι οκ αλλά είναι αξιόπιστες αυτές οι μονώσεις;

επίσης πως θα υπολογίσω να μην γίνει διαμπερής η τρύπα, να τρυπήσει μόνο την μόνωση και όσο χρειάζεται από την πλάκα;

Δημοσ.

Είναι αξιόπιστες όσο είναι και η υπάρχουσα μόνωση.

Εχμ, ξέρωγώ; Δεν νομίζω η πλάκα να είναι κάτω από 10 εκατοστά... Τρύπα πιο λίγο πάλι εσύ, 7 ή 8, όπως είπε ο Πουρναρας.

Δημοσ.

Έχω βρεί κάτι πέργκολες μετταλικές, ονόματι flexxy, που πωλούνται σε διάφορα μαγαζιά, απ'ότι καταλαβαίνω είναι κάτι που κ αυτά το παραγγέλνουν κ τους έρχεται έτοιμο μάλον απέξω, να μπορώ άραγε να το παραγγείλω κ εγώ απευθείας ώστε να γλιτώσω τους μεσάζοντες;

Δημοσ.

Ξέρει κανείς να μου πεί υπεύθυνα πως θα μονωθούν τα στριφώνια των βάσεων ώστε να μην έχω υγρασία στον κάτω όροφο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...