Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή partition στον υπολογιστή

Tsarkamparararam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έστω ότι έχω στον υπολογιστή linux και windows και τα linux έχουν στο partition τους 40 Gb απο τα 500 και όλα τα υπόλοιπα τα έχουν τα windows .....

Τα windows τα χησιμοποιώ μόνο για κανένα πρόγραμμα που χρειάζομαι στη σχολή και δεν με βολεύει στα linux (π.χ Emulator 80x86) και θέλω να δώσω όλη τη χωρητικότητα στα linux και να αφήσω στα windows μόνο τα απολύτως απαραίτητα απλά για να ανοίγουν και να έχουν και χώρο για 1-2 μικρά προγράμματα ....

Τα windows είναι αυθεντικά και δεν θέλω να τα κάνω φορμάτ ενώ τα χρησιμοποιώ μία στο τόσο .....

Μετά δεν έχω κάποιο πρόβλημα άμα χρειάζεται να κάνω φορμάτ στα λίνουξ καθώς δεν έχω πολλά αρχεία εκεί μέσα ....

Τέλος να σημειώσω ότι έχω υπολογιστή Lenovo και έχει μέσα τα δικά του παρτίσιον για να τα φέρω στην αρχική κατάσταση ....

Μπορώ με κάποιο τρόπο να αφήσω π.χ 80Gb στα windows και να δώσω τα υπόλοιπα 400 στα linux???

Επίσης θέλω να κάνω και σαν πρώτη επιλογή να boot-άρει από τα linux και όχι απο τα windows .....

Ευχαριστώ .....

Δημοσ.

Αν και νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο αυτό που θες να κάνεις αφού μπορείς να φορτώσεις το διαμέρισμα των windows στα ubuntu για να αποθηκεύεις και να φορτώνεις αρχεία δεδομένων όσο θες και τα 40 GB τα θεωρώ υπέρ αρκετά για να κάνεις εγκατάσταση ο,τι θες και πολλά παραπάνω.

Πάρα ταύτα,μπορείς από το gparted που υπάρχουν μέσα στα ubuntu να μικρύνεις το διαμέρισμα των windows στα 80gb και έπειτα να μεγαλώσεις των χώρο των ubuntu.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...