kx5 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ελα ντε. Καλή φάση δεν θα ήτανε πάντως να βάζαμε ΤΝΤ και να ανατινάζαμε όλες τις εκκλησίες? Να μην έμενε τίποτα όρθιο. Επίσης να ανατινάζαμε και το μαντείο των δελφών,ναό σουνίου και μερικά άλλα μνημία τα οποία συνδέονται με το 12θεο? Να καλύψουμε όλα τα γούστα. Είσαι λίγο ακραίος δε νομίζεις
Socratis_g Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Είσαι λίγο ακραίος δε νομίζεις Σώπα καλέ. Αφού τόσα χρόνια με τα λογια δεν γίνεται τίποτα. BTW το Α.Φως δεν φτάνει στα καπάκια πρίν την Ανάσταση στις εκκλησίες της χώρας. Φτάνει μετά από 1-2 μέρες. Αναπτήρας κάνει τη δουλειά για το Πάσχα.
firewalker Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ο επιστήμονας πάντως που ήταν στην ΝΕΤ σήμερα μια χαρά το κατάφερε το θαύμα! Άναψε ένα κερί με την χρήση φωσφόρου.
SL9S9 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Τι ειναι αυτο που θα μπορεσει να σε κανει να πιστεψεις πραγματικα? Να τον δεις και να σου μιλησει? Να πεθανεις και να ζωντανεψεις? Να σου κανει ενα μαγικο? Κατα την γνωμη μου, αν δεν θες να πιστεψεις τιποτα απο αυτα δεν ειναι αρκετο. Για ολα αυτα θα υπαρχει μια δικαιολογια, η θα λεμε δεν ξερω κλπ... 1) Αυτά τα θαύματα (πχ Aγιο φως, δακρυσμα εικονων, κλπ) ποιο σκοπό έχουν; Μάλλον να πιστέψουν περισσότεροι θα έλεγαν οι παπάδες. Τότε γιατί το Αγιο φως ανάβει κρυφά; Γιατί δεν γίνεται φανερά; Δεν θα βοηθούσε αυτό να πιστέψουν περισσότεροι; (O Xριστός γιατί έκανε θαύματα; Για να πιστέψουν). Μπορει να μην εχει αποδειξη αλλα ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσαμε να εχουμε ποτε. 2) Aν είχαμε γεννηθεί 500 χλμ πιο ανατολικά, άλλα δεν θα λέγαμε τότε; Αλλά και πάλι δεν θα είμασταν παιδιά του Θεού; 3) Αν ζούσαμε παλιότερα σε έναν οικισμο στην αρχαία Ολυνθο πάλι άλλα δεν θα λέγαμε; Αλλά και πάλι δεν θα είμασταν παιδιά του ΙΔΙΟΥ Θεού; 4) Αν ο Θεός ξεχωρίζει αυτούς που πιστεύουν και αυτούς που δεν πιστεύουν δεν είναι σαν να είναι εκδικητικός; (ενώ χαρακτηρίζεται από αγάπη). 5) Και αν είναι τόσο κρίσιμο για την επόμενη ζωή μας, γιατί κάποιοι τα έχουν όλα έτοιμα πχ γεννιούνται, μεγαλώνουν σε Χριστιανική οικογένεια κλπ και άλλοι πρέπει να τα ανακαλύψουν; (πχ γεννήθηκαν προ Χριστού ή σε άλλο μέρος; ακόμα και με αιρετικούς ή άθεους γονείς ΥΓ. δεν είπα ότι είμαι άθεος ε;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Συγγνώμη, SL9S9, απαντάς σε ένα μήνυμα τετραετίας ενός χρήστη που έχει ban;
SL9S9 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Συγγνώμη, SL9S9, απαντάς σε ένα μήνυμα τετραετίας ενός χρήστη που έχει ban; E δεν πειράζει, ας πει άλλος καμμιά άποψη αν έχει... Είδα τελευταίο μήνυμα: (Χθες, 21:51 #138 firewalker)
antreaslam Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 ....άγιο είπαμε?κ γιατί το προσφωνούμε έτσι? γιατί ανάβει μόνο του είπαμε? άρα γιατί δε δέχεται η εκκλησία εξέταση της σπηλιάς κ των συνθηκών στις οποίες ανάβει? Εντάξει, είναι ένα ωραίο τρυκ, για όσους θέλουν να πιστέψουν! ίσως να πίστευαν ότι υπάρχει άγια καρέκλα, αν η εκκλησία τους έλεγε ότι κάθε πάσχα κατεβαίνει μια άγια καρέκλα από το 13ο σύννεφο αριστερά. Είναι δεκτό κ κατανοητό αυτό,κάποιοι έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο. Απλά αν θέλουν να λένε ότι έχει αποδειχθεί αυτό που πιστεύουν, τότε ας προσκομίζουν τα κατάλληλα στοιχεία...
Harkon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 αν δεν θέλετε μην πιστεύετε. όπως είπε και ο χρήστης παραπάνω, ότι και να δείτε, αν δεν θέλει να πιστέψει κάποιος κάτι θα βρει να το δικαιολογήσει. είδα και στις περιπτώσεις όπου "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά" τί δικαιολογίες βρίσκετε. Πως η δύναμη του ανθρώπου, η επιστήμη απλά δεν μπορεί τώρα να το εξηγήσει αλλά σε Χ χρόνια θα μπορεί, κτλ κτλ. δεκτό και πιθανό. απλά μην γίνεστε ερριστικοί και ειρωνικοί γιατί κάποιοι πιστεύουν και το θέμα αυτό είναι άκρως λεπτό.
Γηρυόνης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Ούτε να πιστέψουμε θέλουμε αλλά ούτε και να πληρώνουμε τα αεροπλάνα που το πηγαινοφέρνουνε κάθε χρόνο. Ας σταμαστήσει επι τέλους η κοροϊδία. Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις (και να πληρώνεις) σε νεκραναστάσεις, αυτοφλεγόμενα κεριά και δακρυροούσες εικόνες είναι δικό σου θέμα και δική σου τσέπη, όχι δική μου.
panther_512 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Κάθε λεπτό που περνάει, παιδάκια που ακόμα δεν ξέρουν να προφέρουν τη λέξη Θεός, πεθαίνουν από αρρώστιες και ασυτία. Άνθρωποι σκοτώνονται άδικα, κακοποιούνται, αρρωσταίνουν κάθε μέρα. Άνθρωποι προσεύχονται κάθε μέρα στο Θεό μας να βοηθήσει αυτούς ή τους δικούς τους να γίνουν καλά και όλοι τους, πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων παίρνουν τα 3 τους. Τελος πάντων, δεν γίνομαι κατανοητός με αυτά που γράφω οπότε ας καταλήξω: Δεν υπάρχει προσωπικά για εμένα πιό προσβλητικό πράγμα για το Θεό μου από το να πιστέψω στο "Θαύμα του Αγίου Φωτός". Δηλαδή, εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν, που αν μπορούσαμε να ακούσουμε τις προσευχές τους και τις παρακλήσεις τους θα κουφενόμασταν από τον αριθμό και την έντασή τους, τρώνε κανονικό γράψιμο καθημερινά από το Θεό της Αγάπης, αλλά ο ίδιος Θεός της Αγάπης δεν ξεχνάει ποτέ να είναι απίκο την ίδια μέρα, την ίδια ώρα,στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο για να ανάψει 5 χαζοκεριά. Στα θαύματα πιστεύω, στην δύναμη της πίστης πιστεύω, αλλά δεν το χωράει ο νούς μου το "θαύμα" του Αγίου φωτός να είναι πραγματικό.....
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Μπαρουφες Το μονο θαυμα που θελω να κανει ο Θεος για μενα ειναι να μ εχει υγιή και να μου πηγαινουν τα πραγματα καλα στη ζωη μου Για φλογες που αναβουν μονες τους δεκαρα δεν δινω. Ελεος ειμαστε στο 2007 Ο Χριστος μας εδειξε τον δρομο της αληθειας και της ζωης. Τα υπολοιπα δεν εχουν καμια σχεση με τον Χριστο εκτος και μιλαμε για αλλη θρησκεια
Harkon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Ούτε να πιστέψουμε θέλουμε αλλά ούτε και να πληρώνουμε τα αεροπλάνα που το πηγαινοφέρνουνε κάθε χρόνο. Ας σταμαστήσει επι τέλους η κοροϊδία. Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις (και να πληρώνεις) σε νεκραναστάσεις, αυτοφλεγόμενα κεριά και δακρυροούσες εικόνες είναι δικό σου θέμα και δική σου τσέπη, όχι δική μου. αν πάει το θέμα για σένα στο χρηματικό, δε θα είχα πρόβλημα να πληρώνω μόνο εγώ.. σε αυτό έχεις δίκιο.
Γηρυόνης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Για το συγκεκριμένο θέμα χρηματικό και μόνο είναι, το τι κάνει ο καθένας με τις πεποιθήσεις του ουδόλως με ενδιαφέρει από τη στιγμή που δε μου γίνεται βάρος.
Harkon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Κάθε λεπτό που περνάει, παιδάκια που ακόμα δεν ξέρουν να προφέρουν τη λέξη Θεός, πεθαίνουν από αρρώστιες και ασυτία. Άνθρωποι σκοτώνονται άδικα, κακοποιούνται, αρρωσταίνουν κάθε μέρα. Άνθρωποι προσεύχονται κάθε μέρα στο Θεό μας να βοηθήσει αυτούς ή τους δικούς τους να γίνουν καλά και όλοι τους, πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων παίρνουν τα 3 τους. Τελος πάντων, δεν γίνομαι κατανοητός με αυτά που γράφω οπότε ας καταλήξω: Δεν υπάρχει προσωπικά για εμένα πιό προσβλητικό πράγμα για το Θεό μου από το να πιστέψω στο "Θαύμα του Αγίου Φωτός". Δηλαδή, εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν, που αν μπορούσαμε να ακούσουμε τις προσευχές τους και τις παρακλήσεις τους θα κουφενόμασταν από τον αριθμό και την έντασή τους, τρώνε κανονικό γράψιμο καθημερινά από το Θεό της Αγάπης, αλλά ο ίδιος Θεός της Αγάπης δεν ξεχνάει ποτέ να είναι απίκο την ίδια μέρα, την ίδια ώρα,στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο για να ανάψει 5 χαζοκεριά. Στα θαύματα πιστεύω, στην δύναμη της πίστης πιστεύω, αλλά δεν το χωράει ο νούς μου το "θαύμα" του Αγίου φωτός να είναι πραγματικό..... γιατί ειδικά το συγκεκριμένο θέμα δε το χωράει ο νους σου; αν πιστεύεις σε θαύματα, νομίζω πως έχουν γίνει/γίνονται πολύ πιο σημαντικά από του Αγίου Φωτός. ΜπαρουφεςΤο μονο θαυμα που θελω να κανει ο Θεος για μενα ειναι να μ εχει υγιή και να μου πηγαινουν τα πραγματα καλα στη ζωη μου Για φλογες που αναβουν μονες τους δεκαρα δεν δινω. Ελεος ειμαστε στο 2007 Ο Χριστος μας εδειξε τον δρομο της αληθειας και της ζωης. Τα υπολοιπα δεν εχουν καμια σχεση με τον Χριστο εκτος και μιλαμε για αλλη θρησκεια μαζί σου κι εγώ. δεν με πολυνοιάζει/αγγίζει το θέμα του φωτός να σου πω την αλήθεια, η ουσία πιστεύω αλλού είναι. απλά με ενοχλεί στο γενικότερο πλαίσιο έκφρασης του αθεισμού το γεγονός ότι προσπαθούν ορισμένοι να το εξηγήσουν επιστημονικά σώνει και καλά για να το βγάλουν άκυρο.
panther_512 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 γιατί ειδικά το συγκεκριμένο θέμα δε το χωράει ο νους σου;αν πιστεύεις σε θαύματα, νομίζω πως έχουν γίνει/γίνονται πολύ πιο σημαντικά από του Αγίου Φωτός. Δεν πιστεύω στα κατα παραγγελία ή κατα παράδοση θαύματα, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με το νόημα του Θεού της Αγάπης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις