Harkon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 για τα υπόλοιπα έξοδα (λειτουργικά) τότε; ρεύματα, ψάλτες κτλ; υποθέτω κι εγώ δεν ξέρω από πρώτο χέρι απλά δεν μου φαίνεται παράξενο να τα πληρώνεις. το πόσο είναι διατεθιμένοι μερικοί να πληρώσουν με παραξενεύει.. όσο για τις ανεπίσημες ταρίφες, αυτά μου την δίνουν κ εμένα και πολύ. ο παπάς που λές ωραίος
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Μου αρέσει που είσαι παιδί της Εκκλησίας. Να σου πω, το αλισβερίσι πως γίνεται; Με κάθε invitation σου δίνει την ευχή του; :D Η πλάκα είναι ότι ξέρει πολύ καλά τις απόψεις μου για τη θρησκεία (δεν με έχει δει και ποτέ του στην εκκλησία) αλλά δεν πτοείται. Μου λέει "Ρε, αφού θα πας που θα πας στην κόλαση, δώσε κανά link μπας και μεσολαβήσω και σε βάλουν σε κανένα μικρότερο καζάνι...". για τα υπόλοιπα έξοδα (λειτουργικά) τότε;ρεύματα, ψάλτες κτλ; υποθέτω κι εγώ δεν ξέρω από πρώτο χέρι απλά δεν μου φαίνεται παράξενο να τα πληρώνεις. το πόσο είναι διατεθιμένοι μερικοί να πληρώσουν με παραξενεύει.. Τα λειτουργικά έξοδα που αναφέρεις πληρώνονται από το Κράτος - είναι προφανές ότι ο κάθε ναός δεν περιμένει να συντηρηθεί από τα διάφορα μυστήρια που τελούνται γιατί αλλιώς οι μικρότεροι και πιο άσημοι ναοί θα'χαν ρημάξει...
Harkon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 αναφέρομαι για τα έξοδα μυστηρίων πέρα των "κανονικών" λειτουργιών τις Κυριακές και τις γιορτές.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 αναφέρομαι για τα έξοδα μυστηρίων πέρα των "κανονικών" λειτουργιών τις Κυριακές και τις γιορτές. Για παράδειγμα στον γάμο, ο στολισμός της εκκλησίας, οι ψάλτες (ανάλογα τον αριθμό), η ηλεκτροφώτιση κλπ πληρώνονται όλα έξτρα. Τι άλλα έξοδα έχουν τα μυστήρια;
Harkon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 έξτρα από ποιον πληρώνονται; (ακριβή άλλα έξοδα δεν ξέρω δέν έχω παντρευτεί, δεν έχω παντρέψει, δεν έχω βαπτίσει, δεν έχω ..πεθάνει I guess)
Rising1980 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Για παράδειγμα στον γάμο, ο στολισμός της εκκλησίας, οι ψάλτες (ανάλογα τον αριθμό), η ηλεκτροφώτιση κλπ πληρώνονται όλα έξτρα. Τι άλλα έξοδα έχουν τα μυστήρια; Μην παίζετε με τον πόνο μου γμτ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 έξτρα από ποιον πληρώνονται; (ακριβή άλλα έξοδα δεν ξέρω δέν έχω παντρευτεί, δεν έχω παντρέψει, δεν έχω βαπτίσει, δεν έχω ..πεθάνει I guess) Κοίτα, τα περισσότερα έξοδα σε γάμους τα αναλαμβάνει είτε το ζευγάρι είτε ο κουμπάρος (έχω κάνει κουμπάρος). Το θέμα που θίγει ο Γηρυόνης είναι μάλλον το αντίθετο: πόσα έξοδα καλύπτονται από τον δημόσιο κορβανά, όχι πόσα έξοδα καλύπτονται από τους ιδιώτες. Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι...
Harkon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 αυτό εννοώ paredwse, - όπως το καταλαβαίνω εγώ και χωρίς να έχω εξ' ιδίων εμπειρία (σύντομα θα γίνω κουμπάρος και θα μάθω από πρώτο χέρι μάλλον xiixxixi χαλάλι βέβαια) - η εκκλησία πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα και τους ιερείς κάθε μήνα για τις λειτουργίες της Κυριακής και των εορτών. από κει και πέρα για να τελέσεις ένα μυστήριο πρέπει να επιβαρυνθείς αυτών των εξόδων. για τα "φώτα-κάμερες-ήχος" είναι στο "ψώνιο" (με την καλή έννοια) του καθενός. για την αμοιβή του ιερέα είναι στην ιδιοσυγκρασία του κληρικού για το πόσα θα ζητήσει.
Snolly Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Αν το μυστήριο του ʼγιου Φωτός άνηκε στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία, θα είχε γίνει 100 ταινίες του Hollywood και θα ήταν ένα γεγονός ευρύτατα γνωστό στον δυτικό κόσμο. Το ʼγιο Φως είναι ένα ζωντανό θαύμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο. Κατά καιρούς επιστήμονες, και ειδικοί ορθολογιστές όλων των ειδών προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του θαύματος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν ακόμα και από Ισραηλινούς στρατιώτες αλλά ο σφραγισμένος Πανάγιος Τάφος κρύβει το μυστικό του μόνο στους ουρανούς. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης στον Πανάγιο Τάφο γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το 'Αγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτη ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους. Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το 'Αγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου. Το 'Αγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το 'Αγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική. Στην συνέχεια ο Πανάγιος Τάφος ξανασφραγίζεται με κερί για μέχρι του χρόνου που θα επαναληφθεί το θαύμα με μαθηματική ακρίβεια. Κάποια χρονιά στα παλιά τα χρόνια (που δεν θυμάμαι με ακρίβεια να σας πω την αλήθεια) ο σουλτάνος απαγόρευσε την είσοδο του πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο. Ο πατριάρχης, άρχισε να κλαίει έξω από αυτόν και το θαύμα έγινε έξω, για να συνεχίσει ο πατριάρχης να κλαίει από χαρά αυτήν την φορά, και ο σουλτάνος να γίνεται λίγο καιρό μετά Χριστιανός Ορθόδοξος. Το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι το μεγαλύτερο θαύμα επί της γης. Η επιστήμη δεν κατάφερε ποτέ να δώσει μία εξήγηση, γιατί είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Δεν έχει καμία σχέση με τον περίφημο χιτώνα του Χριστού και άλλα τέτοια παραμύθια που έχουν πλάσει οι καθολικοί. Είναι το υπέρτατο μυστήριο και το μόνο πράγμα που καταφέρνει να μας δένει με τις μνήμες 2000 και πλέον χρόνων. Ο Τάφος του Σωτήρα μας θα συνεχίσει να φωτίζει τον κόσμο ακόμα κι αν φτάσουμε να κατοικούμε την Σελήνη. Αδιαφορούμε αν θέλουν να αγνοούν σκόπιμα αυτό το θαύμα οι δυτικοί και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε εμείς αυτό το Θεϊκό πραγματικά προνόμιο. ʼντε καλή ανάσταση και.. περαστικά. Σας εύχομαι να κόψετε τις coca-coles και κυρίως τις αμερικάνικες ταινίες. Ναι Αιγέα έχει βάλει αφύπνιση ο καλός θεούλης και στέλνει το παναγιότατο φως με μαθηματική ακρίβεια κάθε χρόνο ως δώρο του στον άνθρωπο αλλά την ίδια μέρα και κάθε μέρα πεθαίνουν μερικές χιλιάδες παιδάκια στην Αφρική. Ο καλός θεούλης τα δώρα του, η κοκκινοσκουφίτσα και τα 3 γουρουνάκια.
nikoskon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δεν ξέρω και δεν το έχει ψάξει το θέμα... Ο παππούς μου ήταν ιερέας και στους γάμους/βαπτίσια κτλπ δεν ζήταγε φράγκο. Οι σχετιζόμενοι επέμεναν και τελικά όσα χρήματα έπαιρνε τους έλεγε να τα δώσουν σε όποια φτωχή οικογένεια γνωρίζουν ή να τα βάλουν στο παγκάρι του ναού. Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να πληρώνονται extra οι ιερείς και αν υπάρχει κάποιος νόμος ή ο,τιδήποτε που να το θεσπίζει. Προτιμώτερο να δοθούν στο ναό παρά στα χέρια του κάθε ιερέα. Αναλογιστείτε πως μιλάμε για λειτούργημα. Πώς το καθήκον του αστυνομικού είναι να διαφυλάττει την τάξη; Έτσι και του κληρικού είναι διακονεί κτλ... Το λειτούργημα του ιερέα δεν είναι καθόλου εύκολο και γι'αυτό δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί σωστοί ιερείς. Υπάρχουν πολλά ζητήματα ιδιαίτερα στην διαχείριση οικονομικών των εκλλησιών,μικρών ή μη...
antreaslam Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Αν το μυστήριο του ʼγιου Φωτός άνηκε στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία, θα είχε γίνει 100 ταινίες του Hollywood και θα ήταν ένα γεγονός ευρύτατα γνωστό στον δυτικό κόσμο. Το ʼγιο Φως είναι ένα ζωντανό θαύμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο. Κατά καιρούς επιστήμονες, και ειδικοί ορθολογιστές όλων των ειδών προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του θαύματος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν ακόμα και από Ισραηλινούς στρατιώτες αλλά ο σφραγισμένος Πανάγιος Τάφος κρύβει το μυστικό του μόνο στους ουρανούς. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης στον Πανάγιο Τάφο γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το 'Αγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτη ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους. Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το 'Αγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου. Το 'Αγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το 'Αγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική. Στην συνέχεια ο Πανάγιος Τάφος ξανασφραγίζεται με κερί για μέχρι του χρόνου που θα επαναληφθεί το θαύμα με μαθηματική ακρίβεια. Κάποια χρονιά στα παλιά τα χρόνια (που δεν θυμάμαι με ακρίβεια να σας πω την αλήθεια) ο σουλτάνος απαγόρευσε την είσοδο του πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο. Ο πατριάρχης, άρχισε να κλαίει έξω από αυτόν και το θαύμα έγινε έξω, για να συνεχίσει ο πατριάρχης να κλαίει από χαρά αυτήν την φορά, και ο σουλτάνος να γίνεται λίγο καιρό μετά Χριστιανός Ορθόδοξος. Το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι το μεγαλύτερο θαύμα επί της γης. Η επιστήμη δεν κατάφερε ποτέ να δώσει μία εξήγηση, γιατί είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Δεν έχει καμία σχέση με τον περίφημο χιτώνα του Χριστού και άλλα τέτοια παραμύθια που έχουν πλάσει οι καθολικοί. Είναι το υπέρτατο μυστήριο και το μόνο πράγμα που καταφέρνει να μας δένει με τις μνήμες 2000 και πλέον χρόνων. Ο Τάφος του Σωτήρα μας θα συνεχίσει να φωτίζει τον κόσμο ακόμα κι αν φτάσουμε να κατοικούμε την Σελήνη. Αδιαφορούμε αν θέλουν να αγνοούν σκόπιμα αυτό το θαύμα οι δυτικοί και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε εμείς αυτό το Θεϊκό πραγματικά προνόμιο. ʼντε καλή ανάσταση και.. περαστικά. Σας εύχομαι να κόψετε τις coca-coles και κυρίως τις αμερικάνικες ταινίες. αδιαμφισβήτητα τα έδωσες όλα, εξού κ το quote μετά από 4 χρόνια! Πραγματικά τέτοιο πύρινο λόγο για την ορθοδοξία,ούτε ο παρασκευαιδης δε θα έδινε! (4 χρόνια μεγαλύτερος πια, απλη ερώτηση: συνεχίζεις κ τα πιστεύεις όλα αυτά?)? κ κάτι τελευταίο! Αφού είναι όλα "θαύμα",γιατί δεν επιτρέπουν την εξέταση της σπηλιάς από επιστήμονες?
omnislash Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 κ κάτι τελευταίο! Αφού είναι όλα "θαύμα",γιατί δεν επιτρέπουν την εξέταση της σπηλιάς από επιστήμονες? για τον απλούστατο λόγο ότι αν ζητούσες από την έγκυο σύντροφο σου τεστ πατρότητας αυτή δε θα δεχόταν όχι γατί πήγε με άλλον αλλα γιατί δείχνεις έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της.
Fidelio Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Αφού είναι όλα "θαύμα",γιατί δεν επιτρέπουν την εξέταση της σπηλιάς από επιστήμονες? ...η επιστήμη θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με την εμπάθεια σε διαφορετικές πεποιθήσεις , βγήκε ο σαχλαμάρας ο κουτουλακης (πως τον λένε) να αποδείξει οτι οι φλόγες αναβουν απο μόνες τους. Σώπα ρε , σοβαρά; , γαμησέτα και εγώ που νόμιζα οτι ο κοπερφιλντ είναι απόγονος αγιών !
antreaslam Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 για τον απλούστατο λόγο ότι αν ζητούσες από την έγκυο σύντροφο σου τεστ πατρότητας αυτή δε θα δεχόταν όχι γατί πήγε με άλλον αλλα γιατί δείχνεις έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της. σωστά! αν εγώ λείπω από το σπίτι πχ 13 μήνες,λόγω δουλειάς, κ εκείνη είναι έγκυος,δε θα ζητήσω τεστ πατρότητας για να μην την προσβάλω??? κ αν εγώ είμαι τόσο μαλάκας που δεν της έχω εμπιστοσύνη,γιατί εκείνη να μην το κάνει το τεστ πατρότητας, κ όταν το απότελεσμα δείξει ότι το παιδί είναι δικό μου,να μου το βάλει στον κ@λο??? καταλαβαίνεις ότι δε στέκει με τίποτα αυτό που λες φαντάζομαι έτσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις