Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 257
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λιγο εγκυος..

Η πιστευεις η δεν πιστευεις. Η επιστημη δεν μπορει να τα εξηγησει ολα...Ταπεινη μου γνωμη

Καλες γιορτες, και οσοι φευγουν καλο ταξιδι

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν υπαρχει λιγο εγκυος..

Η πιστευεις η δεν πιστευεις. Η επιστημη δεν μπορει να τα εξηγησει ολα...Ταπεινη μου γνωμη

Καλες γιορτες, και οσοι φευγουν καλο ταξιδι

Υπάρχει όμως και το ...ανεμογκάστρι (ή πιο επιστημονικά ...ψευδοκύηση) B)

Πέρα από την πλάκα όμως, όπως είπες και εσύ, κοιτάξτε να περάσετε καλά στις διακοπές και να προσέχετε και λίγο στο δρόμο γιατί το ...άγιο φώς δεν θα σας προστατέψει αν κάνετε προσπέραση πάνω στη στροφή...

:-)

Δημοσ.

Κλασική περίπτωση αέναης εσωτερικής διαμάχης ..βασικά αν δεν το " 'χεις" δεν σε απασχολεί εσαει και απο ένα σημείο και μετά ΔΕΝ ασχολείσαι. Το μένος του ανθρώπου για τα πράγματα με διάρκεια είναι ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ !!

Τώρα που ειναι γιορτες , στην ΤΡΥΠΑ ΣΑΣ ! Εκει σε θέλω μάγκα μου ! ;)

Αντε ,...πλακα κάνω , ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ! ΡΕ ! :-)

Δημοσ.
Εγω τετοιου ειδους θαυματα δεν τα πιστευω, το είχα πει αν θυμαμαι καλα και σε προηγουμενο τοπικ. Και δεν τα πιστευω γιατι μου ειναι και αχρηστα. Τι να το κανω να αναβει το κερι μονο του και άλλα τετοια που σαν μαγικα μοιαζουν παρα σαν θαυματα. Ας μ' Εχει καλα στην υγεία μου, και για μενα ειναι το μεγαλυτερο θαυμα που μπορει να με βοηθησει οπως λες.

Αλλα βέβαια, το κερι που αναβει μονο του «πουλάει»

Κοίταξε, το θέμα είναι πως δεν μας ενδιαφέρει και πολύ αν πρόκειται για θαύμα. Αν πιστέυεις στο Θεό, τότε τίποτα δεν αποτελεί "περίεργο". Αν δε πιστεύεις τότε απλά σε αφήνει αδιάφορο. Είναι ανούσιο όμως να ασχολούμαστε. Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τόσο πολύ, ώστε να γίνονται "ιεραπόστολοι του θεού" και με τρικ να θεωρούν ότι υπηρετούν κάποιο "καλό" σκοπό.

Είμαι σίγουρος ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός του θεού, αν υπάρχει, ήταν πάντα πως να κρατήσει ανέπαφη την "ελεύθερη βούληση". Ωστόσο οι άγγελλοι της πτώσης, αποδεικνύουν ότι μόλις αντικρύσεις το θεό, απλά θα ψαρώσεις λίγο, και μετά μόλις συνέλθεις, θα το παίξεις και εσύ θεός!!

Δημοσ.

Πάντως κάθε φορά υπάρχει κάτι, είτε αυτό λέγεται Άγιο Φως, είτε αυτό λέγεται παπαδαριό, είτε αυτό λέγεται Εκκλησία γενικότερα που γίνεται αφορμή για πολλούς να εκφραστούν ειρωνικά και με μίσος προς άλλες ομάδες ανθρώπων.

Κατά τα άλλα κοροϊδεύουμε τα παράθυρα στα κανάλια που μαλλιοτραβιούνται!

Το βλέπω το επίπεδο και σε συζητήσεις τέτοιου τύπου!!

Δημοσ.
To topic με τίτλο ʼγιο Φως απευθύνεται στους πιστούς. Εσείς πετάγεστε σαν τις πορδές (για να μιλήσουμε την ίδια διάλεκτο). Κανείς δεν σε υποχρέωσε να κάνεις κλικ σε ένα τόπικ με ένα τίτλο που δεν σε αφορά. Χαιρετίσματα στον Στάλιν

Φιλε aigea εχω μια απορια .Ενταξη τους "πιστους" τους βλεπουμε. Οι χριστιανοι που ειναι?Ποση σχεση εχουν με το πνευμα και την ουσια του χριστιανισμου τα "αγια φωτα",

τα "αγια λειψανα",και οι "αγιες εικονες" που τις βγαζουν σεριανι καθε τοσο οι αγιοι μητροπολιτες μας ,που δε λενε καλημερα μεταξυ τους.Ο χριστιανισμος δεν ειναι σοου.

Γιατι για σοου προκειται.Το φως μεταφερεται με τιμες αρχηγου κρατους κ.τ.λ.Το ιδιο το πατριαρχειο ολα αυτα τα χαρακτηριζει υπερβολικα.Καποτε ο Κυριος με λιγα ψαρια και λιγο ψωμι χορτασε χιλιαδες ανθρωπους.

Σημερα που πεθαινουν καθημερινα χιλιαδες παιδακια επειδη δεν εχουν ενα ποτηρι νερο και μια χουφτα ρυζι να φανε αντι να κανει εκει το θαυμα του ο Φιλευσπλαχνος και Παναγαθος παιζει με τα φωτα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ προσέξτε σε τι posts απαντάτε. Για παράδειγμα το μήνυμα του μέλους Αigeas στο οποίο απαντάει ο nikos papas είναι του 2003, όχι τόσο πρόσφατο.

Δημοσ.

Σημερα που πεθαινουν καθημερινα χιλιαδες παιδακια επειδη δεν εχουν ενα ποτηρι νερο και μια χουφτα ρυζι να φανε αντι να κανει εκει το θαυμα του ο Φιλευσπλαχνος και Παναγαθος παιζει με τα φωτα?

...respect nikos papas

Δημοσ.

Έχουν να φάνε μέχρι και ψαρονέφρι αλλά κάποιοι δεν τους το δίνουν.

Αυτά που μπορεί να παράγει η γη φτάνουν για να θρέψουν πολλούς περισσότερους.

Και γι αυτήν την κατάσταση δεν φταίει η Δύση αλλά οι διοικήσεις του τριτου κόσμου. Ποιος από δω θα πάει να τους ανοίξει τα μάτια, να μπορεί ο κόσμος να παράγει μόνος του προιόντα? Για τους ηγέτες της ανατολής κάθε βοήθεια καλή ή κακή αποτελεί παρέμβαση και κίνδυνο για την εξουσία τους. Η Δύση αποτελεί ορκισμένο αιώνιο εχθρό , τάγματα απίστων. Όλος σχεδόν ο υπόλοιπος κόσμος το ίδιο ένιωθε πριν την πτώση του τοίχους. Οι μεν κακοί εχθροί για τους δεν και ο φαυλος κύκλος διαιωνίζεται. Συνεπώς φταίει η κακία και η αδιαλλαξία των ανθρώπων .

Με το να κρίνουμε τον Θεο δεν βγαίνει τίποτα, ούτε αλλάζει η κατάσταση.

Δημοσ.
Έχουν να φάνε μέχρι και ψαρονέφρι αλλά κάποιοι δεν τους το δίνουν.

Αυτά που μπορεί να παράγει η γη φτάνουν για να θρέψουν πολλούς περισσότερους.

Και γι αυτήν την κατάσταση δεν φταίει η Δύση αλλά οι διοικήσεις του τριτου κόσμου. Ποιος από δω θα πάει να τους ανοίξει τα μάτια, να μπορεί ο κόσμος να παράγει μόνος του προιόντα? Για τους ηγέτες της ανατολής κάθε βοήθεια καλή ή κακή αποτελεί παρέμβαση και κίνδυνο για την εξουσία τους. Η Δύση αποτελεί ορκισμένο αιώνιο εχθρό , τάγματα απίστων. Όλος σχεδόν ο υπόλοιπος κόσμος το ίδιο ένιωθε πριν την πτώση του τοίχους. Οι μεν κακοί εχθροί για τους δεν και ο φαυλος κύκλος διαιωνίζεται. Συνεπώς φταίει η κακία και η αδιαλλαξία των ανθρώπων .

Με το να κρίνουμε τον Θεο δεν βγαίνει τίποτα, ούτε αλλάζει η κατάσταση.

Σωστά, το θέμα της θεικής παρέμβασης είναι λίγο παρεξηγημένο. Με την εξάιρεση των παρεμβάσεων που χρειάζονταν ώστε να φέρει εις πέρας το σχέδιο ερχομού του μεσσία, ο θεός δεν επεμβαίνει στην ανθρωπότητα όπως ίσως θα θέλαμε , διότι απλά είναι θέμα ελευθερίας βούλησης. Η μοίρα μας είναι κοινή για όλους, άσχετα από το γεγονός ότι θα κριθούμε ατομικά. Αυτοί που υποφέρουν, υποφέρουν λόγω ανθρώπου, όχι επειδή ο θεός δεν κουνάει το δακτυλάκι του. Ας ξεστραβωθούμε εμείς πρώτα και μετά τα βάζουμε και με το θεό!!!

Δημοσ.
Ας ξεστραβωθούμε εμείς πρώτα και μετά τα βάζουμε και με το θεό!!!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

-Ναι γεια σας, είμαι ο παραλήπτης μιας μήνυσης...

-Σε ποιο όνομα έγινε η μήνυση;

-Κατά αγνώστου ήταν..

-Και λέγεστε;

-Ο Θεός είμαι.

-Ταυτότητα;

-Όχι αλλά κοιτάξτε.

(Στο διπλανό γραφείο ένας αστυφύλακας σηκώνεται και λύνει μια διαφορική εξίσωση)

-Πράγματι. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένετε κλήτευση, δε μπορούμε να ασχοληθούμε τώρα με τη μήνυσή σας.

-Γιατί;

-Όλοι οι συνάδελφοι είναι στον οφθαλμίατρο, ξεστραβώνονται, οπότε πάρτε αυτό το χαρτάκι προτεραιότητας...

Δημοσ.

Και θα επισημάνω και το εξής: πόσοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η Εκκλησία δε δίνει χρήμματα στους εράνους αντάξια της περιουσίας της (ποιος ήταν πρόσφατος, δε θυμάμαι, που έδωσε 500.000) και πόσοι από αυτούς έδωσαν ποσό αντάξιο των οικονομικών δυνατοτήτων τους και πόσοι από αυτούς έδωσαν κάποιο έστω ποσό; ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...