filozwos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Παιδια θελω να αποκτησω εναν σκυλο. Μενω σε διαμερισμα μαζι με τους γονεις μου και ειμαι 13 χρονων. μηπως μπορειτε να μου πειτε κυριως τι προβληματα θα υπαρχουν και τι αναγκες εχει?
filozwos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 εννοειται.αρχικα ειχαμε βαλει κατι σαν στοιχημα.μου ειπαν οτι αν βγαλω πολυ καλο βαθμο θα μου παρουν ενα σκυλο γιατι τον θελω παρα πολυ . απο τα 5 μου τους τυρανναω!Ομως δεν ξερω τωρα αρχιζω να αλλαζω και εγω γνωμη γιατι σκεφτομαι οτι θα ειναι ενα προβλημα . θα βοηθαμε ολοι αλλα δεν ξερω εχω φοβηθει λιγο γιατι ολοι λενε πως ειναι πολυ μεγαλος μπελας . για αυτο θελω τη γνωμη σας
panagos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Έχεις καταλήξει σε ράτσα; Να θυμάσαι ότι ο σκύλος δεν είναι για να παίζεις και να περνάς την ώρα σου. Έχει ανάγκες και θέλει φροντίδα. Αν όπως λες μένετε σε διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι θα τον έχεις κλεισμένο μέσα; Γενικώς είμαι κατά του να έχεις σκύλο αν μένεις σε πολυκατοικία. Και ο σκύλος δεν έχει τις ελευθερίες του, και πιθανόν να ενοχλεί τους γείτονες.
tsioudiver Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Έχει δίκιο ο Πανάγος όσο αφορά την ευθύνη που έχεις με τον σκύλο, αλλά νομίζω πως αν τον φροντίζεις, το διαμέρισμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Απο την άλλη, εξαρτάται και η ράτσα. Μολοσσό θα πάρεις;;
filozwos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 οχι . Μεγαλο Δαννο έχω σκεφτει ή Μαστιφ . πλακα κανω οτι θα το φροντιζω και θα το βγαζω βολτα 3 φορες την ημερα και επισης η πολυκατοικια εχει απο κατω μια αυλη στην οποια μπορουμε να παιζουμε κιολας . αλλα εννοειται οτι θα παιζω μαζι του και στο σπιτι . Γενικα φροντιδα και αγαπη θα εχει αρκετη , αλλα δεν θα το κακομαθω κιολας
Dark_Duck Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Εξαρτάτε τον σκύλο. Καταρχάς ο σκύλος είναι μεγάλη υποχρέωση και δεν ειναι κάτι απο το οποίο μπορείς να απαλλαγείς. Το να πάρεις ενα κουτάβι και να δεις πως τελικά το όνειρο του χαριτωμένου τετράποδου που ειναι πάντα χαρούμενο απέχει απο την πραγματικότητα και στην συνέχεια το κουτάβι να μείνει στον δρόμο είναι τουλάχιστον απανθρωπο. Αν σκεφτεσε να το πάρεις με την ευκαιρία του καλοκαιριού ή επειδή οι δικοί σου στο εταξαν είναι κακή αρχη. Τα περισσότερα αδέσποτα δημιουργόυνται στο τέλος του καλοκαιριού οταν ο κοσμος που γυρνάει απο τις διακοπές τα αφήνει στον δρόμο. Τα πράγματα που πρέπει να αναρωτηθείς είναι τα εξής: 1) Ποιος θα προσέχει τον σκύλο. Ο σκύλος δεν ειναι γάτα να μπορεί να πραγματοποιήσει βασικές ανάγκες μόνος του (πχ να παει μέχρι το κουτι με την άμμο να κάνει το χοντρό η το ψιλό). Πρέπει να βγεί βόλτα δυό φορές την μέρα και την μία απο αυτές πρέπει να έχει χρόνο να παιξει και να τρέξει αν γίνεται. 2) Ποιος θα αναλάβει τα έξοδα του σκύλου. Εκτός αν και απο τα δεκατρία σου έχεις κανενα κρυφό κομπόδεμα τότε δεν μπορείς να πληρώνεις για το φαί τα εμβόλια και τυχόν επισκέψεις στον κτηνίατρο. Οι γονείς σου θα το αναλάβουν αυτό αλλα πρέπει να ειναι ενήμεροι για τι στοιχίζει ενας σκύλος. Οσο πιο μεγάλο το σκυλί τόσα περισσότερα τα εξοδα ειδικα για το φαγητό. 3) Ποιος θα εκπαιδεύσει τον σκύλο. Περα απο τον χρόνο που απαιτεί ενα σκυλί κάθε μέρα για να βγεί απο το σπίτι πρέπει καποιος να του παρέχει βασική εκπαιδευση υπακοής. Ενα κακομαθημένο σκυλι χωρίς εκπαίδευση που έχει μάθει να κάνει το δικό του γίνεται γρήγορα βάσανο για την οικογένια. Αν το σκυλι ανήκει σε ορισμένες ράτσες (μεγάλες σε μέγεθος και με ενστικτα φύλακα) ελλειπής εκπαίδευση θα το κάνει επικίνδυνο. Επειδή είσαι μικρός-η δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να μάθεις στον σκύλο σου πράγματα αλλα και πάλι θα πρέπει να ασχοληθείς. 4) Που θα μένει ο σκύλος. Δεν ξέρω ποσο μεγάλο σπίτι έχετε και αν εχει μπαλκόνια αλλα πρέπει να σκεφτείτε (μαζί με τους γονείς σου) αν ο σκύλος χωράει στο σπίτι. Έχετε αλλα κατοικίδια πχ γάτες? Για να στα συγκεντρώσω πρέπει να εισαι αποφασισμένος να αφιερώσεις πολύ απο τον χρόνο σου στον σκύλο στην αρχή και μετα ενα κομματι του χρόνου σου κάθε μέρα. Αν δεν εισαι διατεθιμένος να το κάνεις ασε την ιδέα για τώρα. Αν είσαι αποφασισμένος πέσμας τι σκύλο σκέφτεσαι να πάρεις να σε βοηθήσουμε με τα έξοδα.
filozwos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Λοιπον αρχικα εχω κανει κατι σαν ερευνα με τις ρατσες που μου αρεσουν και απο αυτες επελεξα αυτες που μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα και που ειναι δυνατον να εχω(π.χ. μου αρεσουν παρα πολυ τα Χασκι αλλα που να τα βαλω μεσα σε διαμερισμα και μεσ'την ζεστη). αυτες ειναι οι εξης: Beagle Pug Bulldog( Αγγλικο ή γαλλικό) Κing Charles Spaniel Jack Russel Dachshund Boxer Να σας πω οτι τα Boxer ειναι η αγαπημενη μου ρατσα και εχω ακουσει οτι δεν μαδανε και ειναι καθαρα σκυλια κατι το οποιο αρεσει στην μαμα μου . ομως μπορει να ζησει σε διαμερισμα ?
iGoPod Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 πφφφ αστο αμα ειναι σε πολυκατοικια η ξαδερφη μου ειχε ενα rottweiler και επειδη εκαναν παραπονα οι γειτονες μου το εδωσε εμενα που μενω σε μονοκατοικια.Επειδη εμενα και εγω σε πολυκατοικια για διαμερισμα και γενικα τελεια ρατσα ειναι τα terrier wet highland (ειναι σαν τον ιντεφιξ) ειναι παραπολυ παιχνηδιαρικα και γλυκα.
filozwos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 δεν γινεται με τιποτα σε διαμερισμα? γιατι 2 φιλοι μου ο ενας εχει labrador και ο αλλος mastif σε διαμερισμα . το λαμπραντορ ειναι μια χαρα αλλα το μαστιφ κοιμαται ολη την ωρα . τα μαστιφ ετσι κανουν γιατι δεν μου φαινεται λογικο ενα σκυλι να ειναι ολη την ωρα ακινητο!
Chrisxxx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Beagle κ Jack Russell είναι απιθανα σκυλιά αλλά όχι για πολυκατοικία και όχι για να μένουν μέσα στο σπίτι.
Dakonblackblade Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Η μπορείς να πάρεις αυτό http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Pembroke_Welsh_Corgi_600.jpg&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pembroke_Welsh_Corgi_600.jpg&h=470&w=600&sz=94&tbnid=t3bvw5rm1EwXHM:&tbnh=96&tbnw=123&prev=/search%3Fq%3Dcorgi%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=corgi&usg=__NRnyCL67rHESFvSEORqbzzjpj4s=&sa=X&ei=dvUbTrjBGozoOZKo-YYJ&ved=0CF8Q9QEwBg&dur=432 Για διαμέρισμα να έχεις μικρό σκύλο. Μη φοβάσαι , δε θα νικάει τα σκυλιά τα μεγαλύτερα (έχουμε και αυτό βλέπεις), αλλά με σωστή εκπαίδευση θα κάνει ότι θες και θα μπορείτε να ζείτε ευτυχισμένοι σε περιορισμένο χώρο. Βασικά μου αρέσουν τα ποιμενικά σκυλιά. Τα πιάνουν γρήγορα . Και το Corgi είναι ποιμενικό για κάποιο περίεργο λόγο
Dakonblackblade Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ειδικά το boxer θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άσκηση και χώρο. Θα δυστυχίσει κλεισμένο σε διαμέρισμα. Μπορεί να ζει σε διαμέρισμα αλλά θα θέλει συχνά βόλτα και αρκετή ασχολία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.