mphxths Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Το ότι θα του δώσει αγάπη είναι το μόνο σίγουρο. Για αυτό όμως του τα λέω αυτά, γιατί το κακόμοιρο θα δώσει αλλά το μόνο που θα πάρει είναι αιχμαλωσία. Ρε συ αδελφε , νομιζεις οτι ενας σκυλος χαιρεται να κοβει βολτες στο κρυο και στη βρωμα στους δρομους? Δεν ειμαι υπερ της αιχμαλωσιας των ζωων...εδω λεω στον πατερα μου να αμολυσει τα καναρινια του Αλλα τα "domestic" ζωα...δηλαδη τα σπιτικα ζωα..αναζητουν την συντροφια του ανθρωπου..τι θελουν?φαι , καπου να κοιμουνται και αγαπη/φροντιδα. που την βλεπεις την αιχμαλωσια?δεν ειναι δα καμμια αγελη αλογα που θελουν να τρεχουν σε πεδιαδες Μην σου πω οτι τα ζωα μας συμπεριφερονται καλυτερα απο οτι συμπεριφερονται οι ανθρωποι μεταξυ τους...δεν συζηταω καν ως προς την συμπεριφορα καποιων προς τα ζωα... Τα παραλές. Οι ράτσες των σκύλων είναι κατασκευασμένες από τον άνθρωπο για να του κάνουν παρέα-τις δουλειές τους και άλλα. Τώρα αν θα είναι δυστυχισμένο, δε μιλάμε για λιοντάρι ή λύκο αλλά για σκύλο που έχει έμφυτη την ανάγκη για παρέα με τον άνθρωπο. Και τα σκυλιά που είναι με οικογένειες που νοιάζονται γιαυτά κάθε άλλο παρά δυστυχισμένα είναι. Το βλέπεις στη συμπεριφορά τους . Δηλαδή το Toy Bichon Maltese θα υποφέρει σε ένα διαμέρισμα? ¨η το mini pincher? Μάλλον όχι Το μινι πιτσερ εβλεπε το σπιτι σαν το "american gladiator" ..τι λεμε τωρα....που να βρω να σκαρφαλωσω..σε ποιον καναπε απο πισω να χωθω..πως να τα κανω ολα ωπα οσο πιο γρηγορα γινεται και αυτο αληθευει , οι περισσοτερες ρατσες ειναι "φτιαχτες"...λιγες ειναι οι "φυσικες" πλεον...
cosmos000 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Να το κάνεις τι, το σκυλί στο διαμέρισμα; Τι θα του προσφέρεις που είναι στη φύση του να έχει; Καλοριφέρ; Ψυγείο; 4ς τοίχους; Αυτό έλα πες το στον δικό μου που απ τον καύσωνα ο καημένος γυρνάει απο σκιά σε σκιά και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του....με παγάκια το πίνει το νερό του και σε ενα aircondition δεν θα έλεγε όχι!!! Έχουν απαιτήσεις πλέον τα σκυλιά....και την μοδίστρα τους θα ζητήσουν και το φιλετάκι τους....και μπουζούκια το βράδυ....αμ πώς!!!
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Λοιπον ο νο1 σκυλος για διαμερισμα... αγγλικο μπουλντογκ. και βολτα να το πας αντεχει μεχρι 5-10' να περπαταει μετα κουραζεται ο μπουχεσας:-p Χωρο δε χρειαζεται... σε ενα τερααααστιο κτημα να τον αφησεις σε 1-2 τετραγωνικο μετρα θα ζει,δε θα παει βημα παραμερα. ολη μερα θα κοιμαται πανω στα κρεμαστα μαγουλα του με τη γλωσσα εξω (τι αφασια που ειναι!!!). μονο μειονεκτημα οτι ειναι αρκετα ακριβα.
margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 timonkaipumpa δεν συμφωνω. Να μου πεις να μην κλεισω λαμπραντορ σε διαμερισμα οκ αλλα γιατι να μην παρω τουλαχιστον ενα γαλλικο μπουλντογκ σε διαμερισμα ? το χω πει και θα το ξαναπω... ολα τα σκυλια μπορουν να ζησουν σε διαμερισματα..ναι σιγουρα θα ταν το ιδανικο να χουν κι εναν κηπο να μπορουν να κοβουν βολτες ΑΛΛΑ το πρωτο που τα ενδιαφερει ειναι να βρισκονται κοντα μας. Οταν το εκτονωνεις επαρκως, γυριζει σπιτι και αραζει κοντα σου. Εγω εχω Λαμπραντορ κι ειναι μια χαρα. Βγαινει 3 βολτες καθε μερα, τρεχει, παιζει με αλλα σκυλια, το παω για μπανιο. Κι η ρατσα ειναι τοσο ανθρωποκεντρικη που με ακολουθει απο δωματιο σε δωματιο
stavrakas92 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 το χω πει και θα το ξαναπω... ολα τα σκυλια μπορουν να ζησουν σε διαμερισματα..ναι σιγουρα θα ταν το ιδανικο να χουν κι εναν κηπο να μπορουν να κοβουν βολτες ΑΛΛΑ το πρωτο που τα ενδιαφερει ειναι να βρισκονται κοντα μας. Οταν το εκτονωνεις επαρκως, γυριζει σπιτι και αραζει κοντα σου. Εγω εχω Λαμπραντορ κι ειναι μια χαρα. Βγαινει 3 βολτες καθε μερα, τρεχει, παιζει με αλλα σκυλια, το παω για μπανιο. Κι η ρατσα ειναι τοσο ανθρωποκεντρικη που με ακολουθει απο δωματιο σε δωματιο Βαλε ενα ελληνικο ποιημενικο σε διαμερισμα.......δεν χωραει καν.... :Ρ Εγω αν επερνα σε διαμερισμα θαπερνα mini pincher,ειναι τρομερα παιχνιδιαρικα,και λογο του μεγεθους τους ασκουνται μεσα στο σπιτι και δεν θελουν ωωωρες βολτα,απτην αλλη θελουν μια ψιλοεκπαίδευση αλλα οχι κατι που δεν καταφερνετε αν αφιερωσεις αρκετο χρονο.... Ακομα μια ρατσα που αναφερθηκε,terrier wet highland,εχει ενας φιλος μου και εκτος του οτι ειναι ησυχο,"ευκολο" και γλυκουλι ειναι και μ***μαγνητης,παμε στην καφετερια και μαζευονται ολες οι γκομενες να το χαζεψουν-παιξουν.......
meg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εγώ θα σου πρότεινα ,πριν πας σε εκτροφέα (pet shop μην πλησιάσεις καν ,κρίμα είναι για πολλούς λόγους) να κάνεις μια βόλτιτσα σε ένα δυο καταφύγια με αδέσποτα. Στο λέω απο προσωπική πείρα ,επειδή βοηθάω εθελοντικά σε κάποια. Στα καταφύγια φιλοξενούντε πάρα πολλά σκυλια που είτε τα έχουν παρατήσει είτε μεγάλωσαν στο δρόμο. Παρά την φροντίδα των εθελοντών όμως ζούνε πολύ περιορισμένα και αν βρεθεί μια οικογενεια να τα θιοθετήσει είναι για αυτά 'σωτηρία'. Οπότε,το διαμέρισμα και οι 3 βόλτες τη μέρα είναι μάλλον υπέροχο για αυτά τα σκυλιά που ζούνε σε 'κλουβιά'για χρόνια. Ξέρω οτι ένα σκυλί ράτσας ακούγεται πιο γοητευτικό,αλλά μιλάμε για σκύλο όχι για αξεσουάρ. Παρ'όλα αυτά σε κάθε καταφύγιο υπάρχουν κ κάποιες ράτσες.. Επίσης πέρνοντας ένα σκύλο ενήλικα κ όχι κουτάβι,έχει ήδη διαμορφώσει το χαρακτήρα του και ξέρεις τι να περιμένεις. (Διαλέγεις εσύ αν δηλαδή θες να ναι ύσηχος,μεγάλος,μικρός κλπ).
Παναγιωτης1990 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Ο σκυλος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση . Με το που τον αποκτησεις δεσμευεσαι προς αυτον για πολλα χρονια και θελει φρονιδα και χρονο. Δεν γινεται να τον παρεις και να τον αφησεις στους γονεις σου ουτε αυτο ειναι δικαιο. Αν το διαμερισμα σου ειναι μικρο καλυτερα να το αποφυγεις εκτος αν πας σε μικρη ρατσα , αν και εγω ειμαι κατα του σκυλου στο διαμερισμα. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ πρεπει να εισαι σιγουρος . Ο σκυλος δεν ειναι μονο να παιζεις μαζι του ειναι ζωντανος και θα αρρωστησει και θα κλαιει. Ψαχτο καλα!
kage Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 -τα μικρα σκυλια εχουν τις ιδιες αναγκες με ενα μεγαλο -να ξερεις οτι τα πρωτα χρονια 1-2 χρονια θα πρεπει να σκας για εμβολια αν εισαι σε πολη ΑΡΚΕΤΑ 50αρικα. -καλα τωρα με το ποιος θα ειναι το αφεντικο και ποιος θα το προσεχει ειναι σχετικο.ξερω αρκετες περιπτωσεις που οι γονεις(και δεν μιλαω μονο για μικρες ηλικιες) δηλωναν οτι δεν θελαν σκυλι και μετα γινοντουσαν το αφεντικο τους.σε αρκετες περιπτωσεις βρισκουν κατι να ασχολουνται,αγαπαει κτλ. -υπαρχει καποιος παντα στο σπιτι?εξοχικο?αυτοκινητο για μετακινησεις καλοκαιριου?τι θα γινει αν πας φοιτητης εκτος πολης σου? -ο μονος λογος να παρει καποιο με επισημο-Αυθεντικο pedigree ειναι γιατι μειωνονται οι περιπτωσεις να εχει προβλημα ο σκυλος.
FedonasP Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εγώ πάλι γιατί βρίσκω τα σκυλιά ράτσας πιο "αποβλακωμένα" ? όλα είναι ήσυχα και απαθέστατα... και δεν γινεται ΌΛΑ τα ράτσας που έχω δει να είναι εκπαιδευμένα... στατιστικά να το δει κανεις... τα ημίαιμα είναι πιο δραστήρια κυνηγάνε gates γαβγίζουν ξένους κτλ Επίσης ok μην τον αγχώνεται και τόσο πχ για το "τι θα γίνει όταν πάει φοιτητής και φαντάρος" αν καταφέρει να κρατήσει σκυλί 5 χρονια (καταρχήν παίζει να είχε πεθάνει από φυσικά αιτια μέχρι τότε... ) σίγουρα θα είναι μέλος της οικογενειας πια και κάτι θα γινει!
mphxths Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εγώ πάλι γιατί βρίσκω τα σκυλιά ράτσας πιο "αποβλακωμένα" ? όλα είναι ήσυχα και απαθέστατα... και δεν γινεται ΌΛΑ τα ράτσας που έχω δει να είναι εκπαιδευμένα... στατιστικά να το δει κανεις... τα ημίαιμα είναι πιο δραστήρια κυνηγάνε gates γαβγίζουν ξένους κτλ Επίσης ok μην τον αγχώνεται και τόσο πχ για το "τι θα γίνει όταν πάει φοιτητής και φαντάρος" αν καταφέρει να κρατήσει σκυλί 5 χρονια (καταρχήν παίζει να είχε πεθάνει από φυσικά αιτια μέχρι τότε... ) σίγουρα θα είναι μέλος της οικογενειας πια και κάτι θα γινει! Δεν συμφωνω οτι τα "ρατσας" ειναι αποβλακωμενα..αναλογως την ρατσα ειναι.Για παραδειγμα τα "pug" ειναι ηρεμα σκυλια..χαλαρα... Οπως εγραψα παραπανω παρε ενα mini pincher και αμα δεν σου κανει το σπιτι μπ@υρδελο στην στιγμη ελα να μου το πεις Για να παρεις μια γευση τι σημαινει mini pincher , δες τι γινεται αν βαλεις 4 πιντσερ σε ενα δωματιο --> http://www.youtube.com/watch?v=2RNCv5NMJew&feature=related Και αυτο που βλεπεις μπορουν να συνεχισουν να το κανουν ΟΛΗ ΜΕΡΑ , μεχρι να πεσουν ψοφια για υπνο το βραδυ
margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Βαλε ενα ελληνικο ποιημενικο σε διαμερισμα.......δεν χωραει καν.... :Ρ Πηγες και συ και μου βαλες την εξαιρεση ο Ε.Π γενικως δεν κανει για pet.. ειναι μια κατηγορια μονος του! Μια γνωστη μου ειχε 2 Νεας Γης σε (μεγαλο) διμαερισμα. Απο τα πιο ευτυχισμενα σκυλια που υπαρχουν. Ακομα και το χειμωνα τα πηγαινε για μπανιο, ετρεχαν καθε μερα.. @FedonasP ξερεις οτι δεν ισχυει αυτο ε @topic starter ο,τι σκυλο και να παρεις πρεπει να ξερεις πως 1)Οσο ειναι κουταβι και μεχρι να μαθει, θα κανει τσισα και κακα μεσα στο σπιτι 2)Τα πρωτα βραδια μπορει να κλαιει και να μη μπορειτε να κοιμηθειτε 3)Οσο ειναι κουταβι θα πρεπει να βγαινει 3-4 βολτες οπωσδηποτε γιατι δε μπορει να κρατιεται πολυ 4)Μεγαλωνοντας οι βολτες πρεπει να ειναι 2, καθημερινα 5)Θα μαδαει (εκτος ελαχιστων ρατσων οπως τα Καννις)
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Όποιος είναι όντως φιλόζωος δεν αγοράζει ζώα Βρίσκει ένα αδέσποτο ή από μάντρα και το φροντίζει
Ceridwen Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δεν συμφωνω οτι τα "ρατσας" ειναι αποβλακωμενα..αναλογως την ρατσα ειναι.Για παραδειγμα τα "pug" ειναι ηρεμα σκυλια..χαλαρα... Οπως εγραψα παραπανω παρε ενα mini pincher και αμα δεν σου κανει το σπιτι μπ@υρδελο στην στιγμη ελα να μου το πεις Για να παρεις μια γευση τι σημαινει mini pincher , δες τι γινεται αν βαλεις 4 πιντσερ σε ενα δωματιο --> http://www.youtube.com/watch?v=2RNCv5NMJew&feature=related Και αυτο που βλεπεις μπορουν να συνεχισουν να το κανουν ΟΛΗ ΜΕΡΑ , μεχρι να πεσουν ψοφια για υπνο το βραδυ Αυτό είναι το τρίτο χειρότερο μου σκυλί μετά το γαλλικό μπουλντόγκ και το μπουλ τερριέ. αυτόν τον καιρό που ψάχνω για σκυλάκι (αν και θα πάρω από καταφύγιο, δεν μου φαίνεται σωστό να πληρώνω για ζωάκι ενώ υπάρχουν τόσα διαθέσιμα) το πιο όμορφο του κόσμου και my dream dog είναι το Βαϊμάρης.
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μη το βλέπεις έτσι . Ας το δούμε λίγο πιο αντικειμενικά , ίσως φανεί λίγο ψυχρό αλλά έτσι είναι . Όσα σκυλιά και να υιοθετήσει κάποιος πάντα θα υπάρχουν κάποια που είναι παρατημένα. Όσο δεν στειρώνονται τα σκυλιά με το που φεύγουν από το εκτροφείο (τα θηλυκά τουλάχιστον) το να πάρω ένα σκυλί εγώ δεν σώνει την κατάσταση. Μπορεί να στενοχωριόμαστε και να θυμώνουμε αλλά βλάκες υπάρχουν πάντα. Εγώ δε θα τολμούσα να παρατήσω ποτέ ένα ζώο. Αλλά από την άλλη θέλω ένα συγκεκριμένο ζώο για τη ''δουλειά'' που το θέλω είτε είναι παρέα είτε σκυλί οικογένειας, είτε ένα σκυλί να εκπαιδεύσω. Επίσης μη ξεχνάμε ότι επειδή θα ζήσω μαζί του πολλά και ευτυχισμένα χρόνια το σωστό είναι να το έχω διαλέξει όχι μόνο με την καρδιά αλλά και το μυαλό. Τι είναι πιο σωστό? Να πάρω ένα υγιές κουτάβι ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΤΡΟΦΕΑ που το γουστάρω ΑΛΛΑ θα κάνει και αυτά που περιμένω πάνω κάτω ή μόνο με το συναίσθημα να πάρω έναν σκύλο παρατημένο ή αδέσποτο? Τι είναι πιο ασφαλές για να μην απογοητευτώ και δυστυχήσω εγώ με το σκύλο και κατόπιν αυτός μαζί μου?
Ceridwen Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Καταλαβαίνω τους λόγους γιατί κάποιος να θέλει να έχει ράτσας. Δεν θα είχα πρόβλημα προφανώς να είχα ράτσας. Αλλά, δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχει στάνταρ προδιαγραφές ο σκύλος. Μη σου πω ότι προτιμώ τις εκπλήξεις ακόμα και για το πως θα γίνει όταν μεγαλώσει. Δεν το παίζω μάρτυρας που θα σώσει τα ταλαιπωρημένα σκυλιά των Αθηνών. Αντιθέτως, δεν θα έπαιρνα ένα κακοποιημένο σκυλί γιατί δε θέλω να κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη και δεν είμαι και ο κατάλληλος άνθρωπος για κάτι τέτοιο. Όμως, θα προτιμήσω να κοιτάξω στις αγγελίες που χαρίζουν κουτάβια πχ από το να αγοράσω. Ούτως ή άλλως, δεν θέλω ένα σκύλο για κάποια συγκεκριμένη 'δουλειά' (κυνήγι-φύλακα κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν λάθος να πήγαινα στα τυφλά. Ο χαρακτήρας, και δύστροπος να είναι, ως ένα σημείο, διαμορφώνεται ή συνηθίζεται. Ξαναλέω, δεν το κατακρίνω, εγώ για προσωπικούς λόγους δεν θα έδινα χρήματα, δεν θα αγόραζα σκύλο. Τώρα αν ερχόταν κάποιος και μου έδινε ένα κουτάβι Βαϊμάρης ή κάτι που έμοιαζε, θα το άρπαζα και θα έτρεχα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.